:DPremiär.. efter 3½ veckas vila!

gick över förväntan! skrittade ut en sväng.. men när vi hade vänt och skulle hemmåt så blev det först lite steppande och sen blev hon "rädd" och hoppade/galopperade iväg.. men fick ju stopp på henne men sen stutsade vi vidare och fick avsluta lite på banan för att lugna ner hennes nerver igen xD knäpp häst!

jaja! lite bus får man räkna med! bara hon är glad och frisk igen!

Onsdag!...

nyss hemkommen från hovslagaren Niklas Tyckesson med Tess.. väldigt fint blev det ju såklart!
när vi var där kom den ngn kollega till niklas från småland så Tess stod i centrum då han fottade och höll på och hans dotter gillade tess skarp så Tess fick lite extra kel :P lille Tess sken upp hela hon när han tog fram kameran!

under tiden vi var där så funderade man på hur länge vi egentligen har haft niklas till våra hästar.. kom fram till att det är 10år!!! började ju med Grynet på älleköpinge och sen topsy och snoddas sen flyttade vi till gården och nu kör vi till honom ist.. men det är det värt!!! många säger att det är dyrt men det är också värt det! för ni som inte vet så är niklas en av ett fåtal i sverige som har tagit gisell brevet (slutprovet bland hovslagare)
det finns inget tvivel om vilken hovslagare vi kommer ha så länge han jobbar!
känns även tryggt att niklas själv har tagit hand om Madenta redan från födslen då hon hade uppräta kotor och det fixade niklas och han fixar ju alla skolans hästar så han känner till henne och det känns bra! :)

men nog om detta nu ska jag äta lite glass och sen ska jag SKRITTA MADENTA!!!! som jag har längtat :D!!!

Hittade en bild på mina fina ponnyer från förra året.. när vi var hos niklas där han bodde innan!
Virdarnas Snoddas & Fredriksbergs X
ha det bra! xo Evelina

Måste bara skriva av mig!!!

ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta!! tror jag skrattar!!!!
för det första så tänker jag inte nämna några namn men ni som känner mig väl vet nog vilka/vad jag pratar om!.. men iaf!

fick ett "svar" på en kommentar jag lämnat på en annan blogg och det var inte svaret från den person som äger bloggen och som jag kommenterade till utan en anonym jävel som inte vågar stå för sina åsikter.. ni kanske tycker det är löjligt att jag skriver av mig för 1 komentar men det har hännt massor av gånger! så nu ska de få veta ett och annat som de kanske missat innan de yttrade sig..!
vi kan ju börja med kommentaren som lämnades:
 

oekej.. var ska jag börja.. jo mitt liv är ingen lek och jag sattsar fulltut på det jag gör och kommer alltid att göra.. en del säger -du är tråkig vill inte göra ngt annat änn träna/tävla.. och det kanske stämmer då det är det jag lever för och ärligt talat et ända jag kan! just nu vet jag inte vad jag ska göra i framtiden om min karriär inte blir bra nog..!
men vi kan ju börja med att säga att jag har egentligen ina hinder för att det ska gå fel.. jo det ska väll vara att ekonomin inte är som man hade drömt om men vi kämpar på med alla resurser och det räcker bra för mig.
sen är det väll tålamodet som svajar lite emellanåt.
jag började på ridskola (Älleköpinge) när jag var 4år gammal och sen när jag var 8år fick jag min första ponny ett Russ som i början var super snäll men när jag "krävde" mer så började ho lägga sig ner.. och gjorde så man alla även min tränare osv! vi sålde henne och sist jag såg henne var hon i GBG och gick i skogen och trivdes!
efter det blev jag väldigt rädd men min tränare tipsade om en annan super snäll B-ponny som jag kunde låna över sommaren.. sagt och gjort men det tog ett bra tag innan jag vågade galoppera.. men efter 3år så tävlade vi LA hoppning!
sen köpte jag snoddas
och det är en historia för sig! mellan 2005-2009 gick vi från skogsmulle i skogen till felri LA hoppning och segrar i LA dressyr.
sen har jag även haft en ungponny som jag red till men när jag hittade Madeta så såldes han.. jag har ju även haft olliver en kort stund och ni vet nog hur det gick.. tyvärr dög han förra hösten :(
sen fick jag Tess och henne har jag kämpat med i 7månader och när vi debuterade i feb hade vi 58% i LA:1 och nu ska vi Debutera FEI (högsta klasserna på ponny)
madenta kämpar jag också med och henne har jag tagit från inriden till bra runda i 1m hoppning.

jag är inte rädd för nya saker och en utmaning är det bästa jag vet!! mitt största minne är 2006 när jag fick låna en kompis fantastiskt fina D-ponny under ett lucia firande vi hade höjd hopp och vi hoppade med lätthet 1,20m och den fina ponnyn hade jaga bara suttit på i 20min innan!
jag har även bra referenser från människor som vet vad de pratar om!

