Vinter!

ja det är allt vinter nu.. imorse var det glashalt på vägen så åkte inte till första lektionen,, men åkte till Hoppningen på em, det var lite skillnad på vägen från kl7 till 12.
Hoppningen gick bra jag hade "lille" Rubino (1,75cm hög och väldigt grov) jag är ganska liten på honom.. men som ida-maria sa.. man måste kunna rida alla hästar, stora som små.
hoppningen gick bra och jag kunde faktiskt rida ihop honom bra så sprången blev fina :)
Mamma filmade lite så nu har vi nog lite till projektet :) + i kanten!!

hmm.. liten ryttare eller stor häst?!


Hemma hade jag ridit Madenta i kylan!! det blev inget långt pass.. och jag konstaterade att jag måste ha ett par nya termoridbyxor.. jag kom ju inte ens upp på min häst med dem på!! men jag tycker egentligen inte om att rida i dem då de är allt för klumpigt och när Madenta hoppar och busar så är man inte så smidig.. så jag funderar skarp på att införskaffa ett par långa chaps i läder! mer super stöd och är 100% vind täta och vatten täta!!
perfekt till vintern :D men de är f*n inte billigt.. men man fyller ju snart år och sen är det ju jul också.. önskelista?!


Söndag!

Helgen har varit lugnt och skönt, :) dock har v fått mer snö :/ det är både bra och dåligt, det bli ju lite ljusare och hästarna blir ju piggare men, det är ju tråkigt med snö ändå.. det blir halt och blött och jobbigt :P
men hellre snö en gegga!!

idag skulle vi egentligen tränat inför Lucia /julavslutning på klubben men pga snön så komemr det inte bli ngt, det finns inte så mkt parkerings plats så vi får ställa in,, aja vi kommer ha det någon annan gång ist :P
då jag matade hästarna som vanligt kl1 så kunde jag inte rida föränn 14:30 men då började dressyr finalen ifrån stockholm och det ville jag ju se :D det slutade 16:00 så jag fick rida efter det.

Madenta på åkern bakom oss, i mörkret och i snön!! bra träning :) då hon måste lyfta på benen och håller man henne i en lågform och uppe med ryggen så blir det fina muskler av det :) hon kommer vara super fin till våren :):) men imorgon ska hon ta det lite lugnt vill u inte överanstränga henne.

Tess fick också gå lite i snön :):) ut och galoppera hon gillade det :):)
MP3n på högsta volym,, mkt kläder och en pigg ponny fullt ös i snön :D underbart!!

Bild från härom dagen lite hög nacke men annars fin <3

Fredag

Körlektion nr 2 är avklarad! och vi överlevde :) var lite nervös pga vädret men det var uppehåll iaf,
körde från bilskolan idag, sen körde vi på lite mindre vägar och körde en längre runda så det blev mer sträckörning, b,la ute på "landet" runt viby,, helt snötäckta vägar, det gick bra och min körlärare Jonas är nöjd, och vi konstaterade att "jag är inte tappad bakom vagnen som liten" :P jag kommer nog få mitt körkort iaf :P

Madenta har ridits i snön på åker och hon gillade det och var duktig :):)

<3<3 Älskade häst <3<3


Sen har jag hämtat ut en ny hjälm :D då min gamla hade börjat rosta så beslöt GPA att de skulle ge mig en ny,, men tyvärr så fanns det inte flev av den "modellen" (euro) så fick en svart tone in tone (helt svar även gallret)

sen åkte vi till Älleköpinge och tittade på träningarna,, och fick även mitt USB minne med massor av bilder från b,la havet med hästarna och allsv.. dessa tagna av Amanda! :)

Finaste ponnyn <3


Fungerande Film!!

Nu fungerar filmen... fick byta låt till ngt som Youtube kunde godkänna :P fic kbli en av "deras" låtar..


Nu kommer vintern

Usch! Gillar inte vintern....!

och med tanke på hur markerna ser ut nu speciellt hagen och ridbanan,,, de flyter!! och hagen är gegga :(
hästarna är knappt ute men de vill nog inte stå i geggan,, så de blir kanske bra med lite snö så vi slipper själva geggan,
men det blir inte kul när det fryser.. men men går inte att göra något.

Detta är var lilla Härnestad har att vänta dagarna framöver... inte okej
VILL HA SOMMAR!!!!


Regn, Regn.. och förkyld!... igen :(

ja just det jag börjar bli förkyld igen :( eller ja jag hann väll aldrig bli helt frisk. men ajg vet nog vrf man har börjat bli dålig igen

Det har regnat och varit dåligt väder ett tag nu och Tävlingen igår var inte så annorlunda,, små regnade konstant och alla som har tävlat vet ju hur kall man blir och man (iaf jag) slarvar med att klä på sig när man ska rida fram och efter.

Men det var inte bara tävling igår.. det hände lite andra "spännande" saker igår :P kan ju börja med att säga att jag åkte POLISBIL!!

När jag och mamma körde hem från EKO så såg vi 2st lösa hästar på vägen, vi och en annan bil stannade (resten bara körde förbi!!) jag gick ut mot hästarna,, då de hade grimmor på sig och var helt lugna.
Jag hade min UGGS och ni vet ju att det är mockaskor och det är inte vatten tätt!! så blev duktigt blöt om fötterna då vi fick hämta hästarna i det höga gräset intill motorvägen.
De andra hade ringt polisen och de kom efter ett tag, vi började spekulera i var hästarna kom ifrån och efter en lång stund så fick de tag i ngn som visste de var en gård ca 300m från platsen och de 300m var rakt över en ny plöjd åker.. och alla vet hur djup en sånn åker är och hur geggigt det bli nu när det regnat! jag och en av poliserna traskade rakt ut i åkern mot gården, när vi kom fram hittade vi 2st boxar med nytt spånn så vi släppte in dem och sen får polisen kontakta ägare osv...
men sen åkte vi polisbil tillbaka till där vi hittade hästarna. och polisen som körde följde inte så många regler...
1. Körde utan säkerhetsbälte!
2. Körde på enskildväg/cykelväg!
3. Det var en bra bit över hastighetsgränsen!!

