Havet i går igen!!

ojoj varit vid havet 2dagar i rad! hihi händer inte allt för ofta men det var ju på hundbade även igår :)
denna gången fick Madenta utforska havet. hon har aldrig sett havet i sitt lilla liv. men hon skötte sig super!
hon ville inte gå i först så jag hoppade av och gick ut med henne.. bra wahlström stövlarna fulla med vatten xD
sen ville hon inte stå still så det blev lite jobbigt att hoppa upp men när jag väl var uppe så gick allt super!!!
hon tyckte det var väldigt roligt... stänka vatten på allt och alla.. hur kul som helst när man är 6år!!
man blev väldigt blöt då hon fattade gansk asnabbt hur hon skulle göra för att det skulle stänka mer.. knäpp häst xD

känns väldigt bra att även hon sköter sig bra och att man kna åka iväg med henne på nya platser utan att hon flippar ut!!! idag blir det en lååång skritt tur då hon kommer nog vara lite mör i benen.Älskade unghäst <3


även Madenta fick testa upphoppet.. en vacker dag kommer det ju bankar på hopptävling och då är det bra om de har hoppt det innan xD

Ponnytiden.. Nicole's Isabell ponny #2

När vi hade sålt Grynet så var jag väldigt rädd och vågade bara rida på ridskolans shettisar, men min dåvarande ridlärare sa att jag skulle försöka hitta ngn ny då man inte kan rida shettisar i allevighet.
hon tipsade om en super snäll B-ponny som hennes dotter hade haft under en period.
vi åkte iväg till ugerup (gärds köpinge) och provred denna söta b-ponny jag vågade knappt trava men när vi var klara så ville jag ha henne.
vi bestämde oss för att ha henne över sommaren bara för att jag skulle få till baka själförtroendet. men det blev ca 3½år innan vi lämnade tillbaka henne.

jag fick henne sommaren 2002 och under det året lärde jag känna henne och vi började så smått träna i dressyr och sen även hoppning. 2003 började vi tävla och red lite LD,LC. hon  var perfekt då hon var super snäll men när jag blev tuffare så ställde hon mer krav på mig så jag fick verkligen lära mig rida för att hon skulle gå.
gjorde jag rätt gick hon rätt.
2004 debuterade vi LB och vi hade en del plac i både LC och någon i LB vi var även med på Börjes ponny cup i Tingsryd.. hoppade bara LB kvalen och B-finalen och jag var super stolt öven om vi kom sist, näst sist och sist i finalen!!! ute  kval1 på sista i grund, ute i kval 2 sen trillade jag av i finalen.. men jag var lika lycklig för det xD
2005 så var det mitt sista b-ponnyår vi red lite blandade klasser allt från LC och vi debuterade även LA men tyvärr så räckte inte hon till i LA klasserna + att jag var väldigt lång för henne så hon fick extra jobbigt. men vi kom nästan runt en hel bana 1gång xD perstorp 2005 då stoppa vi ut oss på sista hindret.. jag ville inte hoppa vattnet så hon stannade på det andra hindret ist.

jag tror faktiskt att de som har tävlat samtidigt som jag hade Topsy minns nog oss antingen som de som hade ALLT i ljusblått eller de som vann Maskeraden i vinslöv 2år i rad!!! 2004 - Nalle puh och I-or 2005 - Mimmi och pluto!!

Nicole's Isabell eller Topsy som hon även kallades "räddade" min ridkarriär och utan henne hade jag nog inte ridit idag.
en helt fantastisk ponny som alla gillade!!
hon hade även fått ett föl Tipsy innan jag fick henne och den ponnyn står ni på Älleköpinges ridskola där jag började och under ett år startade jag båda på midsommartävlingen på Gärds.

när jag lämnade Topsy så tog fam collin över strax där efter och de startade henne i de flesta grenarna,, dressyr,hoppning och fälttävlan.. nu vet jag inte exakt var hon är men tror att hon är hos ägaren i ugerup.


