Tisdag

jobbet har gått bra,,, en stor del av dagen gick ju åt till intervjun jag följde ju med när Ulla red osv,, blir nog en hel del fina bilder!
sen när de hade intervjun så "passade" jag hästarna i hagen,, Richelle och Lidro blir galna när det är för mkt knott som det är nu i denna värmen, och när jag hämtade in dem senare så upptäckte jag att fotografen smög runt på gården,, :P han fottade en del när jag tvättade hästarna osv :/ aja jag gör mitt jobb och han sitt :P

imorgon ska jag rida lille Lidro så Ulla ska iväg, alltid kul att få rida honom!!!
på torsdag så ska vi till Flyinge, då Ulla ska träna och på Lördag kommer Eva-Karin från strömsholm som ska hålla lektion för Ulla! det sägs att Eva-Karin ska vara super bra så jag får lyssna noga!!!
dock får jag se hur länge jag hinner stanna på Lördag då jag ska på Studen firande!! har en "kusin" som tar studenten, och den får man ju inte missa! :)

nu ikv red jag Madenta och hon går finfint,, jag ska börja plugga in LA:3 och LA:4 så jag kan öva på delar från programen!
den 23 juli blir det Gärds! :D


Everlövs midsommar dressyr!

Bild från Ystads Allehanda


Ja lite kort om helgen då!

Torsdag: körde vid 1 och när vi var framme ca 1tim och 15min senare så fixade vi med box och lite annat,, runt halv 4 så Red Ulla Richelle en sväng på tävlingsbanan. Richelle är inte den som bryr sig om nya platser så hon tog allt med ro!

Fredag: Ulla red en stund på morgonen runt 10, sen var det start senare på em då Intemedier 1B, det blev 68% och en 4,e plats!
på kvällen så var det midsommar fest och, trevligt folk och god mat! 
 
Lördag:
samma rutin på morgonen och Richelle såg väldigt fin ut. på em var det dags för Grand prix programet gick bra men slut %en blev inte så bra,, 63% men en av dommarna hade henne som 18plac och de andra som 7,a och 8,a men det var inte bara ulla som råkade ut för de missödet! aja bedömningsport är som det är..
Under dagen blev vi bjudna på VIP-lunch,, mkt trevligt. dock så valde de flesta att gå dit på söndagen men då Ulla hade en sen start på lördagen så valde vi att äta då.. själv åt man Ryggbiff gratinerad med ädelost, wokade grönsaker och potatis!.. väldigt gott och alltid trevligt med gratis och speciellt när det är sånn fin mat!

Söndag: på morgon gick Ulla en sväng med Richelle och på em var det dags för kyr!..de genomförde en väldigt fin sådan och även Piafferna blev ganska bra,, för att vara Richelle (hennes svåraste moment) de slutade på 68,9% men dock precis utanför plac,, med 0,09%!!! retlig nära!
men Ulla var väldigt nöjd och Richelle var väldigt fin så placeringen spelade ingen roll i de läget.


Helgen har varit bra, har träffat trevligt folk och sett massor av fina hästar! såg b,la Marina Mattsons debut i S:t George som gav henne en 2.a plats trots en miss på ena kortsidan.. men annars en riktigt fin och bra debut. 
pratade även en hel del med charlotte och rasmus Haid-Bondegaards hästskötare då vi hade hästarna i samma stall.. både Charotte och Rasmus är väldigt trevliga de också! 

men nu är vi som sagt hemma och om 1½vecka blir det Falsterbo!! 
imorgon kommer Hippson och ska intervjua Ulla.. :)

btw efter kyren så kom Ystad allehandla och intervjuade Ulla.. intervjun finns här
  "dock en grov miss,, de har skrivit att richelle är 2år.. men de menar nog 12 :P + att Ulla menar att hon är ung i grand prix osv" --> http://www.ystadsallehanda.se/sport/article1503827/Nojd-Ulla-Hakansson-beromde-tavlingen.html


Packat klart!

japp,, nu har jag packat klart,, nästan iaf :P lite lunch lådor som ska fixas,, men annars är jag nog helt klar.
efter lunch imorgon så åker vi, innan dess ska jag hinna packa resten där, mocka. men det lär jag hinna :P

