Livet är inte dagarna som passerar......

Utan dagarna vi minns!!

tänkte nämna några av årets höjdpunkter! har blivit endel! Tävlingsesongen, Studentfirande mitt eget och andras, Jobb, Fester.. och även en tripp till Bakken (Danmark)  

Året har gjort att våra "band" har blivit starkare! jag litar på henne och hon litar på mig och ställer upp i alla lägen!Gymnasiebal! Once in a lifetime!STUDENTEN! en dag full med blandade känslor! Efter 12år bakaom "trygga" dörrar väntar Vuxenvärlden!Direkt efter Studenten började jag jobba som Hästskötare till Ulla Håkanson! 8/6-10/10 en väldigt lärorik period!
höjdpunkterna var väll tävlingarna! Falsterbo, Katrineholm, Öland osv!Sen har man ju spenderat tid med Familjen och även många vänner! några nya vänskapsband har skapats och några gamla har blivit ännu starkare!!!

Juldagen + Annandagen!

Juldagen: Firades med släkten hos mormor :) lite julmat osv...
på kvällen drog jag och Hanna in till stan, skulle egentligen till Tingvalla men ingen av oss orkade direkt + att de är ju en bit iväg.. så de får bli en annan gång :)
Vi spenderade kvällen på Biljard ist :)

Annandagen: Mellandagsrea! jag och Hanna gick en sväng i stan,, men blev inga fynd! så tomhänta körde vi därifrån... men vi hade trevligt ändå :)
nu sitter man här och kollar på TV.. Victoria's secret fasion show!! och senare blir de dubbelavsnitt av 2 ½ män!
måste ju såklart tillägga att modellerna elr "änglarna" som de kallas är som vanligt otroligt snygga! men de är ju meningen också :P

Nu är de bara 1v kvar på detta året och snön finns inte och senast idag visade termometern +10!!! TACK globaluppvärmning!
på Lördag är de NYÅR och får se till att avsluta detta underbara år på bästa sätt, så man kan börja ett nytt som om möjligt ska bli ännu bättre! 2012 kommer bestå av, TÄVLINGAR förhoppningsvis Meeting!!, Studentfirande av Syrran! Konfirmation av "kusinen", och sen hoppas jag på en del 20-års fester!!! vem vet även jag kanske slår till med en Fest! OCH MKT,MKT mer!!

men nu får ni ha de toppen!! njut av sista tiden på året och om ni inte redan har minnen från 2011 så se till att skaffa dem!!  Mina minnen är iaf redan avklarade! men de finns plats för fler!! :D
xoxo Evelina!

Victoria's Secret fasion show 2011!


liten lista bara :P

Hur började det?
1. På vilken klubb började du rida?: Älleköpinge
2. Vem gjorde dig till den ryttare du är idag?: Jag har många att tacka! både tränare genom åren och även hästar,! utan bra tränare och svårridna hästar hade jag inte varit den jag är.
3. Vilken häst har lärt dig mest?: Nicole's Isabell "Topsy" gick från livrädd och vågade bara trava till LA hoppning(Tävling) och LA dressyr(träning)!
4. När började du tävla högre än klubbtävlingar?: 2003.
5. Vilken häst har du mest placeringar med?: Virdarnas Snoddas!

Dressyr:

1. Vem är den mest utbildade häst du ridit?: Hyggebos Lidro (Ulla Håkansons f.d Grand prix häst)
2. Vilken häst har du din högsta dressyr placering med?: Out of touch
3. Vad är det svåraste program du ridit?: FEI's Mästerskaps prog ponny.
4. Vad tävlar du för klasser?: LA:4, MSV:C
5. Vad har du tagit för placeringar i år?: En del från Lok LC:2 till Reg LA:4.