Havet! med hästarna

igår var vi på hundbadet i täppet med hästarna jag, siri, fanny och amanda

det var väldigt roligt och skönt också.. kännde att både jag och Tess behövde rensa hjärnan från all träning osv
allt började så bra men när jag och siri travade ikapp så började tess bocka och bokning nr 4 hängde jag inte med på hon var väldigt hal då vattnat skvätte så jag fick mig ett litet dopp xD hihi!! jaja

Mamma filmade men dock började hon lite sent xD


sen gick det bra och tess lugnade sig och jag stannade på ryggen :)
då min hjälm blev väldigt blöt så åkte den av..


på vägen tillbaka hittade jag ett litet upphopp! tur att balansen finns där iaf xD


puss älskade ponny!

Ponnytiden.. Grynet ponny #1

Tänkte skapa en ny Kategori! döpte den till Ponnytiden och här ska jag presentera samtliga ponnyer som jag ägt eller tävlat under min ponnytid!

GRYNET är ett äkta Gotlandsruss som "importerades" från Gotland och den vilda flocken på Lojsta hed. 
Grynet köptes där ifrån när hon var föl.. dåvarande ägaren hade åkt över och skulle ha 2st förutbestämda föl men då såg hon lilla Grynet och bestämde sig för att ta henne också.
hon blev ju såklart väldigt bortskämd men reds in och när hon var 10år år 2001 så köpte jag henne från ett försäljningsstall. jag trivdes med henne och hon var så snäll och lugn. mamma överaskade mig med en "karta" som jag följde från hemmet till hennes box :D
Men tyvärr en kort tid efter köpet så började vi träna och hon började lägga sig ner under passet ingen visste varför men hon gjorde det bara på ridbanan hon var hur snäll som helst.
Grynet lyckades få av alla som red henne så jag blev såklart väldigt rädd då jag bara var 8 när detta skedde.
efter drygt 1år i våra ägor så sålde vi henne till en hästhandlare och sen hamnade hon i Göteborg och sist vi träffade henne så var hon kvar.

hittade även ett resultat från en veteranklass 2008 där hon hade fårr GULDI know that tis time would come...

but I didn't know that it would feel like this...!

usch nu är lilla Tessan ute på Annons :( jag visste ju såklart detta redan när jag tog henne men hade aldrig en tanke på hur svårt det skulle vara även om jag vet att jag får behålla iaf till efter Derbyt v34.
men sen så är det dags att börja förbereda sig på att gå skillda vägar :(

ingen vet hur långtid försäljningen kommer ta men hur det än blir så kommer det bli tufft då hon på såhär kort tid har tagit mig med storm och förändrat itt liv.. från att rida runt på LA lokalt till att vara på SM nivå!!!
men en sak är säker hon ommer inte komma til ngn som bara ska rida runt på lokala LA och plocka rosetter.. hon förtjänar att få gå de stora klasserna få hon har kvalitén!! så man får hoppas att man hittar ngn trevlig familj som tar bra hand om henne...

men nu är hon ute på annons iaf :(
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=373981 

även en annons video är gjord!

Tisdag!

man kan ju inte undgå tanken av att detta är sista veckan av total "frihet"
nästa vecka börjar man praktiken :) de kommande 4 veckorna ska jag spendera på Älleköpinge.. :)

detta sommarlov har gått väldigt fort och det är även mitt sista riktiga lov! från och med den 12 maj nästa år så är man "vuxen" eller ja... jag har iaf tagit Studenten då :) så detta blir mitt sista skol år och sen ser vi vad framtiden innehåller förhoppningsvis Flyinge eller strömsholm :D hade varit riktigt roligt att komma in på strömsholm men det är ju låångt här ifrån och flyinge ligger ju så "nära" men vi får väll se :)

under första veckan av lovet så kvalade jag och Tess till FEI och sen har sommaren tagit oss från precis kvalade till att vara 2,3% ifrån SM!! känns riktigt skönt även om man inte får starta så vet man att man är på den nivån då de %en inte är så mkt utan bara några missar från min sida!
precis innan skolan börjar så kommer man åka på Dressyr Derby i Dagstorp och jag tror att det blir lilla rundan som går i LA men vi får se.. håller vi formen så kanske det blir stora rundan som går i FEI.. men det får tiden utse!
tyvärr så närmar ju sig en försäljning av lille Tess men jag kommer inte lämna henne innan derbyt iaf! men tyvärr så måste ju en annons ut då man aldrig vet hur lång tid en försäljning tar.. och jag lovar att jag säljer inte till första bästa.. hon ska komma till en ny liten tävlinginriktat ryttare som vill fortsätta på FEI nivå och ingen rosett jagare som stannar på små klasser bara för att få rosetter...!
men annonsen är inte ute änn men det kommer :( usch! vill inte men när året är slut så är ponny tiden över och som ryttare så måste man lämna ponnyerna och gå äver på att tävla Häst .. visst kan man rid ungponnyer men jag ska ändå sattsa på att komma uppåt på häst också... även om man inte vet hur lång tid det tar så ska jag upp på en bra nivå!!! :):)

