Julfeeling

snart är vi inne i Dec och innan vi vet ordet av är året slut! och som vanligt ska man ju hinna med en del :P
de årliga Lucia firandet på Älleköpinge, på lördag! sen ska jag hinna fylla år, julen ska firas med familjen och sen såklart nyår!.. inga planer för den men jag hoppas att de kommer ngt bra! :)

I söndags var jag en sväng på älleköpinge, hämtade mitt USB med bilder som Siri tagit :)
när jag kom så var de i full gång med att julpynta på boxarna,,, och jag kunde bara inte hålla fingrarna borta!!! jag älskar ju allt som glittrar,, så julen är ju helt lovely!!!

ibland saknar jag verkligen tiden då man hade Snoddas på Älleköpinge, gemenskapen speciellt nu runt jul, vi samlades oftast runt 1 advent och pyntade våra boxar.. fint blev de!

nu får man pynta lite själv men dock går de inte att pynta lika mycket då lilla Madenta har en tendens till att pilla på pyntet ;) men än så hänger de kvar!

tänkte visa bilder på hur jag brukade pynta till snoddas,, både i och utanför boxen (han brydde sig inte ett dugg om pyntet så de satt alltid kvar)

Detta var 2007, vår sista jul på Älleköpinge!Tävling

Årets sista tävling är klar!
gick väll inte super men helt ok.... även om vi har storm vilket bidrog till att ridhuset skramlade och hästen var lite över spänd!

LA:4 - känndes ok ngn dyr miss men annars var hon okej,, ganska spänd men sånt får man ta!
fick 64.88% så de är ju ok för regionalt lixom :) fick en 8a på den ena skänkelvikningen :)

MSV:C2 - fortfarande väldigt spänd och då går de inte att göra så mycket,, skolorna blev inte bra och galoppen var riktigt dålig men fick 58% vilket är okej med tanke på prestationen osv...

nu drar vi ner lite på formen och fokuserar på att hålla kondisen och sen när snön kommer ( för de lär den ju tyvärr göra) så blir det mycket styrke träning!!! sen får vi se när sesongen drar igång, och vilka klasser man rider osv,,, men jag tror att vi börjar direkt på regionalt! :) iaf LA:4

btw,,, ngn som har ett tips hur man "botar" markskygghet på häst?!.. Madenta är galet "rädd" hon hoppar och stutsar om hon ser ngt främmande på marken och idag var de småfåglar i ridhuset och de flög ju runt hovarna och de var ju skit farligt! haha,, stackars hästen :P

har även fått bilder från Siri de är från skepparslöv i slutet på sept! fler bilder kommer...

Sommarlust

japp igår var det utgång, Sommarlust och Perikles stod på schemat! och oj va lyckat de blev :)
började med att jag, Hanna och Martina åt i stan sen drog vi på förfest och sen vidare till Sommarlust, där träffade vi min syster och Natalie. och även lite folk från Lantan, som sagt kvällen blev bra och jag hoppas på en repris kanske?!

idag blir det en tripp till mormor, så nu på fm har jag ridit och fixat stallet. sen ikv blir det fix av hästen, då vi drar till årets sista tävling Virap LA:4, MSV:C2.. förväntningarna är på 0,, speciellt med tanke på förra tävlingen ;P


men nu ska jag vidare! återkommer efter tävlingen!
xoxo Evelina!