Idag efter Jobbet åkte jag till Åhus och åt Pizza med sis och Lina :) trevligt trevligt.. tyvärr så synns man ju alldeles för sällan, men det ska vi ändra på :P elr försöka iaf,, har upptäckta att det är svårt att ha ett socialt liv utanför jobbet,, då jag är "bunden" nästan alla helger då Ulla ska tävla, men man får ta sina chanser när det går :P
nästa helg blir det iaf Student firande. har en "kusin" som tar studenten,, det lär nog blir trevligt :)

Men nu ikc runt 9 närmre bestämt så red jag Madenta.. skulle egentligen inte men kunde inte låta bli :P
hon gick på Kandaret för 2,a gången och hon bryr sig inte ett dugg,, elr jo hon svarar ju om hon ska osv.. men hon verkar inte bry sig om att hon har 2 bett i munnen, idag spände jag kedjan som den ska vara.. igår var den på tog för lös.. såg det på bilderna som mamma tog... stången blev väldigt vinklad och ändå så hände inget.. aja hon gick fint iaf..!! 


lite bilder från igår!! började ju såklart att bara rida på bridongen ("vanliga bettet") 


 
påbörjan till sluta!  kan verkligen se hur hon försöker! <3

Svar på Kommentar :)SV: Hej! det är bara bra :)
hoppas att det är bra med dig också :)

Tack :), ja visst kan hon.. men dom där frambenen har hon inte så mycket koll på :P, men hon har det i sig, men hon "tar inte direkt i" på 90,1m :p 
men sen tränar vi inte heller så vi tränar ju inte fram någon teknik :P men hon ska ändå inte bli hopphäst så mig kvittar det + att jag sattsar inte på hoppningen längre ;) 
kram!


 

Hoppbilder!!

bilder från Gärds tävling
Samtliga bilder är tagna av Matilda Stigsson!!

0,90m

1m


en dag på jobbet!!

dagen har rullat på bra :) dock inget härligt väder, regn och åter regn!!
men på em var det ganska fint ändå.. jag Red Lidro en sväng, Ulla var inte hemma. men jag fick prova mig fram som hon sa :P
men jag fortsatte bara på det jobbet vi brukar göra,,
Innan jag körde hem så kom Ulla hem, väldigt glad var hon också! -"Jag har fått ett Wild Card till Falsterbo!" sa hon och glädjen syntes långa vägar :P
så nu är det bestämt,, den 5-10juli så kommer vi att vara i Falsterbo!!

nu till helgen är det Everlöv och vi åker på Torsdag efter lunch och kommer hem söndag kväll.
under tiden blir det nog inte uppdatering,, möjligen något litet via mobilen. men annars kommer det på Måndag!

Nu ikv har jag ridit min prinsessa!! och GUD va fin hon är!
Ringde även ett "speciellt" samtal idag, det kan leda till något stort! men det får ni veta tidigast om någon månad :P hehe!!! säger bara att det är en dröm som kan gå i uppfyllelse! man jag drömmer ju ganska mycket :P

efter detta tänkte jag slänga in lite bilder från Gärds hoppningen!!


19 juni

nu ska det ju vara sommar på riktigt snart,, midsommar till helgen ju! dock har denna dagen inte bjudit på ngt sommar väder,, lite små grått och lite regn.

Fanny var här och red Madenta, och det gick precis som jag hade tänkte mig... alltså väldigt bra. Madenta verkade trivas och lika så Fanny :)
känns skönt att kunna åka iväg och veta att hästen kommer ha det bra!

nu blir det lång film på TV4 - Million dollar baby.
och imorgon är det jobbet som kallar.


kan också meddela att jag har börjat fundera,, och jag har inte en aning om hur jag ska lösa det!! men hoppas jag kommer på något snarast då grubblande bara lider till att jag mår dåligt!

ledig helg!

