Bollerup + Hovvårdskurs

händelserik dag.... det gillar vi :):) verkat och slagit på min första sko på häst!! dock döben men alltid ngt :P

Började med att åka till Bollerup,, för att fixa tänderna på Madenta.
hon har börjat "hänga" på vänster sida av bettet, hon hade lite "gumtryck", en tand på var sida som var högre på insidan och tryckte upp i gummen,,, detta fixades snabbt med lite filande.
   Vi bad även Andres att kolla Madentas rygg,,, men han tyckte att den var bra och jag kan fortsätta rida och träna som jag brukar :) skönt!!!

När vi kom hem så var det full rulle... lasta ut och sen körde jag till skolan eller ja,, till min f,d hovslagares smedja (niclas tykesson & Ulrika Cohn) där skulle vi ha hovvårds kursen.. nu när vi har det praktiska.. verka och slå på och ta av skor.
nu gör vi det på döda hästben.. lite små äkligt men där kan man ju misslyckas utan att det blir problem!!
fick börja med att linda in benen i plast,, de var kapade under knäet respektive hasen.. sen spände vi fast dem på en ställning som skulle fungera så att vi kunde hålla dem som om de var på en levande häst :P 
den började vi med att karva och verka,, sen rikta in skor så de passar och sen skulle vi spika fast eller sömma fast som det heter på hovslagar språk :P  
där kom mitt stora problem,, man mesar ju lite för mkt när sömmen ska slås i..! men efter en del försök så gick det :) skon är på plats och fick godkänt av Ulrika,,, nästa vecka blir det teori prov och sen ska vi fortsätta att öva på våra "döben".. och sen ska vi nog gå över på levande häst!!!

Bild lånad av google!! någons döben.. våra var dock mkt snyggare med finare lindor osv :P  lite halv hemskt,, tänk de har suttit på en levande häst.. usch!!


Måndag!

Sista lediga dagen,, imorgon börjar skolan, men det ska nästan bli skönt komma igång igen och inte bara sitta och slöa :P

idag red jag Madenta på förmiddagen,, i värmen! men vi måste vänja oss då det kommer bli en varm sommar och tävlingarna är mitt på dagen när det är som varmast! och man ska ju kunna prestera i alla väder :P 
hon var fin idag iaf nu framöver måste jag trimma mkt galopp då det är hennes svaghet,, denna stora och långa kropp ska komma ihop och jobbas igenom!! ingen lätt lek men det blir ju så bra och trevligt när allt stämmer :D

på torsdag åker och kolla tänderna på Madenta,, det görs på Bollerup. blir nog att raspa lite och sen får jag rida på hackamore någon dag,, sen är allt som vanligt igen!

i helgen är det valborg,, jag har inget bestämt men det blir nog en vanlig hemma kväll :P firar inte direkt valborg :)

nästa vecka blir det Tävling,, denna gången ska vi till Knislinge = Östra Göinge. Dressyr LB:1,LA:1
det är en del man känner som ska dit :).. Louise ska dit med sin fina Fred, Katarina ( min tränare ) ska också dit med en häst som hon fött upp men sen sålt,, men hon ska rida den ett tag nu.  sen ska Ellen dit med sina 2 fina Twiggy och Baresco,, alltid trevligt att åka på samma tävlingar :)

BILDBRIST!!!!

Film!!

här kommer film från vår LA start!!

enjoy! och lämna gärna en kommentarTävling!!

Tävling på Viarp kör- & ridklubb. LB:1 och LA:1 (Debut)

kan ju började med att säga att jag längtar till utesesongen!!! i ridhuset stod luften still och rutn +25 minst!
men det var ju lika för alla men det är ju inte de optimala ridklimatet.. men det gick bra ändå,, men hon blev ju såklart lite smått slö!