Tävling!

dagens tävling ver verkligen ett bakslag, eller så har jag blivit bortskämd med fina resultat?!
men jag svävar fortfarande på mina moln! för Min häst är underbar!!!

startade LA:1 på 62%,,, asså nu snackar vi Lokal LA:1 missar hit och dit också. skratt retande faktiskt, riktigt dålig ridning från mig osv.
men jag kan erkänna att jag själv blir väldigt oengagerad när man vet att man har mer och visa än vad programen kräver,,,har ju tränat MSV nu ett tag :P men man måste ju kunna rida lättare också!
så jag får skylla mig själv.

sen fick man ju ingen riktig tävlings feeling då vi inte åkte förän 14:45 så gick hela fm och väntade typ... startade 16:00 så de känndes ju inte som tävling, det ska ju vara tidig morgon osv!

men nu laddar vi om till Viarp den 27.. årets sista tävling! det blir LA:4 och MSV:C2 så nu får jag ta mig i kragen och fokusera ordentligt!!!!

fina hästen innan vi åkte!.. helt sjukt grönt och fint på marken och flera + grader den 20 November!! Lovely! :)


Fredag!

lever livet precis som vanlig och då finns det inte så mycket att skriva om :P

idag har man varit i Helsingborg,, Väla centrum. på jakt efter lite nya kläder, gick väll sådär man handlade i samma affärer som man har i stan.. men då vet man det till nästa gång :P
nu ikv har man tränat, även om man har sprängande huvudvärk då gick det helt ok, känns bra inför Söndag!

Imorgon blir det ponnytävling, Fanny och Bouncer ska till Gärds och jag har lovat att hjälpa till :):) de ska rida en klass och start är ca 16:45 så hinner ju fixa stallet och rida innan. 

sen på Söndag ska jag starta på Gärds runt 16:30 ska bara rida LA:1 så de blir en kort dag. och jag hinner fixa stallet innan och även knoppa osv, så man slipper stå på kvällen innan + att knopparna blir ju snyggare om de inte sitter i under natten :P

till helgen är det exakt 1år sen vi fick vår första plac,, det var just på Gärds i LC:2 med 64%. nu får vi se hur det går på Söndag, jag vet ju att vi kan, men man ska ju prestera när det gäller och domaren ska vara på vår sida :)
men det är de som gör tävlandet roligt, du vet aldrig hur det ska gå!

Allsvenskan

tänkte berätta hur det gick på Allsvenskan det blev en låång men rolig dag i Flyinge,,, första start 09:15 och sista 16:01, men tjejerna höll humöret uppe!!

Alla gjorde bra ritter!

Förklass LB:1
Siri och poppe fick 63,7% vilket belönades med rosett och plackett då bedömningen var CR.
Anna och Beauty fick 65% och även de fick pris!
Emilia och Zanny red ihop 66% och pris till dem!

De små ponnyerna var väll inte på sina bästa humör, iaf inte Poppe o Zanny,,, lite små slöa men Siri och Emilia löste det fint.. jag vet hur det känns när de är fina på framridningen och sen bara "dör" inne på banan,,, man blir nästintill galen!

Innan lagklassen så var det visa häst vid hand, inte vår gren direkt, men det gick helt okej kan jag tycka
Anna och Siri fick 78% och Emilia fick 88%

Lagklassen LC:2
Anna och Beauty fick 61%
Emilia och Zanny fick 62%
Siri och Poppe fick 61%
Ganska snålt dömt kan jag tycka med tanke på att det är LC och de hade inge direkta missar och formerna på ponnyerna var precis vad som egentligen behövs för LC-LB,,, men men alla tycker vi olika, bedömningssport!

vi höll humöret uppe nästintill hela dagen.. precis efter avslutad ritt är man kanske inte så glad om ponnyn segar till inne på banan osv... jag förstår dem till fullo mina ponnyer har varit precis likadana mer eller mindre,,, var väll Snoddas som var motsatsen han "tände till" när han kom in på bana,, lille teater apan :P
men när man tänker på hur många timmar man har lagt ner innan för dessa 5min på banan och ponnyn inte vill visa sin rätta frammåtbjudning så finns det inte mycket att göra, svårt att veta vad man ska göra i de läget också... även om jag varit med om det och ridit så ett tag så var jag inte,, så tyvörr kunde jag inte bidra med ngt förslag mer än Happy smile!!!

nog om det ni som ridit framförallt ponnyer vet nog vad jag pratar om. och jag saknar faktiskt den tiden!!!
men nu är jag sjukt lyckligt lockad att min Pärla Madenta älskar at visa upp sig och showar inne på banan :) Tack för det lixom!!!


