31 maj 2011

imorgon går vi in i JUNI!! helt sjuk va tiden går!

tänkte bara skriva här lite snabbt,, sen ska jag ut och rida Madenta :) blir en stund på banan och kolla om jobbet från igår gjorde någon verkan :P

Innan idag har vi varit i stan,, efter lite letande på internet efter Kandar så hittade vi ett och då åkte vi in till Stable store och kollade om de hade ett likadant.. tyvärr inte men de ska beställa hem till mig :D
sen bestämde vi att vi ska komma in med dressyrsadlen nästa vecka,, då den är för bred för min pärla! just nu får jag lägga paddar under men snart är det över :P

nu tillbaka till Kandaret! det är ett superfint från Schockemöhles


nu ska jag ut och rida!!
xo Evelina!


you're special <3

We're perfectly in perfect
But I wouldn't change a thing
Like Fire and Rain!
You can drive me insane.
But I can stay mad at you for anything.
Were Venus and Mars
Were like different stars.
Your the harmony to every song I sing, and I wouldn't change a thing


Tänk att jag var väldigt nära att ge upp!, jag är väldigt glad att jag övertalade mig själv att behålla dig <3Måttligt rastlös!!

japp,, efter 1veckas ledighet är jag rastlös!!! och slöar jag till ist för att få massor gjort!
men nästa vecka börjar man ju jobba så få blir det fast på mig igen :)

om ni missat det så kommer jag vara hästskötare åt Ulla Håkansson! just nu är hon påväg till Strömsholm efter en helg i Norrköping, med fina placeringar :P önska henne lycka till på Strömsholmstävlingarna!
när de kommer hem där ifrån så börjar jag,, kunde inte innan då de inte har varit hemma sen jag tog studenten
först Björbäck,Norrköping och nu Strömsholm! och hennes nuvarande skötare slutar när jag tar över.

Idag har jag ridit Madenta på banan.. och jisses jag fick veta att jag levde!! över +25 grader och en stor häst att jobba ihop! men gud va fin hon var när vi började jobba på samma plan! :P,, hon går ju gärna i ett bekvämt läge där hon tycker att hon är fin.. Sant! men vi måste komma vidare!! och då måste man jobba på!!
men vi gör framsteg! och till helgen är det Vinslöv,, sen lite uppehåll och sen lär det nog bli regionalt.
ska beställa licens till henne och sen får jag hitta en tävling som passar.

just nu är jag på jakt efter ett Kandar!! och det finns ju en djungel! måste ju även hitta ett som ligger inom min prisklass, visst jag fick ju pengar av mina söta släktingar/vänner på studenten,, men allt ska ju inte gå till en sak :P
och framför allt min smak!! det ska vara vanligt (INTE rundsytt) och helt svart,, då madenta har så mkt vitt i huvudet så blir de inte bara med vit vadering! stilrent och fint ska det vara

Detta har länge varit ett "VILL HA!" men nu när man väl letar så är det såklart slutsålt och går ej att beställa :( jag har extrem otur.. Detta är från Hööks och de har nu ngt liknande men det nya är rundsytt.. och jag hatar det!!
speciellt det som hööks har!Här är det "nya" och det är helt galet fult!!!! nedre delarna på sidostyckena osv är runda och resten platta.. åh!! det är så fult..

Välkommen!!

Lille Bonnie har nu kommit till familjen!

hon är en "omplaceringshund", hennes ägare är väldigt duktig och framgångsrik inom agility, men Bonnie tycker inte att det är kul... så därav ville hon hitta ett annat hem för henne.
det var en klubbkompis mamma som tipsade oss om Bonnie då de jobbar ihop och hon vet vilka vi är osv.

hon är en Sheltie (shetland sheepdog) precis som vår andra hund Ricky.
Bonnie är 5år och super trevlig.

hon är precis som jag vill ha, liten och "fluffig".
Som ni ser är hon väldigt liten,, hon är på gränsen för liten för ras"reglerna" men Ricky är väldigt stor!!
men ingen av dem ska gå utställning eller avel.. då Bonnie är steriliserad så kan hon inte få några valpar. och ricky har många avvikelser från "regel" utseendet!!