LB:1 - Hon var super fin på framridningen (ute) och när vi kom in så känndes det att det blev jobbigt för henne, men hon kämpade igenom det, men vi fick ju inget direkt flyt, hon var även något spänd vilket gör att hon höjer nacken och det blir inte så bra :P
men vi fick 63,10% och 7.a!!! av 27 starter :)

LA:1
- Även här var hon fin på utebanan,, inne i ridhuset jobbade jag väldigt mycket med att få igång henne och inte låta henne "slöa till",, detta gjorde att hon hade lite mer energi och "go" i sig under programet,,
några missar här och var,, höger galoppen b,la!! först ville hon inte fatta rätt och sen orkade hon inte i volten (10m volt) och i halvt igenom innan den förvända så fick vi ett avbrott, men fick igång henne igen och gjorde en bra förvänd,, ryggningen är ett kapitel för sig men det vet jag ju :P
men vi lyckades bra med de "viktigaste" delarna,, där poängen är *2 (förvänd galopp och skänkelvikning)
här fick jag 64,47% och blev 5.a!! av ca 22 starter :)
väldigt bra debut!!! det finns mycket att fixa till men
Ida-maria red också LA:1 på sin fina häst,, det slutade i en 2.a plats på 66% :)

nu blir det bilder och film från LA:1 kommer..

Torsdag!

Igår var vi på Nova Lund, jag hittade en fin klänning till studenten :),, men den får ni inte se förän det är dags att använda!!
den var egentligen lite för dyr för min smak men det var en pärla som hade trillat bort så jag fick 25% avdraget!! hihi bra! och det fanns nya pärlor till + att min mamma kan ju sånt och man har en mormor som är sömerska så att sy i en pärla ska inte vara något problem :P

Idag har vi varit vid havet med Hoppsan!! precis lagom kallt,, hehe nej det var svin kallt!!!
men vi var bara där en stund,, Hoppsan verkade gilla det och hon fick kämpa på vattnet stod upp till halva henne på vissa ställen.

efter lunch red jag Madenta,, en sista check innan imorgon, och det gick helt ok hon kunde ju gå bättre! men förhoppningsvis gör hon det imorgon. :) 

det blir "sena" starter imorgon, 10 över 2 och halv 5, så det blir ingen super tidig morgon, men det är ju skönt då vi ska köra i 2timmar. 

nu ska jag gå ut i stallet och byta täcke på min ny badade häst och sen ska jag glo på TV.. men först ska jag ladda upp några bilder från havet idag! 
19 april!

idag har jag varit i stan fixade med balklänningen, den skulle läggas upp och de skulle även sy in den lite,
sen skulle vi leta upp en klänning till studenten och det gick ju inte så bra :/

hittade en men tycker inte att den var värd pengarna,, men imorgon åker vi till Nova lund och letar upp ngt fint! :)

nu i eftermiddag har jag ridit Madenta lite på fältet,, tog det bara lungt och lät henne springa lite :)
sen tog jag och Hoppsan en promenad :)

på torsdag sa vi nog till stranden med lilla Hoppsan! se hur hon reagerar på havet :P
Ska troligen dit med Madenta söndag eller måndag!Påsklov!

idag börjar påsklovsveckan på riktigt :P

började dagen med en stund i solen :) skönt!! dock så har mina värme/sol utslag kommit,,, det blir typ exem och klar ngt fruktansvärt!!!!

sen efter lunch så red jag Madenta,, och hon gick finfint!
hon börjar bli starkare i galoppen nu :)

det blev ett svettigt pass då det var +20-25 grader ute,, men det är bara att vanja sig,, till sommaren blir det ju varmare och ska man tävla så måste man ju kunna rida och prestera i alla väder!! :P nog om det

imorgon blir det en tripp till stan,, ska fixa balklänningen och även titta på student klänning... och eventuellt leta upp något till Fredag,, för efter tävlingen ska jag på grillfest,, trevligt,trevligt :)

Jag är väldigt sugen på att åka till havet med min fina madenta :)

Söndag!