Jag lärde mig otroligt mycket på Snoddas då vi utvecklades i samma takt och det är många som nu i efterhand erkänner att de inte fattade hur jag kunde få honom att gå så bra.. det var inte många som lyckades med det!
det var nog mest min tränare såklart och även Hanna Cyrén (opps skulle inte nämna namn)
även hon har en stor talang men tyvärr har hon  inte hittat ngn storhäst inu men har haft fina framgångar på ponny! 
jag minns fortf att man var lite avundsjuk när vi tävlade ihop i hoppningen då jag inte fick så mkt resultat men hon plockade och plockade :) och lika så på D-ponny men sen skolade jag om och sen kom mina resultat! 
och även hon har fina lovord från samma referenser som jag så bara hon hittar en storhäst så kommer framgångarna!
 
Topsy min andra b-ponny!


Snoddas <3

Lucia 2006.. en upplevelse jag aldrig glömmer :D

Film! + bilder


Här kommer filmen från dagen! och bilderna som fotografen tog!Hopptävling!

Dagstorp med Tess idag! lokal ponny hoppning!

80cm (LD) 1stopp
90cm (LC) 2stopp

80cm: fick lite konflikter på framhoppningen som inte får hända då både mitt och hennes självförtroende sjunker men hon hoppade super fram till nr 5 då jag bara åkte på distansen så hon ville inte.. tar det på mig! annars var hon super!

90cm: hon kändes bättre redan på fram-ridningen/hoppningen men hon tveckade ändå lite för mkt för att min ridning skulle kunna vara så bra som jag vill (kunna sitta så still som möjligt men endå rida effektivt) det blev ist att jag jagade på vid vissa tillfällen vilket straffade sig i 2stopp (2,an och 8,an) men annars var hon högt och fint över resten och pigg och glad vilket var det viktigaste!

trors värmen så gick hon väldigt bra!!
fler bilder kommer när fotografen har laddat upp dem :P

Tagna från filmen som kommer så småningom!26 juni 2010

Dagen har rullat på i en väldans fart! redan innan middag var stallet klart! mockat och fixat maten osv
runt 2 fixade jag till Tess inför morgondagen..blev en liten dusch för att få bort det värsta av gruset xD vita hästar+sandhage och utan täcke :D! men hon är glad iaf.. gillar inte när hästarna går med täcke på sommaren.. (de med eksem elr överkänsliga för insekter.. är helt ok men annars ska täckena av!)
dock fick hon gå med et svett täcke efter till hon kom in ikv (mellan 2-9)
sen var det dags för mig att hoppa i duschen själv 20 över 5 kom Hanna (och marita) och hämtade mig då vi skulle till födelsebarnet Paulina!! som blev hela 19år!! ojoj! :P
det blev en trevlig men kortkväll där då de skulle vidare till kulla så mamma hämtade mig och hanna halv 9.
nu ikv har jag fixat min fina ponny till imorgon och jag säger bara.. GUD va skönt att slippa knoppa!!!!! visst är det super fint med knoppar men att alltid göra det blir lite långtråkigt!

imorgon bär det av till Dagstorp redan vid 7 tävlingarna börjar 9 och jag vill vara där i god tid så jag kan gå banan innan klassen börjar.. vill inte avbryta mitt i uppvärmningen för att gå banan så går innan b-ponnyerna även om jag har D.

igår var det ju 1år sen "The king of Pop" lämnade oss.. men frågan som många ställer sig är....! lever han fortfarande.. då många fans har upptäckt bevis på att han vis minst 2 tillfällen kan ha klätt ut sig. b.la på fin begravning så satt där en blond kvinna intill fam jackson och de har nu visat sig att "hon" är väldigt lik michel.. och vid en intevju som gjordes strax efter hans död med en nära vän till michael som är bränskadad så har man upptäckt att den brännsakdade mannen liknar med michael än den det ska föreställa.. (näsan,ögonen,rösten och ett bränmärke på halsen) 
men det starkaste beviset är att man ser att den inlindade kroppen som ska vara michel reser sig i helikopten när de transporterar iväg honom.. men ingen vet ju säkert men om ni frågar mig så efter att ha sett klippet så tror jag att The king och pop fortf lever!

här är klippet .