jag kommer iaf lämna ponnytiden med mycket att se tillbaka på både bra och mindre bra men iaf har jag många bevis på att jag kan rida de flesta ponnyer och få bra resultat!! :) har iaf lyckats med de jag har startat hitentills :D

fick bli en bild på lille Pompom som jag red 3ggr och sen startade allsv och lyckades vinna LB:1 på 66% :D
till hösten kommer en ny omg av allsv och jag har fått turen att rida denna underbara ponny igen :D
Pompom vi slog alla med häpnad!!

film!

här är filmen från FEI's Lagtävlans prog
det synns klart och tydligt att hon blir rädd när hon stänker grus på staketet xD


Tävlingshelg!!

Denna helgen har man varit i Båstad på Hansbo Dressage open! som det så fint hette xD det var sveriges största ponny dressyr tävling då de hade både lokalt,regionalt och nationellt och det var också sista helgen innan anmälnings tiden till SM går ut. jag red Nationellt Lördag,Söndag och överlag har det gått väldigt bra :)

Lördag: FEI's lagtävlans prog. det var nästintill katastrof!!! slutade på 56% men domarna var väldigt ojämna domare C hade mig på 61% och domare H hade mig på 51%!!!! sen domare M runt 56-58% men det ska ju inte vara 10% imellan 2domare.. men man hörde att många klagade.
jag är som sagt inte nöjd med ritten då det inte var så mkt som stämde och det var bara stress och slarv.. usch!!

men Tess verkade trivas i boxen och fick ju den fina valacken Top Nemo som granne.. tror hon gillade honom :)
hade bara varit lite tjafs när de skulle få morgon foder.. de gav ju nemo innan oss men de var så snälla att de slängde in höet till Tess.. :)

Söndag FEI's Lagtävlansprog. gick väldigt mkt bättre och vi fick till en bra ritt och det mesta stämde :) visst allt går ju att förbättra hade ngn miss i första öppnan.. hon stänkte grus på staketet och det var "farligt" och sen ville jag för mkt i den ökade traven så blev ngt galopp inslag :/ slutade på 63.7% :D välldig skillnad från igår!
jag blev 12a med 9plac och hela 36starter!!
så det känndes väldigt bra :)
och om man räknar bort alla danskar i klassen så hade jag blivit 5.a med 6plac!! men men Danskarna är väldigt bra med fina ponnyer!
FEI's ind mästerskaps prog. vi hade inte så lång paus mellan klasserna så hon var ganska trött blev skolorna som fick bli mindre bra och det drog ner ganska mycket slutade på 59.5% så jag var iaf godkänd.. men som sagt det kunde varit väldigt mkt bättre

överlag var det en trevlig tävling men funktionärer fanns det ju inte överskattat med.. när vi kom fanns det ingen som sa vara vi skulle vara med lastbilen osv och sen tycker jag att de planerade dåligt med klasserna då vi satt där hela dan och sen tryckte de ihop mina starter 16.25 och 17.55 och båda klasserna började vid middag så dåligt planerat av dem.. 

på vägen hem satt jag och funderade på hur mkt bättre jag hade behövt rida för att få starta SM i år och kom fram till att det var bara 2.3% som saknades!!! helt sjukt det är typ inget alls.
då jag red på 62% i kågeröd och 63,7% igår och man ska ha 64% i 2st starter!! galet nära.. men men jag får se det som såhär..vi slipper köra till vansbro som är galet långt här ifrån!!
men vem vill inte rida SM men får väll hitta ngn fin Häst ist :D 

bilder kommer förhoppningsvis då det var en fotograf på plats.. och mamma filmade men då min vanliga dator är på väg att krascha så kan jag inte lägga upp dem och de går inte att se på denna datorn.. men jag får lösa det!

