Halkkörning!!

Idag har jag varit på Halkbanan i Olofström hela dagen!! vi lämnade kristianstad vi var 4st elever och en lärare i våra pyttesmå körbilar,,, små Golfar,, men det är väll alltid kul att trängas i baksätet med 2st okända människor, perfekt för "trygghetszonen" typ lika jobbigt som när folk sitter lite för nära i bussen :P,, aja nu ska vi inte vara så gnälliga :P

när vi kom fram så hade vi lite genomgång vi gjorde alkotest, sen pratade vi lite och sen började "testerna" vi började med vågen,, hur mycket väger man när man krockar och sitter obältad?! jag väger ca 2400kg!! :P fy fan 2,4ton!!!!
sen var det krockstolen,, känna av en krock i 7km/h
sen var det dags för den tippande bild :) ta sig ur bilen efter att den hade lagt sig på taken.
efter det hade vi lite info om kommande körövningar och lite annat, sen lunch!!

Körningen började med att vi skulle göra en omkörning i sväng och tillbaka på samma körbana då man fick "möte", alla hinder bestod ju så klart av mjukplast så det blir ju inga skador. sen skulle vi bromsa på tor respektive isbana.
sen skulle vi bromsa med ABS-bromsaroch utan. sen skulle vi väja för "vilt" några plastpinnar som hängde i luften.

samtliga övningar gjordes i olika hastigheter just för att bli medvetan om hur mkt hastigheten påverkar,,, sen avsltade vi alla övningar med att själv välda hastighet för att klaar övningen.. innan hade körläraren sagt hur fort det skulle gå. 

övning 1,, det var här man sladdade mest :P


Övning 2 byta körfält och stanna bakom "kö" här kunde det också bli lite sladd :P


Övning 3 väja för vilt... även här kunde det sladda lite :Pefter detta så pratade vi lite till sen styde vi den lilla golfen mot Kristianstad,, jag körde halva vägen hem. typ från råby och hem vilket till 90% är rakt fram,, lite små drygt när man innan hade fårr jobba med att undvika sladd..
detta var en rolig erfarenhet och nu hoppas amn bara att man INTE upplever detta i verkligheten...

veckoschema!!

ne nu får jag nog ta mig i kragen och börja livet på allvar :P hihi! ne men måste komma igång med rutinerna.,, annars blir det inte mycket gjort :P
Idag har jag ridit Madenta och det blev bara skritt och trav då jag inte hat jobbat igenom henne så fick ta det idag,, lång och låg!!! men nu har jag bestämmt mig hon ska igång!!!
jag har även hjälpt ilona att frisera hennes hästar, rycka och klippa manen b,la. sen tog jag lite extra på LaVesta, hon blev av med hovskägget och det runt kronranden, och det under hakan (vid ganachen)

nu till Schemat!! tar upp höjdpunkterna
Måndag: Halkan! :) ska vara på körskolan 10:00 och sen kör vi mot Olofström!
Tisdag: Dressyrkurs
Onsdag: Körskolan + Dressyrkurs + möte i stan
Torsdag: inget speciellt
Fredag: Dressyrträning!!
Lördag: RyttarFest!! :)
Söndag: ladda om inför ny vecka :P

roligare än så blir det inte.,, men jag är väldigt nöjd :D

anledningen till att Madenta ska igång är att jag planerar att åka till Gärds den 12 februari,
Årets sista tävlinga var ju på Gärds så det gör ju inget att börja året där :P


Mål 2011

Denna idén är tagen från Amanda 

Mina mål som ryttare:
Jag SKA bli bättre i min sist,
även om jag är på rätt väg så är det väldigt långt kvar till mitt mål!!
armbågarna ska intill kroppen, handen skall vridas om då tummen kommer övers, och jag ska sträcka på min (min hållning skall bli bättre)
Bli lugnare som ryttare och inte stressa upp mig och bli frustrerad när det inte går som jag vill.
Undvika prestationsångest.. bli mer stark mentalt.. och lyssna på min egna råd till alla andra ("av framgång blir man gladare, av motgång blir man starkare") ett ordspråk som jag har delat med mig av men är dålig på att ta till mig!!

Jag och Madenta tillsammans tävlingsmässigt: fokus ligger på Dressyren då vi båda är starkast där
Stadig i LA programen få igång sidvärtsrörelserna, och även skolorna (öppna,sluta)
Felfri 1,10m vill kunna rida bra rundor i 1,10m, med bra flyt och känsla 

Övriga mål:
Få en starkare häst som orkar med och är välmusklad.
Hoppa på Gärds Terrängbana!!!

och framför allt ha sjukt roligt tsm och knyta starkare band till varandra :Dsvårridna hästar är de roligaste hästarna!!

that's right!!!
även om det är kul med fina hästar som gör precis vad man ber dem om så är det de svåra man lär sig av.
jag har alltid gillat de lite svåra hästarna och väljer dem inför lektioner osv.. speciellt i skolan.

vi har ju lite blandat "material" på hästar.
ser man tillbaka på denna tiden i skolan så har jag ridit de roligaste hästarna.

Lancome var en av dem, hon var på skolan i början av 2,an.. hon kom under sommaren och eftersom ag och hanna satte igång skolhästarna så red jag henne ganska mycket, och när man känner utvecklingen så är allt så mycket roligare.
en trevlig häst men passade tyvärr inte till skolan, alla hästar gör ju inte det. det är ju ganska påfrestande, många olika ryttare b,la.


Calle är en av de hästar jag har gillat mest! väldigt speciell, men känns som om vi kan läsa av varann,,
även hon jag trillade av honom i slutet på hoppkursen så jobbade vi igenom det lektionen efter jul, han är väldigt trevlig, men under sportlovet så kommer han att åka iväg,, då han inte passar skolan, då det är för mycket jobb och det är ju en enmans häst,, aja :Pmen som sagt det är ju även kul med hästar som fungerar :P
framför allt om man ska få fina bilder :P
vi hade fotografering inför reklamtidning till skolan,, då hoppade jag Paco och han är en klocka inom hoppningen.
under fotograferingen skulle jag tänka på -" håll om, styr på rätt hinder och upp i fältsits". enkel och bra :P

♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.

ett sista ögonblick,

jag tänker ta tillfället att skriva om dagens öppet hus på skolan!!

Jag och Hanna Cyrén red lite jag hade Gunnar och hanna hade Mernick.

vi red självständigt men Ida-Maria var där, vi hade typ lektion.. passade på när vi ändå var där :P

bjuder på lite bilder!♥ Del 29 – Mina ambitioner.

min ambitioner..... mina mål och tankar osv :P

vad vill jag uppnå inom en snar framtid (1-3år)
Till sommaren kommer STUDENTEN och då vill man ju ha lite bra betyg att visa upp :P
iaf inom hästämnena,, det är ju dock det jag sattsar på :P
ett MVG i dressyrkursen känns som ett måste ;) hihi.. blir nog inte nöjd annars speciellt inte eftersom man fick MVG i hoppkursen,, vilket är min svaga sida, och jag sattsar inte hel hjärtat på det heller.

efter studenten blir det ngn typ av jobb,,, sen har jag ju 1box ledig och vem vet kanske där kommer en ny liten stjärna en dag :P iaf vill jag det,, vi får väll se vad ekonomin säger och tiden.. men vet var jag finns efter studenten?!
just nu ligger tankarna på Flyinges nya kurs Beridare,, den är på 1år.... MEN man måste ha riderfarenhet upp till St: Geroge och det har jag inte,, och ingen häst heller för den delen som kan gå det.

sen vill jag börja med min företagsidé.. starta eget med tillridning/utbildning/försäljning,, och det får väll ligga i slutet på denna period. men ett mål är ett mål!!

inom 10år vill jag ha någon form av företag,,, eller iaf sammarbeta med någon så jag kan utbilda hästar och träna/tävla massor :P

någon gång i livet,,, vill jag vara med och fightas bland de stora titlarna och medaljerna och hela baletten!!! 
man måste sätta upp mål här i livet.. annars blir inget gjort. och som en vän sa till mig.
-"sikta mot månen, når du inte dit hamnar du ändå bland stjärnorna!"- och det låter som en bra tanke :D

bjuder på lite bilder som jag nyss hittat,,, från Kågeröds Nationella ponny Dressyr. min och Tess Debut i FEI klasserna :D

hade någon sagt för 1år sen att jag skulle rida de klasserna hade jag troligtvis bara skrattat!! men drömmar kan slå in!!