Hoppning:
1. Vilken häst har du hoppat högsta enkelhindret med, vilken höjd?: Virdarnas Snoddas (C-ponny) 1,35m
2. Vilken häst har du hoppat högsta banan med, vilken höjd?: Virdarnas Snoddas 1,10m
3. Vad tävlar du för klasser?: Hoppar inte så ofta men iaf 90,1m
4. Vad har du tagit för placeringar i år?: -
5. Klubb föredra du att tävla hos?: har ingen direkt favorit

Häst:
1. Vem är den hetaste hästen du ridit?: Emil - F,d galoppör som skolan hade
2. Vem är den starkaste hästen du ridit?: ??
3. Vem är den minsta hästen du ridit?: Skrållan 1m på Älleköpinge när jag var liten
4. Vem är den största hästen du ridit?: En häst på praktiken 2010 runt 1,86m 
5. Vem är den häst du tävlade först i dressyr?: Virdarnas Snoddas
6. Vem är den häst du tävlade först i hoppning?: Nicole's Isabell
7. Vem är den häst du tog din första placering med?: Nicole's Isabell
8. Vem är den häst du tog din senaste placering med?: Madenta
9. Vilka hästar har du tävlat i lag med?: Nicole's Isabell, Virdarnas Snoddas, Backaholms pom-pom

Antingen eller:

Häst - Ponny  - Det är lite roligare med Ponny,, vet ej vad men ngt är de :P
Dressyr - Hoppning
Utomhus tävling
– Inomhus tävling
Satsa för seger – Fis rida.
Vitt schabrak - Personlig färg -
Ridstövlar – Chaps
Spilta - Box
SpånHalm
Räcke – Oxer
Kompisar i hagenEnsam


Nya TR regler = Kaos! Men jag gillar de nya reglerna!!!

Japp jag tycker om de nya reglerna,,,
det är nog ingen som har missat att de har ändrat reglerna om märken "reklam" på utrustningen för häst och ryttare. 

men jag tycker faktiskt att detta är bra! men kan kanske bero på Dressyr ryttaren i mig,,,
Dressyr:
Ryttaren
 där är de vanliga vita byxor och mörk kavaj, plastrong som gäller! stilrent och mycket snyggt enligt mig! sen får man själv välja hur mycket pengar man vill lägga men enligt mig ser du inte så stor skillnad, möjligen kavajen men den ska ändå inte ha några märken på sig. (Pikeur har ett litet på fikan men synns knappt) 

till hästen har vi ju bara schabrak som ska vara vitt och absolut inga symboler enligt mig! de sänker hela intrycket tycker jag... åter igen stilrent!!!!!


Hoppning:
Ryttaren
där är de tillåtet med "klubbjacka" elr liknande i lokalt sen är de kavaj som gäller i regionalt och uppåt! enligt mig ska de bara kavaj, har du råd att tävla har då råd att köpa kavaj!
sen är väl de stora dilemat ridbyxorna! enligt mig ska de såklart vara som i dressyren helt vanliga vita.. men nu är de fler och fler som ska ha märken på bakfickorna (t,ex Kingsland) syns klart och tydligt att du har märkes byxor.

Hästen har schabrak och ganska ofta ser vi olika symboler, Kingsland, Schokemöller, Lamicell för att nämna några.. åter igen stort så de ska synas! 

nu säger jag inte att de är fel med märkes saker! de är oftast bättre kvalité,, men de beror på att du får vad du betalar för men saken är den att jag är så sjukt trött på alla som alltid ska skryta med sina fina saker! de är också de som blir arga på TR nu när de ändrat reglerna... visst är de tråkigt att ni måste köpa nya saker, men ni måste ju inte köpa billiga saker för de, ni rider inte med märket utan med produkten...


ja jäklar nu e de snart jul!

22 December idag! på Lördag är de Jul! alla julklappar är fixade nu ska jag bara slå in dem också :)

idag ska jag rida Twiggy och Baresco, har de imorgon också sen kommer Ellen hem igen på Julafton.
jag ska såklart också rida min fina Madenta, kan dock inte bestämma mig om jag ska sätta igång henne ordentligt igen eller hon ska få ännu mer vila,,, håller vädret sig så går de ju att fortsätta rida och trimma men helt plötsligt kan ju snön och ovädret komma,,, men jag vill ju komma igång med tävlingarna så snabbt som möjligt! hon får väll gå på ngt mellan läge!

på tal om väder! denna veckan frammåt ser lovande ut med +grader tom +8 på måndag!! heelt sjukt i slutet på året!... men jag klagar inte!