Dagen har varit solig och skönt :) riktigt ute väder :P
"lekte" lite med Hoppsan i hagen :)

efter lunch så skrittade jag ut en sväng med min underbara häst!! hon fick en skritt runda idag kanske inte det roligaste hon vet men ack så viktigt!! vi skrittade på hårda vägar hon är van vi det så det är inga problemet, det stärker senor och ligament.

efter påsk ska vi nog kolla tänderna på Madenta, hon har börjat "hänga" i vänster sidan och nu har jag reagerat på att hon lägger tungan så att den syns på vänster sidan,,, inte så mkt men tillräckligt, men vi kan inte åka denna veckan och till helgen är det ju påsk så vi får göra det efter.

nu ska jag glo på TV resten av kvällen.. eller ja mina hästar vill komma in också men de får vänta ngn timme till :P


Har lite bildbrist men hittade en gammal bild som visar hingstarna i Madentas stam! :P

Lördag!

Dagen har varit super från början till slut,, :)
runt 11 gick jag ut och började fixa med hagen,, vårstädade den lite och skulle egentlligen byta staketet men gjorde inte hela så nu är där ett varv med nytt och 2 med gammalt :P

Sen hade jag lite "frihets dressyr" med hoppsan,,, övade också inkallning, vilket gick mkt bra :) don är som en liten hund när man leker med henne,, hoppar och stutsar och springer ikapp osv,, hon stod på mulen en gång xD jag vände och det skulle hon också men hon hade lite för hög fart för att hinna vända snabbt :P aja ingen skada men hon blev lite smutsig på mulen och framknäna

efter lunch så red jag Madenta och det gick väldigt bra,, jobbade mkt med galoppen, det är så kul när man känner att hon blir starkare och orkar mer :)
på Fredag är det Debut!!! dags att lämna bebisklassen nu (LC:2) nu ska vi upp i LA:1,
Debuten kommer att ske på Viarps kör- & ridklubb,, har aldrig varit där,, alltid kul att se nya ställen. :)
detta blir nog sista inne tävlingen :) skönt jag har längtat till ute sesongen..!

imorgon ska jag rida ut en sväng med Madenta och jag ska nog "leka" lite med Hoppsan också,, ev tömköra lite

nu blir det inte mer... vi hörs imorgon!
xoxo Evelina!


oj va tiden går!!!!

helt sjukt.. jag hinner inte med!! och här blir det inte mycket gjort som ni märker,, ber om ursäkt för detta!!

kommande vecka är det iaf Påsklov!! mitt sista lov! helt sjukt att ngt som har varit en självklarhet i ca 12år tar nu slut... om några veckor är det slut på alla lov, då börjar arbetslivet :P

aja det är några veckor kvar!!
innan studenten ska vi hinna med att avsluta alla kurser, jag ska få Tappsko kompetens och 1.a hjälpen kurs,, så man kan få sitt hästskötarexamen diplom!
vi ska ha Dressyrexamen,, och jag har bestämt mig för att rida Cassy! då kan jag jämföra med förra gången och förbättra det. + att jag och Cassy kommer bra överens och då blir allt mkt roligare :)
sen ska vi hinna med ett besök på Liseberg också :D blir veckan innan studentveckan :)
Sen själva studentveckan inleds med Bal!.. och ja! jag kommer att infinna mig där :P en gång i livet måste man ju klä upp sig :)

just nu funderar jag på var jag ska hitta min student klänning!, jag är ju ingen typ som anväder klänning så ofta,,, (typ aldrig) men jag ska nog hitta ngt fint :P

Imorgon skulle jag egentligen varit hos Carina Brink men fick ett sms av hennes hästskötare att hon låg på sjukhuset,,, med 4 brutna revben och en punkterad lunga!! Krya på dig Carina!!
så imorgon ska jag fixa lite här hemma,,,

i veckan ska jag in till stan och fixa balklänningen, och även fundera ut vad jag önskar mig i student present.

på fredag är det Tävling :D Debut!! som jag har längtat,, rida LC:2 är ju inte det roligaste jag vet :P
nu är det LB:1 & LA:1 som gäller,,, visst inget säget at tdet kommer gå bra men jag vill inte rida LC längre.. man måste ju komma vidare :)

nog om detta.. ska leta upp lite bilder!

jag och Tess.. "Sommarfeeling!"

