Söndag!

Då börjar den mörka tiden nu :(.. nu har vi vridit tillbaka klockan 1timme vilket innebär att det blir mörkt innan man hinner hem från skolan och ut i stallet :(

kl 10 kom det en tjej och hennes pappa som skulle provrida Tess, det gick bra och hon red Tess bra, men sen vet man ju aldrig vad de tycker. de filmade lite och sen skulle de visa sin tränare och prata och sen ksulle de höra av sig. :) nu hoppas vi på ett bra besked!!

efter att hästarna fått lunch så red jag ut med Madenta! de har hu flyttat på de "läskiga" fåren så jag hade planer på skogen! då där inte finns så många stigar direkt så får hästana lära sig lyfta på benen och det är exakt vad Madenta behöver! hon var jätte duktig och gick snällt hela vägen, tittade bara till på ngr rör :P väl inne i skogen så skötte hon sig super, jag utsatte henne för en del prövningar med klurig terräng då de har plockat bort en del träd så ligger det grenar kvar så de får hon gå över osv.
när vi var på väg tillbaka så såg jag att mamma hade kommit och hon hade kameran med sig :) hon fottade lite och jag hoppade över en liten stock! :) dock glömde jag fixa inställningarna så det blev väldigt suddigt jaja kan ju inte tänka på allt :P

när vi kom tillbaka till stallet så kom jag på att hon måste klippas.. igen! hon var väldigt blöt av det lilla hon gick i skogen.. :( men så har hon ju fått mkt päls igen :/Älskar denna bilden <3

Tack för idén Maja!

läste på Majas blogg och fick en idé om vad jag skulle skriva om :) vi är inne på samma spår båda två :)

jag tänkte berätta hur jag knoppar och visa lite bilder osv!

detta är nog några av de fulaste knoppar jag sett! står rakt upp och typ platta,,
bilden är från GBG horse shows reklam för 2011.. ni har säkert sett den.nä ska man knoppa kan man försöka göra det ordentligt! jag säger INTE att jag är bäst och jag kan lova att jag har gjort fula knoppar i mina dagar men efter mycket träning så blir det bra!!!


BILDBEVIS!!!
New forest SM 2007 helt värdelösa knoppar :P


När jag gick i 1,an på Önnestad så fick vi lära oss "flyingeknoppar" knoppa med 1 gummiband. det har jag haft stor nytta av!! det bliv väldigt mycket bättre.  (jag vet att man ska ha svart gummiband till svart man, ,men vi tränade bara :P)


ett vanligt fel när man gör flyinge knoppar är att man sätter gummibanden runt knopparna, de ska sitta rint själv flätan  se skillnaden!
detta är dock inte flyinge knoppar utan "vanliga" men x.ets man var väldigt lätt att knoppa i så jag lyckades med bra knoppar ändå (det var innan jag lärde mig i skolan)


Flyinge knoppar på Tess. tyvärr så har jag inte fått dem till att hålla då hon har väldigt tunn och hal man i sig själv man måste dra åt väldigt hårt för att det ska sitta men då spricker gummibanden när man håller på.
så nu har jag börjat sy dem!!


jag har inte fått dem så perfekta änn som jag önskar men även här krävs det mycket träning.
det tar längre tid men när de blir riktigt bra så är det mycket snyggare, man slipper se alla gummiband!
det är en flyinge knopp i pannan!


När det gäller att sy knopparna så flätar jag och fäster med ett gummiband sen syr jag ihop dem... kan förklara bättre om någon önskar.!!

i pannluggen har jag "såklart" en inbakad fläta som jag sen fäster som flyinge knopparna.nu önskar jag att de som läser detta och brukar knoppa sina hästar och ni blir kanske inte nöjda,, då säger jag bara ni har hela hösten och vintern på er att träna!!! så komma alla hästar vara super fina nät sesongen drar igång igen :D

mitt mål är iaf att en vacker dag kunna knoppa som toppryttarnas hästskötare!!


Rubrik?!?!?!

Igår hade vi lektion ´för Anna Hassö på skolan, :) jag hade Maraccas, där är ju inte jätte många hästar och välja mellan + at maria ville att maraccas och natan skulle ridas, så jag tog maraccas så fick jessica Natan. Hanna och Martina skulle rida de hästar de ska ha imorgon på Öppethus, Preria och Paco.
Vi värmer upp lite och sen skulle vi öva galoppombyte, efter uppvärmningen så hade Anna en kort genomgång av lite saker och en sak som iaf inte jag hade tänkt på var HUR man ska driva i skritt!! När hon sa det så kom man på att det gör man utan att tänka på det, men det är alltid bra att gå igenom saker som man egentligen inte behöver tänka på när man utför det men ändå är viktigt framför allt när man ska skritt i ett dressyrprogram, hur många gånger har man inte råkat ut för att hästen börjar takta eller till och med trava lite i den ökade skritten???
Anna sa att man ska driva växelvis med skänklarna,, Höger, vänster, höger, vänster osv.
när man gjorde det så märkte man snabbt att hästarna kunde länga mer på steglängden!
varje dag är en ny lära.!!
sen började vi med galoppombytena.. först över bom sen utan.. gick väldigt bra :D Maraccas bytte rent varje gång :) även om hon trodde att bommen skulle äta up henne och hoppade över ist :P

Idag har ja varit i skolan och fixat inför morgondagens öppet hus!
Fottade även lite till projektet, blev faktiskt mkt bra!! dock inte så bra inne i ridhusen men de på Jonna och Mernik i terrängen blev mkt bra!! publicerar nog ngn gång :P hihi!!
genrepet gick bra för alla och det kommer nog bli ett bra Öppet hus imorgon

här hemma har jag klipp Tess.. för 2.a gången :/ nu är fin igen! sen red jag henne lite och hon känns fin inför imorgon!
Vi ska ju rida lite på öppet hus! blir det sista vi gör tsm iaf inför större publik :( usch!! känns tungt men snart hittar vi väll en ny liten ryttare till denna fina ponny!! :)


Tisdag!