27/1 2011

idag har det inte hänt så mkt,, lite historia kl10, sen efter lunch var det microbiologi genetik,, lite fakta om bakterier och virus,, Arbete med häst lektionen blev inställd,, Ida-Maria skulle fixa sin bil. skönt att sluta tidigt :)

idag får Madenta vila,, det är helt galet halt och även på vägarna så vi kommer inte åka på träningen imorgon så jag väntar till helgen med att rida så kan man rida ut :D!! + att jag orkar inte brodda idag :P usch va slö man kan vara!!

imorgon är det ÖPPET HUS på skolan! jag och hanna ska rida lite,, ingen speciell tillställning men det kommer vara fullt med folk i stallet och sen ska vi rida 2st i 4 olika grupper så det är folk  ridhuset också.. första gruppen rider kl1 och jag och Hanna rider kl 2 :)
jag ska ha Gunnar, Hanna ska han Mernick,, och går det lika bra som det har gjort i dressyrkursen i veckan så kommer det nog se lite bar ut iaf :D aja är väldigt säker på att mernick kommer gå finfint,, men visst Gunnar kommer också gå bra,, men jag får väll tänka lite extra på min sist så man inte skämmer ut sig :P

Tänkte även meddela en tråkig nyhet!!
I Tisdags morse så fick skolan tyvärr avliva Maraccas, pga svåra Koliksymtom som blev värre. Maraccas var en trevlig häst som jag har ridit hen hel del,, hon föddes på skolan 2002 och har gått med på lektionerna i många år.  
hon har haft kolik förr men denna gången var det riktigt illa.
Maraccas var även Madentas syster!

R.I.PJag och Maraccas på skolan Terrängbana,, en spänd liten dam men det gick ändå ganska bra :P

♥ Del 28 – Det här saknar jag.

jag vet att detta kommer 1 dag försent,, men hade inte datorn igång igår så det blev bara inte någon uppdatering.
men bättre sent än aldrig. :)
jag saknar,,, ponnytiden. även om den slutade förra året.
me ponny tiden är en speciellt tid i alla ryttares liv. det är så man börjar!! speciellt om man tävlar så börjar man oftast på ponny,, det är inte så många som rider alla kategorier som jag har gjort,,det beror nog på att det finns bara en åldersgräns mellan B och C/D-ponnyer. man får inte tävla b-ponny om man är över 13år.

jag har gått hela vägen,, började med B-ponny och när jag var 13 så köpte vi C-ponny och sen fick vi som bakant avliva Snoddas och efter det fick jag låna Olliver som var en D-ponny, sen dog tyvärr han också, och sen fick jag Tess som var D-ponny.
hade inte vi avlivat Snoddas så hade jag nog aldrig ridit D-ponny utan gått från C-ponny till Häst.

det är fritt fram och göra som man vill men jag har gillat min ponnytid och det är den tiden man lär sig och utvecklas som mest!!
man blir ju aldrig full lärd men man börjar ju ändå och första tiden utvecklas man ju som mest.

från okt -08/ mars -09 hade jag 2st Ponnyer Fredriksbergs X (d-ponny jag utbiladade lite), Virdarnas Snoddas.   

♥ Del 27 – Min favoritplats.

det är HEMMA!! borta bra men Hemma bäst!! :) och det stämmer!

Hemma där har man allt så nära och bra :)

sen har vi ju en liten gård så hat ju alla hästarna hemma så man kan vara gå ut något steg utanför dörren och sen är man framme :D

vår lilla söta gård,, en bild från Eniro,, nu har vi en hage på den vänstra gräsmattan,
han som äger gården vill inte att vi har hästarna på andra sidan.
Rider det gör jag på grannens ridbana.♥ Del 26 – Mina rädslor.

jag har en rädsla för att bli fet,, detta kan bero på att jag tycket att FETA människor är duktigt äckligt.. och då snackar vi riktigt feta!! men jag tycker att det är riktigt bra att vissa tar tag i sinna liv och försöker gå ner,, många drabbas ju av sjukdommar och de har såklart mycket svårare att gå ner..

men detta feta människor som sitter självmant på typ McDonalds och frossar!! det är så man tappar apptiten!!
det är ännu värre när man ser feta barn,,, på under 8-10år då vet man att föräldrarna inte har så mkt koll.
 
Jag tittar ofta på träningsprogram, Biggest loser, I form med Anna Anka, och det nya på TV 3 Thintervention.
om man tittar på tränarna så får man lätt doligt samvete ( eller jag får :P) men vill ju så gärna vara tränad och ifrom som dem :D

för mig är det inte bara att var smal.. man ska vara tränad också,, jaja vi har ju olika krav på oss själva.

Jillian tränare i Biggest Loser Amerika!          Jackie Warner tränare i Thintervention

♥ Del 25 – En första.

En första,,, En första vadå??

hmmm!! idé torka!!

jag kan väll skoriva om första gången jag red felfritt i 1m hoppning på storhäst.
Det var på Flying Condrad som jag red åt Ilona 2008. han var då 6år och gick Avd B.
han hade bara gått pay & jump innan men från januari - juni så fick jag honom upp till 1m hoppning felfritt.

en trevlig häst men väldigt stor och blir ibland tungriden, han är väldigt grov och 1,75m!!
men jag lyckades rida ihop honom och han blev riktigt fin :)jag har en lite smått galen men underbar häst :P

köpte isbroddar idag så jag äntligen kan rida.. det ska ju bli minus igen så det lär ju inte töa bort från banan.. och halva banan består ju av is.

hon var lite lagom galen :) men det gjorde inget för allt var ganska kontrollerat, kunde stanna när jag ville osv.
hon halkade iaf inte :) skönt!

jag är medveten om att det är stumt på isen,, men där det inte ligger ngn is är det helt okej,, rider inte så mkt utan mest för att bli av med lite energi.

bjuder på lite bilder på min galning :) 

Man kan inte göra mer än att älska denna häst!! <3

Lördag!!

idag har vi haft hovslagare här till Madenta, gick bra,, som alltid :P
men när vi tog in Madenta så bli lilla hoppsan kvar i hagen själv.. hon började springa och skutta runt som sören och sen seglade hon igenom staketet och ville springa in,,, hon hoppade över undertråden och under övertråden,, hmm!!
så vi fick hämta lilla Nisse som sällskap, och sen bestämde vi, jag och Ilona att Nisse ska flytta tillbaka till oss,
för hon kommer ändå stå här en del,, när vi är på tävling och även träningar då hästar inte ska stå själva och speciellt inte 2åringar!!
så imorgon flyttar Nisse in här igen :P

Upptäckte också att Hoppsan är väldigt liten :P Nisse är typ 1m och Hoppsan är desto mindre :P
Nisse är dock 7år och lilla hoppsan är ju bara 2år :P


Upptäckte även att Madentas 2veckor vila har gjort susen!! lite muskler har utveklats på korset & ryggen :D musklerna kommer ju när man låter de vila efter lite träning,, återhämtning!!
det är fortfarande en del kvar men man blir så glad när man ser sånt här :Prund och fin,, precis som det ska vara :D gillar inte takade kors,, som hon har haft innan♥ Del 24 – Det här får mig att gråta.

när något sorgligt händer,,
t,ex inom familjen eller liknande.

men jag gråter inte så ofta,, blir jag ledsen så stänger jag oftast in det,, speciellt om man är bland massor av folk,, men sista jag grät riktigt ordentligt var när Olliver dog,, men då grät de flesta mer eller mindre.

att hitta sin ponny (eller jag hade honok på foder men var ändå som min)
att hittada honom död i transporten får nog alla att gråta.

bjuder på lite bilder på fina Olliver <3
Sov gott <3

lilla Mulle har lämnat oss,
det är pga ålder, han blev 14år!! elr han skulle bli i Maj.
han fick somna in hos vetrinären idag.

