SVENSKT PONNYDERBY!!

nu kommer resultaten och lite bilder från derbyt!!

TORSDAG: vi körde redan på torsdagen då vi ville vara på plats och ha allt uppackat och fixat innan tävlingen startade. när vi kom fram så red jag Tess hon känndes väldigt fin avslappnad och tog allt med ro!!
sen hände det inte så mkt mer än att vi fixade till boxen och hängde upp boxgardinen och gav tess kvällsmat och sen gick vi och åt i lastbilden och sen var det sängdags!

FREDAG: Kval 1 det gick i LA:1 och vi var hela 42st startande helst sjukt i dressyr man är van att ha max 10st! men det var ju folk från hela sverige.
Tess känndes fin men det var inte vårat bästa program men lyckades ändå få 66.8% och det var jag väldigt nöjd med då det är nationellt! Karin och Amanda Gustafsson (de som äger Tess) var också på plats då Amanda skulle hoppa lilla rundan tyvärr så startade vi exakt samtidigt.. helt sjukt så många hästar och vi startade samtidigt.. så karin kunde tyvärr inte se våran start och vi missade hennes.
Jag kom iaf precis utanför plac.. 12a med 11plac jaja :P that's life :P även Amanda kom precis utanför plac.. så vi stöttade varann xD

LÖRDAG: Kval 2 och det gick i Lagtävlansprog för ponnyallsv eller Lag-03 som man även kallar det.
det var nytt program så min konsentration var mest på att komma ihåg programet, men vi fick 67,14% och det räckte till en 10.de plats :D
på kvällen var det Ryttarfest, vi gick dit med Maja Holmquist och hennes mamma det var en trevligkväll med mycket prat :)
under kvällen gick jag och Maja bort och kollade vilka som var kvalade till A-final och jag låg på 10.de plats totalt efter båda kvalen :D och 15st gick till final.. Happy!! så man fick en finfin Rosett och fick såklart starta A.final!!

SÖNDAG: Final dagen.. jag fick start kl 17:50 då jag skulle starta A-final och det fick sist på dagen!
hela dagen pluggade jag program då även det var ett nytt program.. men jag komihåg det och Tess känndes fin förutom att vi var lite trötta båda två. 
vi fick 62% och det är jag nöjd med :) tyvärr ingen bra placering kom 12.a med 15starter men hon känndes fin och hela helgen har varit bra med tufft startfällt.. nästintill alla har varit "godkända" (fått över 58%) så det var bra nivå på startfältet och då är det mkt roligare att tävla när alla är så jämna!! 
Karin var nöjd med min och Tess insatts och det är ju alltid kul när hästägaren är nöjd :D

det var en super trevlig helg och man önskar ju såklart att man hade fått göra om det nästa år men tyvärr är ju ponnytiden slut iår :(

nu kommer lite bilder från helgen!

Bild av fotografen från Finalen igår


trött ponny med fina rosetter


framrutan var väldigt fin när vi åkte hem!!

Praktiken är slut och imorgon åker vi!!

idag var sista dagen på praktiken..!
Avslutade med att Tömköra lille Zorro han fick gå över några bommar idag! han var jätte duktig ngt över amitiösoch hoppade över ngn gång men han ska ju bli hopphäst så det får man ju :)
fick även rida Classic riktigt trevlig häst :) 
sen ska man "bara" fixa en redovisning som ska visas på skolan sen ngn gång...!

nu ikv har jag ridit Tess på stubben!! gud va skönt att de har pressat halmen så man kan rida där.. nästa vecka ska madenta också få komma ut och sträcka ordentligt på benen!!! 
åkern ligger nästan precis bervid ridbanan så man behöver inte rida långt och när det börjar mörkna så har vi gatulampor intill så man kan rida där i mörkret också :) slippa sitta på banan alltid bara för att det blir mörkt,,,!

imorgon kör vi till Dagstorp.. vet inte riktigt när men det ända vi ska göra där är att rida och packa upp :)

fick bli en bild från Båstad Hansbo Dressage open!

åsikter!!