"Släktforskning"! = Ulla Håkansons AJAX och Madenta är släkt!

läste Camillas blogg och hon berättade om stammen på hennes fian Catie som nu är dräktig. De är alltd kul och titta på vad hästarna har för släkt, likheter osv och man lär sig så mkt på att om möjligt se hur föräldrarna rids osv. Jag hade turen att se Biggles i Falsterbo när jag jobbade för Ulla Håkanson, så såg honom i stallet, framridningen och på banan.. och kan väll säga att jag känner igen lite av betendet :P

Spännande med forskning! speciellt när man upptäcker att de finns så fina hästar i släkten!! Hittade Ulla Håkansons AJAX! Morfars farbror!!

Min fina Madenta kommer troligen aldrig gå till avel, men man ska ju aldrig säga aldrig. sen när hon har tävlat klart så kanske hon får ny karriär. men jag skulle inte tro de med tanke på hennes skavanker som föl osv.. då de är genetiska saker som hennes syskon också haft.

Min underbara pärla!Madenta är e.Biggles 1015 som tidigare reds av Jan brink men nu är de Kristian von Krustnstjerna som har honom.  Biggles 1015 segrare i Scandinavian Open, Breeders Trophy och öppna championatet 2004. Segrare i 7-årschampionatet 2005, samt svår klass 2005. Grand Prix seger 2006 och placeringar i Grand Prix 2007 och 2008. Förhoppningsvis får vi se dem i OS nästa år!
Farfar är Briar 899 som reds av Jan Brink och de har ridit allt som går att rida.Briar 899 har tagit 7 SM-Guld. EM-silver 2003, dubbelt EM-brons 2005, seger i Aachens Dressyrchampionat 2005.
Världscupseger i Globen 2002, 2003, 2005, 2006, 2007, Neumünster 2006 samt Scandinavium 2007 och 2009. EM-brons lag 2007. Briar har deltagit i 3 OS, blev 4:a i lag i Hong Kong 2008. Nu bara verksam inom avel!
I nästa led hittar vi Magini 695 (pappa till Briar) Han har tävlat b,la Svår Hoppning med Rolf-Göran Bengtsson.
Tänk att en hopphäst kan få fram en Dressyrstjärna som Briar! men även Magini har 9,9,9 på gångarterna!
 De var på Biggles sida!

Mamma Mazurka är e. Master Han gjorde 21 GPstarter och tog 18 segrar och 3 placeringar, vann sin Världscupdebut och blev sexa i Världscupfinalen 1998 Han reds av Kyra Kyrklund!

Sen hittar vi Ceylon 454
Sen hittar vi Jovial 369 namnet lät bekant så jag kollade vidare och upptäcker att denna hingst är Far till ingen mindre än Ulla Håkansons AJAX!!
hihi dock på låångt håll men ändå! världen är liten ibland!


Söndag mobilblogg

Gör ett försök i mobilbloggning har man Iphone så måste man ju testa ;)
har ridit Twiggy och Baresco. de gick bra blev lite kortare pass idag. sen började lektionerna och då fick man titta lite de har gymkana då de är avslutning inför juluppehållet. minns när man själv hade avslutning minns speciellt när vi hade höjdhoppning jag hade Linus en shettis på ynka 1m vi hoppade 95cm! de var högt kan jag säga min kompis hoppade Skrållan som är Hoppsans mamma de seglade över 85cm om jag inte minns fel.
nu sitter man här och kollar på TV som visar Harry potter och de vise sten!! oj va små de är men filmen är ju 10år gammal också,,, tror att jag har den på VHS haha sista delen gick på bio i 3D ja tekniken går frammåt
ikv blir de Beck på TV4
xoxo Evelina