egentligen skulle han avlivats när han var 1½ men vi räddade honom, vi var de sista som fick prova att ha honom.
enligt uppfödaren så var han aggresiv, kunde inte ha bland andra hundar eller barn, han rymde om man släppte honom.
men han har aldrig gjort en fluga förnär hos oss eller mot någon vi träffat.
vi hämtade honom och ngn timme senare så hoppade han upp och la sig i mammas knä och sen dess har han varit hos oss.

vi fick reda på att han hade varit på 6 olika ställen från det att han var valp till vi tog honom som 1½åring.

tack för trevliga minnen fin Mulle!

r.i.p Smedjenäs Miklas "Mulle"♥ Del 23 – Det här får mig att må bättre.

jag mår riktigt bra av att TÄVLA!!!!

gillar allt med att stiga upp tidigt, åka iväg.. ibland långt. sen vara borta hela dagen och sen komma hem och fixa stallet och ev rida en häst. sen sumera dagen och titta på det som blivit filmat och ladda upp ett inlägg här med resultat osv :)

ett extra stort + är ju om man blir placerad, och det är ju självklart ännu roligare om man tävlar med folk man känner :D

allsv 2010 glädjen man känner i lagtävlan är enorm :D♥ Del 22 – Det här upprör mig.

Att ridsporten är allt för mycket en PENGASPORT!! utan dem så kommer du inte långt,
och hjälper ju inte att tävlingarna blir dyrare och dyrare,, skulle anämla Madenta i lokal LC:2,LB:1 och det gick på 120kr PER KLASS!!! helt seriöst det är lokat,, blir du placerad kan du bästa fall få en borste!! (utöver rosett)

men sen ser man allt för många som tar sig framåt med hjälp av plånboken ist för känsla och talang. 
har du pengarna kan du köpa en väldigt fin häst/ponny som har gjort väldigt mycket och sen åker man runt och plockar fina placeringar.. detta kan reta upp mig. speciellt när man vet hur det ligger till. t,ex folk man har kännt ett tag och helt plötsligt så får de ny häst och placeringarna trillar in!! även om det inte har gjort det på den förra hästen. 

detta är något vi aldrig kommer ifrån.

en sak till som upprör mig inom ämnet är alla dessa stependium.. de går till de som har fina resultat på högsta nivå och som har sponsorer och hela baletten!!!
ridsporten kanske ska sattsa på att hitta de på lägre nivå som också har talang..!

Vad tycker ni om detta?!

Själv har jag fått tagit mig upp den långa vägen!!! men jag kan hellre aldrig bli utsatt för kommentarer så som att jag har köpt mig framgång!.. och det känns jävligt skönt!
min familj stöttar mig till 110% och en vacker dag kan jag ge tillbaka. 
men jag har inte fått några "färdiga" ponnyer som man bara sitter upp på, lär känna och ut och startar. jag har fått börja utbilda dem. men jag har fått massor av kunskap.
den ända jag som har gått höga klasser innan jag fick den var Tess, men hon hade inte gått FEI på 1år så fick finslipa henne lite :P
Jag är stolt över var jag är och,, nu har jag framtiden med storhäst framför mig och man vill ju självklart ha en fin häst som kan allt, men jag vet att jag har fått jobba mig till det ist för att plocka fram pengarna!!

bjuder på en bild från höstens dressyrallsv!
jag i mitten, tsm med Siri och Emilia 2 av Älleköpinges lovande ryttare :)
även degår den långa vägen men de tar sig fram i en rasande fart :D

@ school

sitter i skolan och charlott har en genomgång av etik och moral,, men jag behöver inte lyssna då jag gjorde provet för ett tag sen :P


snart är det lunch och sen ska vi till Ishallen och åka skridskor :D


En sommar bild så vi längtar lite mer till våren :)


♥ Del 21 – Ett annat ögonblick.

ett annat ögonblick,,, hmm! vilket ska vi välja?!

vi kan ta ett väääligt gammal.. det är nog egentligen inget ögonblick utan mer ett minne.. men ändå :P

det var 1998 och jag skulle starat min första klubbtävling. det var hoppning och "hindrena" låg på 30cm!! det var stort för mig :) jag hade ridit sen hösten -97 och detta var på vår/sommar -98
jag skulle rida min favoritshettis Batman en brun skäck men ett typiskt shettis utseende. mycket man och svans och precis lagom rund och go :)

på den tiden hade man ju ledare.. och jag hade mamma som hjälp. vi hade hoppat hela banan och nr vi kom till näst sista så RIVER MAMMA!! jag blev sjukt sur på henne :P (detta har hon berättat i efter hand så jag har inget super minne :P)
men eftersom det var klubbtävling och 30cm så fick alla rosett :D det var en liten lila rosett som jag var väldigt stolt över :D

söta vi är va??


Bruno Mars - Grenade

älskar låten :D så bjuder på den... även om detta är en hästblogg..!!

men jag lyssnar väääldigt mycket på musik :D bussen till och från skolan, när jag är i stallet står radion på, när jag rider har jag alltid min MP3 men mig, och jag somnar oftast till musik :D
därför är det viktigt med bra musik :D

musik videon kan ni se här.. dock så kunde jag inte lägga upp den här.. ngt var fel enlit youtube :P http://www.youtube.com/watch?v=SR6iYWJxHqs&feature=autoplay&list=PLE63D2E130644EBA1&index=5&playnext=2


Hiss/Diss

tänkte göra som alla andra och hissa och dissa lite :P vet inte hur detta kommer gå men det lär vi märka :)


Dissen går till för korta eller i detta faller allround schabrak till dressyrsadel!!
HUR F*N TÄNKTE JAG?!
jag hade det så här hösten 2007 när jag red dressyr på snoddas,, men sen fick jag vett i huvudet och köpote ett dressyrschabrak!!!


Mycket bättre :D precis lagom stort :)
Vad tycker ni?!
detta gäller även i hoppningen,,, inga hoppschabrak.. de ska täcka hela sadlen och inte sluta efter halva!!

♥ Del 20 – Den här månaden.

Januari,, första månaden på året, det är också den månaden som allting återgår till det normala :P

Skolan börjar igen efter ett lov, träningarna drar igång (börjar på fredag).
Denna månaden har jag varit ovanligt flitig här på bloggen,, kan ju bero på denna listan :P men jag ska försöka att hålla uppe tempot även när listan är slut.

jag har varit flitig med lilla hoppsan och vi har kommit en bra bit i hennes utbildning :P
även madenta har kommit en bit, framför allt har hon blibit starkare av all snön i vinter,, tyvärr har hon vilat 1vecka nu då jag inte kan rida ut när det är mörkt och kommer ju hem sent från skolan osv,, men banan går snart att rida på igen :)

detta är väll vad jag har gjort denna månaden. :P

en bild från januari 2010 <3

♥ Del 19 – Detta ångrar jag.

hmm.. vad ångrar jag ?! då jag som jag sagt innan tror påp ödet så ångrar jag inget :P

jag står för vad jag säger och tycker så det är inte heller nsågot sånt.

så där jag ett kort inlägg,, för omväxlings skull :P inga bilder i heller.

Our last dance <3

Idag har vi varit och lämnat Tess :(
hon åkte tillbaka till ägaren, sen får vi väll se vad som händer, de funderade på att ta ett föl efter henne. så vem vet en vacker dag kanske det kommer ett sött litet föl :)

men min tid tsm med Tess har varit helt underbar!! :D

Igår åkte vi till Älleköpinge så jag kunde rida igenom henne innan vi lämnade henne,
Underbara ponny <3


♥ Del 18 – Min favoritgren.

Dressyr,, har det blivit på senare år :P jag som många andra var ren hoppryttare, men efter att jag fick skola om pga skadad ponny så fick jag tänka om.. ist för att sälja ponnyn (som aldrig var ett alternativ) så fick jag skola om och blev biten av dressyren :)

syftet med dressyr är att hitta ett samspel mellan häst och ryttare, och kunna rida med så små signaler som möjligt.

bara känslan av att hästen på 600kg gör vad man vill med hjälp av små signaler :)
visst det är kul att hoppa också.. men det är inte samma sak,, inte för mig iaf

Minna Telde och Don charly,, gillar Minnas ridning skarp ett extra + för sitsen!!