Praktiken började tidigare idag då sen häst skulle visas. sen drog vi igång med unghästarna,
började med Bus som hon kallas ägaren visste inte namnet :P
när hon kom så var hon knappt ledd i grimma och grimskaft, det var för 2-3veckor sen. nu är hon skrittad med ryttare. Hanna fick "äran" att rida henne idag, började bra men när hon skyggade lite så ville Anna att vi skulle hålla henne i longerlina, men tyvärr så fick hon ett ryck och hoppade iväg, Martina som höll linan var tvungen att släppa men efter några hopp så stannade hon men avslutade med ett bocksprång med väldigt mycket rygg så Hanna hade inte en chans :( men hon slog sig inte så mkt iaf.
Sen var det dags för "Hodde", han var heller inte så mkt hanterad när han kom för 3veckor sen men han har vi travat med ryttare. Jag fick rida honom idag, mest för att hanna inte ville ha fler luft turer :P och Martina är ju lite för lång,
han var super snäll och travade på bra, har ju lite jobbigt med balansen men så är det ju när man inte är så stor och så mkt riden, vi red tillbaka till stallet, Anna och 2andra var klara i ridhuset så vi följde efter :)
Efter lunch så skulle vi hoppa lite :) jag och Hanna fick varsin ponny och Martina fick en 3åring som dock inte skulle hoppa men den verkade trevlig iaf, det såg bra ut iaf :)
Hanna red Amigo en D-ponny som går MSV hoppning och är väldigt het, men hanna fixade den bra :)
"min" ponny Amaretto var också en D-ponny men av mindre modell, den går MSV hoppning och har gått EM i Fälttävlan :) en duktig ponny!!
Hoppade inte så mkt men det gick bra :) Anna ver nöjd iaf :P
Sen var det dags för sista unghästen "Sloppy" en Hingst Annas uppfödning, det är Bloppans (Blue loop) föl den hon red på Breeders i helgen, den var ganska spänd men efter lite longering så kunde jag hoppa upp, även den skötte sig bra, vi travade även lite och sen red vi tillbaka till stallet. han skötte sig mycket bra!

bra dag med duktiga unghästar och rolig hoppning på fin EM ponny!

mina har fått vila idag, nu tittar jag på Navy CIS och sen blir det sängen :) 

Blir så trött på folk ibland!Att personen orkar!

vad då en behandlig per år är ingenting, det är väll för mycket iaf om man gör det i 4år i rad?!
och om den måste behandlas igen så kan ju inte hästen hålla och vara bra för arbetet?? 

jag rider hellre på en lägre nivå med en frisk häst, än rider på Elit nivå med en häst som måste behandlas för att kunna tävlas. 

men men alla gör som de vill, men jag tycker att hon gjorde fel som höll honom i tävling flera år i rad när han behövde behandlas efter ett tävlingsår. 
 

Svar på Kommentar!Jaha,, kan ju börja med att säga att jag tycker att männsikan är feg! vågar inte änns skriva ngt namn, och om personen nu tror sig veta hur alla hästar på älleköpinge mår så lär det ju vara någon i ens närhet... FEGT!!

Jag har Aldrig sagt att de runt mig är bra hästmänniskor, jag sa bara att jag tycker inte att Verdis ägare Sofia är det då hon har låtit sin fina häst bli behandlad år efter år just för att kunna tävla, och ist för att låta honom gå ur tävlandet när marina blev för lång så letar hon upp en ny ryttare,
och det är sjukt att man låter en häst bli behandlad gång på gång, och i detta fallet i 4år!!! för om det behövs så blir den ju inte helt bra efter behandling och då ska den ju inte fortsätta, iaf inte på samma nivå!!

Det är möjligt att hästarna på älleköpinge har stått skadade,, men vilken häst har egentligen inte varit halt??
när vi köpte Madenta så sa Anders på Bollerup (Vetrinär) att ca 15% av de hästar som besiktigas inför försäljning är helt fria från skador eller sjukdomar osv,, fattar ni hur lite 15% är???
visst nu räknade han ju in gamla skador osv, men ändå! helt sjukt!

jag bryr mig inte om vilka hästar som har varit halt osv på älleköpinge det är deras problem,
vad jag vet nu så är mina hästar friska,
Madenta hade ½ grad hälta innan sommaren och det känns hemskt med tanke på att jag inte har  kunnat rida henne ordentligt.,,. få henne att lägga mer tyngd på bakbenen och inte överbelasta fram, men jag är väldigt gald över att jag märkte det väldigt tidigt... när vi var på Bollerup så kunde han inte hitta ngt men jag övertalade honom att fortsätta kolla igenom, och han sa också att de flesta kommer in med 2-3 gradig hälta och Madenta hade en markering efter 3st böjprov.!!
nu gör jag allt för att få henne att lägga mer tyngd bak och inte bli så framtung, men skulle de ske igen så kommer jag börja fundera på större förändringar.

