Hoppkurs!

mm dahen innehöll som många andra onsdagar hoppkurs :D idag skulle vi hoppa en liten bana, med låga hinder då vi fokuserade på att rida vägarna och hålla rytmen.. grunderna!! 
jag hade Maraccas och hon gick väldigt bra! jag är super nöjd och det ända jag skulle tänka på var att inte trycka på för mkt när hon tittar till på hindrena då hon far iväg efter, men det är väl helt okej att man avslutar med en bra runda och nu har vi ju ingen hoppkurs på 5veckor då vi går ut på praktik.. så det känns bra att ha uehåll nu när det har gått så bra!!

vi lämnar inte skolan helt jag och några nadr ska göra unghästkursen samtidigt som praktiken och det ska göras hos Anna Hassö. vi ska vara hos henne mån,tis,tors sen på skolan på onsdagar och lediga på fredagar!! Toppen!
men vi kommer nog få jobba in de dagarna vi är lediga om Anna behöver hjälp på helgen men det löser sig :P

imorgon är det prov i Historia Första världskriget och jag lovar det dödar mig!! usch plugg! aja ska inte klaga har ju typ 3 teori ämnen hihi!! och ett av dem gjorde jag prov i idag och det gick helt okej, det var Religion (Etik och moral) 

nu ska jag inte sittar här så länge till blir duschen och en titt i skolböckerna, sen ska jag sova!!!

bjuder på bild från idag.. mamma filmade :) film kommer ..nog!! :P 
  

Hästarna är klippta!!!!

och super fina blev de :) nu slipper man skämmas över lutviga saker som svettas bara man joggar igång!
hihi nä så illa var det kanske inte men tyker verkligen inte om långhårlga hästar.. usch! det ska vara väl vårdat.. långhåriga hästar det är. avelston, gamlahästar och de unghästar som inte kommit in i ridhästlivet.

Tess blev såklart helklippt, benen och halva huvudet. (det vanliga enligt mig) hon var såklart snäll tyckte inte rikigt om att jag var vid benen men jag har ju den stora maskinen så är ju inte så smidig.. men det duger xD få jobba lite extra men fint blir det :)

Madenta fick sig en helklippning hon också :) hon steppade lite i början men sen fattade hon.. dock uppskattade hon inte att jag tog uppe vid öronen så det fick vara kvar en bit längs manen xD aja.. får leva med det.
men hon var super snälla annars och blev kanon snygg!

Efter klippningen blev den en ridtur för lilla Madenta och idag var hon lite galen.. men så blir det när man klipper de de blir genast mkt piggare,gladera osv!! men det är bara att låta henne hålla på och sen kan man börjar jobba.. och GUD va fin hon var!! jag ÄLSKAR den hästen :):)

bjuder på veckans Schema
Måndag- Historia, Sv B, Religion. rida ut på båda!
Tisdag- Hoppkurs(Teori) Estetisk(Foto), Trimm på banan.
Onsdag- Projekt, mentorstid/Resurs, Hoppkurs, Ev Hoppa Madenta lite. Tess på stubben
Torsdag- Historia, Arbete med häst, Madenta Vila. Tömköra Tess??
Fredag- Ledig! Träning Tess. Madenta på banan.. träna program!!
Lördag- KM dressyr Madenta. rida ut på Tess. 18-års Fest!!
Söndag- Hoppallsvenslan Tess!!, Rida ut med Madenta!!

känner att lördagen kommer bli tuff.. Tess få absolut inte vila innan tävling!!
som ni ser är mitt schema fullt! och är emellan ska jag planera lilla Hoppsan!! hon är såklart väldigt viktig!! ska väll fortsätta med våran "tömkörning"
BTW ngn som ska till börjes i tingsryd?!?! skulle behöva ett minishettis träns!


