v11 med galen unghäst!

Måndag det innebär skola och såklart mina underbara hästar ska ridas som alltid :D
på TV visas Svenska Hollywood Fruar! ett av mina favorit program! den jag gillar bäst är Maria Montezami, hennes stil och sen är hon lite "vanligare" än de andra hon kan göra något själv om det behövs och står väldigt nära sin familj.
skolan bestod av Grovfoderproduktin på förmiddagen sen Engelska B med förberadelser inför Nationella. sen var dagen slut.
Båda hästarna blev ridna idag! :) Tess fick gå på Stubbåkern som har ganska bra underlag nu, då snön har töat :)
Hon var lite stel och okoncentrerad i början men blev såklart bättre efter att ha ridit mycket volter och i olika tempon,, koncentrationen fick jag upp genom att göra plötsliga igångsättningar och liknande,,,, de ska få en överraskning och då håller de fokus på ryttaren.
Madenta fick gå en liten runda på grusvägen då banan hade hunnit frysa till,, det översta var galtt och jag vill ju inte att hon halkar. hon var mer vild än tam idag hihi!.. började med att takta och slutade med att hoppa fram
knäppa unghäst,,
även om jag bara satt och försökte tänka på ngt annat så att jag inte skulle spänna mig så triggade hin uppsig själv. sen kom det en bil så vi fick gå upp i snövallen och där var ca 10cm vatten/is precis i kanten till vallen.. vilket var super läskigt så hon hoppade upp i vallen och då märkte hon gramanen och blev lite halv sur så hon fortsatte at hoppa runder... bilden kröp förbi.
sen skulle vi ju ner från vallen och då var där lite mer vatten/is i kanten så hon hoppade utt på vägen och upprepade händelsen xD hihi! jag satt kvar och sen stutsade vi hem :P

Mys i hagen <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0