jag skulle aldig drömma om att sätta en skadad häst i avel.. skulle Madenta inte hålla så får hon avlivas, då hon har gamla "fel" och tempramentet tycker inte jag är bra till avel.
MEN för att inte skapa världens hatbild mot mig nu så kan jag ju säga att det är skillnad på skada och skada,
om en häst t,ex ett sto med bra stam och temprament osv råkar skada sig i en olycka så KAN det var okej att avla, men då får den inte gå och ha ont när den bär föl.
men är det en förslitnings skada eller liknande så tycker inte jag att man ska avla för då är det inget bra sto då det inte håller.!

hoppas nu att jag har förklarat vad jag tycker och tänker, det är ett fritt land alla får göra som de vill och man får också säga vad man vill!!

Lördag!

I förmiddes så åkte vi till Älleköpinge för att rida "program" jag skulle rida igeom programet till öppethus och kolla hur lång tid det tar så jag kan hitta musik. känndes super och hon var jätte fin!! sjukt synn att tävlingarna är över :(

efter lunch blev det en tripp till EKO. lite foder stod på inköpslistan, där träffade man Jennifer (min gamla hopptränare) hon pakade upp godis, blev ingen lång pratstund då hon hade fullt upp men alltid trevligt att träffa henne :)

när vi kom hem Red jag Madenta på bana, gick helt okej hon har vilat ett tag så hon var lite stel men det jobbar vi väck så det är inga problem :P

nu ikv händer det inte så mkt mer.. kommer väll sitta här ett tag sen blir det sängen och några timmars sömn.
imorgon ska vi kanske åka till Färs och titta på tävlingarna, Regional Dressyr Häst, de har MSV klasser och både Karoline (de som äger tess), Anna Hassö och Hanna B-Larsen(som jag tävlat mot en del) ska dit så det kan vara kul och titta lite + att man får så mkt inperiation av att se alla duktiga ryttare! och framför allt fina hästar :)


Blev en bild på min Pärla!!

Verdi RP 144 = Sluttävlad!

Jaha.. då var det sluttävlat för en av sveriges bästa ridponnyhingstar. Verdi RP 144.
läste det på tidningenridsport.se artiklen finns här http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=522155 

Han är endast 9år gammal, Det sags att det var en gammal skada som han fick som 5åring i boxen, han skadade framknäet.

Det jag reagerade mest på var detta stycke ut artiklen:
Varje år gick Verdi i genom en hälsokontroll, där han reagerade på böjprov på det skadade knäet. Knäet behandlades och han fick vila, och varje år läkte det ut.
- Men efter EM 2009 (med Marina Mattsson i sadeln) tog vi hem honom. Jag kände att det var något som var tokigt med Verdi, fortsätter Sofia.

om nu hästen reagerar VARJE år så ska den kanske inte fortsätta att tävla!
även om det läker,, för det kan ju inte hålla om han står skadad efter ¨1år igen...?!? hur tänker man som hästägare då??
det är ju trots allt de som bestämmer, säger de till ryttaren att han ska tävlas så gör man ju det, visst man kan ju säga nej man men lyssnar ju på ägaren.!
När Marina Mattson blev för lång så tog Amalie Hebsgaard Egholm över men efter segern i Strömsholm tog ägaren tillbaka honom och hon kännde att ngt var fel.. ingen hälta men det stämmde inte (man känner ju sin häst)

för 3veckor sen reagerade han starkt på ett böjprov och först då beslöt de att de skulle göra titthålsoperation. de såg att allt brosket i knäet var borta. och det hände när han var 5år!!! det var 4år sen och han har tävlats och i slutet på året behandlats och sen tävlats... och de har hållt på så i 4år!!!
Man hade inte sett något på röntgen under alla år men brosk syns inte på röntgen!!!
har själv haft en ponny som brosket försvann på och vi såg inget på röntgen men efter titthålsoperation så märkte vi det..

nu leds han 30min/dag och ska gå över helt till avel..

man blir rädd när man läser sånt här!!
om man märker att hästen inte håller efter första behandlingen så ska man kanske inte fortsätta tävla honom.. och det är ju inte LC vi snackar om utan FEI och alla stora mästerskap SM,NM,EM!!

vet inte om den sär Sofia som äger Verdi är ngn bra hästmänniska?!

Hur reagerar ni på detta?? är tävlandet så viktigt att man låter hästarna gå igenom, behandlig efter behandlig bara för att tävla?! om hästen inte håller ska den inte fortsätta.


Jag är fri!!!!