♥ Del 17 – Mitt favoritminne

Måste man välja ett?! hihi har ju så många.

men kan ta New Forest SM 2007
Det var första tävlingen efter Snoddas långa behandligsperiod, vi hade skolat om till Dressyr.

SM:et hölls i Varberg vi (jag,mamma och Bella en kompis som även stod för fotograferingen) åkte dit på Torsdagen fixade allt stallade in Snoddas och fixade med husvagnen,, som min pappa hade kört upp innan.
Sen var det invigning, alla samlades och gick in på stora gräsbanan vi gick in i grupper från respektive distrikt.

Fredagen: var det dags för första starten, LC:2 vi blev 7.a coh jag var super lycklig,, även om Snoddas hade blivit skämd inne på banan så gick han okej ändå. fick fina ord av Domaren sen :)

Lördagen: var det utställning + start nr 2, LB:2 jag kom på en 2,a plats :) och överlycklig var man, känndes otroligt skönt att Snoddas var igång igen och jag fick bevis på att mitt jobb med honom gav resultat :)
Utställningen gick bra vi fick 37p och Silver.

Söndagen: idag hade jag inga starter då Snoddas inte var igång för ngn hoppning, men vi stannade och tittade på b,la Liv Nyström som rider Virdarnas Sider,, snoddas helbror. Sider är 1år yngre än Snoddas. en väldigt fin ponny :)

det var ett bra meeting och man fick många nya kontakter och kompisar :)

året efter var jag skadad men eftersom vi hade hotell så åkte jag och mamma dit och hälsade på b,la Liv.
det året fick SM,et i Vetlanda.

7.a i LC:2efter Utställningen


2.a i LB:1


Virdarnas Sider!  och Liv NyströmSnoddas och Sider <3

Körskolan + klippt häst

Idag har jag varit på körskolan, kl 9:20 kom dit och fick Nycklarna av Jonas -"Den står där nere till vänster"
okej,, jag gick ner och fixade stolen och speglar osv.. sen kom han och vi körde iväg, idag stod parkering på schemat :)
Började med att köra bort till sjukhuset, och började med "nosparkering" man kör in i en parkeringsfika,, sen skulle vi baka in i parkeringsfika. allt gick bra och sen körde vi en liten runda,, vände i en korsning, då fick jag backa runt hörn igen (har redan gjort det men alltd bra att repetera) 
sen var det dags för fickparkering, vi letade upp lämplig plats och han förklarade lite och vips så var bilden på plats :) jag som har varit så orolig för att det inte ska gå :P

när vi kom tillbaka så sa han att jag skulle boka in en dubbel (2lektioner efter varann) så vi får 80min till nästa gång, vi ska då köra på lansväg + motorväg, och sen skulle jag även beställa tid för Halkan!! :)
så den 27 hade jag min dubbel och den 31 kör jag halkan :) 

sen kommer det nog gå ganska snabbt :P måste nog börja plugga lite intensivare :P man vill ju inte kugga på teorin xD

körskolans "snygga" bilar bild lånad från http://www.nyatrafikskolan.com/ 
Efter att hästarna hade ätit lunch så var det dags för lille Tess att bli av med pälsen, hon tyckte att det var skönt men undermagen uppskattar hon inte,, är lite kittlig, och även på frambenen vid skenan men det löste sig :P nu är hon fin igen :)
sen red jag ut och det gick inge vidare.. går inte att rida här och hon har så sjukt mkt energi nu så hon vet inte var hon skall ta vägen :P
men imorgon så får vi åka till Älleköpinge så jag kan rida igenom henne.

på Söndag så åker hon hem till Karin igen,, blandade känslor. men så måste det bli.


det är nog inte bara jag som kommer sakna henne!


♥ Del 16 – Min första avramling.

Min första avramling,,, jag minns det som igår.. elr inte nej,
jag började lixom rida 1997!!

Men mamma förde såkallade dagbok på den tiden så hon gick raka vägen och hämtade "kalendern" från -97 och letade upp när jag hade trillat av första gången!!

det skedde den 8 oktober 1997!! på den tiden så kunde jag skritta själv men mamma sprang med när vi travade,
jag började rida den 3 september samma år, så hade ridit 4ggr. när första avramlingen kom!
Jag red på en liten shettis vid namn Skorpan
, en av mina favoriter,, det började kanske redan då att man gillade de hästar man flög av.. eller ja vet inte hur jag trillade av skorpan men det lär inte gått så vilt till :P  


Jag och Skorpan -98

Film!!

Tycker att det är dags för lite film här på bloggen!!

lämna gärna en kommentar,

Jag gillar såklart innehållet och även låten,, och ett extra + är ju att den passar så bra in här i denna videon,, se videon så förstår ni :P


♥ Del 15 – Mina drömmar.

Mina drömmar!!!

Vem drömmer inte om att vinna 3st GULD på samma VM!! vara rekord hållare i Kyr på över 90%!!!


ja som sagt vem drömmer inte om detta??!
men jag skulle behöva massor av mer talang, men en dröm är en dröm!!  

i en dröm kan man göra precis vad man vill :D 

Hoppning

Idag hade vi en sista hopplektion,, vi missade en under kursen så vi fick igen den idag,
jag red Calle :)
fick reda på att han hade varit lite vild med tidigare elev i veckan,
men han var väldigt duktig och lyssnade bra,, vi har ju haft problem med att svänga till höger, men idag var det inga problem alls :)

när vi skulle börja hoppa så kände jag direkt när jag svängde upp emot hindret hur en kallkår gick längs hela ryggen och känslan av krachen vi hade innan jul kom tillbaka.. så jag slutade rida och åkte häst., så han stannade såklart,, men sen kom jag igen och red! så hon hoppade ju såklart :P
sen gick det bättre och bättre, jag litar på honom och det känns som om han litar på mig :)
i slutet av lektionen skulle vi hoppa omhoppnings svängar, och det gick väldigt bra :) kul!!

känns bara så tråkigt att han måste åka
, synn när man trivs med honom.. men det är ju skolans häst och meningen är ju att alla ska kunna rida honom.. men jag rider gärna honom så mkt som möjligt innan han åker för det är en riktigt trevlig häst!

han måste bara få förtorendet för ryttaren och speciellt ryttarens hand! då han är super känslig och har ett läkt sår i underläppen på höger sida,, troligen har det fått självläka därav ser det illa ut och han förväntar sig nog att det ska göra ont,,


Här är ett klipp från hoppkursen,, fina Calle :)

♥ Del 14 – Vad har vi på oss på tävling

Dressyr outfiten:

Jag-
svart John Whitaker Hjälm, Plastrong från ngn dressyraffär som var på falsterbo, Svart Pikeur Kavaj, Helskodda ridbyxor, Svarta Pioneer stövlar.

Madenta-
Svart kiffer träns med swarowski pannband, Svart Tekna sadel, Vitt schabrak
Hoppoutfiten:

Jag- Svart GPA hjälm, skjorta Kyra K, Svart Pikeur Kavaj, vita knäskodda ridbixor, Svarta Dyón chaps, Svarta skor från Mountain horse. 

Madenta, Svart Jacson träns, remontgrimma köpt separat, Svart Prestige Arezzo D sadel, Grått Schabrak + luva från Anna Scarpati, Svarta Frambenskydd från Veredus med ludd eller vanliga märkeslösa svarta.

 

 

♥ Del 13 – Den här veckan.