Min fining.. TILL SALU!!!! :/

om ridning hade varit lätt skulle vi kalla det Fotboll!!

ja så är det många som uttrycker sig! jag är en av dem! ridning är inte lätt och den som vill säga emot är välkommen att prova på att rida!
om du t,ex spelar fotboll så är det dig själv du måste träna upp bollen är lika rund och du är amatör eller proffs.!
i ridningen kan du vara hur duktig som helst men vill inte din häst på ca 600kg hoppa det hindret eller göra den skänkelvikningen så gör den inte det heller!! men om du sparkar riktigt hårt och träffar rätt så flyger bollen dit den ska.. men vi kan kämpa och kämpa, men våra djur har egen vilja och egna känslor!
det är en av anledningarna till att ridning är svårt och även samma anlednin till att vi vill fortsätta att kämpa för när det väl stämmer och man är riktit samspel med sin häst så kommer den att hoppa det hindret eller göra den skänkelvikningen..!

iaf dagen har varit bra Tess fick en lugn runda utan krav osv imorgon blir det nog banan en sväng!
Madenta har varit både hos hovslagaren och på Träning. träningen gick väll okej.. men hon var ju så sjukt fin igår så hon hade nog lite känning av det men annars var hon super fin och det går frammåt iaf!! :)

imorgon ska de nog klippas!! de börjar få värsta björnpälsen och blir j svettiga av ingenting.. men kanske inte konsitigt idag var det ju +23 grader i solen hos oss!!! helt sjuk 24september och heöt underbart väder :):)
men Tess har börjar fälla något grymmt och alla vet ju att ston kan bli lite jobbiga och känsliga när de börjar fälla..! så pälsen får åka av!
även för madenta dock har jag inte bestämt mig om det blir helklippning eller "halv" som förra året.. tror det lutar år hel då det är snyggast och hon kommer nog ändå få klippas fler gången innan vintern. 

hittade ingen bra bild där man ser klippningen så fick bli denna.. här synns det + att ni ser hur fint min lilla häst kan hoppa :P
 

Torsdag och Studiebesök..

Började med Historia.. sen pluggade jag lite Traktor teori sen var det dags för arbete med häst lektion och idag skulle vi på studie besök.. alltid kul att åka runt och titta lite
vi åkte till ett Western stall i Tollarp www.bjorndalen.se <-- Hemsida http://bqc.blogg.se/ <-- Blogg
ett fint ställe med helt sjukt fint ridhus!!!  VILL HA!!! :P


Jag är ju inte intresserad av Western men man bli ju lite imponerad av hur de lyckas att galoppera i fullfart och sen tvärnita och det ska bli så långa spår som möjligt när de stannar.. väldigt påfrestande på benen dock men sen är de hästarna byggda på ett annat sätt osv
det jag reagerade mest på var att de börjar tävla när hästarna är 3år!!!! helt sjukt hästarna kan ju knappast vara färdiga för det påfrestande arbetet,,, men sen kom ju aldrig hästarna på topp nivå upp i ngn hög ålder. 

En bild på sara och hennes fina häst i ett stopp... bilderna är ifrån bloggen och hemsidan!!


ikv har jag ridit mina underbara hästar .. Tess var fin som vanligt :) hon fick gå på banan mest för att göra en kontroll så vi inte tappar formen!!
Madenta ska ha en * i kanten!!! helt sjukt fin är hon.. frågade mamma under några tillfällen om jag hade tagit rätt häst! helt underbar känsla :)

onsdag!

började dagen med Projekt arbete.. sen klassråd och efter lunch var det hoppkurs :)
idag skulle vi få hoppa lite mer..
så här såg banan ut.
nr1. Räcke, nr2-4. "klockan", nr5. oxer, nr6. bom 


inga jätte svåra saker men det gäller att hitta en bra rytm och hålla den!
alla lykades bra med detta och detta gick ut på att hitta rytmen och balansen och sen kunna rida ordentliga ägar då vi nästa vecka ska hoppa bana.

Jag hade Maraccas och hon hoppade strålande fint! härlig känsla!
dock fick vi ett litet stopp på oxern i banan men jag var inte riktigt på henne och hon vill ju så gärna titta lite innan hon hoppar.. lite mesig är hon ju men sen hoppade hon riktigt fint över :)
ska ha henne igen nästa gång eftersom vi ska hoppa bana så ville line att vi skulle ha samma hästar som vi "känner" nu.

Malin respektiva Julia filmade båda grupperna med min mobil då jag och hanna behöver lite material till vårat projekt.. får se om vi använder ngt men kvalitén blir ju inte så bra i ridhus och med mobil..