Då man fått en del åsikter mot en efter min lokala start i söndags så vill jag bra säga:

Jag startade lokalt för att jag ska starta lilla rundan på derbyt och det går i LA och den senaste tiden har jag ju bara gått FEI, och ville låta Tess känna att det bar "enkelt" för en gång och inte prestera på Max...
och Skromberga hade LA:1 lagom innan derbyt så jag beslöt att Tess skulle få starta där..dels för att der är inte lika mkt "press" på lokalt då bedömningen inte är lika hård och Jag lider ju tyvärr av prestations ångest så ville ha en bra start i ryggen innan Derbyt!!

jag tycker faktiskt att alla borde gå ner ordentligt någon gång och starta lite lägre även i hoppningen.. låt hästarna och er själva ha lite extra roligt en gång och låt hästarna gå på "halv styrka" de ska inte behöva prestera max alltid då tröttnar de!!

men i helgen är det Nationellt så bedömningen och framför allt motståndet är mycket tuffare
... men jag hoppas på att vi kan genomföra derbyt bra och vem vet kanske ngn placering med hem?!Tisdag!

då har vecka 4 och sista veckan av praktiken börjat.. och imorgon tar den slut! på torsdag ska vi ju köra till Dagstorp och innan dess ska man ju packa det sista, tvätta häst, och framförallt lämna nycklar osv till de som ska sköta de andra djuren som är hemma...! jag har iaf bestämt att ag ska rida Tess när vi kommer fram ist för här hemma,, känns bäst så även om det inte är ngn lång resa och ngt nytt ställe så känns det bättre att ha ridit henne på stället innan tävlingsdagen, 

På fredag är första kvalet det går i LA:1 ska bli spännadnde och se hur de bedömmer när det är Nationellt! :)
och går hon som hon gjorde idag så kan vi nog ha en chans på placering :D men man ska ju inte ta ut ngt i förskott!!

iaf! dagens praktik gick som alla andra dagar hittills bra! Tömskörde "lille" Zorro han är så duktig :) han skötte sig helt perfekt :)

nu får ni ha en fortsatt frevlig kväll!!
xo Evelina!

Tävling!!

Idag var det tävling i skromberga med Tess, blev lite uppvärmning innan derbyt nästa vecka! 
blev en lokal LA:1.. känndes inte helt ok men vi har ju varit ifrån det sen 24-25/7 (Båstad) och har inte ridit LA:1 sen 6/6.. men Domaren tyckte det var bra iaf..
vi fick 69,73% och det räckte till SEGER!! :) 2,an hade 69,47% sen 3,an låg på 68% så vi var ganska jämna men hon som kom 2.a ska också till derbyt så det var nog en del som gjorde osm jag och tog detta som uppvärmning.

Nu i veckan är det praktik och Tess ska trimmas som "vanligt" måste plugga lite program inför helgen.. men på torsdag åker vi :) ska bli sjukt kul!!!

Prisutdelningen! som vanligt till fots.. usch va trist!!!!
men täcke fick man :P helt vanligt flecce men det x.gjordar och hela köret så det lär ju anvädas :)


Ponnyn i sin fina rosett... då vi startade 3dje sist så var hon ute under prisutdelningen

Film!!

Film från andra klassen!


Tävling!!

Idag var jag i Ringsjön med Madenta 1m,1m! det var bara Avd B idag så det gick väldigt fort!! det är ju "kvaltider"
1m: 4fel - riv
1m: 4fel - riv


Första klassen känndes inte helt bra fick inte till det som jag ville, hon rev ganska grovt på nästsista kom lite ursväng, sen fick jag ta tillbaka henne ordentligt och sen hoppade hon super på sista!! härlig känsla och det känndes toppen inför nästa klass!
hon hoppade även muren! min "fobi" för murar börjar släppa!!

Andra klassen känndes mycket bättre och jag kom till bättre ridning och hittade rytmen och behöll den! tyvärr fick vi ett litet nerslag på samma som i första.. blev inte klar där heller! men sen rättade hon sig och hoppade kombinationen och sista hindret super! hon leker faktiskt lite över 1m när det stämmer :P
så hon behövde inte anstränga sig så mkt för att komma över :)
film kommer!

jag är väldigt nöjd med henne och det är super skönt att hon inte tittar längre utan "bara" hoppar visst nu var fär inte så mkt "titt" hinder men var lite orolig för muren i första klassen...
men den muren har jag och min B-ponny klättrat över UTAN att riva! hon klev över och puttade klossarna med magen men sen tillbaka med bakbenen!! hihi! ett minne man aldrig glömmer!

ikv är det första dressyrträningen efter sommarvilan! känns bra att komma igång helt igen :)

Torsdag!