Imorgon åker vi!!!

imorgon bär det av mot Båstad!! som jag har längtat.. detta blir mitt första "dressyr" meeting har ju varit i Tingsryd och på New forest SM innan.. men sist det var meeting var 2007 New forest SM med Snoddas!
så nu är man riktigt taggad för en 2dagars tävling :) det var inte någon man kände direkt som ska bo där det är mest danskar...! men iaf

igår var vi hos farmor och farfar,, vi skulle fixa en döss mellan häst och bodelen i lastbilen.. pappa kom dit och fixade det :) fick ju även träffa farmor och farfar.. farfar är nyopererad.. han har bytt knäskål :O
dörren blev väldigt bra och imorgon ska den "invigas"
red också Tess en runda ¨å banan igår och hon gick väldigt fint!! känns bra inför helgen!

idag har det mest varit packning på schemat men vi har även handlat lite smått och gott! blev b,la en videokamera!!! här ska det filmas har ju en vanlig kamera till foto men den filmar inte så bra + att när dte är program på storbana så ser man typ inget och det blir suddigt osv.. och man vill ju se sin fina häst! xD
de hade REA på ONOFF så det blev en videokamera!
var även inne istan och köpte en brosch (stavning?!) som jag ska ha som nål till plastrången.. blev ngt blommliknande i silver och "swarivski"stenar.. inte äkta dock men ni fattar xD inköpt på Glitter i stan.

kameran! ingen bra bild tagen från ONOFF


ikv har jag skrittat tess en runda och böjt igenom henne så hon är mjuk och fin till imorgon.. sen har jag packat.. fick dra fram sadelskåpet och damma av xD det är Farfar som har snickrat ihop det :) tyckte att det var lite mkt pengar att lägga när jag behövde det.. men vi får väll se hur det blir med meeting på storhäst.. om man sparar och kan köpa ett i plast.. men mitt duger och framför allt så har ingen likadant!!!

imorgon kör vi runt 12 och jag startar ca 16:30 men vi vill ju ha gott om tid och vill få in henne i box osv..!
bilder kommer nog några imorgon men iaf på måndag.. vi kommer hem sent på söndag så hinner inte ladda upp då!
xo Evelina

rip Okidoki

Okidoki är död!
denna fantasktiska häst fick igår komplikationer från föregående skada 
läs mer här ---> http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=471495

om det hinner tryckas så kommer det väll med i morgondagens ridsport då det är en stor nyhet för hela häst framför allt hoppvärlden..!
vi minns honom mest med Albert Zoer men blev såld till José Larocca. 
R.I.P Okidoki
 Dagen har rullat på i en väldans fart.. kl 08:30 skulle vi vara hos hovslagaren! Niklas Tyckesson denna gången med Madenta och lilla hoppsan fick följa med då han skulle kolla så jag gör rätt när jag verkar henne.. hon är ju så liten så han vill inte ta henne xD och eftersom det inte är så svårt så klarar jag det och fick godkänt iaf! blir lite mkt och betala 300kr för ngt man kan göra själv..!
de stod som ljus i transporten första gången de åker tsm.. madde står alltid själv och hoppsan har åkte 3ggr i sitt liv men hon traskade snällt upp i transporten! känns inte som att hon bara är 1år!!

när vi kom hem så kom mormor och de skulle hjälpa oss lite här hemma.. b,la lägga plattor utanför stalldörren.. blir så geggigt på hösten och nu blir det även lättare att ta bort snön på vintern!!! och fint blev det
dagen avslutades på Robins pizzeria i Åhus!! alltid lika gott :)

nu ska jag strax sova.. imorgon får jag nog trimma tess lite och börja packa elr iaf kolla vad jag ska ha med mig ihelgen!!
xo Evelina


film!

här kommer film nr 2 från kågeröd

FEI's ind mästerskaps prog ponny


Bilder från kågeröd

har fått många fina bilder av Fanny idag :) dock orkar jag inte ladda upp alla men några iaf.. kommer väll använda de andra sen också :)

.....