Men poliserna var super trevliga och under tiden vi gick så frågade hon vad jag hade för hästar och hur det gick på tävlingen (hon såg ju att jag hade mina Vita ridbyxor på mig)

Så det blev en exkta timme ute i kylan, och nu har man åkt polisbil, räddat två hästar. och tacken blev förstöra skor :(
och Mamma blev trampad av en av hästarna när hon fångade den (hästen lykades trampa utanför stålhättan)

Men nu är det final i Biggest Loser Sverige :D
xo Evelina

Dag 2 Min första kärlek

Idag ska jag skriva om Min första kärlek,,, och det blir ett kort inlägg.
jag har inte hittat den riktiga kärleken.. kan bero på att jag inte har letat :P
men man har ju inte alltid varit singel, men det är inga förhållande som varit så seriösa.. + att man var inte så jätte gammal när det var.

jag triv i nuläget med att vara singel,, men man kommen nog inte att dö ensam xD

så där ja,, mkt mer gå inte att berätta :P

Tävling!!

Idag var det årets sista Tävling! det var Gärds Rf som fick stå för den :)
Det var även Madentas första "riktiga" dressyrtävling,, för iår! Hon var iaf super duktig :D

LC:2- Känndes bra på framridningen och blev lite soänd på banan men inget som ställde till några problem, lite hög nacke här och var,, men hon gjorde vad jag bad henne om och det var ju målet iaf :)
Vi fick hela 64,64%!!! och att tillägga var detta av Mollis (hon brukar vara ganska petig,, vilket kan vara bra ibland) Jag blev ärligt talad förvånad,, jag hade trott på 60-62%. Detta räckte till en 4,de plats!! med 5plac så vi  fick vår första placering :D
Det var 19 startande så en 4,de plats känns väldigt bra :D

LB:1 hon var väldigt fin på framridningen men ngt trött,, och inne på banan fick hon för sig att kortsidan vid domaren var super läskig.. spände sig och gick emot,, sen fick hon ngt ryck till men egentligen inte så mkt mer..
vi kom runt utan större missar och Pia Sohl gav oss 60.69% :) vi blev iaf godkända :D

jag är väldigt nöjd med min pärla!! nu får hon en liten vila från större ansträngningar så hon kan känna att det är kul att jobba. och till nästa år ska vi var i form igen :) då med nya mål och drömmar :D

Film från LC:2 kommer!!

 

Dag 1 Presentera mig själv

Tänkte börja redan ikv :P Detta kommer att finnas i den nya Kategorin "Fakta om mig"

Evelina Sofie Wahlström heter jag och är född den 14 December 1992 (blir alltså 18år om några veckor :D)
Jag är som ni vet hästintresserad och brinner för det och vill nå den absoluta toppen! det är en lång väg att gå men jag hoppas att jag kommer iaf en bra bit på vägen :)
Jag har ridit sen jag var 4år började på Älleköpinge hästgård (Ryttarförening) på deras Ridskola med A & B-ponnyer. jag är egentligen lite blyg och kan ha lite jobbigt när det blir många nya människor samtidigt.
Men det kan bero på att jag är lite av en "enstöring" håller mig helst till en mindre "grupp".
det är först nu i Gymnaset jag känner att jag kan vara mig själv. men det beror nog på att vi har samma intresse mer eller mindre.

Jag är född i Kristianstad och har bott i komunen hela mitt liv. För 2årsen så Flyttade jag och Mamma till en gård i Härnestad (mellan Åhus och Yngsjö) där har vi 3Hästar 2 hundar och 2innekatter och 1 "vildkatt" han bodde på gården när vi flyttade in, vi började mata honom och han har stannat, nu har vi även 3st kattungar kommer från grannen men de äter här :P
Pappa och hans familj bor i ett hur i Åhus, och där har jag inte varit på ganska lång tid, då jag känner att skolan och Stallet här hemma tar upp lite för mycket tid och då min mamma har kronisk värk i hela kroppen så ska hon inte sköta stallet eller mina hästar. hon gör egentligen för mycket som det är. (Familjen kommer jag skriva mer om när vi kommer till den punkten)
Jag älskar djur och skulle kunna bo på en stor gård, men dock inga Kor eller Grisar för de gillar jag inte. gillar verkligen inte lukten :P

Jag älskar att Fotografera och funderade faktiskt på att söka till Media på C4 men det blev inte så :P
jag har nyss fått min första systemkamera, har haft en kompakt innan men nu hoppas jag att det kan bli ännu bättre bilder,  när  jag kan min kamera och alla inställningar så kommer jag börja fotta mer på tävling, och dela med mig av bilderna till andra då jag kommer fotta dem.

Jag går i 3an på Önnestad Gymnasiet - Hästhållning, Jag anser själv att jag är ganska bra på det praktiska men Teori är inte min grej,, men de visar sig ju i betygen!! där av valde jag en Praktisk linje.
Efter gymnastiet vill jag in på Flyinge eller Strömsholm hade innan en tanke om unghästutbildningen men jag vet inte,,, men jag har också en dröm om att starta eget. med tillridning - utbildning och försäljning.