Detta är första skolveckan på sista terminen!! helt sjukt, till sommaren tar jag STUDENTEN!!! :) härligt,, men sen börjar arbetslivet :P

Måndag: (igår) skolan gick bra förutom att bussarna var försenade osv..
Tisdag: började hos tandläkaren,, (tandregleringen) de kollade lite och nu ska jag inte dit förän i nov/dec.. yees!! skönt att slippa dem :P
Sen var det skola och började med Religionkunskap... Asagudarna Tor och Freja ni vet :P
Sen började Dressyrkursen jag red Maraccas, hon var inte helt samarbetsvillig,, men får väll skylla på att det har varit lov,, och så även för dem. i slutet gick hon ganska okej,, men jag kunde tyvärr inte nyttja tiden åt att jobba på min sits då jag hade fullt jobb med att hålla henne där jag ville :P

Jag och Maraccas i början av 2,an (ursäkta mina armbågar,, de är b,la dem jag jobbar med i dressyrkursen :P)


Onsdag: ska jobba med projektet och sen är det Hoppning!! och jag ska ha Calle :D hörde att han skulle åka på sportlovet :/ tråkigt men sant,, men det är ju inte den ända hästen jag har gillat som sedan har åkt,,, blir väll så när man gillar de lite speciella hästarna :P 
Torsdag: börjar med Riskettan på körskolan mellan 8:00-11:30 sen har jag bara en lektion och den är 14:10-15:40
Fredag: LEDIG!!! alltid lika skönt med lediga fredagar :P

mitt schema för denna veckan!!Hemma så kan jag inte rida,, pga att det fortfarande är is,, men får passa på att rida ut på Fredag när jag kan rida när det är ljust och kan våga mig ut,, rider inte ut i mörkret :P vi har så sjukt mkt rådjur och älg här.. så det är inte kul,, och de är ju på fälten på kvällarna :P
men jag måste passa på att rida Tess för vilken dag som helst åker hon tillbaka till ägaren.. tråkigt men sant! kommer bli tont utan henne :(

♥ Del 12 – I min ryktlåda.

för det första,, jag har ingen ryktlåda :P
jag har en sån här
 
den är super bra,, jag har hängt den intill min skötsel plats och man får plats med det mesta,, borstar, hovkrats, iduminsalva, lindor, benskydd och lite sånnt smått och gott som amn behöver innan sadel och träns skall hämtas..
den hänger såklart på lagom avstånt så att hästarna inte kommer åt den och drar ner den.. men sklle det ske så är det ganska tunnt material så den lär gå sönder innan hästarna skadar sig eller linkande...

den är verkligen att rekumendera 49kr på IKEA http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/70115578

Skolan är igång

skolan är igång.. vilket tyvärr intebär att uppdateringen kommer bli något sämre.. men jag har ju mitt "löfte" med att föja listan som jag gav mig in på :P
efter detta inlägg kommer jag att skiva om dagens punkt :)

skolan började inte så värst bra,, bussen från yngsjö var försenad och jag missade bussen till önnestad, så blev kvar på rese 1timme extra :P men fick iaf träffa min "syster" :) alltid trevligt

väl framme i skolan 1timme försent så gick man och hälsade på sin lärare som man skulle haft på morgonen..och 10min senare slutade man den lektionen,,!
sen hade jag håla fram till 12:20, då hade vi estetisk verksamhet, jag och Hanna gick ner till stallet och fottade samtlga hästar!.. kallt men fina bilder blev det :P
vid 14:10 började Arbete med häst och då Kajsa har blivit Mamma så kan hon inte jobba,, vi har ist fått Ida-Maria.
vi skulle egntligen klippt skolhästarna,, men pga samma gamla vanliga (dålig info) så hade ingen rätt kläder för detta,, så vi fick prata om doping ist, sen skulle skolhästarna in,
och innan jag avslutar här så måste jag faktiskt säga att stallplanen såg ut som kom och hjälp mig och dö!!! halm rester precis överallt,, visst det är snö och is blandat med grus för att inte halka... men jag har själv gått i 1.an och fick minnsan kratta stallplanen,,, hmm det synns att Maria har slutat,, det såg inte ut så här hon jobbade kvar,, aja får väll skylla på att det är första mockningen utan hennes vakande öga :P

hemma har jag inte ridit iaf.. utan skridskor går ej detta :(
jag har fixat lite med projektet och lite annat kul :P

nu ska jag pulicera detta och börja skriva på dagens punkt.. men först tänkte jag ladda upp en av bilderna jag och hanna fottade idag :)
Den är på finast "Calle" som jag förövring fick reda på att han skall åka från skolan,,
han passar kanske inte där,, tydligen så hade det inte gått så bra i övriga lektioner.
men om han är kvar till på onsdag så SKA jag ha honom på sista hopplektionen,, och det vet Ida-Maria :P
för det är en mkt fin häst men lite speciell att rida men det är sånna hästar man lär sig sjukt mkt på :d + att de är väldigt mycket roligare att rida :D:D

Btw imorgon är första lektionen i dressyrkursen :) jag förväntar mig träningsverk.. :D vilket jag ser framemot att ha då jag inte kan vara så aktiv med mina egna för tillfället :P

Quest for fun Z "Calle"♥ Del 11 – Mina ridkompisar.

Då jag bor på gård och grannarna rider när jag är i skolan.. så rider jag oftast själv,, men ibland händer det att man rider ut på helgen, då är det oftast med Ilona. :)

Men jag rider egentligen helst själv,, det bli nästintill aldrig ordentlig ridning när man rider tsm.. och för den delen så rider man ju bara ihop om man rider ut,, visst det är alltid kul att ha sällskap i stallet och så men om man rider på banan så jobbar man ju sin egen häst och lägger all fokus på den. :)

men när jag hade Snoddas på Älleköpinge så hände det väldigt ofta att jag och Sandra http://teamjohansson.blogg.se red ut, speciellt när hon hade sin D-ponny Amaretto, ( sen flyttade hon ganska snart efter att hon skaffat storhäst :/ )  

jag är en enstöring och är gärna för mig själv,, speciellt när jag är bland hästarna vill ge dem min fulla uppmärksamhet,, de är ju där för mig! :)

Tänkte bjuda på en väldigt gammal bild :)
Jag och Sandra :D
♥ Del 10 – Det här hade vi på oss idag

Idag har Hoppsan fått stå i Centrum!!
lite tömkörning och sen koplade vi fast en pulka efter.. hon trivdes med det och var inte ett dugg rädd.. bara de andra hästarna runt omkring som blev lite tokiga :P

vi la även några snöklumpar i så hon fick dra något kilo.. nästa vinter kan hon säkert dra grannens barn :) och en vacker dag så kan hon kanske dra mig på en vagn :)

Detta hade vi på oss idag:
Jag-- Fleece mössa från Agria, rosa tröja från Ullared, Helskodda ridbyxor från Kyra K, Läder stövlar, Dunjacka från BikBok, Ridvantar från Jacson 


Hoppsan-- Hemma gjort träns (sidostycken + "snok"rem (elr nedre nosrem.. vet ej exakt vad det heter) har iaf satt ihop det, Tolksele från Hööks, Hemma gjord maggjord, Teddypadd + 2st paddar till lindor
eftersom hon inte har växt klart så har vi inte köppt ordentliga saker,, men till våren kommer jag att göra detta, allt för hennes bästa :)  nu tar det väll ett tag innan vi gör detta igen,, skolan börjar på måndag och jag lägger ju mest tid på de andra hästarna, men ibland måste man ju ge Hoppsan lite extra uppmärksamhet,, även om man borsta osv.. måste ju vara tråkigt att bara gå i hagen.

ut i snön,,! Madenta blev lite galen i hagen :P

oj,,! min lilla Bebis har blivit stor!

tanken slog mig igår att nu när vi passerade 1 januari så räknas ju hästarna som ett år äldre..
vilket betyder att lilla Madenta är 7år!! helt sjukt, nu går hon som avd A och går bland alla andra hästar.
visst man får ju rida Avd B men hon räknas ju ändå som Avd A..

