Svar på Kommentar :)



SV: det beror helt och hållet på häst! :) Min häst har väldigt lång hals, då försöker jag få så få knoppar som möjligt utan att det blir för tjocka och se dumt ut,, det brukar vara runt 8-9.

men ska jag knoppa en häst/ponny som har en kort hals så vill jag ha lite fler knoppar men inte fler än 11. då blir det ofta bara fult,, då knopparna kommer jätte tätt, jag vill ha "markerade" mellanrum och så jämt som möjligt! 

allt beror på hur hästen ser ut och :)
har du en häst med lite grövre hals så ska man ha lite tjockare knoppar och sen tunnare om du har en mindre "smalare" häst!

sen är jag ganska petig med hur knopparna blir!! de ska vara runda och alla flätor ska börja på samma sätt!! (t,ex börja flätan med samma "del" på varje fläta,, vänster eller höger spelar ingen roll bara det blir samma) det blir ett snyggare helhets intryck då!
sen ska de ju inte vara så "spretiga" men det är ganska svårt speciellt på vintern då man inte vill blöta ner manen i onödan p,ga kylan. (t,ex som bilden nedan) denna togs i februari,, ville inte blöta ner ponnyns man så det fick bli lite spretigt :P





Dessa knoppar är mycket snyggare!! bortsätt från de vita gummibanden! gunda och fasta och lika stora!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0