Här är aven ett filmklipp som visar att en man liknande michel kliver ur den van som han lades i inlindad efter helikoprer resan (samma bil)


Torsdag!

Torsdag och jag är fortfarande förkyld...! hmm!

igår åkte jag på hoppträning med Tess då vi ska tävla på söndag så ville få in lite hoppkänsla i kroppen :P
red för Camilla www.camillagustavsson.blogspot.com :) och det var en trevlig träning.. det tackar vi för :) Hoppningen gick väldigt bra och det känns bra inför söndag! hoppade en bana på runt 80cm tror jag det var.. gick super fram till sista då distansen blev lite fel och jag förstörde allt med att försöka pressa över henne men höll för mkt i handen.. så hon stannade och jag landade på marken (på fötterna) men det var bara att hoppa upp igen och sen kom vi några gånger.. först blev det fel någon gång hon blav osäker och min ridning var värdelös.. men tillslut gick det :)
känns bra att hon inte är tittig iaf..! sen få vi ju hoppas på det bästa på söndag.. men jag har inga förväntningar då jag är nöjd med henne bara vi kommer öve första xD

Igår var vi även iväg med Madenta på bollerup Återbesök gick bra hon fick en bahandling till i h,fam men inget återbesök då det var väldigt lite.. så hon ska gå i egen hage en vecka till sen ska vi skritta igång.. ska bli spännande att hoppa upp på galningen xD som då har vilat i 3 veckor och inte kunnat springa av sig i hagen jaja man lever bara en gång xD

idag har vi varit i Tingsryd på börjes blev ett par tyglar till tess och sen lite annat i den vanliga butiken.. nu får man spara alla pengarna till falsterbo!!! vilka ska dit och när?!

imorgon var tanken att jag skulle fira midsommar med hanna,paulina,martina och ett par till, men eftersom jag är sjuk så sparar jag mig till Lördag då det är Paulinas födelsedag!!! och sen tävlingen på söndag förståss!


För er som har följt mig att tag vet redan vad detta är för sötsak :P
kommer troligtvis träffa honom lite mer i sommar så vi kan bekanta oss innan vi bli ett par xD
Jagubar
f-09
e. Jaguar Mail


Tisdag!

Dagen började med att tandläkarbesök...! suck! börjar bli jäkligt less på att gå dit.. de sa att vi skulle vara klara i början på detta året och nu är vi inne i juni och jag fick 2st tider en i aug och en i sept. och det är för mig slutet på året.. men men jag vet ine hur de räknar och så länge det blir bra!.. vill ju inte ha fula tänder xD

ska snart ut och fixa stallet och pyssla om hästarna :)

men tänkte också meddela att jag kom 3.a i denna etappen 1/5-16/6 av Folksam riders cup LA dressyr ponny.. för er som inte vet så är det en internet cup där man registrerar sina resultat och så får du poäng enligt deras poängskala.. jag är med i LA dressyr ponny och där räknas alla program från LA:1 och uppåt till FEI's mästerskaps prog, i Lokal till Elit nivå.. och alla ponnyer tävlar mot varann så det spelar ingen roll om du rider b-ponny lokalt eller d-ponny på elit nivå.. alla har samma poängskala.. 
sen har man olika etapper under året oh i slutet utses en totalsegrare,, osv! 
Etapp 3 är nu över jag jag blev 3.a 
http://www.hippson.se/artikelarkivet/folksamriderscup/folksam-riders-cup-alla-vinnare-i-2.htm <-- resultat lista etapp 3

såg även på klubbens hemsida att jag blev klubbmästare i Hoppning när vi hade tävlingen :)
känns ju kul att man blir klubbmästare med en dressyrponny och jag tränar inte och de jag tävlade mot i LC.n hopptränar och sattsar på hoppningen xD och inte jag.. men det är detta som är kul med sporten.. man måste inte satsa hel hjärtat på en gren! 
på söndag ska jag till dagstorp med Tess och hoppa LD,LC vi får väll se hur det går :) 
vi kommer ha väldigt roligt iaf!
 