Jag och Maraccas.. alltid trevligt med välhoppande hästar :)


Tisdag!

snart är även denna dagen över.. tiden bara rusar iväg speciellt när det är skola,, men jag ska inte klaga har ju bara 1år kvar!! :) eller inte ens det :P typ 7 månader :D vi tar ju studentan i Maj :) skönt!!
men innan dess ska det ju hända massor.. men det kan vi ta en annan dag ;)

idag började vi med hoppkursen hade lite markarbete idag och vi hade dn berömda "klockan" som en övning.. det ser så sjukt lätt ut när man tittar på öveningen och de förklarar hur det ska vara men det räcker med ett litet felsteg så blir det inte så bra.. då allt går ut på att hålla rytmen och gå jämna fina galoppsprång.
jag hade Maraccas och efter något varav så hittade vi rytmen.

imorgon är det hoppkurs igen :):) då ska vi hoppa lite mer vet inte riktigt vad men vi skulle få hoppa iaf xD
blir väll någon trevlig övning. funderar på att ta med Madenta lite längre fram i kursen då jag inte hopptränar längre och ibland kan det ju vara bra att hoppa för tränare och få lite tips och idéer.. vet egentligen inte vrf jag "slutade" vi har ju en super tränare på klubben Chanette Bellander och hon kommer var 3.dje vecka så det hade ju varit perfekt men jag känner bara inget större behov av det.. det lilla jag tävlar kan jag nog rida på själv. jag ska ju inte upp på några större höjder då jag är rätt nöjd med 1,10m och det har vi ju debuterat nu så det känns ganksa bra :P
blir nog Östra göinge den 17okt 1m, 1,10m :)

Hoppsan fick också lite uppmärksamhet idag.. det var dels tid för verkning men nu är hon fin i fötterna igen :)
sen "tömkörde" jag henne lite..
vi har ju köpt ett bett till henne.. så sjukt litet 8,5cm!! Madenta har typ 12,5cm!
tyvärr har jag inget träns så fick sätta fast det med kabinhakar och balsnöre från grimman.. mest för att hon ska vänja sig vid att ha ngt i munnen.. hon skötte sig finfint och medlite mer träning så kan det bli bra :)
men vi har ju ingen tid att passa så vi tar det när vi känner för det hon är ju fortf bara 1½år


pga min enorma bildbrist få fick det bli denna från dagens ridning.. en av jordbrukarna fottade oss när vi skrittade av,,
fv Hanna, Martina, jag

Ponny Allsvenskan Div 2 omg 1

idag var det dags för omg 1 i ponnyallsv div 2.
Förklassen gick inte bra för mig iaf.. 2stopp på första och ett på sista = ute!! men jag red svin dåligt!!!! så det lägger vi bakomoss ocg fokuserar på framtiden punkt slut!
för de andra var det lite blandade resultat men tyvärr ingen felfri i förklassen närmast var Rasmus med Tessie han hade en rivning.

Lagklassen: det var ju den som var "viktigt" Rasmus inledde det hela på bästa sätt en klockren nolla! tyvärr hann jag bara se Rasmus innna jag var tvungen att lasta ut. så har bara hört hur det gick för de andra. tyvärr tyvärr så vägrade de andra ut sig. men vill tillägga att de har precis börjat sin karriär och 2av dem tog grönt kort precis innan de anmälde, och det är ju inte så lätt alla nerver som spelar en ett spratt osv.
jag gick ut sist i laget då jag var den enda med D-ponny. jag hade absolut ingen press på mig då det inte spelade någon roll hur det gick då vi bara hade en nolla och man behöver ju 3 för att komma i omhoppning.
men jag avslutade med en finfin Felfri ritt och allt flöt på bra och känndes bra!!