Fick denna fina bild på Fredriksberg X en ungponny som jag utbildade under en kortare period.. vi startade lite LC i både hopp och dressyr, men sen köpte jag madenta och han fick åka tillbaka till ägaren,, men idag står han hos en ny familj som har tävlat upp honom i LB och om några månader blir det nog försäljning..!

en helt underbar ponny det är bara att hoppas att de hittar en trevlig familj åt honom

 

Film!

FEI's Lagtävlans prog för ponnyfilmen från mästerskaps programet kommer .. det lovar jag!!

Tävling!!

Idag var stora dagen! debut i Nationell FEI

FEI's lagtävlans prog: hade jag 62,037% hon var riktigt fin men tyvärr så missade vi SM-kvalgränsen med 2% men dommare C hade oss på 64,4% men de andra drog ner det till 62%.. men men debuten är så klart godkänd och hon känndes fin och hade en trevlig känsla genom programet och vi båda trivdes!!

FEI's Mästerskaps prog: hade vi 60,965% och även här var hon super fin!! men 2 av 3 dommare hade mig på 62% men den andra hade mig på 57% ?!?!.. vet inte vrf...!
iaf hon känndes bra och jag är super nöjd!!

nu denna veckan blir dte att finslipa skolorna och försöka få dem att sitta bättre då de drar ner en del då de blir lite hakiga i mellan åt och hon blir inte helt mjuk heller.. men det kommer!

Debuten är mer än godkänd och nästa helg blir det Båstad.. lördag & söndag.. samma program (FEI Lag på lördag och sen båda på söndag!)

bilder kommer då både Fanny.. som var med som hästskötare och en annan fotograf fottade så blir det väll ngn bild!! annars kommer ju filmerna så småningom!

Onsdag! 14 juli

dagen har som alla andra varit varm! man orkar tyvärr inte göra så mkt när det är så varmt..
men har iaf ridit båda hästarna idag och de bar super duktiga.. madenta fick skritta o trava ut en sväng :) och denna gången blev hon inte lika rädd för hunden.. men hoppade iväg någon enstaka gång.. men hon vänjer väll sig xD och jag får öva upp balansen .. kan behövas!

Tess gick en tur runt åkrarna och vi tränade på att gå förbi vattenspridaren som står på åkern.. den är super läskig xD knäppa ponny men hon lär väll sig hon också hihi! 

annars har jag inte gjort ett skit! imorgon blir det väll det samma tess ska gå lösgörande på banan då vi ska träna på fredag (rida program) och madenta får nog också gå på banan hon är ju super stel nu när hon bara går rakt fram men nu har hon fått tarava i en vecka så nu ska jag iaf skritta henne på banan så hon bli mjukare..! 

bilden är tagen i våras.. åkern till höger är nu ett majsfält och det är över 1m högt!!
 


ni får ursäkta min dåliga uppdatering

men jag har bara inte tagit mig tid att sitta här och skriva..!
som ni säker vet så är det sjukt varmt i lilla landet sverige.. och man ska ju inte klaga på värmen efter den extrema vintern.. men några grader mindre och kanske en och annan vindpust då och då hade ju suttit fint!
här om dan kom sommarens första åska.. hmm! och där med lite regn!!! men dock inga mängder som vi hade behövt. bönderna pumpar upp allt vårat vatten och då vi har en grund borra så får vi typ inget så husägaren har varit här och fixat lite så nu har vi vatten igen :).. skönt!

iaf när det började åska härom kvällen så fick mina hästar komma in har blivit väldigt "nojig" med mina hästar och vill verkligen inte riskera ngt.. har förlorat tillräckligt,, visst inte i åska men när olyckan är frmme så är den.!
iaf de klarade natten fint och åskan var inte direkt ovanför men iaf xD


Red madenta igår och vi red ut en liten sväng.. och travade även lite och hon känns väldigt fräch och fin! dock skrämde en av grannarnas hud henne så det blev en liten galopp sväng.. jäkla jack russel!!! kommer i full fart och skäller som bara den och i högt gräs så ingen ser utan bara hös den.. usch spärra in sånna djur! .. hihi!

Idag har jag Ridit Tess på banan och Gud va hon känns fin inte helgen :D på fredag ska vi till Gärds och träna program Katarina följer med och hjälper mig och på Söndag är det dags för DEBUT!!! som jag har längtat!!

men nu ska jag sova i värmen.. det blir väll att ha igång fläckten i natt igen.. hmm! :/
xo Evelina

Blev en bild på min super söta bebis.. på bilden är hon bara ngn dag gammal!  love at first sight!!!
 