Svar på Kommentar :)SV: det beror helt och hållet på häst! :) Min häst har väldigt lång hals, då försöker jag få så få knoppar som möjligt utan att det blir för tjocka och se dumt ut,, det brukar vara runt 8-9.

men ska jag knoppa en häst/ponny som har en kort hals så vill jag ha lite fler knoppar men inte fler än 11. då blir det ofta bara fult,, då knopparna kommer jätte tätt, jag vill ha "markerade" mellanrum och så jämt som möjligt! 

allt beror på hur hästen ser ut och :)
har du en häst med lite grövre hals så ska man ha lite tjockare knoppar och sen tunnare om du har en mindre "smalare" häst!

sen är jag ganska petig med hur knopparna blir!! de ska vara runda och alla flätor ska börja på samma sätt!! (t,ex börja flätan med samma "del" på varje fläta,, vänster eller höger spelar ingen roll bara det blir samma) det blir ett snyggare helhets intryck då!
sen ska de ju inte vara så "spretiga" men det är ganska svårt speciellt på vintern då man inte vill blöta ner manen i onödan p,ga kylan. (t,ex som bilden nedan) denna togs i februari,, ville inte blöta ner ponnyns man så det fick bli lite spretigt :P

Dessa knoppar är mycket snyggare!! bortsätt från de vita gummibanden! gunda och fasta och lika stora!!

Tävling!!

Ringsjöorten idag :) Första ute,, skönt!! allt blir så mycket roligare och trevligare :P
Alla 3 banorna var igång så fullt med hästar och människor, men Madenta tog det med ro! dock var hon väldigt pigg!!! och blev starkt även hon var väll glad att slippa ridhus!

LB:1 - travdelen känndes bra men sen blir hon för stark i galoppen så jag måste kämpa emot henne ist för med!! vilket gör att hon höjer nacken och blir spänd :( så det drog ner lite men fick 68,97% och det räckte till 3.a!! av 37 starter!! helt sjukt många starter för att vara Dressyr så en 3,de plats är väldigt bra!! :)

LA:1 - hoppades på att hon skulle ha lugnat sig lite,, men nej! hon var precis som i förra,, men nu märks det ju mer då programet är svårare och kraven från domaren högre! men traven var helt ok sen kom "problemet" i galoppen,, samma som i LB:1
vi fick 64,74% och slutade precis utanför plac,, lite surt men rättvist då % var kanske lite höga för min ritt,, men jag tackar och tar emot!! :):)

nu får vi träna en vecka och sen är det vinslöv.. hoppas hon är lite lugnare då :P
ska även införskaffa ett Kandar till henne då det börjar bli dags att vänja henne att gå på det :)
min lilla häst börjar bli stor!


Terrängträning nr 2 :)

då har man tränat terräng för 2,a gången :) och det gick väldans bra!
Madenta var väldigt pigg och glad och stötte bara på ett problem,, vi skulle hoppa upp ur vattnet och ett galoppsprång till en stock och då fattade hon inte riktigt,, men det gick efter några försök :P sen pausade vi och sen gick vi rakt på det och hon hoppade galant!!

Hon har väldig bra inställning och vill verkligen komma över till varje pris!!

bjuder på lite bilder!!

 Tisdag

usch idag är det inget skojjigt väder regn och blåst :( men så är det i vårt älskade Sverige! :)

idag har vi varit med Fanny (klubbkompis) och hennes fina ponny Bouncer på Bollerup, han hade varit lite halt och fick behandling för 3veckor sen,, men är ny nästan helt bra, fick en behandling till sen ska han igång försiktigt...
lite tråkig början på deras tid tsm, men blev nog lite missförstånd med hur mycket ponnyn hade gjort innan (importerad så man kan inte kolla upp det + att han verkar lätt lärd osv)
men om några veckor är han igång igen och kan börja träna lite lätt och byggas upp :)

Madenta ska vila idag, Imorgon är det terängträning på skolan för Hanna Berg :) 2.a gången ,, hoppas att Madenta tycker det är lika kul denna gången :)
på torsdag blir det ett lättare pass och på Fredag är det träning och Lördag = Tävling!! Ringsjöorten LB:1,LA:1 :)
första ute!!! hoppas Madenta sköter sig bra,, som hon brukar
, men nu kommer det vara mycket igång de har alla 3 banorna igång så mycket hästar på samma ställe :P


bjuder på en bild från igår.. Rapsen blommar så fint och högt har det blivit :P "lilla" Madenta är ju 1,70!