fick en riktigt trevlig kännsla innan jag startade då det inte spalde någon roll hur det gick och alla visste ju hur det hade gått för vårat lag och man kännder ju deflesta då man tävlat mot dem i alla år :P
ibland är det trevligt med lagtävlingar!! och folk brydde ju inte sig då vi inte var något placerings hot.. annars är det lätt att folk blir för tävlings inriktade och missönskar alla andra osv.. men det råkade inte vi ut för idag iaf xD

jag tycker ändå att älleköpinge har kämpat bra och många av konkurenterna har ju tävlat lika länge som ig och är inne på sina sista år på ponny och våra ryttare har precis börjat!!
vi hade 10års skillnad imon laget.. lilla My är 8 och jag 18!!
men om 2veckor är det ljunit härrestad och så ska vi göra bätte insattser och nu vet alla hur det känns att tävla osv.!

nu ikv har jag ridit Madenta hon fick ut och jogga lite :) hon känndes fin som alltid :)
och nu har jag bestämt mig att jag ska stalla in för snart kommer den riktiga hösten! och de har stått inne i heögen så det är lika bra att låta dem fortsätta vara inne :) tror de blir glada :P
men de åker ut runt 9 och in typ 8 på kvällen så de har det ganska bra :) men allt beroende på väder såklart men de ska vara ute så länge det går.!!


Film!!enjoy!

Tävling!!

Åkte på Tävling med Madenta idag, Skepparslöv hade lokal häst i skolans ridhus.
måste tyvärr säga att underlager är sjukt dåligt. på kortsidorna var det minst 15cm djupt.. och sen är ju skolans ridhus ganska smalt så man får ju inte så långa vägar till hindren osv men det visste man ju innan man åkte dit xD men men

vi startade 1m och 1,10m!! Debut i 1,10m både för mig och Madenta jag har aldrig hoppat 1,10m innan på tävling. då mina ponnyer inte gick så högt och madenta är ju första hästen.

1m: 4rivningar hon blev lite stark och där det var kort mellan hindren hann jag inte få tillbaka henne. men annars hoppade hon super och hon stannade inte iaf!! :D

1,10m 4riv. 3 av de rivningarna kom på samma linje. räcke ur sväng och hon tappade allt i svängen då underlaget släppte och hindret stod ganska nära hörnan och sen var det kombinationen.. och där hade jag kunnat vända ifrån men hon måste lära sig att man kan inte rusa in i hindren.
efter det fick jag tillbaka henne och så avslutade vi med 3 super fina språng :D så jag är väldigt nöjd med henne och nu får vi se när nästa tävling blir :D

Man fick även väldigt trevliga kommentarer av folk som har sett Madenta sen jag började med henne och det är alltid kul när folk kommer fram och säger trevliga saker :D

imorgon blir det hoppning igen då på kristianstad RK allsv div 2 ponny!! så lille Tess ska få skutta runt lite :D

film från dagen kommer!

1,10m! det är en "svinrygg" som hinder därav ser det lite konstigt ut :P

Tordag!

skippade skolan idag..! för jag helt enkelt ville inte!

men efter några timmar av att inte göra något över huvudtaget så gick jag ut till mina underbara hästar!! :D
började med att rida Tess hon var helt underbar som vanligt :D sprang på som tusan men lyssnade bra när vi skulle stanna osv det är ju super viktigt att det fungerar xD och på söndag är det ju hoppning som gäller och komme rman till omhoppning ska det ju gå fort och man ska kunna svänga snäft osv och då måste man ju ha lite kontroll annars måste man kanske rida långa vägar för att man inte kan få ihop hästen..!
men vi ska ju inte ta det på blodigt allvar, vi ska ha kul!

Madenta fick gå en sväng på banan... hon känndes super förutom att hon är lite stark.. där låg några bommar på banan och då blev hon ju ltte gladare och piggare så fick göra mkt övergångar så hon inte skulle ligga på så mkt.. men det gick finfint! ska försöka planera in ngn tävling eller pay & jump till henne så hon får komma ut innan det tråkiga höst vädert börjar på riktigt och sen kommer ju vintern osv och sen är det ju tävlingsuppehåll.

imorgon är man ledig som alltid :) på kvällen är det dressyrträning.. tror att madenta får gå då tess ska få slippa banan helt och bara ha super roligt så hon är taggad till söndag då det är tävling som sagt tyvärr inomhus och det är ju inte så kul men men får gå.. vi har aldrig hoppat inne så vi får väll se hur hon beter sig xD hihi! men det ska ju inte vara några problem.

på lördag vet jag inte vad som sker.. fixa inför tävling skulle jag tro
söndag Tävling!! blir en hel dag då det är allsv och vi har ju lag men tror att vi är 9st startande och 8st får vara med i laget så man får ju se om man kommer med.. det är ju förklassen som avgör.