Praktiken rullade på bra och tiden går fort!!
efter praktiken åkte vi till Eko och "stor" handlade :P
sen nu ikv har jag ridit Madenta och det känns bra inför imorgon då vi ska till Ringsjön och hoppa 1m,1m
nu är allt putsat och Madenta har fått sin man knoppad!!
tycker faktiskt att det ska vara knoppat... "dressyrryttare" hihi! men jag tycker det ser snyggare ut osv.. visst det är fint med utsläppt också men då ska den vara på en sida.. och alla vet att det är den sällan när man hoppar och det fulaste jag vet är de som bara delar in manen i "delar" och sätter gummiband runt... såg det på Roffes hästar och nu är det fler som apar efter,, men jag tycker det är fult!!!!

Bilden är från förra året när jag och olliver tävlade i Ringsjön!! miss y<3


men iaf ha det bra resten av kvällen och sov gott!!
xo Evelina!

usch!!

Dagen började inte bra.. först vaknade man av åskväder,, jag vaknade runt 1 sen somnade man inte förrän några timmar senare.
mamma körde mig till praktiken och redan innan vi svängde ner så känndes det som om ngt inte stämde,,, Björns jobb bil stod på parkeringen (han brukar vara på jobbet) och sen såg vi att Eva stod mitt på gårdsplanen.. när vi närmade oss såg vi att det låg ngt på sandvägen mellan hagarna.!
Det var tyvärr Dockan en av Ridskolans ponnyer. Hon hade traffats av blixten inatt :(

Lilla Dockan har funnits på ridskolan väldigt länge och hon blev 26år. hon fick iaf sluta sin tid på grönbete med sina kompisar. R.I.P

Resten av dagen har varit ganska lugn mockade lite och fixade inte kvällens ridskolestart.
runt halv 5 kom mamma och hämtade mig.

nu ikv har jag ridit min fina Tess :)  nu ska jag ut och rida Madenta en lugn sväng :) mest lösgörande arbete.
xo Evelina


Film!

Här kommer filmen från båda rundorna i Perstorp!
Tävling!!

Idag var det tävling med Madenta i Perstorp!!
det gick väldigt bra :)

0,90m: felfri!
1m: 12fel = 3riv

0,90m - hon var något spänd men inne på banan känndes hon bättre fick till några riktigt bra språng :)
hon hade bra höjd över de flesta hindren,, men när det är vanliga bommar och inget "titthinder" så anstränger hon sig inte lika mkt.. och jag rider väll inte på lika mkt heller så hon hoppar något sämre på de vanliga hindren...
Men vi var felfria och jag är väldigt nöjd med henne!

1m - här kändes hon bättre på framridningen men stark!!
på framhoppningen så hoppade hon väldigt fint och bra höjd! sista oxern vi tog låg på 1,10m (de innan hade höjt och vi "orkade" inte sänka)
inne på banan så var hon lite för stark och hon visste ju vad som gällde men dock så var den en tjej som trillade av så vi fick vänta lite men rundan känndes bra
fick ner 3 hinder med vanliga bommar!! hon hoppar inte upp sig ordentligt.. men men
annars var hon super hoppade vatten mattan utan att blinka osv!

när vi kom hem så kom halmen så nu är loftet fullt av halm!!
ikv har jag även hoppat tess lite.
det låg på 1,10m som högst och hon känndes väldigt bra och hon hade bra höjd över!!

hon var allt lite stolt när rosetten åkte på :D
tyvärr suddigt men det är iaf från framhoppningen till 1m... här ligger det på 1,10m

Vecka 2 av praktiken är avklarad!

kan börja med att be om ursäkt för den urdålig uppdateringen!!!

Denna veckan har praktiken mest beståt av "ponnyskola" eller ridläger för nybörjare. 2st grupper med 7 elever/grupp. första gruppen är 10-12 och sen andra 13-15. även denna veckan har har hjälp Catta (ridläraren) ganska mycket.
idag hade jag båda grupperna helt själv.(Catta är på Öland med familj). var allt lite nervös innan då man inte vill göra bort sig och sen är det ju ett stort ansvar även om föräldrarna är där med barnen så ska ju jag lära dem ngt osv..
grupp 1 hade lite "Hopptävling" gick väldigt bra och barnen var nöjda och glada!
grupp 2 red ut barbacka i skogen.. inte så avancerat men de tyckte det var roligt iaf! bara 2 st som trillade av! balansen är ju lite si och så..! men de måste ju öva upp den för att få ngn.
Det har varit väldigt nyttigt för mig att ha lektioner då jag lär mig få ut min kunskap osv.. och övar upp tålamodet med alla barn!!!