Svar på kommentar! :)SV: Tack :) roligt att ni hittat hit :)
Just nu rider jag lokal LA dressyr på Madenta men snart kommer vi gå upp i regional LA, ska bara hitta en tävling som passar :P + köpa licens till Madenta :)

men förra året red jag mitt sista ponny år då på D-ponnyn Out of touch och vi red LA - FEI dressyr.

Madenta


Out of touch

helt vanlig söndag

idag har allt varit som vanligt. ridit min pärla.. dock bara en liten stund då jag lyckades komma ut i början av åskvädret,, så joggade bara henne lite i väldigt låg form så hon fick sträcka ut hela den långa ryggen!!!
hon har nästan näsan i marken :P och uppe med ryggen och bakbenen jobbar på fint, nackdelen är att det går knappt att sitta ner då traven blir väldigt mycket bättre och större :P (träning,träning)

jag tycker det är väldigt viktigt att de får sträcka ut väldigt mycket, ibland överdrivet, då har man lättare koll på om det finns låsningar osv. och gör man det varje dag före och efter så märker man om något känns fel!!
det är lika viktigt som att känna över hästen vid rykt osv :)

många hästar går ofta i jätte fin "form" men när man ska "lägga ner dem" (låg form och upp mer med ryggen) så går det inte = låsning i ryggen mer eller mindre,,, väldigt synn där av är jag väldigt petig med Madenta och alla andra hästar jag sitter på att de ska bli låga i formen innan jag avslutar, sen är ju skalan på låg i formen olika, beroende på häst osv!

Nu innan ni flyger i taket,, självklart ska de inte gå låga hela tiden,, det kan påverka frambenen och leda till överbelastning,, men före och efter jobb vill jag ha det så,, han man en häst som är lösgjord behöver man inte jobba med den låga formen lika länge, som på en häst som inte "släpper efter"
Jag har haft problemet med både Madenta och Tess att de bllir höga och spänner sig,, men med mycket jobb och atta vara konsikvent så har jag "löst" problemet och Madenta vet vad som gäller när jag ber henne att sänka formen.

Så här vill jag ha det!!!


Ett vanligt problem,, dessa hästar får garanterat ryggproblem!För jag har tagit STUDENTEN!!!!

igår var det den stora dagen!!

började med att vara i Aulan och ha avslutning :) vi tackade av lärare,städ,jour och Annika (internatföreståndare) vi sjöng lite, fick betygen och Jag fick Stependium!!!! blev väldigt förvånad!
fick det från Sparbanken 1826 för goda prestationer inom skolan både i teorin och det praktiska, men även för fina framgångar utanför skolan!!!

sen sprang vi ut och åkte vagn runt på skolområdet,, skrek osv!!! Happy,happy!!

min fest började 18:00 och släk och vänner kom och vi hade en väldigt trevlig kväll!!
men kl 22:00 åkte jag och Hanna mot Ravlunda där Paulina hade sin Fest!!!!
väldigt trevligt :D men det är alltid trevligt i deras sällskap!

nu blir det bilder,, btw vi var med i Kristianstadbladet idag :)


Underbara häst!! hade jag inte gått på önnestad hade vi aldrig mötts!! (skolans uppfödning)


Utdelning av stependium!:D Tjock som barn :P ää det är "sött"


Jag och töserna :)Paulina och jag :D

Onsdag!