Yess äntligen har denna dagen kommit.. som jag har längtat!! Idag skulle jag ju nämligen ta bort den fasta tandställningen som jag har haft i ca3år! är nöjd med resultatet och det har varit värt besväret iaf.. dock har jag en lös nu som ska sitta ett tag vet inte hur länge men fick en tid i januari så hoppas att den åker då :)

för er som vill veta vad jag har gjort så tänkte jag berätta lite :P

*Det började med helt vanlig kontroll på tandvårdshuset i åhus, där upptäckte det att min ena hörntand ville inte komma ner, då mjökltanden fortfarande satt i och den borde ju ha lossnat!
*De började röntga och hittade då min hörntand ovanför framtänderna!! opps! där låg den inte så bra :P
*fick välja mellan att operera bort tanden och få en glugg eller kanske en ny tand, eller dra ner den med tandställning. jag valde tandställning då de sa att det skulle så klart bli bäst så.
*Då det var lite brottom att rätta till det så att den tanden inte puttade mina framtänder så slapp jag någon lång kölista :)
*Vi började med att dra ut några tänder då de var tvungna att göra lite plats åt hörntanden. De drog ut 2st kindtänder (en på varje sida) och mjölktanden.
*Sen gick jag på kontroller och efter några månader var det dags för operation! de skulle sätta fast en "plopp" på hörntanden som låg fel och sen fästa en kedja mellan den och kindtänderna så att de kunde dra ner tanden på plats!..
*operationen gick smärtfritt och nu började den långa perioden av tandflyttning, och jag kan låva att de thar inte varit smärtfritt alla gånger, Varje gång de skulle spänna kedjan så hade den ju såklart "växt" fast lite i tandkötten då den låg intill,
*efter en låångtid så kom tanden fram och de kunde sätta en heltandställning innan hade jag bara över kindtänderna men nu när tanden var framme så fick jag en hel.
*Nu skulle de få tanden rak och på plats! men efter små,små förflytningar varje gång så gick det tillslut!
*och förra vintern så var tanden helt på sin plats, och då började "finliret" då skulle resten fixas till så de blev helt raka osv.. De lovade mig att i början på 2010 skulle jag slippa tandställningen och här sitter jag 21 oktober 2010 och idag fick jag släppa den!! (början på året?!) nja kanske inte :P

men nu ser det helt okej ut.. ochframför allt jag kan äta precis vad jag vill utan att oroa mig över om den ska hålla eller ej :P 

och bara så ni vet så gick min tandställning aldrig sönder under dessa åren!! + i kanten :P

här är en bild som jag googlade fram och ritade lite på så ni skulle fatta bättre :P 
pilen visar var min tand låg.. såklart under tandkötten men ändå :P
 

Onsdag!

dagen började med att Mamma ringde Onoff och efterlyste min Systemkamera som jag beställde för 1månad sen
den hade kommit!! lycka!
mamma körde mig till skolan där jag lämnade lite lönelappar och sen gick man till villan där hanna och Martiina bor.
halv 2 körde vi mot flyinge och efter lite trassel med ett tanklock så kom vi fram där mötte vi Paulina, sen gick vi in och började titta på de fian 5-åringarnas hoppning omg1 efter ett tag så red Anna Hassö och efter det så gick vi för att möta henne, pratade lite och sen körde vi hem. detta var då dagens praktik :P imorgon ska vi dit igen!
för er som vill veta så hade Anna 1riv på näst sista.. det var ett frammåtläge in i kombinationen så hon fick rida frammåt men tyvärr så rev bluppan utsprånget.. sånt händer nu hoppas vi på en felfri ritt imorgon så blir det nog final!

här hemma har jag inte gjort så mkt pillat lite med min kamera!! enda besvikelsen var att väskan man fick med är för liten!!! det stora objektivet får inte plats.. otur!
framöver kommer det bli finfina bilder från tävlingar!! jag låvar :) ska "bara" lära mamma hantera den också :P så man själv får vara med på fina bilder :P

men nu ska jag titta på TV kanal 6 - "När lammen tystnar" :D:D bra bra!!

här är min finfina kamera!!


Ponnytiden.. Fredriksbergs X #4

Ponny nummer 4 i denna kategorin är Fredriksbergs X f-03 en helt underbar liten ungponny som red under en kortare period.

När vi flyttade till gård sommaren 2008 så bestämde vi oss för att jag kunde har en till ponny! :) vi började leta och i början på oktober så hittade vi X.et :) en urgullig ungponny han hade bara gått lite pay & jump men planen var att jag skulle träna och tävla upp honom och sen sälja.
i början på november debuterade vi i Vinslöv. han skötte sig super många nya intryck för den lille :P
träningarna fortsatte och han blev finare och finare :) Vi startade även en Dressyrtävling red LC:2 på 60%
under vintern fortsatte vi träna och i januari startade vi en Pay & jump 80 & 90cm med 1riv i båda.

mycket länge än så hann vi inte då jag hittade Madenta så bestämde vi oss för att lämna dig men vi hade redan hittat en ny ägare! men tyvärr så gick du inte igenom besiktningen men tror att det var pga lite stelhet då han stod många timmar i transport innan de kollade honom.. men men
idag är han hos en ny duktig tjej som har fortsatt att utbilda honom och jag har fått reda på att han går nu LB hoppning och är Till salu!

vår tid blev inte lång men väldigt härlig :) 8/11-08 - 3/4-09

Tänkte att ni kan få se en film ist för massor av bilder :)


Fick en bild från nuvarande ryttaren för ett tag sen!
saknaden är stor!

Film! nr2

Här kommer ytterligare en film från helgen :)
denna är på Pom-pom, lagklassen!Enjoy!!

Film!

Söndagens 1,05m hoppning Med Madenta :DEnjoy!

Tävling!!

Östra göinge idag med Madenta :) hoppade 1,05m och 1,10m!