Madenta fick vara med på Bild idag!! :D

Onsdag!

Dagen började med att jag försov mig!! vaknade 07.30.. bussen går 07:20! jaja tur att man har en mamma som kan köra.
skolan började som vanligt 08:30 idag började den med en politisk debatt,, nu så hör i valtiden.. ja det var väl inte överdrivet roligt men vi överlevede.

efter lunch var det dags för hoppning! vi fick reda på att Line var sjuk men vi skulle ha lektionen.. vi fick reda på att vi skulle ha maria och vi blev inte super glada.. men efter lite snack så övervägde jag,hanna och martina att vara med :) och bra gick det :D
jag hade maraccas och hon var väldigt duktig.. hoppade lite "titt"hinder vattenmatta, grind och "sockerbitar" det blev väldigt bra språng och inga konstigheter! jag ör väldigt nöjd med min ridning och Maria var också väldigt nöjd med hur jag skötte Maraccas.
Hanna hade Adilade och det gick ju också bra :) de största utmaningen med honom är mellan hindren då han är ganska ostadig och ryckig i munnen, men det gick bra ändå.
Martina hade Rubino och även det gick bra, rubino är ju lite som Maraccas.. kan hoppa hindret 100ggr men nästa gång är det farligt och då måste man hopp mkt högre osv XD jaja man får balans!

nu ikv har jag ridit Madenta.. skulle ut i skogen men vi kom inte förbi fåren på vägen dit.. det blev upp i luften och iväg xD men hon lyssnade bra och det blev inget sken iväg. men det blev väldigt mkt passage liknande gång.. härlig känsla!!! och det finns kapacitet i hästen och riktigt svung som man letar efter i dressyren xD nu ska man ju bara få fram det på banan :P
men vi red bort mot den andra åkern och red där..
Hoppsan fick också stå i centrum idag!! longerade henne med longergjord.. hemma fix xD tog lite delar från den vanliga gjorden så det blev helt ok. hon fick gå i grimma, har ju inget så litet bett och inget träns.. men det ska fixas!!


We live and we learn to take One step at a time...

There's no need to rush
It's like learning to fly, or falling in love
It's gonna happen when it's supposed to happen

We live and we learn

detta sycke från låten One step at a time med Jordin Sparks får börja dagens inlägg..
jag älskar låten och kan lyssna på den om och om igen!! det är så så sant allt ihop..! jag brukar oftas lyssna på låtar och tänka mig in i det och då märker man hur allt stämmer...
som ett exempel.. Madentas utbildning.. det är ingen som har sagt att det kommer fungera och ingen som säger att hon ska vara redo för detta och detta under en viss period..
vi tar ett steg i taget och allt händer när det ska hända.. vi lever och lär..!

iaf dagen började hos tandläkaren och de gjorde inte så mkt.. men vi bestämde 2nya tider! 12okt då ska det fixa avgutning till den kommande "plattan" som man ska ha efter man har haft fast tandställning.. och sen den 21okt då ska skiten av!!! WEEI!! Happy! som jag har längtat efter det beskedet :) det har gått 3år nu och ny som inte har haft tandställning vet inte ur hemskt det är!! + att ni ska vara jäkligt glada över att ni har sluppit och jag hoppas att ni aldrig behöver heller.

kl10 började skolan Historia.. ganska slapp lektion gjorde någr uppgifter och snakade lite om första världs kriget.
sen var det svenska och religon.. tiden rullade på och 20 i 4 hämtade mamma mig.

nu ikv har jag ridit Madenta och GUD va fin hon är :D fick gå med bettet med parerstänger då det ligger extra still i munnen då hon fortf är känslig i mungipan och vill inte att det går upp.. men hon gick super och verkar inte öm eller ngt!!
Tess fick vila då jag har planerat lite Hoppning imorgon eller vi ska bara skutta lite och ha roligt!! tävling på söndag och självförtroendet måste vara på topp!! så det blir inga krav utan vi ska har jäkligt kul!
sen åkte man till Älleköpinge och lämnade "resultatlapp" till eva.. vi har ju vandringspriser så man får ju poäng efter placering.. träffade även trevligt folk :)

imorgon är det hoppning på schemat i skolan ska ha Maraccas .. Madentas syster :) hoppas det går bra :) men det gör det nog.. sen är det estetskverksamhet ch vi ska väll fotta igen :D

sen ska det vanliga fixas och nu i veckan har vi grannens djur eller hundarna och katterna.. en av inhyrningarna tar hästarna., så det är ganska lungt.