Jag är ingen "party" tjej och dricker nästan ingenting. och det trivs jag med.! men jag kan har roligt ändå :D
jag följer med kompiarna på fester då och då och nästa tillställning blir ÖJA den 18 Dec.. ska "fira" att jag blivit 18år och ist för att ha egen fest så åker vi dit ist :D

nu hoppas jag att ni vet lite mer om vem jag är och har ni några frågor är ni välkomna att höra av er.
lämna gjärna en kommentar!! :)


Blogglistan!!

Funderar på att gå igenom listan. har sett att en del bloggar jag läser gör det, så jag ska se om jag reder ut detta :P

Ni kan väll göra samma sak!

♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första. 
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats. 
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.

Dagen innan...

Dagen innan tävling är det idag! imorgon blir det Dressyrtävling med Madenta på Gärds Rf ska rida LC:2, LB:1
har inga för väntningar då hon inte tävlat dressyr på "riktigt" sen sept förra året, det var då i Skepparslöv
visst hon gick klubbtävlingen men det blir ju ingen ny miljö och inte lika mkt folk och hästar,, man får ju inte glömma att hon är inte så rutinerad. detta blir 4,de "riktiga" dressyr tävlingen,
det är ju en helt annan tillställning änn hopptävlingar!
Mitt mål är att iaf rida på 58% eller ja... %en är ju inte det viktiga,, jag vill att hon ska lyssna på mig och vara avslappnad osv.. :)

Idag har vi varit en tur på IKEA, inte super kul men det får väll gå :P

Sen red jag Madenta och hon känndes bra! :)Sen blev det lite putsning på henne och sakerna inför imorgon!

n ska jag titta på TV.. Heartbreak Hotel :):)
xo Evelina!!


Ponnytiden!

Fixat en liten film om min Ponnytid! Enjoy!
jag kommer att uppdatera kategorin "Ponnytiden" med fler ponnyer så småning om!


Film!

Här är en av dagens övningar!

Det Ida-Marie försöker säga efter är "Du vinklar handen fel när du leder, tummen skall visa vägen (jag har "cykelstyre händer") & jag ska inte bli baktung även om han vill iväg efter hindrena"

Tisdag!

skolan gick mkt bra. Hoppkursen gick väldigt bra, hade "Gunnar" vi red för den "nye" läraren Ida-Marie.. hmm ingen kommentar kan väll skylla på att hon är ny och hon känner inte oss. aja!
Vi hade markarbete, började med en linje på 27m tror jag :P först skulle vi galoppera och göra av avsaktning i mitten och igång i galoppigen innan nästa bom. sen galopperade vi igenom den,, sen skulle vi länga och korta galoppsprången detta hade "gunnar" inte svårt för iaf!!.. fick in 12st små språng och 6st STORA!! :) duktig häst :)
sen red vi serpentin över 3st hinder på medelinjen.. film kommer! även det gjorde han bra dokc var jag lite för "baktung" ville hålla emot så han vill ge sig iväg efter och sen gnällde hon lite på mina händer när jag tog de ledande tygeltagen (jag vinklade handen lite fel)

Mina fina hästar har ridits och mkt fina var de :)
vi har hämtat hö så imorgon skall den tömmas!! 40st småbalar.. kunde gjort det ikv men nä.. det blev inte så :P

här kommer lite bilder på min fina Madenta.. mamma fottade när vi red i "mörkret" lampor på banan men blixten på kameran är inte så bra där av kvalitén


Dålig bild,, men typ så här vill jag att de ska gå när man skrittar av och travar av!Min bebis!! börjar bli riktigt fin :)

Måndag.. snart tisdag :P

nattmänniska som jag är så sitter jag här helt klarvaken och tänkte skriva lite :)
btw Idag (15nov) hade vi haft Hoppsan i 1år!!!

skoldagen har varit ovanligt enformig
, började med Historia och då vi har ett arbet som skall skrivas på data så satt man vid den hela tiden, sen hade vi rast fram till lunchen kl 11:30 sen hade vi resurstid, då gjorde vi våran APU redovisning, vilket är Power piont.. åter igen dator! sen orkade vi inte med fler timmar vid datan då Arbete med häst även den lektionen skulle spenderas framför data fram til kl 15 då vi skulle släppa in alla hästar. men jag och hanna tittade på vår fina närvaro från den kursen och sa tack och hej,, vi ses! sen tog vi bussen in till stan :P

sen var jag och mamma en sväng på EKO och sen när jag kom hem red jag Madenta! hon är riktigt fin nu :) kul!! tävling på söndag!!
Tess fick tyvärr, tyvärr vila då det är helt kolsvart ute och jag hade ingen som kunde tända lamporna på banan (mamma hjälpte mig när jag red madenta) men nu har Eon startat gatulamporna igen så imorgon skall de ridas båda 2 som vanligt :)

skolan imorgon innebär Estetiskverksamhet och Hoppkurs! :D

bjuder på en bild från gårdagens longering av Madenta... jag jobbar på filmen :P
ni får även någon bild från de albumet jag hittade hemma hos pappa!!

Som sagt hon var lite laddad igår och fick chansen att busa av sig i lina!!


Jag och Katja(shettis) 2001 KM i Dressyr!!


2.a blev vi!! det var i de förra LC:2 programet och
vi red på 65%.. jag har kvar protokollet :):)


Söndag!