1,05m: 8fel, det var 2st rivningar. rev 2an sen låg 3an på en "båge" så det ena bidrig till det andra.. :/ men resten av banan var hon super fin! härlig känsla och inga små extra omtramp.. jag vågade galoppera och inte sitta och hålla i henne :) grattis Evelina!! tog bara några år!! hihi

1,10m: "ute" vi rev lite för mkt så vi blev uteslutna :P men hon är inte tilräckligt kvick i frambenen när hon blir trött så det var därför.. men jag är väldigt nöjd med henne.. detta var sista för iår.. nästa år går hon som Avd A!! ojoj får vara med bland de stora hästarna nu.. min lilla bebis!..

efter fick man fina ord av Sari,, han trodde att med lite mer rutin och lite snabbare framben så blir det riktigt bra :D
alltid kul att höra när "främmande" personer kommer fram till en och säger sånt! han vet ju vad han pratar om iaf

tävlingsdagen var bra dock så måste banperonalen ha ett STORT minus då de inte flyttade undan bommen när jag hade rivit.. jag rev ju nr 2 och sen låg bommen kvar pracis bakom muren som var nr 4! kunde gått riktigt illa men som tur var så landade vi inte på bommen men det var nära... IDIOTER!!! och det var ingen liten rivning så ingen kunde ha missat det ändå!


nu ikv har jag ridit Tess och det gick väldigt bra hon var pigg och glad :) alltid trevligt..
tyvärr så har ju kylan hittat hit usch.. vill inte ha höst och vinter det är så kallt! :(
hmm!

Dressyrallsvenskan Div 2 omg 1

Idag var det allsvenskan div 2 omg 1 den gick i Kristianstad! jag red Backaholms pom-pom iår igen :D

Förklassen: 63% det blev stressigt innan pga strykningar osv så det blev inte så bra då pom-pom inte ville lyssna! men men 1p ifrån placering!

Lagklassen: 66.43%! Känndes super missade bara lite i halten och ett takt fel i galoppen annars inga större missar! tror att jag var 3a i hela start fältet :) men det var ju bara en CR så man fick rosett om man var över 58% och plakett om man var över 64%! :)
de andra i laget red också väldigt bra :D
den poängen som jag missade på i förklassen fick vi igen i lagklassen!! då VI VANN!! med 1p mer änn Willands och Flyinge som blev delad 2.a!! snacka om jämt :)

i laget red:
Sofia Härbst-Zaffran 59% tror jag, Jag och Pom-pom 66.43%, Siri på Poppe 62%, Fanny på Just for you 58% och Emilia på Zanny 64%!!
nu ska vi försöka hålla formen och även förbättra den till nästa omgång och då är det även visa häst för hand!! Träna träna!!Glada i Oktober solen!!


Måste också tillägga att idag är det 1årsen Olliver dog :'(
Älskade ponny kommer alltid att sakna dig.. därför få du också vara med på bild!Totilas är SÅLD!!

japp n läste rätt världens bästa häst har bytt ägare Paul Schockemöle är nu stolt ägare av denna magiska häst!!
han ska ha gett en bra bit äver 100 miljoner kronor!!


nu är det ju bara att hoppas på att den nya ryttaren rider lika bra som Edward så världen inte går miste om denna fina häst, det var det som hände med hopphästen Oki doki!

Dröm duon Edward och Totilas.. går skillda vägar!! Inget OS 2012!!


tillbaka till verkligheten där hästarna inte är så sjukt dyra :P hihi! men jag anser att priset är bara en siffra.. det är djur och allt kan hända! ryttare och häst kanske inte kan samarbeta då blir det inte så bra..

dagens prakik gick bra vi började med att kolla på en terrängträning som Anna höll, longerade 2 unghästar med sadel, den ena satt caroline upp på.. allt gick väligt bra :)
efter lunch så red vi ut en sväng jag fick en super söt C-ponny som var lite galen :P kunde inte trava.. det var galopp eller så taktade den fram och hoppade i luften osv men så länge det är en liten ponny så går det bra :P 
sen åkte vi hem och här hemma har jag ridit Madenta jag sa ju igår att jag skulle rida på graman men ändrade planer! 
blev lite mini hoppning.. 2st stuttsar ist madenta måste ju bli lite kvick i benen.. hon skötte det bra men det känns ändå inte helt 100 till på söndag då hon biter sig fast i vänster sidan och jag vet inte vrf och får inte loss henne heller.. men det lossnar väll snart hon är ju lite speciell ena sekunden kan hon gå perfekt sen närsta kan hon inget! Unghästar!!

nu ska jag inte gör så mkt mer sitta här och nörda antar jag :P
imorgon är man ledig så det blir att trimma båda hästarna ordentligt och på kvällen är det dressyrträning med Pom Pom!!! på lördag är det Allsvenskan!!! :D
xo Evelina 

Onsdag!

