FAN!!!!

jag säger bara FAN!! vrf ska detta alltid hända mig?!
i Fredags på träningen så åkte vi dit med Madenta och direkt kände jag att ngt var fel.. hon haltade inte men ngt stämde ej så jag avbröt och sen dess har hon vilat harinte hittat ngt fel, men igår när jag skulle kolla henne igen så var det samma sak.. ingen hälta direkt men ngt var fel (man känner ju sin häst)

iaf Mamma ringde Bollerup idag då jag vill kolla upp de direkt och inte vänta ut det.. jag hatar verklligen dem som hällre rider de till det blir ngt än kollar upp det.
vi fick tid redan kl 1 så mamma hämtade mig efter skolan så vi kunde åka.

När vi kom dit så berättade jga hur det var och han vet ju vilken häst det är då hon har varit röntgad där som 3åring och då upptäcktes hovbroskförbening på h,fram och ett överben på h,bak.
sen longerade vi och vi såg att det var ngt som var fel.. men fortf ingen markering elr hälta.
vi böjde igenom samtliga leder i alla 4 benen och hon markerade ytterst lite i h,fram - kota. så vi bedövade och sen röntgade vi för att kolla om det fanns ngt... vi tittade även på de gamla plåtarna och hovbroskförbeningen hade inte förrändrats sen hon var 3år så han sa att det är hon frisk ur! skönt! så hon är helr "ren" på plåtarna och kommer inte ha problem av de felan som upptäcktes när hon var 3 (samma "problem" som drog ner priset)
men iaf... sen böjde vi igen och hon var ren i h,fram efter bedövning.. men visade nu även liten markering i v,fram- kota. så vi bestämde att vi skulle behandla så det inte skulle bli värre,,, men han sa att det avr ytterst lite så egentligen var det inte lönt att behandla.. men för att det inte skulle bli ngt så gjorde vi det iaf.. så nu ska hon vila i 2 veckor och återbesök sen..

men han tyckte hon rörde sig väldigt fint och hon var såklart snäll att jobba med!!!
duktiga häst!

känns bra att de gamla "problemen" som drog ner på priset när vi köpte henne är ingen fara längre så det är inga problem.
och detta är tyvärr ganska vanligt på unga hästar som inte är tillräckligt musklade i rygg och bakdel så de lägger tynden fel.. men han sa också att det var väldigt bra att vi upptäckte det nu då många kommer in när det är 3gradens hälta (skala 1-5.. 5max) och madenta hade knappt 1gradig


så nu hoppas jag att dessa vackor går fort och att hon är helt bra när vi åker på återbesök.. för jag vill ha igång min fina häst nu <3


Kommentarer
Postat av: Hanna

Det kanske inte är leder och ben hädten har ont i. Åk till en kiropraktor och kolla spänningar, bristningar, blödningar i muskler istället, mycket vanligt.

2010-06-17 @ 12:49:44
Postat av: Benjamin/Friend

Hello

I recently came across your blog and have been reading along. I thought I would leave my first comment. I don't know what to say except that I have enjoyed reading. Nice blog. I will keep visiting this blog very often.



http://www.coolpicturegallery.net/

http://parspics.blogspot.com/

http://coolhqpix.blogspot.com/

http://bazde.blogspot.com/

http://farsnevis.blogspot.com/

http://coolpicturegallery.blogspot.com/

http://mahsoolat.blogspot.com/

http://farsipics.blogspot.com/

http://coolhqpix.blogspot.com/

http://www.porbazde.com/

http://farspics.blogspot.com/

http://porbazdeh.blogspot.com/

http://www.porbazde.info/

2010-06-17 @ 13:40:25
URL: http://coolpicturegallery.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0