Söndag och Farsdag!
Dagen började med att longera Madenta, gick lite si och så.. hon var på "bus" humör idag så hon fick mest göra som hon ville :P men när hon är på de humöret är det inte lönt att försöka få henne att gå ordentligt, filmade lite med mobilen.. ska se om jag kan ladda upp det så kan ni se vad jag menar :P

vi 4 åkte jag till Farmor & Farfar, där var Pappa,Marie,Emilie & Linus. vi åt väldigt göd mat och efterrätt :) Farmor är mkt bra på att laga mat :)

Sen åkte vi hem till Pappa och jag hämtade lite saker, b.la ett gammalt foto album med massor av gamla bilder!! ni ska självklart få se dem :) några iaf :P

nu är Beck snart slut och jag ska sova! imorgon hämtar Paulina mig så vi kan åka tll skolan :)
xo Evelina!

Madenta på bild! lite hoppning från början på året.  

1år med Out of touch!!

Idag har jag haft min underbara ponny i 1år! Helt sjukt vad tiden går :)

Det har hänt så mkt under denna tiden, så mycket mer än vad jag hade vågat drömma om.!

Tävlingsdebuten kom den 14 feb i Malmö då hade vi 58% i LA:1 och 56% i LA:P1 efter de resultatet så var målet att kvala Nationellt iaf till LA klasserna.
Redan andra tävlingen så var resultaten mkt bättre iaf i LA:1 då red vi på 64% och fixade ett kval till Nationellt
andra kval %en fick vi i Ljungby den 21 mars då red vi på 66% :)
Första placeringen kom i Färs den 28 mars i LA:1 68,68%
Målet höjdes till Kval till FEI
Den 17 april gjorde vi våran debut i Nationell LA (LA:2) vi fick 62% :D 
Utesessongen började den 1 Maj i Dagstorp. Då blev vi placerade i både LA:1 och LA:P1
Den 5 Maj åkte vi på Pay & Jump och startade 70, 80cm en rivning i första och felfri i 80cm!
Vi blev 2.a i både LA:1 & LA:P1 i Ringsjön den 13 Maj!
Den 22 Maj blev vi 2.a i båda klasserna igen, och denna gången klarade vi även kvalgänsen till FEI red på 64% i LA:P1
Vi hade klubbtävling den 5 Juni i Hoppning. Fick en rivning i LD (80cm) och Vann LC.n (90cm) så vi blev klubbmästare i Hoppning!
Dagen efter åkte vi till Åsbo och försökte kvala till FEI men misslykades, men vi Vann den lokala LA:1 på 71%
Vi åkte till Sösdala 2dagar i rad, Lördagen den 19 juni red vi LA:P1 på 64,74% och därmed var vi kvalade till FEI!! på söndagen så red vi Nationell LA:2 på 65% och regional LA:P1 på 61%
Vi startade Hoppning den 27 Juni! gick inte super bra, men kul hade vi :)
Debuten i FEI blev den 17 Juli!! i Kågeröd Fick 62% i FEI lagtävling och 60% i FEI's mästerskaps prog Högt över mina förväntningar :D dock missade vi SM-kval gränsen med 2% i lagprog och 4% i mästerskap
Vi åkte till Båstad Hansbo Dressage open! 25-26/ Juli på lördagen så hade vi 56% i FEI lag, men det var 10% mellan 2av de 3domare. 
på söndagen hade vi 63,7% i FEI lag (12,a med 9plac) och 59% i FEI's mästerskap. 

Tyvärr så missade jag årets SM med några få % men jag vågade aldrig drömma om att jag skulle vara i FEI klasser! när jag debuterade med henne i Februari

Innan Derbyt så åkte vi till Skromberga och där vanna vi LA:1an på 69% (dock lokalt men tog det som uppvärmning innan Derbyt)
27-29 Aug Svenskt ponny derby! Lilla rundan i Dagstorp
Kval 1. LA:1 66,8% precis utanför plac, Kval2: Lag -03 10a med 67%, Vi gick till A-final det gick i LA:4 där fick vi 62%
Efter Derbyt tog vi det lite lugnt men den 11 Sept åkte vi till Ringsjön blev 2.a i LA:4 med 66% och red LA:P1 på 61%
Efter det har vi bara startat Hoppning, Allsv div 2 var fefria i lagklassen i Kristianstad och sen i Ljunits så det det mindre bra pga min ridning. 

Detta är våra Tävlingar under året! i mina ögon ser det väldigt bra ut :D jag är sjukt glad över att jag har fått denna chansen att rida en underbar ponny och komma upp i de högsta klasserna innan jag lämnar ponnytiden!
Hon är ännu inte såld och jag kan fortfarande rida denna underbara ponny dock är nog tävlingskarriären över men vi kanske avslutar i Malmö den 28 Nov med DM!   
Lördag!

Visade Tess för en kund i stormen fy f*n av det blåste men Tess brydde sig inte det minsta och inte heller när bonden körde förbi med sitt släp men kossor,
De har varit här en gång innan och de verkar gilla henne :D
Nu hoppas jag verkligen att de vill ha henne då tjejen rider henne riktigt bra och hon har 3år kvar på ponny och sen har hon en lilla syster också.. perfekt!! men man vet aldrig och man ska ju inte hoppas på för mkt innan man vet,!

Madenta fick vila idag då de har blåst full storm hela dagen :/

halv 6 så hämtade paulina mig då vi skulle till åhus och Bowla och äta. vi hämtade upp hanna sen styrde vi mot åhus! Det blev kinamat! gott! sen blev det Bowling! dock så märkte jag att jag är totalt värdelös på att Bowla
:( aja.. trevligt hade vi iaf!

Imorgon ska man hem till farmor & farfar och äta mat! det är ju fars dag imorgon, pappa och resten av familjen skulle dit så jag hänger på :) sen skulle de vidare till maries föräldrar,, man kanske följer med dit en sväng, kan ju inte skada och träffa de också :)

nu ska jag snart sova! blir väll att titta lite på TV först :P
XO Evelina!