Var på skolan idag.. vi skulle ha träning för Anna Hassö :)
blev hoppning idag jag hade Amanda :) en fin liten häst trivs så bra med henne även om hon inte är ngn super hoppare som hoppar så högt osv så är det inte mitt mål ändå och vi hoppar ju inga höjder i vilket fall då Anna inte har oss i hoppkursen och vi ska ju bli riktigt duktiga på det låga först :P
Hoppade först lite på volt. gäller att hitta rytmen osv och när man hoppar på volt kan man enkelt länga och korta steglängden det gäller bara att sätta hästen rätt.. mindre eller större volt.
sen blev det en rak linje med 17m och en på lite böjt spår på ca 21,5m allt gick super och Amanda hoppade fin fint. men hon är fortfarande lite ostadig och kastar gjärna med huvudet mellan hindren men det är bra träning för mig för jag lär mig att sitta still och bara konsentrera mig på hindrena och inte så mkt på hur hästen går.. om ni fattar :P

hemma har jag ridit Tess på banan hon gick så fint så..! :) imorgon ska Medenta få går där och ska nog ha gramanen så hon kan samla sig lite mer i framför allt galoppen.. ska nog prova Karins (Tess ägare) lilla tips :P
berättar mer imorgon + kanske ngn bild så ni förstår lättare :P   

ikv åkte vi till älleköpinge och tittade på träningarna för Chanette Bellander :) alltid kul! får väll se om man själv är med ngn dag :)

imorgon ska man till Skönabäck och ha lite ungästkurs/praktik hos Anna kanske blir det lite ridning!
nästa vecka kommer bli en bra vecka! ska vara på skönabäck mån,tis sen Flyinge ons,torsdag! det är ju Breeders och Anna ska ju hoppa så vi kommer nog vara lite hästskötare skulle jag misstänka :)
men veckans höjdpunkt blir ändå Torsdag morgon!!! kl 07:45 ska jag befinna mig hos tandläkaren och nu ska tandställningen bort!!!! LYCKA!! efter 3år är det äntligen dags :) ni anar inte hur skönt det ska bli.. kunna äta vad jag vill och inte få små sår i munnen osv... ja ni med tandställning förstår mig!

fick bli en bild på mig och Amanda ute på terrängbanan i 1an

Söndag!

Idag var man i skolan kl 07.00 pigg och vaken :P men jag har ju jobbat lite där i helgen inget super ansträngande
Anna (helgpersonal) sköter mockandet så jag har bara skött hästarna :)
igår Tömkörde jag Natan.. gick bra! och idag har jag Longerat Preria även det gick bra :) slutade vid 10 och sen kl 3 var jag tillbaka för att ta in alla hästar. sen skötte anna kvällsfodringen kl8 :)

här hemma har jag ridit Madenta hon fick en sväng runt åkern :) pigg och glad imorgon blir det banan.
Tess har en liten mikrovila :P 2-3dagar.. mina hästar brukar alltid få det någon gång ibland, oftast efter en tävlings vecka.. men såklart inte dagen efter. man tränar ju alltid lite hårdare när det är tävlingsvecka och då tycker jag att de kan få vila några dagar. och eftersom min och Tess tävlingskarriär tyvärr är över då jag inte hittar fler tävlingar på nära håll så ska vi mest ha kul den sista tiden men såklart håller vi igång formen en vacker dag kommer det kanske en köpare :D? Intresserad?!?!  nästa inplanerat är Öppet hus på skolan den 29 tror jag :P vi ska rida ett litet program :)
Hoppsan har också fått lite sysselsättning idag "tömkörde" och hon är så sjukt duktig men jag får inte glömmaat hon inte är så gammal men hon blir så mallig när hon får sakerna på sig och pinnar på som bara den! kommer bli en riktig sthärna av henne av vacker dag.. vi ska bara hitta en gren som passar så små söta ponnyer :Pni får ha en fortsatt trevlig kväll
xo
Evelina!!

Fredag!

Idag har jag inte gjort så mkt innan kl 3 idag. då var jag på skolan och "jobbade" hjälpte Anna (helgpersonal) att ta in hästarna och fixade även de som hade något sår osv.. lite små sysslor som skall skötas!
imorgon ska jag dit igen börjar med ett pass mellan 7-10 och sen ska jag släppa in hästarna kl 3 igen. och ev kvällsfodra kl 8 beror på vad Anna har för planer.

men idag slapp jag kvällsfodringen :) så jag hann åka på dressyrträningen!
idag var det lille Pom-Pom då det snart är Dressyrallsv :):) han gick super fint!! men ibörjan hade vi en liten diskution.. han ville inte svara för ytterskänklen så fick markera med spöet och fick direkt svar med att han slängde upp bakbenen.. men sen lyssnade han och jag kunder rida som det var tänkte :P han skulle väll testa mig!! var ju 1år sen sist :P 
vi red igenom LC:2 och han gick super dock ngt trött och svettig men han ska klippas innan nästa vecka så det kommer bli super!! de andra i gruppen gick också bra :) trevligt trevligt!!

nästa helg blir det tävling för hela slanten.. Allsv på lördag och den Östar göinge på söndagen :) precis anmält Madenta! 1,05m 1,10m :) det bli årets sista för oss sen är det bara omg 2 i allsv kvar sen får vi ju se om vi går till final.. vilket jag hoppas! hade varit sjukt kul!
Tess tävlingar är över.. hade en tanke på att åka till Nordhalland men det är svin långt + att man var tvungen att sova över om jag skulle rida 2klasser och det blir svin dyrt och vi kör inte så långt för en klass. så vi avslutade vår dressyr karriär i ringsjön med en andra plac i LA:4 :D känns kalas!! nu väntar bara Öppet hus på sklan sen är det nog inte fler tillställningar för oss 2 :(  