mitt i veckan!!
idag red jag Madenta direkt efter lunch, hon skötte sig fint, jag har börjat lägga in öppnor och slotor i hennes vardag, har även börjar med de enka bytena (galopp,skritt,galopp) detta för att i framtiden gå upp till MSV C programen, och någonstanns måste man börja,, och Madenta lär sig väldigt snabbt men sen tar det såklart längre tid att få det stadigt och bra, då hon måste bli starkare osv... men det behöver ju alla :P

imorgon kommer jag rida på Fm då vi sen ska in till stan och köpa det sista innan Studenten och sen ska jag vidare till skolan,, vi har "busnatten" imorgon, ska hitta på lite bus op skolan, flytta runt på saker osv,,,allt för att ställa till det!!

idag åkte jag tillskolan runt 6 för att titta på spexet men det var tydligen flyttat till 9, så efter ngn timme åkte jag hem igen,, men hanna och Paulina höll mig sällskap så det var inga problem :)

nu ska jag äta och sen sova lite :P
xoxo Evelina!!


jag och töserna (klass foto i 2.an)

Studentbal!

japp igår var det studentbal!

halv 1 var jag hos My och fick håret fixat :) bra blev det även om lockarna inte höll som vi ville.. har lit för tjockt och tungt hår,,

runt 3 var jag hos Hanna, jag åkte med dem till skolan och sen till Bäckaskog, i deras mustang :) fint ska det va!
på skolan blev det fotografering och sen vidare efter ngn timme till Bäckaskogs slott. där hade vi balen
det blev en Trevlig kväll :)

idag har vi kollat på film (skicka vidare,, ett tips väldigt bra film!!)
sen hade vi 1.a hjälpen kurs med hjärt och lungräddning.. så nu är man diplomerad :P och snart får jag mitt Diplom i Hästskötarexamen då allt är genomfört!!!

på fredag är det som ni vet student! men innan des ska vi ha Spex, resa monument och lite annat skoj :P tiden på Lantan har gått  på tok för fort!!!!
Lördag!

som ni ser så har jag fixat en ny Header!!! tyckte att det var på tiden :P
skolan är ju snart slut, Tess har jag inte ridit sen dec, och bilden på madenta var väldigt gammal :P

men nu är den ett minne blott och en ny är uppe!! vad tyx?!?! kände att citatet passade,,, målet ett nå toppen är en lång resa men det börjar med ett enda steg! 

idag har vi haft hovslagaren här.. Madenta skötte sig fint som vanligt!
vid halv 2 körde jag och hälsade på hos Ulla Håkansson! och där ska jag börja jobba efter skolan!!
jag fick även rida hennes förra tävlingshäst Hyggebos Lidro, en finfin dressyr häst som inte tävlas längre,, men hålls igång av ulla men ibland rider även hästskötaren (som blir jag)
Ulla var nöjd med min ridning och hon ville att jag skulle ta över efter den nuvarande skötaren... så jag kommer börja efter strömsholmstävlingarna,, då de åker till Björbäck när jag tar studenten och veckan efter är det Norrköping och sen åker de direkt till Strömsholm.
Tror att det kommer bli bra massor av ny kunskap och lagom med arbete + att jag kan bo hemma det tar 10min att köra till henne!. 

nog om det :P

red Madenta en sväng på fältet.. lite lungt då hon gick terräng i torsdags och dressyrträning igår.. som btw gick super!!!
Träffade Katarina när jag var ute och red, hon var ute på fina Santorini.

jag har även anmält till 2tävlingar!! Ringsjön den 28 och Vinslöv den 4!! (LB:1,LA:1) sen får vi se hur det blir då jag börjar jobba och men är ju ledig när Ulla inte ska tävla..  :P

nu ska jag glo klart på ESC,, just nu leder Eric.. men kan ju säga att alla andra sög så han var ju ganska bra :P + att de andra länderna har ju inte hört Manboy från förra året som låter likadant :P

Old style :P


New Style :P

Terrängträning!

det var en kort "lektion" i skolan idag, 30min hade redovisning och betyg snack... VG i Svenska B och Religion!
denna veckan han jag skrapat ihop 4 MVG (dressyrkurs, Arbete med häst, Hovvård och Idrott) och 3 VG (Historia, Svenska B, Religion)
känns mycket bra och nästa vecka är STUDENTVECKAN!!!! bal på måndag och sen är det andra skojjigheter och på Fredag är den stora dagen!!!!