åkte till Willands på fm och tittade på hoppningarna. träffade lite trevligt folk familjen Berg och även vår granne Emma med familj.
nu ikv har jag ridit min finaste! och hon går bättre och bättre. ska prata med Ulla i veckan om mina tävlingar, men det ska nog inte vara några problem :)

jag har även städat lite!!! tummen upp på det! under städandet så insåg jag att jag har ganska många lindor.
och bara 1 par benskydd, fram och bak.. + ett par fram med ludd :P
men jag har desto fler lindor,, men jag tycker att det är snyggare och det går ju ändå så snabbt att linda så då kan det ju vara lite extra snyggt :P

imorgon kommer ju Fanny så Madenta kommer ju gå en sväng på banan, och på måndag börjar jag jobba igen :)

som sagt en hel del lindor :P


olika ryttare

tänkte bara slänga in en förklaring till vrf jag inte slänger upp vem som helst på Madenta,, och inte på någon av mina hästar.
Skulle något hända med ryttare eller häst så blir det mitt ansvar,, speciellt kommer det på mitt samvete.
Nu behöver jag någon som kan rida henne när jag är med Ulla på tävling,, så inte bara 1gång för att prova.

Mina ponnyer speciellt Snoddas var det en del som red, men han var super snäll!! lite svår att rida ihop och hela den baletten, men de flesta höll med om att han var underbar ändå!!
även om han tog sina chanser att driva med andra ryttare ;)

Madenta är det mest jag som ridit, någon gång har förståss min tränare ridit henne :) och Tanja red henne någon gång sommaren -09.
Men alla som har ridit mina hästar har jag vetat att de fixar det :)
jag vill ju att både ryttare och häst ska fungera, sen är ju Madenta ganska grön i utbildningen och lite speciell då hon innan blev lite förvirrad om man inte gjorde som jag med signaler osv.
framför allt så är det inte många som velat rida min galning,, hon har ju haft den perioden också som är "över" nu går den att kontrollera.!!

Det ska bli riktigt kul att se Madenta från marken,, har inte gjort det på ett tag. + att jag vet att Fanny kommer fixa det utan problem!!

Många anser att det är nyttigt att andra rider ens hästar,, inte jag! Jag bygger upp mina hästar på min ridning och 2 människor rider aldrig likadant,, visst ska hästen säljas så är det ju bra om olika kan rida den,, men Madenta ska inte säljas. 
Medryttare är också en sak jag är emot!! men alla väljer ju själva!

 Fredag

Kul att ni har kommit igång lite med kommenterandet :) kan kanske bero på att ni har blivit fler ni läsare!! Det uppskattas ska ni veta :D

Idag är det fredag och tiden rusar iväg.. även om jag ska erkänna att det är något motigt när kl ringer runt 6,, men när man väl sätter sig i bilen och kör så är man oftast pigg och glad och sen börjar ju inte det ju inte förän 8:30 och då har man ju hunnit sova lite på soffan i stugan först.

dick har man fått in några konsitga vanor :P Nyhetsmorgon mellan 7:10-8:30 sen på lunchen mellan 11:30- 13:00 så är det Simpsons och sen Hem till gården :P

Det finns få kanaler.. SVT1 & 2, TV4 och TV6.. så man får ju hitta något :P men jag kan ju nuheterna för de visas ju var 30min :P sen hör jag ju dem på Rix FM i stallet :P
så allmänbildad blir mna ju :)

Jag blev ledig även denna helgen,, så snällt av Ulla! :) nästa vecka åker vi till Everlöv på Torsdagen och kör hem på Söndag. Ulla kommer att starta fred,lör,sön tror att klasserna var Intermedier 1B, FEI Grand prix och FEI Grand prix Kyr.  jag ser fram emot detta,, ska bli kul att se massor av fina hästar och ridning!! 

mitt eget tävlande få vänta,, hade tänkt Helsingborg den 17 men Ulla ska till Aachen (utan häst) så jag måste nog vara på gården,, men ska prata med henne och Arne :P annars blir det nog Gärds veckan efter.. och då blir det förhoppningsvis LA:3,LA:4!!! dags att ta ett kliv upp i svårighets grad!! :)

nog om detta nu ska jag äta och sen blir det TV resten av kvällen,, och Helgen får vi se vad den utvisar.
jag vet iaf att Fanny kommer hit på ösndag då hon ska rida Madenta!!! förhoppningsvis så vill hon hjälpa mig när jag åker iväg med Ulla.. det är inte så många jag släpper upp på Madenta men Fanny är en av dem som jag tror kan fixa det super!!! 
(har aldrig slängt upp vem som helst på mina hästar,, inte äns mina snälla ponnyer :P) jag vill att det ska bli bra,,för både häst och ryttare!!  