Ponnytiden... Virdarnas Snoddas #3

Sista året på B-ponny började vi fundera på större ponny. planen var då att hitta någon att låna. vi åkte runt men hittade inte rätt. 
i April åkte vi till Virdarnas stuteri i Älmhult (småland) jag skulle provrida 2st ston. men när vi kom upp så var den ena halt, och den andra passade inte riktigt mig den avr för outbildad den var nästintill precis inriden, hade inte hoppat med ryttare osv.. jag var ju fortfarande helt insnöad på Hoppningen! 
Då vi hade diskuterat med Mormor innan vi åkte att det är ju svårt att hitta en utbildad och bra tävlingsponny att låna, så hade hon gått med på att köpa en :D
vi frågade om Ingalill (uppfödaren) hade ngn till salu, hon hade ett sto oc hen valack och jag har alltid velat ha en valack, så hon gick och hämtade honom., och jag kan meddela att jag blev kär direkt när jag såg honom :) jag hade bestämt mig redan innan :)
jag provred och han var helt underbar :) dock vågade jag bara travhoppa ett litet kryss (rädslan för nya/okända hästar sitter fortfarande kvar imellan åt, pga min första ponny)
när vi körde hem ringde vi till mormor och betättade att hon skulle köpa ponny :) jag skulle ha honom även om han inte gick igenom bestiktningen :P självklart gick han igenom! och den 1maj 2005 var jag den lyckligaste männsikan på planeten :D 
Han var väldigt svårlastad då han hade varit med om en mindre olycka.. gick in själv och fick huvudet under bommen och slog upp, sen kastade han sig ut och dåvarande ryttaren lastade igen och lämnade honom på stuteriet,, sen dess hade han inte åkt.
när vi kom till Älleköpinge hjälpte Eva oss ut då han kunde slänga sig ut. samtlgas kommentarer var .. Va f*n har ni köpt?! hur ska den kunna hoppa?!..
men jag kommer ihåg att Sandra och hennes Mamma Anneli tyckte som jag att han var underbar.. och gud va rätt vi hade eller hur Sandra?!

Snoddas var utbildad till LD hoppning och min tränare Ellinor trodde inte att han kunde komma över ngt.. men efter träningen för Peter Eriksson så erkände hon att ponnyn hade lite talang iaf :P + att han var ju super snäll :)

Vi debuterade i Hässleholm och var felfria i LD och placerade i LC :) sen var vi plac i nästan alla och vann vår 3.dje start :) vi startade även LB det året och blav plac andra starten :)
Vi inlädde 2006 med Dressyr blev precis godkända i LB:1 58%
efter ett tag gick vi upp i LA hoppning och i Trolleholm satte vi första felfria grunden :D!!
sen var vi med i allsv dressyr och fick en plac i LB:1
innan juluppehållet så hoppade vi 1,30m på träningen :D men några dagar efter blev han tyärr halt troligtviss spark i hagen.
2007 började med behandlingar och resor till Bollerup. men vi hann komma igång till New forest SM och var plac i båda starterna LC:2, LB:1 .. nu hade vi skolat om till dressyren.
Dressyren rullade på och vi vann det mesta :D vi startade LC:2-LB:1 och avslutade året med 2felfria starter i LC hoppning
 
2008 började och vi höll den fina formen i dressyr :) men precis innan sommaren skadade jag mig så sommaren blev förstörd men i aug var vi igång igen och vi skulle starta LA:1 började bra med 63%
men vi vann redan andra starten och sen fortsatte det :) min super ponny vann det mesta :D

tyvärr så kom vi aldrig igång under vintern och på våren så kom snoddas ut ur sin sjukhage och han vred hasleden så brosekt gic ksönder och efter någon behandling utan "svar" på bollerup så opererades han på Helsingborg men det blev inte bättre så vi fick polcka bort honom :( sen 2/6

Tänk att denna ponny som ingen trodde på kunde bli så bra!!! :D:D
kommer alltid att älska min Snoddas han lärde mig att skita i vad andra tycker och lyssna på mig själv :D
jag hade en känsla att det skulle bli bra och det blev bra!!!

APU+Unghästkurs @ Anna Hassö

ja just det! dag 2 är avklarad av vår 5veckors långa period av praktik och unghästkurs.. jag,Hanna,Martina,Paulina och Jessica är på plats i Skönabäck! det är vi Anna och 3st häst/stallskötare.. så man blir inte ihjäl jobbad! :) imorse hjälptes vi åt att mocka de ca 19boxarna och vips var det klart! TEMPO!! det är annat än när vi jobbade i 1.an på skolans 19 boxar haha!

idag så kom Anna runt halv 11 tror jag då stod en häst klar och till henne. sen skrittade vi ut några stycken, på de hästar som hade tävlat :) jag fick en Ponny yees lixom!! gilla inte okända stora hästar speciellt inte att rida ut på första gången hihi!! allt gick bra och när vi kom tillbaka skulle Anna till Bollerup med en häst. .den skulle bestiktigas och säljas.. jag följde med henne då hon behövde ngn som kunde springa med den då det skulle göras böjprov.. så min lunch försvann men när vi var tillbaka skulle vi bara "longera" en unghäst sen var vi klara. så det var lugnt.
Btw hästen gick igenom är är nu såld till Norge! 