Igår var vå på Liseberg! trevligt trevligt,, karusell åkning :) och efter en sista tur i flumride så blev jag duktigt blöt!! men skojj hade vi :) åkte även de vanliga (Balder, Kanonen, Lisebergsbanan, Kållorado, Uppsvinget) dock så åkte jag INTE den nya Atmosfear!! sånt gillar jag inte :P  


 åter till dagen!! Terrängträning!
Madenta var lite spänd men lyssnade på mig iaf!! hon hoppade super och hon var inte speciellt tittig heller, stannade en gång på "flaggan" men den komm ganska snabbt efter backen och hon slängde upp huvudet och såg inte hindret.
sen så fick vi lite "problem" i coffin eller kombinationen som jag vill säga :P (stock, dike, stock och ett språng mellan) hon fattade inte riktigt vad hon skulle men andra gången gick det bättre!

nu blir det bilder och även film!! frambenen är kanske inte så roliga,, men inställningen och resten är bra så mig kvittar det ;P hon är precis lagom "rädd om sig"
.

tänkte bara meddela att jag och Madenta har höjt oss med 10% i LB:1 sen i februari

den 13/2 red vi LB:1 på Gärds och Pia Sohl dömde.. vi hade då 61.03%
Igår red vi LB:1 på ÖGÖ och Pia Sohl dömde.. vi fick 71.03%!
exakt 10%

fick höra av personalen på ÖGÖ hade diskuterat Madenta med Pia och hon tyckte att det vra roligt att madenta hade utvecklats så bra på kort tid!!nu ska jag och Hanna snart gå och äta!


Film!!

Film från LA:1!! lämna gärna en kommentar!!


It's not about the money, Forget about the price tag.

japp denna titlen passar bra in!! låten finns här --> http://www.youtube.com/watch?v=qMxX-QOV9tI Jessie J- Price tag.

innan jag berättar om dagens tävling så vill jag bara förklara titlen för er!,, många säger och har sagt till mig att Du får vad du betalar för!!.. speciellt när det gäller Madenta!! de flesta vet att hon var otroligt billig,, men det kan vi ta en annan gång :P och då tycker folk att det är inte mycket och ha.. "en bra häst är dyr" "billiga är inget att ha"
Men så ser jag inte på det!! därför är det ännu roligare nu när det fungerar så bra med Madenta,, sen kan alla sitta där på sina dyra hästar :P 

nu till tävlingen!!!

Östra göinge idag LB:1 & LA:1 

LB:1 hon kännde helt ok på framridningen,, på banan var hon riktigt fin! någon liten miss men inget att gnälla över direkt :P (jag gick på henne för mkt i mellantraven så hon fick galoppinslag)
Vi fick 71.03% och SEGER!!!

LA:1
hon var riktigt fin redan från början!! på banan gick hon finfint!!, skänkelvikningen till höger blev lite hakig i början, och i galoppen var hon lite spänd.. men mycket bättre än sist, men Ryggningen satt!! en 8a på den :)
Vi fick 69,74% och SEGER!!! helt sjukt,, andra gången vi startar LA!!Tappskokompetens... CHECK!!

Japp då är även Hovvårds kursen slut! Teoriprov igår,, 2p från MVG 79/88p (MVG var 81p)

idag hade vi praktiskt i smedjan och jobbade med våra döben :P,, och oj va bra det gick!! drog av och slog på skon några gånger,, och fick även banka den plan någon gång ;P sen kännde jag mig klar för dagen och Ulrica var nöjd..
efter en stund hämtar hon en av deras ponnyer och när alla var klara med sina döben så skulle vi tydligen gå över på levande häst!!!!
jag fick den stora äran att börja :P tog av skon och sen väntade jag medan de andra gjorde samma sak.,, sen skulle jag slå på den igen.. lite smått orolig letade jag upp de gamla hålen och sen bara gjorde jag det ;) och bra blev det :) sen skulle jag nita (fästa ändarna) gick lite si och så,, lille hästen började trötna och drev lite med mig men det gick och godkänd blev jag :D

riktigt skönt, nu ska jag bara klara 1,a hjälpen sen har jag min Hästskötarexamen!!!
+ att nu har jag tappskokompetens så jag får slå på en tappsko
(om hoven är hel, skon rak och att det går att använda de gamla hålen)