Här är hon igen :).. man all vinter päls.. bilden togs ´precis när snön hade försvunnit!

Nu är Falsterbo över för mig.. iår!

 Falsterbo idag.. tittade bara på Dressyren då vi inte hade några biljetter till hoppningen.
såg Tobbe Larssons "show" och FEI Grand Prix Kür 3st svenskar var med, Patrik, Minna, Tinne.
Vann gjorde Anky van Grunsven på Painted Black!
jag tyckte att svenskarna gjorde bra insattser,, Tinne blev 3.a med sin Favourit. Patrik och Minna kom precis utanför plac.. men de hade dock inte sin första hästar. men självklart var de hästarna fina de också..
Minna Telde har länge varit min favorit innom dressyr världen! så det är riktigt kul att kunna se dem live :P hehe!
Igår var vi ju också på Falsterbo.. det blev en lååång dag! först var vi ju hos Karin (Tess ägare) vi lämnade Dressyrsadlen som jag har lånat och sen pratade vi om föräljningen.. då Tess ska säljas när jag inte ska ha henne längre :( ochdå de Natonella tävlingarna är då över och man vet inte hur lång tid försäljningen tar innan man hittar rätt ryttare till denna galet fina ponny!.. GUD va kommer sakna henne <3.. men nu tänker vi inte på det!!

sen åkte vi vidare till Falsterbo och vi tittade framför allt på Nations Cup som SVERIGE lyckades vinna!! de red väldigt bra allihop!  om de nu håller toppformen så slipper vi kanske åka ur cupen till nästa år..!

denna veckan har ju även ineburit lite shopping.. men inte så mkt då man är i sluttampen på ponny och madenta behöver inget.. :P så det blir kankse mer i GBG 2011 :)... börja spara!!!!

Blev iaf 1 tävlings schabrak från Henrikssons och 2st 4-pack fleecelindor för endast 50kr!! galet billigt! super att ha hemma!


Till mig blev det en ny skjorta från Kyra K, Plastrong från Dressyr.com och 3st tävlingsstrumpor från Exklusive


Blev även 2par ridbyxor.. Mountain horse från Skara Hästsport!
vita helskodda och röda oskodda..
ville egentligen ha Whitakers röda då jag har de i blå men de fanns inte kvar i min storlek och de skulle inte komma fler heller.


nu när mna har köpt nya ridbyxor vilket typ alrdig händer.. så kanske man ska slänga mina gamla blå som jag köpte 2004!! och de är strl 160!!! och red i de senast idag.. hihi! och de är inte för små!! och sköna är dem.. snacka om kvalité om de har hållt sen 2004...! inköpta på BÖRJES!!
8 juli 2010

dagen har varit lugn.. orkar inte göra så mkt då jag brände mig igår opps! har världens finaste bränna efter solbrillorna!!!! ÍNTE grannt! men så är det. gårdagen på falsterbo var trevlig.. träffade Fanny,Siri,Amanda och Fannys mamma Kristina.. och fam Cyrén.. trevligt :) tittade på ponny kyren och man blir galet sugen på att rida kyr!! sen tittade vi på Huntingen.. även en del annat men detta var höjdpunkterna.. lite Shopping blev det också :)
en tävlingsshorta från Kyra K och en Plastrong från ngn Dressyr affär.. nu ska jag bara hitta en super fin nål också så blir allting perfekt.. eller ja en ny kavaj hade suttit fint (köpte min 2007.. så det är dags för en ny) men de pengarna finns inte och jag vet inte vad jag vill ha för ngn..!
bild på samtliga inköp kommer i helgen.. när falsterbo är över för iår :/

har iaf ridit Tess idag och GUD va fin hon är!! älskade ponny :) har även pratat med karin (tess ägare) och vi ska dit imorgon och lämna dressyrsadlen som jag fick med henne.. sen bär det av mot falsterbo!!
Jag har även ridit Madenta idag och vi travade lite också och hon känns bra :)
då vi inte har ngt återbesök så är det upp till mig som ryttare att se till att hästen är frisk...

nu sitter jag här och tittar på dubbel avsnitt av Sex and the city.. extremt gamla avsnitt men ändå :P
xo Evelina!