Jag vill!!!!!

Så nyss på Skånes Ridsport att Det äntligen har bestämt var årest DM ska gå!!
den 28 november i Malmö!! ååh! jag vill verkligen rida det, sista året på ponny! ett DM hade inte suttit fel.. visst det är inget stort men ändå :P
+ att det var i Malmö som jag och Tess gjorde våran Debut!Men vi får se,, är Hon kvar so kommer jag att rida DM det har jag bestämt!!

Bilden är från Malmö den 14 feb iår!

inlägg nr2!

Tänkte lägga upp ett litet inlägg till.. :P
Träningen gick lite si och så.. vi hittade lite svag heter på lille madenta.. så kan jag väll lätt förklara det :P men man måste ju hitta dem för att kunna jobba med dem!
Tess gick väldigt bra!!! Fina ponny :)

Tänkte lägga upp lite "outfits" bilder dock på häst då jag brukar störa mig på allas klädoutfits på sig själva :P så det är säkert många som kommer störa sig på mig nu.. med det kan jag leva med!!

Gårdagens Outfit:
Träns: Kiffer, (
egentligen Tess träns men Pannbandet på Madentas är för litet och orkade inte byta när detta passar :P)
Tyglar: Jacson läder med "knoppar",
Pannband: Hööks "swarowski"
 


Sadel: Tekna
Sirgbyglar: Ledade (gamla modellen) från EKO :P
Stigläder: Tekna
Sadelgjord: Tekna
Schabrak: Brunt m begie kant, Horze
Täcke: Lamicell


Bättre än så här blir det inte tillvardags :P
Körskolan!

Då har man kört sin första körlektion, kl 11:10 var jag på Nya trafikskolan i Kristianstad.
Det gick bra, började lite på en "körplan" sen körde vi några små rundor på väg. sen körde jag tillbaka till bilskolan. min lärare Jonas var nöjd och jag är inte helt värdelös iaf :P
övade Dragläge, start,stopp och växling. nu är dte bara att fortsätta öva så en vacker dag så har väll även jag körkort!!

Snart ska jag ut i stallet och rida lille Tess :) blir nog banan idag så jag kan jobba igenom henne lite :)
Sen kl 6 är det dressyrträning med Madenta :D
imorgon vet jag inte riktigt vad som händer.. bestämms ikv.. mer info kommer!!
Men en sak vet jag iaf! det är att ja gska med de bästa flickorna till Åhus Bowling :) "måste ju öva inför onsdag då vi ska spöa Fredrik (vår mentor) i Bowling då vi har friluftsdag"

nu får ni ha det super.. blir kanske en uppdatering ikv eller imorgon fm.. men annars så blir det nog något innan bowlingen iaf :D
xo Evelina


Torsdag med förkylning :(

usch!.. förkylningen vägrar släppa :(.. imorse måste jag helt sjukt dåligt (tror att detta är vändpunkten i förkylningen och då mår man ju som sämst) så skippade skolan idag då jag inte kände för att sitta där och ha teori när jag inte kan koncentrera mig ordentligt..
slappade hela förmiddagen men vid 3 så gick jag ut till mina underbara hästar!
Fottade Madenta lite.. snyggingen är ju ny klippt! sen red jag henne på banan och det gick bra.. tig det ganska lungt men fick henne mjuk och reagerade bra för hjälperna! imorgon bilr det Dressyr träning!!
Tess fick ut en sväng fick galoppera av sig lite överskott energi!! det gillade hon! :)

nu ikv har det inte hänt ett smack!.. imorgon väntar körskolan!! :) första lektionen :D ngt nervös! men det ska notg gå bra :P

en bild på min fina häst!! Tyvärr så har hon fått denna gråaktiga färg då det är andra gången jag klipper henne iår.. aja hon är fin ändå tyvärr så är hon inte jätte glad då hon inte fick äta av gräset utan jag skulle försöka få en bra bild :P  Hon är iaf HELklippt dock inte hela huvudet men det tycker jag ändå är fult så.. jag tycker att man bör klippa de så här benen och halva huvudet!! (speciellt när de skilljer sig så mkt i färg som Madenta) man kan lämna en "fläck" under sadlen men jag får aldrig den till att bli så bra så skippar det :P

Hoppkurs!

Hade Hoppkurs idag och jag red den nya hästen (Gunnar, King..... ja kärt barn har många namn)
vi hoppade en linje med Trav bom sen 2st kryss i stuts och sen 2räcke och en oxer"Min" häst var super fin och riktigt rolig att hoppa!! fick en härlig känsla dock så satte jag lite väl mkt tryck i honom så det blev lite trångt när Line höjde upp men när jag kunde slappna av mer och låta honom gå mer själv så gick vet väldigt bra :)
det gick väldigt bar för allihopa. Line var nöjd med våra prestationer.
den sista "rundan" av slutades med oxern på 1,25m! härlig hänsla :)
Tror att den nya hästen är en bra häst för mig då jag måste jobba med min "höjdskräck". allt känndes så enkelt med honom :) jag ska rida honom nästa vecka igen :) Trevligt!

Hemma har jag Ridit Tess.. belv en lugn runda då jag mådde sjukt dåligt då jag är duktigt förkyld och det är piss väder.. men vi fokuserade på att rida henne rund och låg i formen.. hon blev riktigt mjuk iaf!
Madenta har jag klippt.. nu är hon riktigt snygg igen :)
måste ju se vettig ut när hon ska tävlas :P

imorgon är det teori lektioner :/ men det måste göras.. på Fredag är man Ledig som alltid!!
XO Evelina!