i veckan har jag även träffat min gamla simlärare som jag hade på sommar simskolan!! hon hade 2 av sina barn på ponnyskolan...kännde igen henne redan i måndags men man ser ju så mkt folk på ridskolan.. men på tisdagen så berättade hon att hon hade haft mig när jag var mindre och då kom jag på vrf jag kände igen henne!

annars har veckan rullat på "som vanligt" i onsdags så tittade man på hoppträningarna för Chanette Bellander.
jag pratade även med de som ska vara med i ponny allsv berättade hur vi skulle göra med anmälan osv..! får väll se om man deltar beror ju på om man har Tess eller inte.


imorgon är det tävling i perstorp med Madenta 0,90m 1m 
bilden är från i våras!
 
:)
xo Evelina!


Söndag!

Idag har man varit i Trolleholm som hästskötare.. Camilla skulle tävla Classic 1,10m 1,20m-
tyvärr så regnade det nästintill hela dagen men men så är det här i sverige :P
Självklart var min kamera med!! tyvärr så blev dt inte så bra då det regnade och hindrena är ju en bit bort :/

Camilla och Classic i 1,20m


ikv har jag ridit Madenta och jag har faktiskt funderat ett tag på att prova ngt annat bett då hon blir sjukt stark och jag vill ju inte skämpa ihjäl mig för att hålla ihop henne. det är ju där jag tappar i hoppningen för at jag inte orkar hålla ihop henne då hon kan springa lite som hon vill och inte komma tillbaka när jag vill.
så idag provade jag pelham..! det ända jag har hemma xD och hon kändes helt perfekt..! känndes helt underbart,, inget kämpande och provade även att ta ett litet skutt då de stod framme och hon fick till riktigt bra språng!! och det beror ju såklart på att jag kan hålla ihop henne och hon kan hoppa på krafft och inte fart!
självklart så kommer jag ju inte att rida varje dag på pelham men ett tag iaf tills jag har lärt mig hur jag ska få ihop henne och tills hon har blivit starkare så hon själv kan samla ihop sin långa kropp mer själv..!

jag har iaf anmält till Perstorp 90cm 1m på lördag! och vi hoppas ju på att man kan få en nolla eller 2 sist var vi ju väldigt nära.. då berodde det ju bara på att hon blev stark och för lång!


Lördag!

då har man varit en vecka på praktiken! veckan har gått sjukt fort.
igår var det avslutning på lägret och de skulle ha hopptävling så jag började med att hjälpa dem med att bygga bana och sen fizade vi ponnyerna samtliga vill ha dem knoppade.. och det var ingen lek.. 3av barnen ville ha hjälp och de var ju såklart de som var "jobbigast" b,la 2 shettisar med riktigt lång och tjock shettis man! men det fick och de slev super söta med stora bollar xD hihi!

Tävlingen gick bra bara en avtrillning men det var på höjdhoppningen efteråt.. lilla Moa hände inte med när linus stannade.. hindret låg på 75cm och han är 1m hög.. (jag har hoppat 95 med honom men det var några årsen och han var inte så tjock då xD)
vann gjorde Johanna på Jack de hoppade 85cm och han är runt 1,15cm tror jag. b-ponny allafall.

efter tävlingen var det fika med Glass och Popcorn!!  alla måste prova om ni inte gjorde det redan :P
sen blev det lunch! och lite kel med valparna.
sen putsade jag lite till Camilla.. b,la det som ska användas på tävlingen imorgon.! undertiden så borstade de Caring och longerade Zorro.
sen återgick vi till valparna och vid 3 tog vi in hästarna och sen slutade jag men stannade en stund till då siri och amanda var där och lekte med valparna.. efter en stund så gick jag och hjälpte Camilla med att fixa Classic.. hon skulle ut och rida en sväng sen Cyklade jag hem!

imorgon ska jag med dem till Trolleholm Camilla ska starta Classic 1,10m 1,20m
snart ska jag ut och luncha hästarna och sen ska jag rida en sväng :)

en av de 7 super söta valparna!!