Onsdag 15 juni

Dagen har rullat på bra, fick rida Lidor en sväng på em,, alltid kul, känner att jag utvecklas för varje gång,, Ulla ser allt! och Hennes super fina häst Lidro är inte sämre han, minsta fel på vikthjälperna så blir det inte som planerat :)
men det fungerar bättre och bättre, vi gjorde lite skolor och byte, förvänd galopp. och även Piruetter sen avslutade vi med lite Piaff, säger bara den hästen kan allt!! samlade bara skritten lite och sen drev jag på och tog halvhalt samtidigt,, och vips! så trampade han på stället :P
lite små fräckt att man kan få en häst på ca 600kg att stå på stället och trampa med energi, och även att gör piruetter,, då ska de vända och bära upp sig på inner bak!
det tvingar man inte en häst till direkt :P
men lille Lidro har ju trots allt gått Grand Prix i sina yngre dagar ;)

innan jag åkte hem fick jag Ullas tävlings planering!! och mycket ska hinnas med from nästa vecka -> aug
Everlöv nästa vecka, Förhoppningsvis Falsterbo,, väntar fortf på besked, Katrineholm, Laholm och Öland.
men det är ju inte slut där,, mer kommer :P

Fick bli en bild på Min pärla!!


Tisdag!

Dagen har rullat på och efter lunch så kom Tidningen Allers och skulle intervjua Ulla.
så jag fick gör Richelle lite extra fin, det blev lite fottade i stallet, ute på gården och ute på fältet.
jag fick svara på lite frågor när Ulla red. 
Sen hade de en längre intervju med Ulla och då fortsatte jag mitt vanliga arbete. 

nu ikv har jag skrittat ut på Madenta barbacka :) har även fått reda på att de har problem med min sadel :@
de kan inte minska den så mycket som vi bestämde,, men vi hoppas på att det löser sig eller att det inte behövs så mycket. 

Fina Richelle i väntan på Tidningen Allers!
 

Svar på Kommentar :)SV: kan hålla med om att vi inte hade världens bästa rytm, men hon vär väldigt stark så var tvungen att ta lite i henne annars hade det bara gått fortare, + att eftersom jag inte tränar så blir det som det blir :P
Det där med Martingal provade jag i början och hon tjafsade bara emot den,, och sen har jag inte testat sen dess,,, men det var ju på den tiden hon stod mest på bakbenen :P så hon kanske accepterar den nu.
ska prova nästa gång jag hoppar :)


Inget är omöjligt!...

Vissa saker tar bara längre tid att genomföra!

För er som inte vet så har min fantastiska Madenta inte alltid varit så fantastisk,, det ligger mycket jobb bakom!
Det har varit värt varje minut, alla dessa tårar som jag fällt när motgången var som störst, men nu när denna underbara häst har visat sitt sanna jag för andra också och inte bara den underbara häst jag alltid har vetat att hon är!!!

så till alla er där ute! ge aldrig upp! Hoppet är det sista som lämna människan, det som inte dödar det stärker!!
men även jag har varit nära ett ge upp, men nu fortsätter jag vår vandrig, och ingen vet var den kommer att sluta!!Texten :
There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be an up-hill battle
Sometimes I'm gonna have to lose
Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb

Oplanerad Hopptävling!

japp igår kväll bestämde jag img för att åka till Gärds och hoppa lite :)
efteranmälde 90,1m

0,90m: jag red henne på pelham då hon är väldigt pigg och glad + att det var ju ute på deras fina gräsbana så hästarna blir ju lite piggare :P
vi hittade inget direkt flyt eller sammarbete, hon rev 2st = 8fel.
resultatmässigt helt ok men nte rundan.