nu ikv har jag trimmat lille Tess och GUD va fin hon var!! imorgon ska hon med till skolan, vi ska ha kursen på skolan och vi ska rida för Anna. men jag ska Visa Tess för henne då hon har ngn som letar Dressyrponny :)
håll tummarna att Tess "duger" hihi! på eftermiddagen ska vi nog hoppa lite :) skojskoj!

sen ska vi tillbaka till skönabäck på torsdag och på fredag är vi lediga :) men jag ska jobba i skolstallet ihelgen så jag ska tillskolan på kvällen ngn timme.. sen några timmar på morgonen lördag-söndag
men i helgen ska jag nog även åka och rida lilla Pompom då det är allsvenskan nästa vecka :D:D som jag har längtat efter att få rida den lille söte ponnyn igen :)

Så sjukt söt!! iår ska vi ge allt och vias att det INTE var nybörjartur!! xD 

Tävlings x2 + 18års fest!!

Jag har överlevt!! Tävling båda dagarna +18års fest!! allt går om man vill!! :D

Lördag: Dressyr klubbtävling med Madenta.. hon skötte sig super vi red på 65% i båda klasserna viket jag är väldigt nöjd med :) vi red LC:2 och LB:1. blev bara lite missförstånd i galoppfattningen i LC:2 men det löset sig.!
Alla andra var också duktiga och måste säga att vårat kommande dressyrlag kommer bli bra!!

kl 18 var jag på 18års fest :) min "syster" Emilie (min styvmammas dotter) fyllde 18år den 28 sept och hade festen igår. Väldigt trevligt man har ju inte träffat hennes släkt på evigheter.. Jag och Robin (Emilies "kusin") konstaterade att det var 2år sen sist.. helt sjukt va tiden går!!! det blev en trevlig kväll och de flesta var mer eller mindre på lyset!

Söndag: Hoppallsv!! omg 2 Ljunit-herrestad Förklassen började super samtlga b-ponnyer var felfria.. alltså halva laget! My var stoppade ut sig med Gazbee.. men hon kämpade på.. hon skulle behöva lite längre ben.. men så är hon ju bara 8år den lille ungen :P, Sabél fick 1stopp och 1riv med Poppe och Jag vägrade ut mig med Tess.. usch och fy vad jag red dåligt.. jag har ju fortfarande inte fattat att jag inte kan gå på henne så hårt.. aja..!
inför lagklassen så kom jag med förslaget att jag och my skulle byta hästar då Gazbee behövde ngn som kunde hålla om ordentligt. och Tess behöver ngn som är lite extra snäll vid henne :P men då Rasmus hade en ny ponny med sig som han red i förklassen så kunde My låna den ist. men jag skulle rida Gazbee så Tess fick ståöver.. tror det var bäst så..
Vi började med 2st felfria Rasmus och Frida! sen vägrade johanna ut sig tyvärr, Anna och My glömde banan så de fick lägga en volt vilket tyvärr blev 4fel var,, :( tråkigt.
Jag fick tyvärr en Rivning med Gazbee.. den bara rullade ner.. F*N!! men sjukt fin ponny!!
Sabél fick också en rivning med Poppe. men alla red väldigt bra och stor förbättring från sist!!

imorgon börjar sista Praktik perioden! och till helgen ska jag jobba på skolan och nästa helg drar Dressyr allsvenskan igång!!!! :)

Jag och Gazbee.. Riktigt fin ponny!! :D

dålig uppdatering!!! usch

uppdateringen har ju inte varit den bästa :P men nu kommer det lite info och även ngn bild för att pigga upp det hela!!
igår var sista skoldagen innan praktiken..! började med Prov i Historia.. gick helt okej blir nog godkänd iaf :P
sen hade vi föreläsning från Krafft foder alltid bra att bli påmind om de olika sorter och hur man ska undvika sjukdomar osv...
Hemma "tömkörde" jag Hoppsan.. hon var rikigt duktig och snaka om att hon är snabb lärd fattar redan när hon ska svänga osv när man tar lite i bettet!!
Madenta blev longerad och hon gick väldigt bra idag ska hon gå en sväng på banan lösgörande och rida igenom vissa delar av programen till imorgon :) men framför allt ska hon knoppas och jag ska putsa osv :) KM imorgon och det ska ju se bra ut :P

nu ska vi snart in till stan.. hämta bilden den har varit på lagning eller vi har bytt framruta.. hade en liten spricka!
men vi ska även in till Stablestore!! lämna in min älskade GPA hjälm.. Den har börjat ROSTA!!!! hallå huir kan detta ske.. den andra hade jag i typ 2-3år och hade jag inte blivit skallad (Madenta slog upp huvudet när hon hade stannat på ett hinder)så hade jag aldrig bytt. men nu är det små rost fläckar på "lufthålen" och det är inte okej! 
får se vad de säger...!

ikv blir det dressyrträning med Tess ska nog rida igenom lite av mitt egna program jag ska ju rida henne på öppethus.. det bestämdes att det var bäst så då vi inte hinner träna in ngn kadrillj på skolhästarna.


Visst är hon söt!! blivade elitponnyn hihi!! om några år blir det nog en vagn bakom henne.. om hon blir tillräckligt stor förståss!! så hon orkar!!


ingen tydlig bild men rosten finns där!!! på alla luftintag..!

RSS 2.0