Tisdag!

Dagen började med att jag CYKLADE!!! till Älleköpinge och det är nästan 5km!!! helt sjukt att jag frivilligt gjorde det xD man det är väll dags att komma i "form" så bäst att ta tillfället i akt och cykla till och från praktiken.

kl 8 var jag på älleköpinge och vi började med att hämta in alla unghästana 4st Hovslagaren skulle komma och de har ju Niklas Tyckesson också så även han känner man ju :)
iaf.. när de var inne så skulle Ellens 2 hästar ut i hagen, under tiden red Camilla sin fina Classic och jag mockade hennes box,, sen kom niklas och vi började med unghästarna, de skulle bara verkas och vi höll dem då de har inte stått på box eller stått uppbundna på 7veckor.. jag hade turen att få de 2 "snälla" hästarna :) 
när de var klara fick de komma ut, sen gick jag och hjälpte Catta med barnen till lägret,, de skulle rida barbacka ut i skogen så det blev en lång promenad! 
sen blev det lunch och lite bus med de söta valparna :) 
sen mockade jag caties (camillas andra tävlinghäst) box, sen fortsatte jag att hjälpa Catta,, de var på ridbanan och red barbacka igen de fick öva balans och rida utan att hålla i tyglarna! det blev 7 st avtrillningar...! några måste öva upp balansen hihi! men det blir mycket fika imorgon...!!
sen blev det fika innan barnen åkte och när de hade åkt tog jag och Eva in hästarna och sen flyttade vi ut valparna i deras lilla inhängning i trädgården..

sen cyklade jag hem :) 
ikv har jag bara varit lite social med Hoppsan! vi lekte lite på banan och hoppade också lite! ska väll löshoppa henne ngn gång så sprången blir bättre och hon håller farten.. blir ju svårt när man måste springa med henne och "hoppa" före henne!

hon har talang den lille!! hoppar dock stillastående så de blir ju inte så bra men men xD
   

Praktikperiod 3

idag börjarde praktiken :) detta är period 3 av 4.. men dock är nästa redan bestämt.. ska vara hos Anna hassö i 5veckor,, ska göra både unghästutbildningen och praktiken där.. jag och några til från klassen.
så detta är sista praktik i "ensamhet" hihi! eller ja denna gången är man på Älleköpinge så känner ju alla redan och till min fördel så vet jag vad härstarna heter.. så ska ngt göras så vet jag vilken häst de pratar om xD

dagen började halv 9 släppte ut de hästarna som inte går på bete.. sen vid 9 började dagridlägret och en drös med ungar kom och de skulle ju välja ponnyer och sen hämtade vi dem och fixade dem osv.. hjälpte några att sadla och tränsa.. inte lätta när man precis lärt sig :) när alla barn hade hoppat upp på ponnyerna och lektionen började så letade jag upp eva och blev sysselsatt :).. tvättade några benskydd och strödde upp några boxar.
sen borstade vi lite unghästar 2st 2åringar och 1st 3åring.
sen  var det dags för lunch
efter lunchen så skulle barnen återigen hämta ponnyerna på betet och fixa till dem.. samma sak igen.. hjälpte några... sen var det dags att sitta upp och denna gången skulle de hoppa så det blev KORTA läder!! inte många som uppskattade det hihi!
sen höll jag i framridningen tycker att det gick bra.. inga svårigheter då de är ganska små barn som inte kan så mkt så fokuserade på hälarna och att de skulle ha hästarna i rätt gångart och sen fick de stå upp en stund..  sen tog Catta över och skötte hoppningen.. det är ju trots allt hon som är lärare hihi! men

det var kul at prova på att vara lärare.. dock inget för mig då jag har svårt att få ut mina kunskaper!!!
jaja.
efter lektionen så skulle hästarna som vi släppte ut på morgonen de skulle in och få lite mat.
sen hände inte så mkt fikade med barnen och fyllde lite vatten i hagarna och sen gick vi in då det skulle komma en familj och titta på valparna... super söta bordecollie valpar!! en av tikarna blev tingad och såld..
sen kom mamma och hämtade mig och dagen var slut...
imorgon börjar jag kl8 då hovslagaren ska komma och unghästarna ska ju vara inne när han kommer :)

ikv har jag ridit mina 2 finingar!!! gud va fina de är :) man blir glad i hela kroppen av att rida dem!!


RSS 2.0