17 December,, 1vecka kvar!!

japp nu e de nära :P 1 vecka kvar till Jul! och vi har fortfarande grönt på marken,,, även om hästarnas hage består av lera pga allt regn, men sålänge vi har +grader så är jag nöjd :P

dagarna rullar på i en väldans fart. Firade min födelsedag härom dagen med lite Bowling med några vänner,,, en del från skolan som man inte sett sen studenten,, så de var ju såklart trevligt att ses :):)

annars rider jag och lever livet... 3 hästar/dag är precis så som man vill ha de :) älskar verkligen att rida olika hästar, och dessa är väldigt olika! Madenta har sina svårigheter, Baresco är väldigt känslig men har lätt för sig, sen Twiggy behöver man jobba med och absolut inte emot, hon är ju trots allt ett sto med bestämda "åsikter" men jag triv väldigt bra med henne :)
Sen alla ni hästmänniskor förstår ju vad jag menar om jag säger.. -"Fux med Bläs!" hihi alla dessa fördomar, men änn så sköter de sig så bra så och jag tycker om de båda,, även om Twiggy är mer min typ :P

Söta Baresco innan gårdagens tur :)Twiggy! igår

11.12.13 LUCIA!

Lucia idag då! inget firande dock,, men men.

Red Baresco och Twiggy idag innan lektionerna, de gick väldigt bra, känner att jag börjar hitta lite "knappar" nu.
Baresco är väldigt trevlig att rida och han vill verkligen göra rätt, och väldigt lätt för sig.
Twiggy är faktiskt lite roligare att rida, även om hon inte har så lätt för sig och får lite små ryck, drar upp huvudet, elr så tar hon bettet och hoppar till vänster. men när hon jobbar på ordentligt är hon riktigt fin, och idag fick vi till bra galopp också, hon är ganska "kantig" i den annars ,men blev lite "rundare" idag.


som jag sa efter dagens pass, jag rider hällre på lägre nivå med en lite jobbigare häst som man kan utbilda själv och verkligen känna hur den jobbar med mig och kämpar även om de är väldigt jobbigt!
visst sen är de ju kul att rida fina hästar som kan typ allt och har lätt för de osv,, men i längden så gillar ja de "bråkiga" och svåra hästarna!!
men alla är vi olika!


nu ska jag titta klart på Twilight, kan säga att jag har verkligen missat de filmerna!!! ver ej vrf men har lixom inte varit sugen på att se dem, men nu får jag nog ta och se de andra delarna också :P

Måndag!

ny vecka!
Var en liten rund i stan på fm då vi skulle aktivera mitt micro sim till Iphonen! så nu kan jag använda den :P dock så svär jag lite över App store, då de får för sig att jag måste ha kreditkort för att kunna ha Apple ID men, de löser sig när jag har mer tålamod ;)

sen kom hovslagaren jag fick såklart spola av ben och hovar p,g,a leran i hegen, Madenta fick nya skor :) känns dock inte så bra Sebastian har slagit på nya fina skor och karvat och verkat så hovarna var jätte fina!,, sen släpper jag ut henne i hegen som består av lera med tanke på att de bara regnar ;P men men med lite vatten så blir ju hovarna rena och fina igen! men ni fattar :P

Sen åkte man till Älleköpinge för att rida
Baresco gick finfint! riktigt rolig att rida och har verkligen lätt för sig :) Siri och Amanda krattade spåret när vi red så han fick lite miljöträning :),, men såklart brydde han sig inte :P
Twiggy gick också bra men de e verkligen en helt annan häst att rida!... hon har en tendens till att vingla lite så man måste stötta henne en del... men inte för mkt för hon måste ju hitta sin egna balans!
fick sällskap av lite andra hästar... trevligt :)

imorgon får vi besök av Mormor,,, lilla jag fyller ju faktiskt år snart :D
Farmor/Farfar och Morfar var här igår :) Alltid trevligt!

sen imorgon ska jag rida Baresco och Twiggy, ska hinnas med innan lektionerna börjar på Älleköpinge men de blir nog inga problem :)


Fredag utan träning

tyvärr ingen träning idag då de stormar ute så vill vi inte lasta och köra iväg... + att jag har inte fått tillbaka min dressyrsadel inu så rider i hoppsadel och alla ni dressyrryttar där ute vet hur mkt sissten påverkas... en hoppsadel är inte gjord för att sitta ner och man kommer åt hästen på ett helt annat sätt i dressyrsadel och får annat stöd osv,,, ni hoppryttare vet säkert hur "låsta" ni känner er i dressyrsadlar,, om inte... PROVA!!!