..

ibland är världen ganska liten..!

om ni har följt mig här sen i april så vet ni att jag har varit på praktik och jag skulle egentligen visat en 3åring på film.. just denna 3åring är nu såld till en av de som bloggar på Hippson.se

http://www.hippson.se/blogs/havrepappa/cirkus-mentzer-presenterar-stolt.htm <-- länk till inlägget

det är en riktigt fin liten häst men han kräver sin ryttare då han inte tänker överdirvet mycket frammåt men när man får igång honom så går han väldigt bra.. och han är ju bara 3!

Försäljningsbilden som togs under praktiken

Tävlingsdag #2

Idag var det Regionalt och Nationellt i Sösdala..!

började med Nationell LA:2 känndes bra fick 65,12% :) vilket jag är glad över då det är Nationellt! blev 3,a med 2 plac lite surt men någon ska ju komma precis utanför!.. hmm!

45min senare 
Regional LA:P1 och hon känndes lite trött men det kan ju bero på att hon inte fick så mkt vila mellan starterna och hon gick ju igår också.. men ritten känndes bättre än igår hade inga stora missar iaf.. men hade 61,32% så det är ju tur att man kvalade igår xD  

nu ska hon får en ganska lugn vecka men på söndag blir det dagstorp men hoppning så vi får ha lite extra roligt :P blir LD;LC 80,90cm vi får väll se hur det går..! jag är nöjd bara vi kommer över första :)
nästa dressyrtävling blir i mitten på juli.. Nationellt kommer nog starta båda FEI programen.. (lagtävlan och mästerskaps) ska bli kul och se hur långt man räcker xD


Tävling!!

sösdala idag redional dressyr LA:P1! gick ganska bra hade någron miss i övergångarna då det blev för kraftiga avbrott men annars var hon fin!

fick 64.74% så nu är jag kvalad till FEI :D!! känns bra att ha uppnått målet för iår och vi har lika lång tid kvar tsm :D!! imorgon ska vi dit igen och starta LA:P1 regionalt och LA:2 nationellt blir andra gången jag rider nationellt och det programet! sen ska jag upp i FEI klasserna och där har jag inga förväntningar då de är den absoluta ponny toppen som startar där!

här är film från dagen!

händelserik fredag!

denna dagen har varit ganska händelse rik.. både bra och dåligt.. :/

imorgse så fick jag ett sms av min mentor och de hade bestämt at vår unghästkurs kommer ligga samtidigt som praktiken (v40-44) och vi ska vara hos Anna Hassö!.. ev bo där och kanska kommer jag ta med en häst om jag bor där vill säga.
runt 1 tiden hämtade vi Hö ca 50st som jag nu ikv har lastat ut transproten igen.. de väger "bara" minst 20kg :) bra träning :D!!
efter vi hade hämtat hö red jag Tess en sväng blev mycket tempo växlingar och lösgörande! gick finfint och jag har en bra känsla inför imorgon!
sen åkte vi till älleköpinge och tittade lite på träningarna detta var sista för denna terminen men vi kommer nog ha ngn i sommar med :) kan ju inte sluta träna mitt i tävlings sesongen xD

nu ikv har jag duschat Tess och hon blev nästan helt ren!! grattis till mig.. knopparna fixar jag imorgon då vi kör lite över 11 så jag har gott om tid! har start 13:15 tror jag :P håll tummarna!

nu till de dåliga!.. när jag spolade av tess så hörde jag att ngt gick sönder och det var madentas hage! vet inte vad hon hade gjort men hon kom galopperande i den stora hagen och hade tråden efter sig så hon sprang in i staketet på långsidan och går omkull.. så hon förstör ytterligare en stople.. lyckat! jag hade ingen mobil med mig ut när jag spolade Tess så fick släppa tess i stora hafgen och fånga in Madenta som INTE får springa..! sen fick jag ringa mamma så hon kom ut och hon tog in hoppsan så madde skulle hålla sig lugn i boxen och jag fortsatte med tess.. Kollade över Madenta och hon har skavt av lite päls på ena bakbenet men man ser ingen hud och hon verkar må bra.. dock vet jag inte om hon haltar då hon inte ska springa och hon var för stirrig för att ta ut igen.. men nu mår hon bra iaf. 

fick fixa till hagen så nu fick hon en större fall i fall hhon blir rädd så ska hon inte komma in i staketet misstänker att det har hänt..!

slänger in en bild grån gårdagen när vi "hoppade" lite grenar i skogen!