Fina Cassy :)
Tävling!!

Östra göinge idag och det gick mkt bra :) jag är väldigt nöjd med Madenta men dok inte lika nöjd med mig själv!!

90cm: 1stopp
1m: 3riv

90cm: allt flöt på bra men på en distans så började jag rida iväg henne!! vilket jag absolut inte får göra, usch jag blir så besviken på mig själv! aja resten var väldigt bra :)
1m: kom inte riktigt igång, då vänte tiden inne på banan blev längre än förväntat, ryttaren före fick 2st "vänta stopp",, vilket såklart kan hända alla men just för mig och Madenta så var det inte så bra,, vi kom inte igång ordentligt,,, men sånt får man ta
så vi rev de 3 första,, men sen kom vi igång och hon hoppade resten super!!
tyvärr så blev det inte filmat i 1m :( men men sånt händer :P 

jag är nöjd med dagen och mest nöjd är jag nog med att jag kunde rida henne på 3-delat utan att hon rusade för mkt och okontrollerat, visst hon blev ju lite lång och så men "rutin,rutin". 

om 2veckor blir det viarp dressyr LB:1,LA:1... dagt att debutera :D!!! 

bjuder på film + bild


film från 90cm


underbara vår väder!!

idag har det varit ett underbart väder :)

började med att låna klippmaskin hos Eva då min inte pallade mer än halva hoppsan så hon har gått med täcke och halvklippt ^^ stackare! men nu är hon fin igen :) hon stod helt still och kunde klippa halva huvudet också.. hon kliar sig så hon får hårlösa fläckar så det är lika bra att klippa henne när hon bli så varm!

sen har jag fixat transporten, laggt in mattan, mellanväggen osv tog ju ut allt när jag tvättade den, men nu är den redo för morgondagens tripp!
efter det red jag Madenta, red på fältet gick super!! hon var så duktig tempoväxlingarna känndes bra och lagom lösgjord :)
nu står hon knoppad och fin i boxen

imorgon åker vi till Östra göinge (knislinge) och hoppar lite :) håll tummarna!

nog för idag :P
bjuder på lite vår bilder, på hoppsan och våra kattungar!!
myser i solen! elr ja en av dem iaf :P

Fredag

nu är det helg igen :D alltid lika trevligt och man märker hur nära man är studenten!!! 5veckor kvar minus en vecka för påsklov!! men inte för att det är ngn sommarfeeling! det stormar ute och regnar då och då.. men det kommer väll :)

skolan var kort idag,, körde dit, letade efter vår föreläsning som var inställd :@ körde hem!... suck!

ikv är det Dressyrträning :) alltid lika kul,, speciellt nu när Madenta är i sånn fin form :D allt blir så mkt enklare och framfrö allt roligare! man kan presentera nu saker för henne och få henne att göra det :)

Nästa vecka ska hon med till skolan, trimma lite där på lektionen, får se vad Ida-Maria tycker..

Imorgon ska jag inte göra så mkt trimma madenta lite, kolla så att tempoväxlingarna sitter och att hon är mjuk och fin! för på Söndag är det Tävling!!
Denna gången hoppning!,, spännande :) har inte hoppat en bana sen pay & jumpen på skolan för ca 1månad sen,, och då var hon ju fin och hon har blivit starkare i kroppen sen dess så jag tror att det kommer gå bra på Söndag.. och gör det inte det,, Big deal?! nix,, Hon är min dressyr prinsessa och hoppa gör vi för att det är skoj :P

tänkte bjuda på film från Östra göinge förra gången vi vra där,, då gick hon 1,05m och 1,10m.. på söndag börjar vi med 90,1m. 

 

Onsdag!