Men Madenta räknar jag själv som ca 5år.. då hon har blivit riden ordentligt/regelbundet i 2år (de åren jag haft henne) och hon är väldigt stor vilket gör att det tar längre tid för stora hästar, de växer lite mer än andra och har lite jobbigare att jobba ihop kroppen. först nu kan hon jobba ordentligt.
Som 5åring skall de kunna (inför Championat) förvänd galopp, skänkelvikning och enkla byten,,, det är på den nivån Madenta ligger.
i Hoppningen skall de gå 1,20m.

om man ser ur års championatens perspektiv så skall en 7åring kunna väldigt mkt!! :P 
i Dressyren skall de kunna. öppna, sluta, galopp sluta, halv piruett, och byte i vart 3:e,
visst det kanske är rimligt för en häst som blev inriden som 2½-3år och har lätt för sig :P
om man ser vad en hopphäst skall kunna så ska den gå 1,40m!! enligt min mening så känns det ganska tufft, om man ser vilken belastning det blir på kotorna,, och man vill ju ha hästen att hålla ett tag iaf :)

därav kommer jag nog inte satsa på de stora championaten.. iaf inte i hoppning, för jag ser hälldre att de håller länge och kan gå de stora klasserna sen,.
läste någon stanns att Jens Fredricsson sa " om det är min egen häst som jag ska behålla och tävla, så går de oftast inte championaten, men är det en försäljningshäst så går de championaten och upp i klasserna så snabbt som möjligt"  
Det bevisar ju bara att även han vill att hästana ska kunna gå de höga klasserna lite längre fram och kunna stanna på den nivån. 
men man får ju göra som man vill med sina hästar.. men jag anser att man ska låta hästarna vara unga så länge som möjligt och absolut inte pressa upp dem i klasserna!

Jag tycker varkligen inte om det nya sättet att se på hästarna.. om man letar häst så "ska" de vara så högt utbildade som möjligt, de ska vara väldigt unga.. 9-10 är typ för gammalt?! hallå?!?! och sen ska de ju inte ha en ända liten skavank... hmm! inte konstigt att hästarna inte blir sålda!!


Det jag tycker är viktigsat i hästens utbildning är att man håller samma nivå inom hoppning och dressyr,,(speciellt för hopphästarna)
man kan ju inte kräva att ett dressyr ekipage ska hoppa 1,30 bara för att de är uppe i MSV dressyr ( alla dressyrryttare vågar ju inte hoppa)
Men om man sattsar på hoppningen så tycker jag att man ska kunna samma saker som man gör i dressyren,, visst kanske inte tävlings kvalité men just för utbildning och framför allt lydnad. 
om man hoppar 1,20 så ska man kunna rörelserna upp till LA (förvänd galopp, skänkelvikning och samlad respektive ökade gångarter) rider man 1,30m skall man kunna öppna,sluta även bakdels och framdels vändning.
galopp ombytena ska ju en hopphäst kunna tidigt men de ska även vara starka i den förvända galoppen..


Jag och Madenta efter uppridning till Talang Skåne.. på Flyinge. :)


♥ Del 9 – Min tro

Jag tror på ödet! :) och att allt som händer ahr en mening och en anledning.
jag tror även att vårat öde ör förutbestämt,, vet ej hur men det känns så, det är förutbestämt vad som skall hända i vårat liv.

tack vare detta så har jag kunnat gå vidare efter de tragiska händelserna som har hänt, med t,ex först Snoddas och sen Olliver, det var hemskt det som hände och men det var tydligen inte menat att jag skulle sluta som jag ser det ponnytiden. men sen vet ni ju hur det gick när jag fick Tess :) jag fick möjligheten att avsluta på en nivå som jag aldrig har vågat drömma om!!

och bara för att tillägga en sak,, hade inte Snoddas blivit skadad 2007 så hade jag nog aldrig börjat sattsa på Dressyren och då hade jag inte insett att det var min gren :P


Söta lilla Madenta som 2åring :)
Tänk hade jag inte börjat å Önnestad hade jag aldig hittat min sötnos :)

♥ Del 8 – Ett ögonblick.

Ett ögonblick,  antar att jag ska skriva om ett speciellt ögonblick, nu är ju frågan bara vill ni läsa om ett bra elelr ett dåligt?!

men jag bestämmer,, det är ju min blogg xD hihi! (självklart får ni påverka vad jag ska skriva om,,)

Ett ögonblick som jag minns väldigt tydligt och det har på senare år förändrat hela mitt liv!!
Ögonblicket jag pratar om är första gången jag såg Virdarnas Snoddas!!
min C-ponny som jag hade i 4år :)
när jag såg honom blev jag kär och hade bestämt mig att honom ville jag ha,
vet egentligen inte vad det var jag såg i honom men det var något! och det blev ju väldigt bra efter mycket jobb!

när vi köpte honom så var han FET!! inte tjock utan FET! ha hade extremt tjock man och den hade nog aldrig blivit ryckt,, men det fick vi svar på sen då han blev lite galen när man skulle rycka manen,, klämde in en i väggar osv. Men han var helt underbar att rida,, super snäll, pga mina tidigare erfarenheter av ponnyer så litade jag inte på honom.. jag travhoppade ett litet kryss på 30cm (väldigt litet då jag tävlade min B-ponny i 90cm!)


vi gick som bekant från LD hoppning till LA på 1år, sen 2007 skolade vi om till dressyr och fram till 2008 plockade vi vinster och placeringar i samtliga starter i allt från LC:2 till LA:1. men pga en olycka var vi tvugna att plocka bort min ängel i juni 2009 :'(

Allsv div2 2005,DM 2006Gärds 2006 LC:2New forest SM 2007


så när jag träffade Virdarnas Snoddas så förändrades mitt liv
,, utan honom vet jag inte var jag hade varit idag,,
han visade att inget är omöjligt och han var den fula ankungen som blev en svan! :P
det var med honom som jag insåg att jag kan förändra en häst till något bra :D

Toppenhumör!!

jag blir verkligen på ett bra hunör när man loggar in här coh ser att statestiken på er läsare har stigit :)
alltid kul att se,

lämna gjärna en komentar om vad ni vill läsa om, självklart kommer jag att fullfölja "utmaningen"
men jag kan ju såklart skriva om annat också :)

på måndag börjar skolan och sen börjar Dressyrkursen. som jag ser framemot då jag verkligen vill utvecklas under denna kursen :) höga förväntningar, får väll prata med Ida-Maria och se vad vi kan göra :P
jag kommer skriva om vad vi gör och förhoppningsvis kan jag dela med mig om övningar osv,,,

Men framförallt så är man tillbaka med kompisarna :D har inte träffats på ett tag nu och från att traffas varje dag till att ha lov,, känns lite konstigt och nu går vi in på sista terminen tsm!! usch!

med tanke på detta med att träffas varje dag och umgås ofta osv,, jag och Hanna Cyrén har varit kompisar väääldigt länge!! började med att Hanna började tävla och sen åkte vi tsm på tävlingar och på den vägen är det,, tyvärr så har inte hanna hitat någon ny stjärna, men det kommer väll :P
Vi har hållit ihop ett bra tag och jag har verkligen inga tankar på att förändra något! :)

Jag och Hanna på B-ponny!! jag till höger på den ljusa ponnyn :)


2år senare, jag och Hanna innan hoppträningen (eller hannas hoppträning, snoddas var precis igångsatt efter skada så tränade inte) Jag längts bort!Ytterligare 2år senare, Hanna och jag på skolans öppet hus!
♥ Del 7 – Min bästa häst.

Min bästa häst!

det måste vara Tess, det är iaf den bästa hästen jag har haft,tränat och tävlat.
jag äger inte henne men jag har henne på foder och tränar och tävlar, men tyvärr så är hon en ponny och jag får inte tävla henne längre så snart så komemr vi att gå skilda vägar :(

Jag fick denna underbara ponny i November 2009 hon var då klar för LA dressyr, hade hått FEI innan men det var ca 1år sen, så hon var lite ringrostig i skolerna osv,
hon ville gärna gå i lite för hög form och släppte lite på kontakten och bettet. 

i februari debuterade vi i Malmö Regional LA:1 och LA:P1, jag minns bara att hon var jätte fin på framridningen men när domaren blåste startsingnal och jag red upp och hälsade så försvann all bjudning i hästen, det var precis som om hon inte ville och tyckte att det var tråkigt, samma sak i båda klasserna och %en låg på 58% i LA:1 och 56% i LA:P1

nästa tävling var skabersjö och där fick vi 64% i LA:1 vilket var stor förbättring från sist och ett kval till Nationella LA klasser, 
men i LA:P1 så gick det inte fullt lika bra men det gick bättre än sist iaf.. nu fick vi 58%

Vi åkte till ljungby och där red vi på 66% i LA:1 trots en felridning. vilket betydde att jag var kvalade till Nationella LA starter!!
i LA:P1 fick vi lite strul i galoppdelen så landade på 56%

i slutet på Mars åkte vi till Färs härad och där fick vi 68,68% i LA:1 och slutade 2.a :D
i LA:P1 fick vi 61,58% vilket var väldigt nära kvalgränsen till FEI som ligger på 62%

i mitten på April debuterade vi Nationellt i Hässleholm red LA:2 vi slutade på 61% vilket känndes väldigt bra för en Nationell debut!!