Imorse fick jag även reda på att jag hade VG i Idrott :/ men jag frågade Helen vrf och hon diskuterade med en annan lärare (Anna) och de kom fram till att jag skulle ha MVG :D tack lixom!!!

hemma har jag ridit Madenta på fältet,, och oj vi har nått svackan som jag var orolig för :( hmm! aja får försöka lösa det imorgon på träningen!!

Nästa Torsdag så ska jag vara på Terrängträning med Madenta, Hanna Berg ska hålla lektion på skolans bana så jag tog chansen att vara med! Madeta har aldrig varit där och vi har aldrig hoppat terräng (elr jo ngn halmbal på fältet) men skojj ska det bli!!!

jag och Paco på skolans terränbana!

Dressyrexamen!

idag var dte dags för examen. Det gick finfint, fina poäng och omdöme :) protokollet kommer senare :P då vi inte fick det med oss idag ska ju kopieras osv.

iaf vi red LB:1 och besömdes i "ryttartestet" de bedömer sits,känsla och inverkan osv Bedömningen gjordes av MiQe Ohlsson som är utbildad domare, så det han säger stämmer :P

Cassy gick bra, någon liten miss,, jag slarvade i ena mellan galoppen så han bytte, sen var han inte helt stadig heller, men blir ju så när man rider hästen 1ggr/veckan :P men jag är nöjd,

nu får ni se dagens ritt!! lämna gärna er åsikt!!!


1maj 2011!!

ja jävlar vi är redan innen i Maj!! helt sjukt! för exakt ett år sen var jag i Dagstorp och Tävlade Tess,, fick min första placering i LA:P1 :) känns som igår!

Valborg firades med mina fina töser :D Hanna och Paulina såklart!!
Idag har jag pluggat lite, tittade på Världscupen i hoppning, tja finns inte så mkt att säga :P Tittade även på finalen i dressyren!! ett extra plus till Patrik Kittel på Scandic!! dock var domarna på tok för snåla, men som han sa -"jag är nöjd med ritten och det är det viktigaste!".

Sen red jag min finaste Madenta!, underbara häst! dock börjar vi komma in i en svacka, men jag ska försöka förhindra att den "bryter ut".
men det sägs ju att när man har kommit till en svacka så är man på väg över till nästa nivå!!
ska trimma lite på banan imorgon och hoppas att jag hittar formen bättre då än idag :P

I veckan så kommer fokus ligga på skolan :/ 4prov! imorgon har jag Religion (kristendomen) och på onsdag har jag Hovvård och Microbiologi, och på torsdag har jag Historia! nu måste man prestera bra,, betygen ska snart sätas och jag är som alltid mellan 2 betyg så det påverkas ju in i det sista :P. 
På Tisdag har vi Dressyrexamen!! jag ska rida Cassy :) jag hoppas att mamma hinner dit och kan filma, men hon ska på annat håll på förmidagen som är viktigare så det gör inget om hon inte hinner,, men jag hade velat ha det filmat så man kan granska osv :P + att ni hade fått se!!! 

på söndag blir det tävling!! LB:1,LA:1 på Östra göinge!! :) 

men nu ska jag snart glo på film på TV4 (Heartbreak Hotel) och även läsa lite i min bok om mental träning (Bäst till häst) sen blir det sängen!! 

så nu vet ni vad jag kommer pyssla med i veckan och kanske kan ha lite förståelse vrf jag inte kommer vara så aktiv här... men det kommer iaf på tisdag efter examen,, och eventuellt kommer ni få läsa mitt protokoll om ni vill?! :P (hehe fy f'n va töntigt det lät xD) 

 Jag och Cassy :) ni får ursäkta mina höga händer men ingen är perfekt

RSS 2.0