 

kommer inte på en passande rubrik

Nu så här i mitten på juni så börjar alla förbereda sig inför Falsterbo och nästan alla kvalen är klara iaf så är de 3 wildcarden från Hippson utskickade och Amatör tourens 63 deltagare är bestämda.!
minn dröm är fortfarande att rida i Falsterbo! och när hippson började med sina wildcard så såg jag en chans..! men tyvärr missade jag chansen iår och detta är sista ponny året.. men jag får fortsätta kämpa och vem vet vad som händer i framtiden..

Jag ville ha wildcardet för ponny dressyren och jag ligger faktiskt på 6 plats av D-ponnyerna *(kommer inte ihåg var jag låg när wildcardet delades ut 1juni) men det är ganska långt ifrån.. men ändå så nära!

mitt nästa dröm mål är såklart SM iår men tyvärr så kommer jag nog inte hinna kvala då Sm går i mitten på aug. och de från sösdala hörde av sig efter vår förfrågan om man fick byta klass på söndag om jag lyckades kvala på lördag.. men de fick man inte då man måste vara färdigkvalad innan anmälan går ut.. och efter helgen så är där bara 2 nationella tävlingar kvar och man behöver 2st ritter på 64% i FEI programen. men man vet ju aldrig och hoppet är det sista som lämnar människan!!!

men nu ska jag iväg och sen ska jag ut en sväng på tess.. hon ska få busa lite runt åkern xD

bjuder på en bild från klubbtävlingen


Onsdag!

sitter här med den bärbara datorn och tittar på Beverly Hills 90210 samtidigt! :D
ska snart gå ut och fixa stallet och sen ska vi till Gärds då jag rida igeon programen inför helgen, och ikv blir det att åka till älleköpinge och titta på hoppträningarna för Chanette Bellander.. tyvärr kan jag inte vara med men man lär ju sig av att titta också + att jag får se de som brukar rida innan mig också :)

annars har jag inte gjort mkt idag vi var en sväng i tomellila och b.la köpte vi en håruppsättning till dressyren min börjar bli utsliten och jag vill ju ha en lika dan igen! igår köpte vi ett pannband till Tess allt ska invigas på lördag och jag hoppas att det för tur med sig! jag vill ha procenten på min sida!!

nu ska jag titta klart på Beverly Hills och sen ska jag gå ut! 
xo Evelina!
 

Måndag!

idag är första riktiga dagen på sommarlovet :)
Blev en liten tur på banan med tess och det gick väldigt bra!.. en otrolig känsla att rida henne! helt galet fin!

sen stod jag och mös med min fina häst som står i sin lilla hage :( usch!

annars har det inte hänt så mycket.. det har inte kommit ngt direkt sommar väder så man njuter inte direkt av sommaren :/ men det kommer väll.. hoppas jag!

bjuder på lite bilder :P

Mina betyg :P hihi! inte världens bästa men MVG:na i ridning (både i 1,an och 2,an) känns bra!
och VG i Engelska B satt fint! :)
Dock IG i Traktor.. men det ändras när jag skrivit provet xDSöndag!

dagen har varit lugn! ingen tävling :(... skulle egentligen varit på gärds med Madenta och hoppat men tyvärr står hon i sjukhage och ska så göra till den 23 juni.. och jag hoppas verkligen att hon är bra då så vi kan sätta gång lite smått.. hatar verkligen att se denna fina häst stå i en liten hage och jag får inte änns gå en runda med henne och inte rida :( usch! men snart så! :)

Red Tess innan idag började på banan men det var super tråkigt då hon fungerar super så vi red ut en sväng ist.. blev lite skolor på grusvägen!

nästa helg blir det tävling lör+sön! i Södra sallerup... spännande!
Lördag: Regional LA:P1 Söndag: regional LA:P1 och Nationell LA:2 det bli andra gången vi startar nationellt! 
 
ni får ha en fortsatt bra kväll!
xo Evelina!