1m: jag bytte till 3-delat då det känndes som en bättre ide,
hon var pigg och glad även i denna men ridningen och rundan blev bättre.
dock rev vi 2st =8fel här också, men jag är nöjd då rundan var mycket bättre :)

nu blir det ca 5veckors tävlings vila, men det förtjänar hon :)

Film från 1m, lämna gärna en kommentar! :)Min "galning" i 0,90m spetsade öron!! alltid kul med en glad häst :D

Svar på Kommentar :)SV: Tusen Tack, och roligt att du hittade hit :)
Sadlen är 17" och helt normal,, stöden är orginal och sitter med kardborband (Stavning) så de är lätta att flytta så man får det som amn själv vill ha det. dock så kan den vara lite stel då det inte är läder utan ngt syntet Quick clean.. och jag har ganska korta ben så kåporna blir lite långa,, men det blir de i alla andra också :P
men jag trivs super i den!!!
för tillfället är den på omvärmning, då bommen är förbred för Madenta också ett stort + att den går att ändra

Tack :D

Btw alltid kul när ni kommenterar och ställer frågor, ni kan även ställa frågor direkt via mejl evelinawahlstrom@hotmail.com  :)

Livet som hästskötare

har jag nu invigt :P och jag trivs! han nog utan tvekan det slappaste hästjobbet!
Ulla har 2hästar, Lidro och Richelle de rider hon på fm första vid 9 och nästa vid 10 när hon rider så mockar jag och fixar hästarna före och efter ridning.. sen får hästarna lunch vid 11:30 och då har jag själv lunch fran till 13.00 när hästarna ska ut. vid bra väder går de ute till 4 så under den tiden är det små pill,, men mest slappande i stugan ;) när hästarna kommer in så händer det inte så mkt fram till 17:30 när de ska ha kvällsmat och sen slutar jag!!

om ni frågar mig så är det väldigt slappt ;)
som det ser ut nu så kommer vi åka till Everlöv på meeting, dock midsommarhelgen,, men jag överlever.

Sen blir det förhoppningsvis Falsterbo!! Ulla väntar på besked om hon får starta,
men efter hennes framgångar med Richelle i Norrköping och Strömsholm så tycker jag att hon kan få starta :P

Ulla och Richelle i strömsholm
 


Hej! i värmen!!

sommaren är här på riktigt! solen skiner, dock så blåser det ytterst lite idag, men annars hade man nog inte överlevt :P

Jag och madenta gav oss på vår långa skritt/trav runda runt härnestad på 5km! perfekt underlag över allt!
vissa åkrar kan man trava på sen är det grus och asfalt som stärker senor osv..
skönt var det,

som ni ser är Madenta lycklig och det blåser en aning!!Vår runda på 5km!!

Söndag!

Idag har man inte gjort så mkt
Madenta har fått vila, imorgon rider jag nog ut en sväng. sen i veckan ska vi in med sadlen så vi kan fixa till den, den är för bred, och nu när hon har musklat sig en del så fixar vi den så den ligger bra igen!

sen i veckan börjar man ju jobba :) de kör hem från strömsholm imorgon så jag misstänker tisdag-onsdag att jag börjar!

nu ikv händer det inte så mkt, slappande framför TVn
det är ju Final i Big Brother, inte för att jag har kollat på hela "sesongen" men lite har man ju sett + nu i slutet.
så om ca 1 timme drar finalprogramet igång. och sen får vi ju se vem som vinner

Peter,Martin eller Simon?!

Tävling!!

Vinslövs Rf stod för dagens tävling!!