Blir en gamal bild på mig och Batman en av favoriterna på ridskolan.. detta är efter vår första klubbtävling 0.30m
första rosetten!!!  detta var 1998.. oj vad tiden går!!

Söndag!!.. och min dator är tillbaka!

Weeii!!! min vanliga dator är tillbaka!! då den virus eller liknande precis innan vi åkte till Båstad (Hansbo Dressage Open) så har jag inte kunnat lista ut hur jag skulle få tillbaka min dator och jag är ju inte så smart så jag har en hårdisk där jag sparar alla bilder filmer osv.. men jag kunde rädda det iaf men internet var helt väck.. fick starta datorn i felsäkert läge för att komma åt bilder osv och där fanns inte internet.. men idag startade jag datorn igen efter att ha struntat i den helt ett tag... och nu hittade jag något som skulle återställa den till fabriks modell.. hmm.. sista utvägen det eller skicka iväg den och betala massor + att de renasr ju endå allt.
och det fungerade och alla bilder,dokument rubbet är kvar!!! vet inte vad som drabbade min dator innan men nu är den tillbaka och jag slipper sitta på den bärbara...!! skönt!

tillbaka till verkligheten!
igår kväll var jag i stan med damorna!! Hanna,Martina och Paulina.. självklart var det vår alldeles egna taxi som köre oss :P
det blev Kina mat, och bio :) trevligt trevligt!!

idag har jag inte gjort så mkt men Tess fick en liten runda på stubben fick springa av sig lite och få igång en riktigt stor och fin galopp.. till helgen är det ju hoppallsvenskan och då får ju ponnyn vara i hopptrimm så man inte mesar runt :P hihi jaja kul ska vi ha iaf!
känns bra att vi ´har ett lag iaf.. sist vi hade det var 2006!! helt galet längesen!! och det är bara jag som är med iår igen.. sist var det jag-Snoddas,Hanna-Lyra,Sandra-Amaretto och Sofie-Zaffran. och Hanna har slutat på ponny, Sandra lika så + att hon bytte klubb strax efter och Sofie har ett uppehålle eller liknande men iaf så rider hon inte ponny längre..
så det är bara lilla jag kvar som håller fast vid min ponny!!
iår är vi fler än sist, Johanna-Tilly,Rasmus-Tessie,Frida-Zaffran,My-Gazbee,Sabél-Pompom,Emilie-Poppe och Jag-Tess. jaja nog om detta.

på försäljningsfronten går det inte så bra.. satte in ny annons igår och satte 10 tusen och skrev att priset inte stämmer.. men trodde att folk skulle fatta det då hon gått FEI och hoppar LB osv. menändå har jag fått ett antal svar och de tror att hon kostar 10 tusen.. så fick ändra annonsen igen.. men då vi inte har satt ngt pris exakt så är det svårt för tycker folk att det är mycket så ringer de inte.. jaja det kommer väll någon.

blev en hoppbild på fine ponnyn idag!!

Tävling!!

Idag var det Ringsjöorten som gällde..!

LA:P1 61%.. känndes inte bra alls dålig ridning av mig och hon ville inte ställa upp helt enkelt.. men vi är kanske båda lite trötta på pogramet.. men men..!