Min fining! vill rida dig nu!!!

sommarlov!!

då har man äntligen sommarlov :D fick betygen idag och de känns bra.. b,la VG i Engelska B! och MVG i Ridning och hästkunskap! :)
slutade vid halv 11.

ikväll ska vi till Sandra www.teamjohansson.blogg.se som tar studenten idag.. Grattis! hon har nu gått 3år på söderport samhälle-idrott!

nu ska jag hoppa in i duschen och kl 18 ska vi vara hon sandra :)
xo Evelina!

FAN!!!!

jag säger bara FAN!! vrf ska detta alltid hända mig?!
i Fredags på träningen så åkte vi dit med Madenta och direkt kände jag att ngt var fel.. hon haltade inte men ngt stämde ej så jag avbröt och sen dess har hon vilat harinte hittat ngt fel, men igår när jag skulle kolla henne igen så var det samma sak.. ingen hälta direkt men ngt var fel (man känner ju sin häst)

iaf Mamma ringde Bollerup idag då jag vill kolla upp de direkt och inte vänta ut det.. jag hatar verklligen dem som hällre rider de till det blir ngt än kollar upp det.
vi fick tid redan kl 1 så mamma hämtade mig efter skolan så vi kunde åka.

När vi kom dit så berättade jga hur det var och han vet ju vilken häst det är då hon har varit röntgad där som 3åring och då upptäcktes hovbroskförbening på h,fram och ett överben på h,bak.
sen longerade vi och vi såg att det var ngt som var fel.. men fortf ingen markering elr hälta.
vi böjde igenom samtliga leder i alla 4 benen och hon markerade ytterst lite i h,fram - kota. så vi bedövade och sen röntgade vi för att kolla om det fanns ngt... vi tittade även på de gamla plåtarna och hovbroskförbeningen hade inte förrändrats sen hon var 3år så han sa att det är hon frisk ur! skönt! så hon är helr "ren" på plåtarna och kommer inte ha problem av de felan som upptäcktes när hon var 3 (samma "problem" som drog ner priset)
men iaf... sen böjde vi igen och hon var ren i h,fram efter bedövning.. men visade nu även liten markering i v,fram- kota. så vi bestämde att vi skulle behandla så det inte skulle bli värre,,, men han sa att det avr ytterst lite så egentligen var det inte lönt att behandla.. men för att det inte skulle bli ngt så gjorde vi det iaf.. så nu ska hon vila i 2 veckor och återbesök sen..

men han tyckte hon rörde sig väldigt fint och hon var såklart snäll att jobba med!!!
duktiga häst!

känns bra att de gamla "problemen" som drog ner på priset när vi köpte henne är ingen fara längre så det är inga problem.
och detta är tyvärr ganska vanligt på unga hästar som inte är tillräckligt musklade i rygg och bakdel så de lägger tynden fel.. men han sa också att det var väldigt bra att vi upptäckte det nu då många kommer in när det är 3gradens hälta (skala 1-5.. 5max) och madenta hade knappt 1gradig


så nu hoppas jag att dessa vackor går fort och att hon är helt bra när vi åker på återbesök.. för jag vill ha igång min fina häst nu <3


Jag ÄLSKAR min ponny!!!

Tävling idag igen! Åsbo ponny dressyr lok/reg
red LA:1 som dock var lokal (men många av de som rider reg var också med) red även LA:P1 som var regionalt.

LA:1 71,05% och SEGER!!!  av 23 starter! Älskade ponnyn var super fin! vi startade denna klassen sist så hon var lite trött dels från gårdagen och sen var det sjukt varmt och helt vindstilla. men hon kämpade på och jag bara njöt!! det var väldigt många starter för att vara dressyr men eftersom de bara hade en LA:1 så staratde ju "alla" den även "vi" som rider regionalt i vanliga fall.

LA:P1 60,57% hade 2 stora missar! hon bytte galopp i serpentinerna... men det blev missförstånd och igår skulle hon ju byta när vi bytte varv.. jag skulle egentligen avrit extremt tydlig men red som jga brukar och då blir det fel ibland.. men men är nöjd iaf! synn bara att jag inte kvalade men det kommer!

denna helgen har varit sjukt bra 4starter och 2 segrar i olika grenar dessutom! DUKTIG ponny!!!
imorgon ska hon får en lååång skritt runda för att får belöning av allt arbete!

slänger in lite bilder!