Film!!

Bättre sent än aldrig brukar man ju säga!!

här kommer en av filmerna från klubbtävlingen LB:1


Tisdag!

Vaknade med halsont :( ville verkligen inte stiga upp så jag tog den senare bussen men det resultarede bara i att jag fick "springa" från Vilan (den skolan) till motorvägen där Hlm bussen stannar så man kunde åka till skolan, jaja nu blir det nog 551 i fortsättningen.. då slipper man springa då hinner man in rill rese och byta.

har haft 2 lektioner idag Estetisk verksamhet och Hoppkurs! båda är 3timmars pass så det tar ju hela dagen ändå men men ganska skönt med få lektioner + att de är inga plugg ämnen.
Hoppningen gick väldigt bra! jag hade den nya hästen "Gunnar" eller King som vi ska kalla honom ist.. gillar verkligen inte Gunnar + att det är en mkt fin häst så kan måste ju ha ett bra namn.. han heter egentligen Mariegaardens Lau och är från Danmark och har gått 1,30m! 
Vi hade lite markarbete med bomövningar. 
Red på volt med 3meter mellan varje så det blir ju typ stuts, gäller att placera hästarna rätt på volten och hålla rytmen.. Det gick mkt bra!! vi gjorde detta utan stigbyglar så nu känns det lite i benen och magen! men det gillar vi!!
imorgon blir det hoppning skulle ha gymnastikhoppning så hästarna blir riktigt mjuka och fina!!

Tänkte även nämna att ytterligare en häst har lämnat oss :( I'm Beloved hon är lite av en Älleköpinge legend.. det är tack vare henne och hennes mamma som Eva och Camilla har hållt igång sin avel. och Beloved är mamma till Camillas fina tävlingshästar. 
Men Beloved började bli lite äldre född -92 och sen hade hon problem med kolik och annat så hon tappade en del i hull.. och när de är så gamla så är de svårt att få upp dem. 
Riktigt tråkigt då hon var en riktigt trevlig häst och har lämnat många fina avkommor!

Jag har även anmält Madenta till Gärds den 21nov.. hör och häpna DRESSYRTÄVLING!! hihi får väll hoppas att hon håller sig på mattan och att jag rider ordentligt så kan det nog går bra!


Måndag.. och tillbaka i skolan!

Idag var man tillbaka i skolan, Började med Historia, fick tillbaka proven från 1.a världskriget fick VG!! känns riktigt skönt :)
Sen var den en låånghåltimme fram till 12:20 då Idrotten började.. och Ja jag ver med!! ojoj! Vi har fått en ny lärare och hon meddelade att hon har inga omdömmen från Ebinge och inte heller närvaron!.. så nu har vi väldigt stor chans att förbättra betygen!! vilket jag verkligen ksa göra :P och nu har vi bara idrott 1gång varannan vecka så jag kommer nog orka :P brukar tycka det är så sjukt tråigt på idrottslektionerna,, men dagens var väldigt bra :)

Sen var det Arbete med häst och vi skulle ha Tömkörning,, vilket innebar att man fick röra på sig igen!! jag hade Maraccas och hon var riktigt duktig!

sen åkte jag den långa turen hem med Buss sen red jag Medenta men tyvärr så hade vi inte vädret på vår sida,, började regna och blåsa is vindar.. usch!!! svin kallt men hon skötte sig bra ändå.. jag fokuserade mest på att få henne låg i formen (som alltid) men då hon var ganska spänd så ville jag ha henne ännu lägre i formen,, så det blev en låång skritt tur innan vi kunde börja jogga igång. sen var hon riktigt fin,, uppe med ryggen och loss i sidorna 
Tycker at det är väldigt viktigt att hästarna söker sig neråt när man rider.. jag brukar alltid vilja ha mina hästar väldigt låga i formen. när jag är klar vill jag bara kunna släppa efter lite extra så ska de sänka huvudet och upp med ryggen. jag blir riktigt nöjd när de går så pass långt ner så de iprinsip sträcker ut hela halsen neråt.. inte ffram då blir de bara långa..  
jag tvingar de inte på något sätt utan mkt volter och serpentiner så de blir mjuka så söker de sig neråt själva..


Tänkte även rikta en tanke åt vår f,d lärare Malin.. som vi hade i Svenska i 2.an.. hon har väldigt tragiskt lämnat oss. hon gjorde en operation som gick bra och även uppvaknadet gick ok.. men när läkarna skulle titta till henne en extra gång så hade hon lämnas oss. R.I.P Malin du var en riktigt bra lärare!! och mycket trevlig person!


Älleköpinges Div2 lag ponnyallsv

Efter förfrågan så ska jag berätta lite kort om de som har deltagit i vårat dressyrlag iår.

Kan väll börja lite kort om mig själv och Pom-Pom: Jag fick låna Pom-pom till andra omg förra året då Olliver dog innan första omg, då det gick väldigt bra då (red på 66% i båda klasserna och Vann förklassen) så bestämmde vi att om jag inte hade någon annan ponny som kunde starta så skulle jag ha pom-pom.
eftersom jag och Tess är uppklassade från lokalt så planerade vi in Pom-pom till mig :)
Han är en ganska speciell ponny men med stor kapacitét!! men man måste låta honom bestämma lite så han är glad och känner sig duktig.. för blir han sur så kan han bara stanna och sura ihop. eller bocka eller liknande.
Iår har jag ridit honom på Fredags träningen innan varje omg, sen har hans ägare Emilia och en annan tjej Sabél som hoppar honom lite hållit igång honom.