1 Maj började utesesongen och det betydde at tTess blev lite piggare och man blev själv mer motiverad :P alltid kul med utesesongen 
Vi åkte till Dagstorp och där fick vi placering i båda klasserna! 2.a i LA:1 på 67% och 4.a i LA:P1 med 61,31% (vilket även var väldigt nära kvalgränsen)

den 13 Maj åkte vi till Ringsjön och blev 2,a i både LA:1 och LA:P1 känndes riktigt bra!!

den 22 Maj åkte vi till södra sallerup! även här blev vi 2.a i både LA:1 och LA:P1 men denna gången satte vi ett kval till FEI med 64% i LA:P1 :D

den 6 juni åkte vi till åsbo, mest för att försöka få FEI kvalet, men misslyckades tyvärr med ca 1% men jag red även LA:1 som dock var lokal men det var ett stort startfält då de bara hade en LA:1 då både lokala och regional ekipage var med, vi lyckades vinna på 71%!!! 

den 19-20 juni
åkte vi till Sösdala! den 19 red jag LA:P1 och fick mitt kval till FEI!!!! red på 64% :D känndes väldigt skönt att klara av årets stora mål!!!
den 20 red jag Nationell LA:2 på 65% och endast 45min senare red jag LA:P1 på 61%

detta känndes helt overkligt att man hade kvalat tïll FEI 
vi red någon hopptävling med henne men pga mig så fick vi något stopp, men hon skötte sig super!!

den 18 juli debuterade vi FEI i Kågeröd!! har nog aldrig varit så nervös i mitt liv!! 
red först FEI's lagtävlands program för ponny på 62% missade SM kval med 2% 
FEI's Ind Mästerskaps program red vi på 60% 

sista helgen i juli åkte vi till Båstad och startade Hansbo Dressage Open! med massor av Svenska och Danska ekipage. 
på lördagen startade jag FEI lagprogram men pga nerver och lite strul innan då vi kom dit samma dag och fixade massor och sen skulle jag rida.. så blev % väldigt dåliga red på 56% men det var 10% mellan 2st domare.. domare C hade mig på 61% :) men är det 3st domare så spelar det inte så stor roll. 
på söndagen red jag först FEI lagprogram, allt känndes bra och vi red på 63,7% vilket var 0,3% ifrån ett SM kval. men det spelade ingen roll då jag behövde 2st för att få starta.. men det var nära :P hade ju 62% i kågeröd
jag blev precis utanför placering vilket känndes helt overkligt med tanke på startfälltet, men hade inte de danska ekipagen varit där så hade jag blivit placerad.. men men :P
1timme efter FEI lag så red jag FEI mästerskap prog inne i ridhuset, och både jag och tess var lite trötta efter dagen, så vi red på 59,5% vilket är bra men kunde varit väldigt mkt bättre  
 
efter detta fick hon lite tävlings paus då vi hade ett derby som väntade i slutet på aug, men helgen innan derbyt så åkte vi till Skormberga och startade en lokal LA:1 den vann vi på 69,73% :) med gott självförtroende så åkte vi iväg till Dagstorp!!

SVENSKT PONNY DERBY!!!
Red lilla rundan som går över nationella LA program!!
Fredag: red vi LA:1 på 66,8% och slutade precis utanför placering blev 12a med 11 plac med det känndes mkt bra då vi var över 40st startande!!
Lördag: Lagtävlands prog för ponnyallsv detta var debut i programet och vi red på 67,14% och slutade 10.a vilket blev min första nationella placering :) på kvällen fick jag reda på att mina resultat räckte till A-final!!!!
Söndag: A-final i LA:4 hela dagen innan start pluggade jag program då jag inte hade räknat med att komma till A-final. vi red på 62% vilket känndes bra men räckte inte så långt, 
nivån var väldigt hög på derbyt näste intill alla har varit godkända i samtilga starte i lilla rundan!! bra gjort :)

den 11 september blev sista starten då de regionala tävlingarna tog slut och vi får inte rida lokalt mer, 
ringsjön hade sista tävlingen och jag red LA:P1 på 61% ingen bra ridning från mig
sen red vi LA:4 på 66% och 2.a :D nu ångrar jag att jag inte hade tränat på LA:4 innan derbyt!

tävlingarna tog slut för oss ovh vi hade bara hoppallsv kvar, men pga mig så gick det inte så bra, men bidrog iaf med en felfri ritt till laget i omg 1 :9


OUT OF TOUCH är en ponny jag aldig kommer glömma, hon tog mig till högsta nivån på ponny dressyr!! att få avslua ponny karriären med några få % ifrån SM är inte helt fel :D


 

4/1 2011

jag har varit på körskolan idag!! alltid lika kul :)

Jonas var inte där idag så fick köra med Åke ist,, har gjort det innan så det var lugnt.
vi skulle köra enkelriktat, inga svårigheter direkt (man får ju inget möte) :P efter att vi hade kört på lite olika vägar oc hhan hade ställt massa frågor om regler osv så skulle vi köra i rondeller och för er som har varit i kristianstad vet att det finns 2st stora rondeller! de har 2st filer så det gäller att ligga i rätt fil och hålla koll på allt när man skall ur rondellen, det gick bra men glömde att titta i "dödavinklen" en gång innan en rodell så han "skrek" -där hade du blivit kuggad- jag bara -Va?!,, men han förklarade felet och sen gick det bra igen :)

sen var det dags att köra tillbaka till körskolan, tar ju en stund att leta parkering eftersom de inte har egna platser så måste man ju leta :P

nästa vecka ska jag köra igen, men innan dess blir det riskettan.

när jag kom hem så gjorde jag inte så mkt för att vara ärlig :P hästarna fick vila, men ist fick Hoppsan stå i centrum!! jag tömkörde henne lite,, la även på henne tolkselen,, näste vinter vill man ju åka puka bakom.. om hon orkar vill säga, hon är ju ganska liten.. men det ska nog lösa sig :)
innan vi gick tillbaka hem så mötte vi grannen Ilona och hennes dotter Vinja, hon fick sitta lite på Hoppsan dock stillastående, men det är första gången hon har ngn på ryggen.. visst jag har lutat mig över henne och så,, men inte samma sak.. en vacker dag kanske hon går att rida :P

Söta Hoppsan när hon var 1 dygn!!Hoppsans Mamma Skrållan (första hästen jag red när jag började rida!!)Hoppsan och hennes Mamma skrållan (som är 1m i mankhojd)Hoppsan förra våren!


Bloggtips!!

Tänkte ge er ett Bloggtips,!

Besök gjärna http://jessiejump.blogg.se/  en duktig tjej med en bra coh läsvärd blogg med fina mycket fina hästar :)


Om ni är intresserade av länkbyte (som detta) så hör gjärna av er :)

♥ Del 6 – Min dag.

Min dag.!
kan beskriva hur en vanlig dag ser ut för mig.

Skoldag: går upp mellan 06:00-06:30- fodrar, och ibland äter jag själv frukost (jag är medveten om att man måste äta frukost men kan bara inte.
07:05- Buss till skolan
08:30-15:40 Skola!!
17:00- hämtar mamma mig i Åhus
sen när man kommer hem blir det att äta lite mat oftast bara någon macka eller liknande,
och ca 18:00 brukar jag vara ute i stallet, då blir det mockning och fixa inför kvällen (fodra och vatten)
sen rider jag mina fina hästar och sen kommer de in.
jag kommer in igen runt 20:30. beror ju helt och hållet på hur länge man rider osv.
sen blir det att äta kvällsmat och sen eventuella läxor (tacka gudarna för att man inte har så mkt läxor)
sen blir det dusch och ev TV sen väntar sängen!!
och kl 06:00 ringer väcka klockan igen!!

om jag inte går i skolan så går jag upp kl 07:00 och fodrar sen somnar jag om och runt 9 kommer hästarna ut,
sen rider jag ibland en häst innan lunch, och lunch för hästarna är vid 1.
och när de har ätit upp vid 14:30 så rider jag en häst till och sen fixar jag stallet. och vid 19:00-19:30 så kommer hästarna in (hästar gillar ju rutiner så bara för att man är hemma så kan man ju inte ta in hästarna super tidigt, + att de trivs ute och inte i någon box, där måste de ändå stå hela natten.


detta är min vardag!!