men jag har iaf ridit Madenta i stormen och jag kan ju säga att ha en häst e.Biggles - Master har många fördelar... men idag var hennes nerver utanför kroppen! men man ska ju ha lite spänning i livet annars kan de va :P

imorgon blir de en tripp in till sta då jag får byta mobil!! de kommer troligen bli en Iphone 4S.. ja vet, jag har alltid sagt aldrig touch,,, men min erfaren av touch var sony ericsson Vivaz.. och sämre skit har jag nog aldrig varit med om!,,, sjukt slö och reagerar inte när man trycker på den!.. men de var också en av de första touch mobilerna på marknaden så tillverkarna lovade väll lite för mkt!
+ att då var Iphonen sjukt dyr, men nu kan jag få den för samma pris som jag redan har på dagens mobil (Sonny ericsson Aspen) svensk version av blackberry!!

nog om de.. imorgon börjar jag rida Ellens 2 fina hästar, ska göra de fram till jul!! så kommer nog inte ha så mkt tid över för dator!

Tävlingsåret! från LC:2 till MSV:C2!!

dags att kolla igenom årets tävlingar och utveckling!!
vi har gått från 60% i LC:2 till 60% i MSV:C2!!!!


Året började på Gärds den 13/2.
LC:2 60%
LB:1 61%6/3 var de dags för Kristianstad
LC:2 - 60%
LB:1 - 63,8%26/3 Skepparslöv
LC:2 - 67,5% 1.a!!
LB:1 - 71,4% 2.a!!22/4 Viarp
LB:1 - 63,1% 5.a!!
LA:1 - 64,5% 7.a!! DEBUT!8/5 Östra Göinge
LB:1 - 71,03% 1.a!!
LA:1 - 69,74% 1.a!!28/5 Ringsjön
LB:1 - 68,97% 3.a!!
LA:1 - 64,74%4/6 Vinslöv
LB:1 - 68,97% 3.a!!
LA:1 - 64,47%23/7 Gärds
LB:2 - 69% 1.a!!
LA:3 - 64,83% DEBUT!3/9 Sösdala
LB:1 - 65% 3.a!!
LA:1 - 66% 1.a!!2/10 Skepparslöv
LB:1 - 68% 6.a!!
LA:1 - 65%22/10 Skabersjö REGIONALT
LA:4 - 65,8% 4.a!! DEBUT!6/11 Malmö
LA:4 - 66,8% 2.a!!
MSV:C2 - 60,3% DEBUT!20/11 Gärds
LA:1 - 62%27/11 Viarp
LA:4 - 64,88%
MSV:C2 - 58%


Grön December!

ja vi njuter fortfarande av grönt gräs!!! Lovely, men kan erkänna att runt jul skulle de vara kul med lite snö :) ett ordentligt snöbollskrig är ju aldrig fel! hihi!...

Lucia firandet gick bra, alla var så duktiga på Luciatåget, maskeradhoppningen och kadriljen!
sen fick man ju pris också :D Klubbmästare i dressyr, och Vandringspriset för lokal häst. de tackar vi Madenta för :):)

igår var man på Älleköpinge då jag ska rida Ellens 2 fina hästar mellan den 10-24 då hon ska på semester!
de gick bra igår och hoppas att de går bra de andra dagarna också. så jag kommer ha mycket att göra fram till jul,, men de gillar vi!!!

nu ska jag rida en sväng på min egna pärla!

1 December

oyes! nu är vi inne i December! Officielt vinter! men vi börjar med +6 grader och blåst.... men ingen snö så långt ögat når!!!!! Lovely :D

min födelsedag är exakt 2veckor bort!!! planerna börjar ta form.!

men först blir de Lucia firande på Lördag! själv ska man bara sitta på läktaren och titta på.. har varit med alla år sen man började, först var de Lucia tåget se har de varit lite olika "show" moment, allt från höjdhoppning till Kadrillj! men iår sitter jag på läktaren!


RSS 2.0