Sofia & Zaffran: Sofia är en duktig tjej som nte har så mkt rutin, hon har en egen ponny som hon tävlar lite lätt med men då han är lite äldre så ville hon låna en annan till allsv, Hon fick låna Zaffran från ridskolan, det är egentligen en ren hopp-ponny men går även trevlig i dressyren, men går helst inte i ngt speciell form därav blir inte % så jätte bra då Domaren mest tittar på hur stadig hästen är i formen nör det gäller LC-LB programen.
De har inte tränat så länge som man kan inte förvänta sig att det ska gå super, men båda omg har det gått bra för dem och Sofia verjar nöjd, och det ska hon vara.


Siri & Poppe: De Debuterade med Allsv förra året och sen har de inte tävlat ngt mer sen dess så detta var årets första tävlingar, Siri har poppe tsm med en annan tjej på klubben, men hon är mest hopp intresserad.
jag har inte jätte bra koll på hur länge siri har ridit poppe men det är nu det senast 2åren som de har utvecklats med stormsteg!!
Nästa år kommer de säkert börja prova på LA programen då de tränar de och Poppe är stadig och fin i formen och siri rider honom super!!


Emilia & Zan Jeanette: Emilia och "Zanny" debuterade även de förra året i Allsv,
Zanny köptes egentligen till Emilias mamma när hon var 3-4år tror jag, hon var inte utbildad något iaf. men när Emilia blev för lång till Pom-pom så fick hon ta över Zanny och har fortsatt utbilda henne i både hoppning och Dressyr,
i år har de startat LA:1 tsm.. minns inte % en men det var bra iaf. Nästa år tror jag säkert att de kan fortsatta upp till LA:P1 då de gör bra skolor på träningarna och Zanny har stora utvecklings möjligheter.


Fanny & Just for you: Fanny är en super duktig tjej som kämpar på med sin fina ponny som otroligt svårriden, han är väldigt lång i kroppen vilket gör att han har svårt att samla sig och då ser ha ännu längre ut, men när detmesta stämmer så går han riktigt fint!!
Det många inte tänker på är att Fanny är bara 13år och skulle alltså kunna rida B-ponny, men hon är väldigt lång så kan inte rida mindre hästar än D-ponny.. så när folk ser henne så tar man helle lätt för 15-16år. 
och en 13åring har inte lika mkt rutin som en 15åring. men Fanny älskar sin häst. 


Detta var lite kort om de som varit med vårat lag var väldigt orutinerat men vi har haft väldigt roligt och Segern i Kristianstad var en stor bonus!!!

 

Ponnyallsvenskan!

Idag var det omg 2 av ponnyallsv i dressyr div 2
jag red såklart Pom-Pom!
i Förklassen LB:1 så känndes han okej på framridningen men inne på banan så tappade han en del bjudning och jag fick minssan kämpa för att få han att gå som jag ville :P men jag kämpade på bra och inga störa missar, jag var sist ut bland C-ponnyerna men jag tänkte inte så mkt p ådet utan skrittade av och sen tog mamma och biggita (Emilias mamma) Pompom så de kunde lasta, när jag hade fåtta av mig kavaj och stövlas osv så börjar folk skrika på mig,, det vara prisutdelning!! hmm! så bra gick de ju inte tyckte jag (det var ju samma motstånd som förra omgången) men jag fick slänga på sakerna igen och springa upp till cafeterian där prisutdelningen skulle vara.
jag blev 2.a!! :) och där fick jag reda på att jag hade ridit på 68,97% :D duktiga ponny!!
efter prisutdelningen hämtade jag mitt protokoll och Dommarens kommentarer var: Trevlig ponny i stadig form. Ngt ojämn bjudning men din effektiva ridning gör susen! Prydlig uppvisning!. Riktigt skojj att få ett sånt protokoll.. alltid trevligt när dommaren ser att man måste kämpa för procenten och inte bara åker :P

Innan min start i lagklassen så var det dags för "visa häst vid hand" momentet, Man visar hästen i skritt och trav och ställer upp den inför en domare och presenterar sig. (typ som på utställning)
Pom-Pom var super duktig!! Fick ihop 43p av 50p vilket var 86% :D!! så sen att det blev en indivuduell 2.a plats men det fanns ju ingen prisutdelning för det :P

Sen var det dags för Lagklassen som går i LC:2. Han var super fin på framridningen :) jag bara njöt!! framme för skänklen osv!! programet gick även det helt ok, inte lika fin som på framridningen men men man kan ju inte få allt :P
Vi fick iaf 68,57% :D

För laget så gick det inte direkt dåligt alla gick bra, Emilia hade 63%, Siri 63% och jag 68% det var vi som blev räknade till laget (är ju bara 3 som räknas) men Sofia och Fanny var också väldigt duktiga, de red på 58% tror jag. lite snålt för deras ritter men bedömnings sport är sån.

vi missade tyvärr finalen, men vi har haft väldigt roligt iaf!!

Fina Pom-Pom!!!


Sy knoppar!

