Gårdagens "aktiviteter"

Först hade vi löshoppning i skolan.. det var faktiskt helt okej.. trodde inte att hästarna hoppade så bra :P. vi hade 4st. Milli (hon hoppade runt 1,20m tro jag att det var) den hästen är super tråkig att rida på marken (jag lovar) stel som en pinne och bara allmänt tråkig men hon är super i terrängen och nu har vi bevis på att hon kn hoppa också :P, 
Nästa häst var Paco han är en av de hästar som hoppar bäst han är klockren i nästan allt. han hoppade 1,30m med lätthet (se bild nedan) 
dagens 3,dje häst var Maraccas (Madentas storasyster) hon var väldigt spänd och lite hetsig så vi lät henne skutta över 1m-1,10m även hon hoppar hyfsat bra men blir väldigt lätt spänd (som sin syster)
den 4.de och sista hästen var Adiladie (skolans gummiboll) hihi! mkt trevlig i allt om man gillar hästar som har lätta för att bocka och busa :P. han skuttade LÄTT över 1,50m! duktig häst :)
och om man tänker på detta så är våra skolhästar inte helt värdelösa iaf.. :P
((Paco hoppar 1,30. fina bakben! :P))

På kvällen var jag ju som sagt på Clinic den hölls av Patrik Kittel :)
Clinicen var mkt bra han började med att ta in 2st 4-åringar som han beskrev lite medan ryttarna visa upp den.. et var 2 riktigt fina 4-åringar båda hade gått championat klasserna och båda hade lätt för det mesta..
-Han beskrev lite hur han tänker när han rider ungahästar och han tyckte att det viktigaste vara att de "skulle fråga om de fick göra si eller så" vi ryttare skall inte behöva be hästarna om att t,ex samla sig 1-2 steg eller flytta sig lite åt sidan osv. Han fick även oss i publiken att tänka till då han sa att om vi har ca 50st fina unghästar som går championtklasserna som 4åringar och sen har vi kanske bara 20st som går 5-6års och vid 7års ålder är det nästan bara 10st som går s:t Georige och utav dom 10 är det bara 1-2 som går Grand prix. var tar alla fina 4-5 åringar vägen. han trodde att det berodde mkt på att man börjar förtidigt med de våraste rörelserna t,ex om du har en häst som gärna går i piaff för den har lätta för det .. så sitter du och trimmar och trimmar piaff och tillslut så vill inte hästen längre och då når den inte hela vägen.
Han tyckte det var synn att vi inte hade fler GP hästar i sverige med så fin avel som vi har idag.
 (jag håller med honom fullt ut)

- sen var det dags för Patrik själv att sitta upp. han fick tag på en 6-åring
Han visade hur han la upp sina träningspass när hästen var på den nivån (runt s:t Georige). han la upp ridningen på ungefär samma sätt som unghästarna och skillnaden var egentligen bara att han krävde snabbare rektioner och lite finare detalger. Den hästen var en ganska grov och kompakt häst och han sa detta är ingen färdig GP häst men den kommer säkerligen kunna gå GP om några år när den är mer lärd och lite äldre.. han ville även visa att bara hästen har viljan att jobba med sin ryttare så kommer den gå långt.. den måste inte ha värdens bästa gång elr stam osv. bara den har viljan!
((6-åring e-Briar))

- till sist tog han in en yttelrigare lite äldre häst (8-9år skulle jag gissa) den hade väldigt lätt för att spänna sig och gick under uppvärmningen fokuserade han på att få den avslappnad och försöka "välva" sig mer i kroppen (låg och rund form).  med denna hästen visa de han att man ska inte bara sitta och harva i ett tempo och 3 olika gångarter utan man kunde "leka" lite.. han visade t,ex galopp sluta i alla olika tempon vilket fick hästen till att bli mer intresserad av hans arbete och fick mer vilja att lära sig mer.
((sista hästen))

detta var väll ungefär dte han gick igenom (kan inte skriva allt skulle ta en hel dag + att ni ska ju orka läsa :P)

Efter Clinicen fick jag chansen att prata lite med Patrik jag presenterade mig och lite så då jag ska ha min APU (praktik) hos honom v14-17 :D jag var väldigt välkommen! känns ju skönt :D


 nu ska jag ut och fixa mitt satll och sen blir det träning :)
med lille PomPom och imorgon blir det TÄVLING!! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0