LB:1 - Hon känndes fin, lite hög nacke på vissa ställen, vilket såklart straffade sig. men hon var bättre än sist iaf!
vi fick 68,97% och det räckte till en 3,de plats :D

LA:1 - trodde att hon skule vara lite "mör" efter förra starten, då solen stekte och typ ingen skugga,, men hon var lika pigg och glad för det!! ganska skönt faktiskt att hon inte bli så påverkad av vädret!
själva programet gick helt ok, lite hög nacke och spänd, men helt ok.
dock så bidrog jag till 3st tabbar,, och de var så sjukt onödiga!!!
nr1-
hängde kvar i innertyglen på diagonalen så hon fick takt fel i mellantraven!!! (fick 5.a)
nr2- fel galopp i andra fattningen, (fick 4.a)
nr3- fel galopp i sista fattningen (fick 4.a)
Dessa tabbar är så klantigt, och får verkligen inte ske!!!! det är dyrt, poängen blir låga när man får sånna missar!!
men vi fick 64,47% kom nog precis utanför! men där ska jag va med den ritten!

nu blir det tävlings paus,,, vet inte hur länge då jag börjar jobba och vet inte när jag blir ledig för tävling!

LB:1 jag och Katarina, alltid kul att vara bättre än tränaren med 0,4% :P (men de fick ett omslag i den ena galoppen)


att folk aldrig ger sig

Jag har alltid läst http://youngdressage.blogg.se främst det som Maja skriver! vi tävlade ihop förra året!
Nu på senaste tiden har fler och fler kommit med sina kommentarer att hon borde byta till häst då hon är för lång, för sin fina Cruz!

Enligt mig är hon kanske aningen lång, men hon rider bra och har alltid Cruz i balans osv. framför allt hon är pinnsmal (utsäkta min grekiska :P), det ända hon har emot sig är hennes långa ben!

det finns på tok för många som väger för mkt för sina ponnyer, men de är oftast kortare så ingen bryr sig på samma sätt... men jag anser att det är värre!!
sen kan man vara precis "lagom" och inte rida hästen i balans.. då blir det också värre!!

Det folk retar sig på är att hon själv ridit in och utbildat honom till idag Reg LA:1 och kommer att fortsätta upp till FEI och sen SM!
självklart vill ni som tävlar mot Maja att hon ska sluta,, ni får ju lättare motstånd då!!
men ist för att hacka på hennes längd osv, kan ni väll uppmuntra henne och vara glada för att hon har lyckats få fram en sånn fin ponny!

Inom dressyren är det många som är "för långa" på sina ponnyer. se bara på Marina Mattson, förra året red hon B Capriole och innan dess Verdi.

Så länge ponnyerna mår bra/trivs så låt dem fortsätta!! och en häst som mår bra presterar också bra på tävling!

Maja och Cruz (bild lånad från http://youngdressage.blogg.se)


Marina och VerdiVissa sår läker aldrig
Idag 2 Juni 2011 är det 2år sen jag förlorade min bästa vän Virdarnas Snoddas.
för er som inte vet vrf så finns allt under kategorin --> Saknad!

Han var speciell, "hela" historian finns här --> Virdarnas Snoddas

men jag tänkte bjuda på lite bilder iaf!1 juni 2011

idag har man varit en runda i stan :)
vi skulle byta en ring som jag fick i student present,, en super fin ring men eftersom jag inte använder ring så känndes det bättre att byta till något som jag kommer att använda.
sagt och gjort åkte in till Guldfynd och hittade ett armband, och en berlock till ett annat fint armband som jag också fick på studenten.

Det nya armbandet! bilden är väldigt dålig, men det var den ända som fanna på hemsidan :P Sen åkte vi vidare och gjorde de ärende som vi egentligen åkte till stan för ;)
köpte koppel till söta Bonnie!!! självklart blev det ett rosa!! vad annars ;)

Madenta har fått vila idag, skulle egentligen gjort det igår men efter måndagens pass så ville jag inte att hon skulle vila, då de bör röra på sig efter ett jobbigt pass.
Igår gick hon som en klocka!! red faktiskt igenom LA:P1 även om det är ett progrem för ponny så är det de ända jag kan av MSV prog. Madenta gjorde detta väldigt bra!!
kan bero en del på att jag red henne på pelham med dubbla tyglar så jag själv kunde bestämma styrkan,, jag kunde jobba ihop henne bättre då hon inte blev så stark! 
imorgon blir det nog lite jogging och på fredag är det Träning sen Tävling på lördag!!! _) 

RSS 2.0