LA:4 detta programet har vi ju baa ridit en gång innan och det var A-finalen i Dagstorp då red vi på 62% och iddag slog vi till med 66.3%!! och en 2.a plats :D:D fina ponnyn var tillbaka igen :)
det mesta stämde bara små missar men annars super!!

spekulanterna som var här i veckan verkade inte så seriösa då de knappt hälsade.. och de sa inget om de var intresserade eller ej.. så vi tolkar de som ett nej..
så nu ligger en ny annons ute och nu hoppas vi att ngn ringer då jag känner att vi har gjort vårat och hon behöver en ny ryttare att både lära upp och få tävla runt med :) då det inte är så många tävlinagr kvar.. tror det är typ 2dressyr och allsv i hoppning men det är ju inget man har planerat mer än allsv nästa vecka.
men försäljnin går före.. då alla evt hur svårt det är att få sålt nu för tiden och snart äråret slut... usch!!

men jag bjuder på en fin bild dock i svart/vit då jag hade helt fel inställningar och mamma är ju inte så hi tek så hon fixar det xD
men bilden blev bra iaf.. förutom min värdelösa sits.. usch!!!!

Torsdag!

skippade skolan idag.. usch gud så får man ju inte göra xD men eftersom Kajsa inte skulle inte vara på skolan så eftermiddags lektionen var typ inställd så vi hade bara 1 timmes Historia på morgonen och sen vet man ju värdelösa bussarna är så för att slippa sitta på buss längre än man var i skolan så stannade jag hemma.

idag har jag ridit båda mina skönheter :) båda fick gå på hackamore idag.. tycker att alla hästar ska gå och rida på det, mina skötte sig super!!!
Tess fick gå ut och galoppera på stubben.. det gick fort :) hon kändes helt sjukt underbar och jag lät henne springa utan krav! imorgon är det träning och på lördag är det Tävling!
Madenta fick gå på banan hon känndes också bra och sået har iaf läkt men hon går gå på hackamor ett tag till iaf och massor av salva!!! tycker så synd om henne.. men så blir det om man tuggar sönder bettet och inte stänger munen när jag tar ett ledande tygeltag eftersom hon inte ville släppa igenom igår..!
men nog om det och gjort är gjort och nu ska vi undvika det i fortsättningen och jag kommer inte rida mina hästar på sånt bett igen.

nu tittar man på Idol!!!! uttagningarna är såklart roligast då alla värdelösa jäklar är med och skämmer bort sig haha!!

Onsdag!

Skolan började med projekt arbete.. sen mentorstid/resurs.. vi planerade nästa veckas fotografering... sista gången man ska behöva vara med på bild... hihi!
efter lunch hade vi vår Hoppkurs och idag skulle vi hoppa lite..
var två linjer med 16m och 14m jag hade Rubino och han skötte sig väldigt bra, han har väldigt stor och rund galopp och ju mer man driver desto rundare blir han.. och tillslut så är gränsen til att han bockar hår fin.. men när han är på gränsen är han såklart som finast!! men man vet ju att man sitter inte kvar om han börjar bocka.. då han inte bockar lite och "snällt" har inte upplevt det vilket jag är glad över men de brukar säga att det inte är så roligt när han börjar...!

nu ikv har jag ridit Madenta.. blev lite dressyr och hon skötte sig okej men jag MÅSTE träna mer på min dressyrsist på storhäst med mycket gång!! det är alltid bra att kunna xD
Men tyvärr så har jag fått ett större problem :( Madenta gick ju på gummi/plast-bett elr vad det heter och när jag tränsade av så hade hon totalt bitit sönder det i ena kanten.. och jag skojjar inte riktigt vassa kanter och det ledde ju såklart till det alla ryttare hatar sår i mungipan... stackars häst!!
så nu får mamma ringa Ann på Bollerup imorgon så vi kan fixa tänderna och sen får jag rida på hack ett tag och sen kommer jag nog aldrig mer rida på plast/gummi igen.. usch!
får sjukt dåligt samvete när sånt händer man känner sig så jäkla värdelös!!! men när e biter sönder det så så räcker det med att leda en gång och att de inte har stängd mun så sker det.. och madenta håller ju inte sin mun stängd så antagligen har det hänt då.