Bloppis!!

tänkte sälja lite saker,, här är en del av dem!

SVEA-Sverigetäcket, ländtäcke. regn passar ponny ev liten häst, knappt andvänt.
nypris ca 250kr. NU: 150kr

cremefärgat Jacson hoppschabrak, 16", använt 1 gång. 
100kr Sadelgjord svart med resår, 1m, från EVENT  75krSvarta läder senskydd, endast använda på tävling ett fåtal gånger.
ponny, 100kr
Vid intresse hör av er till Ricky_mulle@hotmail.com

♥ Del 5 – Vad är ridning för mig.

Det är allt jag har :P om jag tvingas sluta så vet jag ärligt talat inte vad jag ska göra, jag kommer isf bli en riktig soffpotatis som inte gör ett smack!!

det är ridningen som jag lever för och det känns som om jag har hittat något som jag verkligen kan bli riktigt bra på. det är en lång väg men man blir aldrig färdig lärd och det är en så härlig känsla.. resan tar litxom aldrig slut, varje dag lär man sig nya saker och känslan av att kunna komunicera med ett djur på 600kg med små signaler är helt underbar!! att känna att de litarpå en och att jag kan lita på dem.
för de skulle ju kunna göra precis som de vill, för att djur på 600kg de rår man inte för i ren styrka osv.

i hela grundskolan så fick man alltid höra,, usch hästar!! super töntigt, men jag har aldrig riktigt brytt mig om det, jag trivs med det jag gör och kommer att fortsätta så länge jag kan!!

och vem vet en vacker dag kanske drömen om eget företag med utbildning/tävling och försäljning av hästar och ponnyer slår in :)

men först ska man ju plugga klart :) jag har ju trots allt några månader kvar,,!


♥ Del 4 – Det här gjorde vi idag.

Idag har jag varit super effektiv!!

Jag har ridit Tess barbacka en sväng på förmiddagen, riktigt mysigt i solen :)
Sen har jag fixat lite i stallet, började redan igår men då pallade jag inte så mkt :P
men jag har börjat stor städa!! det kommer bli fint!
jag har även börjar kolla igenom mina saker, och kommit underfund med att jag kan käna lite pengar!! jag har ju massor av ponny saker! som jag inte behöver, Tess har sina saker och en dag går vi ju skilda vägen :(
jag kommer ladda upp bilder på sakerna här så kan även ni köpa :D

Efter mitt städande och lunch så red jag Madenta en sväng på fältet, även henne barbacka! innan har jag bara gjort det på ridbanan "eller jag jag var ute igår med",,, då hon kan vara lite busig och jag inte litar på balansen :P
men nu fick det bära eller brista, det bar!! hon var jätte duktig :) visst pigg och glad såklart men det är ju meningen :P Mamma kom efter en stund och hon hade kameran med sig :)

sen har det inte hänt så mycket mer jag har mockat och släppt in hästarna och såklart fodrat..!
Tyckte att bilden blev så mysig med solnedgång i bakgrunden :D

Vi minns 2010 !

nu har vi ju lämnat 2010, känns bra, men jag hade gjärna spolat tillbaka tiden, men nu går inte det så vi för låte tiden rulla på i vanlig tackt och ta vara på varje dag! :)

lite återblick på det gångna året.

Fått fina placeringar från Lokalt - Nationellt med finaste Out of Touch!
 


Blivit klubbmästare i Hoppning med min Dressyrponny!En dröm blev verklighet!! Startade FEI's lagtävlans och FEI's Mästerskaps program!
Missade tyvärr SM med några få %Madenta gick felfritt i 90cm !!
SVENSKT PONNY DERBY A-final + 10.a i Kval 2 första nationella placeringen
Debuterade Madenta i 1,10m!!KM i dressyr Madenta 65% i LC:2,LB:1
Startade GazBee (My´s Ponny) i omg 2 av hoppallsv  Segrade med Laget i omg 1 dressyr allsv (jag red Pom-Pom)Allsv omg2. 2.a i Förklassen 68,9% och 68,5% i Lagklassen!!
Sista ponny starten!!  Backaholms Pom-Pom! 
4.a med Madenta i LC:2 64,64% Gärds Rf Första placeringen!!
Årets sista start!!
Detta har varit ett underbart år!!!
Jag har avslutat min ponnykarriär, på högsta nivå i dressyren!
Jag har även blivit placerad med samtliga hästar jag startat.
(Tess, Madenta och Pom-pom "undantag" Gazbee men det var bara en lagklass)
 


Nu är jag väldigt spänd på vad 2011 har att erbjuda men det skall mycket till för att toppa detta!! :D

♥ Del 3 – Mina ridkläder.

Mina ridkläder okej 

Dressyr tävlings "outfit":
**Jag har en "JW hjälm" eller egentligen Charles owen, stilren och väldigt snygg, enda negativa är väll att har man den för mkt på sommaren i siolen så blir den blekt, men jag använde den bara på tävling då. + at det finns ingen "ventilation" så den är sjukt varm på sommaren.
**jag rider alltid med plastrong på dressyrtävling, inget måste men det är snyggast! + att du kan ha linne under, perfekt till sommaren! sen en broch till den så den håller ihop, nu har jag en med mer "bling" :P
**Jag har alltid "blingbling" öronhänge, vet ej vrf.. ngn idè jag har fått.
** Kavajen är en Pikeur, helt underbar! dock börkar den bli lite liten, köptes 2007 :P
**vita vantar är ett måste!! iaf inom dressyren.. tycker jag iaf mina är från Rockel
**helskodda ridbyxor
för bästa sitförmåga :P, dessa är från Roping, men har även från mountain horse
** Pioneer stövlar, långa modellen, tycker att det ska vara långa stövlar till dressyr. dock är de inte så omtyckta då det har sjunkit ihop så jag har inget stöd ordentligt och de har töjtsig (eller har jag blivit mindre) då de kasar ner när man rider,, INTE OKEJ!! de är för mjuka i skaftet.


 


Hopptävling:
Det som skiljer sig mellan hopp och dressyr är dessa 4 sakerna,
**GPA hjälm!! helt underbar
**Säkerhetsväst, den är från HL (danskt företag) även den är helt okej, men då man slarvar här hemma så känns det ju konstigt och stelt att rida i den på tävling, men regler är regler,, men nu finns inte dne reglen längre (inte för mig iaf jag är "senior") :P
**Chaps från Dyón, super bra passform och stöd för skänklen, och väldigt mkt smidiare med chaps i hoppningen + att dessa är stilrena och snygga!
** Skor från mountain horse. smidiga och bra passform!
** Jag rider alltid i kavaj (undantag är om det öser ner eller är svinkallt)
** och har alltid mina "Blingbling" öronhänge :)


Hemma + skolan: jag har i prinsip samma saker, rider oftast i min GPA hjälm, sen vanliga ridbyxor, både helskodda och knäskodda, från Kyra K, Whitaker, Mountain horse osv. de slits ju ut :P men jag lägger hälldre lite extra pengar på dem då de ska sitta bra, vara snygga och hålla. inte jätte ofta man hittar super billiga som når upp till min "krav" xD
Det jag inte använder på tävling är ett par andra stövlar, jaf hade de fram till April iår då jag köpte de andra dressyrstövlarna. 
jag fick ett par av en kompis för några år sen. de är helt underbara, dock utslitna men älskar dem ändå :) 


Som ni ser lagom korta och utslitna, men de är riktigt sköna!!! och jag har haft dem i minst 2år :)
 

RSS 2.0