Efter förfrågan så ska jag nu lite kort förklara hur jag syr mina knoppar, ska även visa lite bilder och jag hoppas att jag ska kunna förklara så alla förstår :)

Det man behöver är:
en trubbig nål, Tråd jag använder vanlig sytråd, Sax, och Gummiband.

jag börjar med att fläta jag gör ganska få knoppar då jg tycker det blir bäst och snyggast med lite större knoppar. när jag flätat så fäster jag med ett gummiband och sen viker jag in det lösa och fäster i samma gummiband.Sen drar jag igenom tråden, jag använder dubbeltråd och en knut i slutet, knuten gör så at tdet inte åker lika lätt igenom. jag sätter det precis intill gummibandet.Sen viker jag flätan dubbel och sen en gång till, det brukar bli lagom,, allt beroende på hur lång man hästen har.när jag har vikt den till färdig knopp så syr jag rakt igenom knoppen uppifrån och ner, sen ena gången runt till vänster och sen till höger. tills den verkar sitta ordentligt.när man fäster så drar jag tråden rakt igenom knoppen.. från höger till vänster eller tvärt om


Sen klipper jag bara av tråden på andra sidan och.. klart!!

när man ska ta bort knopparna så klipper jag bara bort den tråd som är mest synlig och pillar loss knoppen,
hoppas nu att ni förstår hur jag gör.. sen finns det säkert fler sätt men så här gör jag iaf.
och hade Madenta blivit knoppad inför ävling hade jag använt svart tråd men detta var ju bara för att vis aer hur jag gör :)

ett extra tips är att inte ha de sittande över natten! tråden slite ganska mycket på  manen så knoppa samma morgon som ni ska iväg,, + att det blir aldir bra när hästarna har legat i boxen eller liknade..

4 November

Då jag har lite idé torka så har bloggen varit ganska tråkig kan jag tycka...
vad vill ni läsa om??

jag har fått ett förslag om att visa hur jag syr mina knoppar. det ska jag såklart fixa :)

men mer?! alla förslag är välkomna och sen ser vi vad som går att genomföra :)

3 november 2010

Idag var sista dagen på Praktiken och nu är även unghästkursen klar!
Allt har gått väldigt bra :)
Idag var vi på skolan vi hade lektion för Anna för sista gången tyvärr.. rider gjärna för henne igen :)
Jag hade Gogo som nu har kommit tillbaka till skolan efter att varit hos Anna och tränats/tävlats av hennes "elever" vi gjorde ingen super svårt direkt då hästarna inte gått då det är lov för alla andra :P
Jessica hade sin egna, Marina hade Rubino, jag hade som sagt Gogo och Hanna fick den nye "Gunnar" vet inte vad han heter så han kallas Gunnar han är dansk imp så de säger att det är ngt krångligt :P
det verkade vara en trevlig häst iaf.
Iaf ridpasset gick bra red över lite bommar och tränade fältstsen eller 2punktsits som det så fint heter.. :P övade även mycket balans. t.ex när man rider lätt ska man stå upp 2steg och sitta 2 osv.. inte så svårt men bra träning för balansen man ska kunna inverka på hästen ändå. sen red vi även lätt i galoppen. ingen nyhet det har jag kunnat sen B-ponny :P så hittade rytmen direkt!
jag brukar rida lätt i galoppen på mina hästar dels för att det skonar ryggen och är inte lika jobbigt som att stå upp hela tiden + att om ngt skulle hända är dte lättare att inverka.
Gogo skötte sig super! Trevlig häst det där :P

här hemma har Tess blivit riden, Madenta fick tyvärr vila då det vräkte ner när jag egentligen skulle ridit henne.. usch! -hösten är min övänn men imorgon ska hon ridas!!
Hoppsan fick sig en liten frisering,,, klippte typ 1dm på svansen!! helt sjuk vad den växer!! aja hon är ju shettis så den ska väll växa som ogräs :P

nu ikv har jag inte gjot så mkt,, var lite uttråkad så började fixa en liten bild men det slutade med att jag gjorde en nu header till lille bloggen! Vad tyx??
för er som inte vet så 'r det det tess och Madenta på de små bilderna och den stora är Skolans häst Paco.. vi fottades för skolans tidning som kommer ut som reklam.. ni har säkert sett den om ni är  i ålder med at tsöka till gymnasiet! tvärr så står det lite fel i tidningen men men :P
tycker om bilden :) alltid trevligt att ha sånna bra bilder av super kvalité. det är ju riktigt fotograf som fottade osv! :)


Sista dagen på Skönabäck!

idag var sista dagen på Skönabäck, ganska skönt faktiskt :P
men det har såklart varit roligt också, och Unghästkursen är nu över och samtliga 3 unghästar är nu travade! så jag tror att vi har lykats :P 

idag har vi iaf ridit lite "äldre" hästar också :) jag fick Annas fina 6åring Blue Loop som gick som 5-åring på Breeders (den har haft föl -08 "Sloppy" som vi nu har ridit in) riktigt trevlig :D fick en bra känsla på henne och hon skötte sig mycket bra, vi hade lite lektion för Anna så hon höll koll :P men hon var nöjd med samtliga :)
efter lunch tog vi unghästarna, Jag, Hanna och Caroline tog Bus och Jessica, Martina och olivi tog Hodde.
sen hjälpte vi Caroline med Sloppy sen. Alla unghästar skötte sig bra och travade utan hjälp! duktiga unghästar!!

Här hemma har jag ridit Madenta!
och hon gick bra men tror att hon är inne i en lite väx period då hon är allmänt slö och vill inte riktigt jobba igenom sig, får väll bli mer skogen för henne nu ett tag :P
Imorgon ska Tess trimmas på Banan! sen måste jag hitta på något med lilla hoppsan också! framför allt frisera lite :P klippa svans och "toffsarna" ur öronen :P hon måste ju se lite vårdad ut  hihi!
sen ska Madenta klippas inom en snar framtid :P

Blue Loop och Anna i 4-års finalen (Bilden är lånad från www.hassoeventing.com)Lilla Hoppsan har inte varit med på bild på ett tag!!!
Kan kanske bero på hennes ovårdade utseende :P aja, hon är mer välhanterad än många andra 1½åringar.
imorgon ska det bli ändring på det och blir kanske någon bild också :D

RSS 2.0