Klubbtävling!

Idag var det Tävling på Klubben! jag startade Tess i 80,90 dvs LD,LC
det var vår debut i LC då vi inte har hoppat ngn bana på den höjden!

80cm: 4fel en rivning,, vet ej riktigt vrf men det var ett bakbens fel tror hon glömde det ena benet xD
90cm: 0+0 SEGER!! super glad över min älskade ponny!  det var en riktig omh med högfart och snäva svängar! hihi! de andra bara .. fan va snabbt det gick xD hihi!

Tess hoppade super hela dagen och stälde upp i alla lägen! imorgon ska vi till åsbo men då är det Dressyr och jag hoppas att hon har energi kvar :P vi ska köra vid halv 1 så det är ganska lugnt på morgonen så hon slipper knoppar inatt iaf! har första start 14:52 (LA:P1) sen är nästa runt 16 (LA:1). 

här kommer en film från dagens LC! kommentera gjärna vad ni tycker! 

 

Ett år utan Virdarnas Snoddas

Ja idag har det gått ett helt år sen jag fick plocka bort min Älskade Snoddas...

denna fantastiska varelse togs ifrån mig och jag trodde världen skulle gå under.. det gjorde den till en viss del men med hjälp av underbara människor runt om mig så klarade jga den värsta biten och det har bara gjort mig starkare. Men jag saknar honom varje dag och kommer att göra det i resten av mitt liv för han var den som förändrade hela mitt liv. och han satte fart på karriären!
det var med honom som jag insåg att inget är omöjligt det tar bara olika tid att genomföra!

tillsammans gick vi igenom en stor förvandlig inte mins på honom.. när vi köpte honom 2005 så var han en riktig skogsmulle och många sa både till oc hbakom ryggen.. den där blir aldrig ngt och jag sa bara och! jag gillar honom för att det är han och inte fö vad han kan bli eller är. 
men 2006 gick vi LA hoppning felfritt men sen skolade vi om 2007 till dressyr (fick en spricka i hasen troligtvis en spark i hagen) dressyr karriären gick som på räls och vi gjorde 39 starter i allt från LC:2 till LA:1 och vi vann 15st och 2,a i 12st! debuterade även LA:P1 med 58%
men tyvärr så kom vi inte mycket längre då olyckan var ett faktum och brosket gick sönder från hasleden och de kunde inte göra ngt. så den 2 juni 2009 somnade han in på Helsingborgs djursjukhus! och nu vilar han på de evigt gröna ängarna!

ni kan läsa mer om vår tid tsm i kategorin "saknad"

Lägger in en film från vår tävlings karriär!

 

Älskade vän! <3 Rest in Peace

Film!

Här kommer filmen från terrängbanan!


Fälttävlans banan!

idag var man på Terrängbanan i skolan.. hade Maraccas hon är lite tittig av sig och överhoppar en del. men bra träning för mig då jag måste rida varje steg och träna balansen.. som jag märkte svajade när vi skulle stå upp hela tiden innan och efter hindren.. jag blir osäker på anridningen och vill verkligen inte att de ska stanna så jag slutar rida.. men det gick bra trots alla störmoment runt om kring.. började med att 2st var och fixade taket på en av villorna in till så de slänge saker där ifrån.. och sen när vi skulle hoppa banan så började ngn klippa gräset intill och precis den lilla backen vi har :p.. hihi! våra hästar var lite spända och på tårna med det gick bra!

vi hoppade inte jätte mycket men jag är nöjd iaf.. hoppade stocken i backe, ner och upphopp, upp ur vatten och jag och hanna (som ahde rubino) avslutade med att hoppa "stora" stocken i banan.. den jag och Paco hoppade till fotograferingen!
slänger in några bilder! kommer ev ladda upp filmen från banan men vi får se om jag orkar!
Madenta blev riden seriöst för första gången på 1 vecka.. gick väldigt bra jag har ju bara longerat i 1 vecka nu då jag kände att hon behövde det!
Tess gick på banan och gud va fin hon är! under bara ponny <3

RSS 2.0