Tisdag!

idag kom detta i posten! Rosett och plaket från Hippson


då jag och Tess fick placeringar i LA dressyr i maj månad så räckte det till en 3,dje plats i etapp 3.
vi fick ju placeringra i samtliga starter under den etappen :D!

kl 5 åkte vi till farmor & farfar.. blev bjudna på middag :) Grillat! och såklart super gott :)
blev en trevlig kväll :)
när vi kom hem så körde vi innom katarina (min tränare) och pratade lite med henne och tittade på hennes super fina föl.. som nu hunnit bli några månader :)

imorgon blir det Falsterbo! höjdpunkterna blir ponny kyren och Huntingen :)
man blir alltid inspererad till att rida kyr när man tittar på det!
jag vill verkligen avsluta ponny karriären med ett kyr pogram men den ända tävlingen som har kyr är båstad om några veckor (då jag startar FEI..så kan inte då + att hinner inte få ihop ngt) sen har Nordhalland i början på november..! och då är det bara 2månader kvar på året och jag vet inte hur länge jag har Tess.. men om jag har henne tillsdess så är målet att starta en kyr i nordhalland.. men vi får se då det är mkt jobb för ett pogram!

men hade varit super kul!!! 

Falsterbo horse show..!

idag drog jag o mamma tillsammans med fam Cyrén ner till Falsterbo! trevligt trevligt!
första var det kval nr 2 till Amatör touren.. och så mångra trevliga ekipage :) mellan grund och omhoppningen så hade de invigning med lite uppvisning av Tobbe Larsson (han som håller i ponnyakuten.. :P) blev en trevlig uppvisning med hans fina frieser (stavning) sen var det som sagt omhoppning och många satsade men för vissa föll bommarna.. men så är det i sporten! kommer inte riktigt ihåg vem som vann dagens kval..


sen tog vi en lite paus och åt och gick en sväng på mässan.. och jag som inte skulle shoppa fick ändå lite med mig hem.. 3par tävlingstrumpr.. sånna tunna ni vet xD och 2st 4pack lindor.. för 50kr!.. galet billigt!  dock helt vanliga fleece men perfekt att ha hemma!

15:30 gick vi tillbaka till läktaren och då var det ponnygalopp.. dessa små söta shettisar som pringer som aldrig förr xD.. kanske ska hitta ngn liten ryttare till Hoppsan om några år?! hihi!


efter galoppen var det dags för PonnyDressyren de red idag FEI's inled Mästerskaps prog.. även dessa ritter så g såklart trevliga ut.. och lite extra nyttigt för mig att se hur dommarna bedömde då man själv snart sk starta de klasserna!

men nu ska jag ta min onda hals och gå och sova.. tror jag xD!
xo Evelina!

årets varmaste dag...

värme.. skönt!! de säger att idag ska ha varit årets varmaste dag.

dagen har varit varm och slapp! då mina hästar går ute på nätterna så slipper jag mocka!!!! skönt! men får mocka lite i hagen någon dag...
Tess har vant sig vid Hoppsan men lite läsktig är hon hihi!
Madenta fick vila idag...
Tess blev klippt då den stackaren blir varm och svettig av att gå i hagen och genomvåt av ett lätt pass så nu åkte pälsen av!.. hon tycker nog det är skönt´och blev inte ett dugg svettig av samma runda som hon brukar bli genomvåt av.. skönt för oss båda xD jag slipper svampa och hon slipper då och vara svettig.

imorgon blir det falsterbo med fam Cyrén :)
ska titta på Amatörtouren kval 2 och Ponny dressyren kvalet.. som går i samma klass som jag ska debutera om ngn vecka,,! får väll kolla lite extra på hur de bedömmer..!
sev car det även lite annat kul.. som alltid i falsterbo.. blir nog ingen shopping då jag inte behöver ngt men man vet ju aldrig xD

nu ska jag snart sova då vi ska åka runt 8 imorgon!
xo Evelina

mina sötnosar.. älskar höjdskillnaden mellan Hoppsan och Madenta!

Fråga på!

Tänker dra igång en frågestund om ngn vill fråga ngt!


gårdagens skritt runda


RSS 2.0