Onsdagar är den ända dagen som är dryg inom skolan,
vi börjar med Historia A sen har vi Mentor och Resurstid, efter lunch är det Idrott och sen Microbiologi som idag inehöll ett prov som gick sådär, aja kursen är snart klar,, om jag klarade detta provet så ska jag bara gör ett omprov sen är vi typ klara.
Efter Microbiologin så är egentligen skolan slut men inte för oss som har Hovvård. den kursen är mellan 16-18,

Nu ikv har jag ridit Madenta och hon kändes super fin! jag har fortfarande inte bestämt vilket bett jag ska ha på Söndag!! hon går ju så bra nu och har gått på 3-delat väldigt länge dock har hon pelham när vi rider ut, 
jag vet inte om jag ska hoppa henne på 3-delat eller ha Pelham som jag brukar,,, aja jag har ju ngn dag till att fundera :P 
man kan ju alltid ta båda med sig :P man jag gillar inte när det bli massa funderande,, ja gvill ha alt klart för mig innan jag kommer till tävling! 

imorgon är det prov igen, Modernismen känns som om det kan gå bra :) på em är det hovvård igen mellan 12:30.16:30 

nu ska jag äta lite mat och sen leta upp ngt kul på TV och sen sova!! 
xoxo Evelina!  


school!!!

passar på att uppdatera när jag ändå sitter här opch väntar på min lärare som försvann för 1timme sen och skulle komma tillbaka men har inte dykt upp,
aja vi har arbete med häst nu och ska jobba med avelsarbetet,, vilket jag är klar med nu elr ja jag vet inte då min lärare inte kan se om jag har missat ngt,,, så ist sitter jag här med Hanna i ett av grupprummen och lyssnar på musik :)

innan idag har vi tagit itu med våra rester! tänk det är bara 1½månad kvar till studenten!!! :D
jag fixade iaf min rest som jag har haft kvar sen 1an,, men har dock inte brytt mig men nu är den klar,, traktor teorin!! grattis lixom :P
nu har jag bara ett litet prov i microbiologi som ska skrivas sen är jag på banan igen :) men i veckan har jag 2 prov så det lär inte bli denna veckan :P

när jag kommer hem ska jag rida min finaste!! har inte bestämt vad vi ska hitta på men jag kommer väll på ngt :) till helgen är det jo hoppning så ska hoppa lite hemma i veckan så löser det sig nog :)

imorgon är det dressyrkurs och jag ska ha lilla Luca :) kommer troligen att ha henne på examen också :)

nog om detta nu ekar Bruno mars och Grenade i hela grupprummet och jag ska leta upp en fin bild som kan passa till dett inlägg
xoxo Evelina!!

 

Söndag

Slut på vecka 13 och vi har även kommit en bit in i April!! helt sjukt va tiden går.

helgen har rullat på bra, i går var jag hos Carina Brink och jobbade lite :) det är ett förmiddags jobb så man hinner med saker här hemma med. :)
Red Madenta senare på kvällen,,, så skönt att man kan rida senare och det är lagom varmt och ljust!! Madenta gick finfint, hon blev dock lite irriterad när jag bad henne att galoppera 5språng och sen ner till skritt och sen samma sak igen,, detta för att stärka galoppen och träna övergångar nyttigt men lite jobbigt och speciellt om man har massor av energi och bara vill galoppera hela tiden :P

Idag fick hon vila, ist så har jag tvättat transporten!!!! ojoj kryss i taket :P har inte gjort det sen vi fixade till den strax efter att vi hade köpt den ,,la till mitt namn och Virdarnas snoddas och bytte även den breda randen på mitten till en blå och lite mer "egen"
nu är den ren och fin igen!

nu ikv har jag klippt Hoppsan,, elr ja försökt,, maskinen pallade inte igenom hennes päls! så behöver låna Ilonas maskin till får! men hon var inte hemma så nu är tyvärr hoppsan bara klippt på ena sidan :P hihi men hon går med täcke så det synns inte så mkt ;)

imorgon är det skola igen och till helgen är det tävling!!! hoppning denna gången i Östra göinge :)

tänkte visa bild på min fina transport och även en lånad bild från google som visar hur min transport såg ut innan,, dock har den front utlast men inte min...


när vi ändrade färgerna så hade jag Min C-ponny och var hoppryttare!! :P aja


RSS 2.0