Måndag!

då var det måndag igen!
Helgen har varit mycket bra!
i Lördags var det 2x 18års fest för Hanna och Martina!! blev en mycket trevlig kväll i Stehag :) det tackar vi för

idag har skolan rullat på bra och måndagar är ju enda dagen som man har teorilektioner... älskar mitt schema!!!
nu ikv har jag ridit Tess på banan då det ska komma en spekulant imorgon!!! ojoj första som ska komma! är ju fler som hört av sg men detta är första som kommer och provar iaf!! så vi får se vad det leder till.
fick ju städa stallet lite så det ser lite trevligare ut xD man blir ju lätt hemmablind och nu när hästarna går ute så bryr man ju inte sig så mkt.  men nu är det fint igen :)

sen red jag madenta och hon fick gå ut för andra gången :) igår var vi på en stubbåker lite längre bort men idag kom vi inte dit då de hade sällt bevatningssystem ivägen.. men fick rida intill per "sallads" (han som äger Åhus grönt) åker han lämnar ju alltd en bit runt sina åkrar och där får man rida :) hon var pigg och glad och skötte sig super!!!

imorgon hämtar "Taxin" kl 8 sen ska man har ridning först timmen lite markarbete/hoppning sen har vi Estetisk verksamhet på em (fotografering). sen hämtar mamma då spekulanterna kommer kl 5 så måste raka vägen hem!

Bild från igår kväll... min söting <3

Torsdag!

Sista dagen av första skolveckan.. man ör ju ledig på fredagar!!! grannt!
iaf började med Historia A gillar verkligen ämnet,, vissa saker är riktigt intressanta!! men nu ska vi läsa igenom kapitlet om första världskriget.. och läsa är ju mindre kul lixom xD men det ska göras och diskutinena på lektnerna brukar bli väldigt bra!
sen hade jag och hanna håltimmar!! 09:30-12:20 men hanna skulle prata med ngn lärare vid 10 men runt 10:30 var hon klar så vi gick till Villan sen ver det lunch och efter det började Arbete med Häst lektionen.. pratade mest om vad vi ska göra på kursen..
dagens lektion var Tömkörning jag hade Maraccas gick finfint.. testade även lite skänkelvikningar.. kändes lite fel då man inte tar så mkt med handen när man rider och här kan man ju inte göra så mkt annat.. men det gick bra ändå

nu ikv har mormor och kjell varit här och fixat lite.. jag Tömkörde lille Tess och hon är sjukt fin.. hon är rikigt välutbilad och jag jag rätt går hon helt fantastiskt!
gjorde super fina skänkelvikningar och även några Öppnor längs spåret duktig ponny!!

Idag kom Tidningen ridsport och Hippson magazine :D trevlig läsning..!
B.la så är ju lille Tess med bland annonserna blev en finfin annons som SYNS!!! först blend ponnyerna och gråbakrund och ram och bild såklart...!

såhär ser annonsen ut

Onsdag!

skoldag nr 3 efter praktik och lov!
började med Projektarbete.. jag och hanna ska sammarbeta.. vi ska fixa en skolhästpresentation till skolans nya hemsida. med fina bilder och kanske ngt filmklipp :)
sen hade vi kort mentorstid
och efter lunch så skulle vi ha friluftsdag :/.. svintråkigt.. man delas in i lag och meningen är att man ska lära känna de olika människorna speciellt det nya 1orna.
men efter en halvtimme så skulle vi i 3H gå tillbaka till skolan då vi skulle prova och beställa STUDENTMÖSSOR känns helt sjuk att man är 3.a och det är vår tur att ta studenten,, visst det är ju inte förrän i maj nästa år men man måste ju vara ute i tid då företagen har många att fixa till.
blev en finfin mössa och lite kläder.. man fick ta 3 betala för 2 så det blev 2tröjor och ett par mjukis byxor.. de "vanliga" student kläderna

Sen åkte jag med paulina, hon körde hem mig :) smidigt slippa bussen :):)
mormor och kjell var hos oss.. det fixade mig gaderob som har gått sönder lite.. nu får vi se om den håller annars får man väll hitta på ngt annat.
ikv har jag ridit mina fina hästar :) Madenta fick gå på banan och Tess fick ut och springa på stubben..
tyvärr så har uffe plöjt upp den åkern intill så måste rida en väg bort.. så man får se om madenta kommer ut eller inte.. så se om hon håller sig i skinnet xD känner inte för att flyga av och att hon ska springa en bra bit innan hon är hemma.. det är ju så mkt traktorer osv på vägarna


RSS 2.0