SvarMadenta född 2004 och är e. Biggles u. Mazurka ue. Master

trevligt att du hittade hit och hoppas att du fortsätter att läsa :)

som alla andra...

.. i hästvärlden så tänkte jag iaf nämna att den fantastiske Hickstead har dött!... en bristning i hjärtat gjorde att han föll ihop på tävlingsbanan.
anledningen till att jag inte skrivit om det innan är att då jag själv gått igenom nästintill samma sak! jag hittade min ponny efter att han dött så jag slapp se honom undertiden som han dog, men när jag såg Hickstead så såg jag Olliver framför mig... alla tankarna och bilderna i huvudet kommer tillbaka

mina tankar går såklart till hans Ryttare Eric Lamaze, men även till alla andra runt Hickstead
att mista en häst är obeskrivligt, och att göra det så plötsligt är ännu värre! oftast i häst världen så är avlivning mer eller mindre planerade,, efter skador/sjukdom.

ni som föjlt mig iaf sen 2009 så vet ni att jag har gått igenom detta... jag förlorade en ponny (Olliver) som jag lånade av en kompis efter att vi fick avliva min C-ponny (sonddas) pga skada...
Olliver dog också helt oförklarligt, dock i transporten så ingen behövde se det men kan tänka mig att det såg likadant ut.
från fullt frisk till död på väldigt kort stund (han mådde bra när vi kom till träningen, men när vi skulle lasta ut 30min senare var han död,, så någon gång under de minuterna dog han) vet misstänkte bristning i hjärtat elr hjärnan... men ingen vet säkert.

sånt här ska ingen behöva gå igenom!

R.I.P Hickstead

Torsdag!,, full planering fram till 19årsdagen!

vi är inne ordentligt i november nu! och plusgraderna är fortfarande många :D Tack globaluppvärmning!!!!

ikv ska man till älleköpinge och titta på träningarna,, prata om helgen osv!
på lördag är det Allsvenskan div 2 ponnydressyr :) helt sjukt 1år sen man var med! detta underbara gäng, då red man Emilias lilla Pom-pom! denna sjuktsöta C-ponny på ynka 134cm! så sjukt söt ;) och duktig!
men iår får jag hejja ist,, åldergränsen har jag ju emot mig :( men vi åker till flyinge med 3 duktiga ryttare, Emilia och Zanny, Siri och Poppe och Anna med sin c-ponny som jag inte har så bra koll på vad den heter :(
Fanny tillhör också laget med sin bouncer men konfirmationen kallade på henne denna helg.

iaf jag har planerat varje helg fram fram till min födelsedag!!! 14 Dec för er som inte vet :P

Lördag 12/11 Allsvenskan, som sagt!
Lördag! 19/11 - ska troligen hjälpa Fanny när hon ska tävla Bouncer på Gärds :)
Söndag! 20/11 - Jag ska starta LA:1 på Gärds :D
Fredag! 25/11 - Sommarlust med Hanna och ev några till :D Perikles står för musiken :)
Söndag! 27/11 - Tävling Viarp LA:4, MSV C:2.. årets sista!
Lördag! 3/12 - Lucia firande på Älleköpinge :) brukar bli trevligt,,, träffa folk osv :D
10-11/12 - inget planerat än.
Onsdag! 14/12 - Min alldeles egna födelsedag!!!! 19år gammal blir man också! haha :) har inga som helst planer, men det kanske kommer :)

Allsvenskan omg1 2010.... vann gjorde vi :PMSV:C2

här kommer filmen från MSV:C2,, skriv gärna en kommentar


LA:4

Film från LA:4.. skriv gärna en kommentar så jag får veta vad ni tycker :):) film från MSV kommer,,,,


Tävling!! :D

min häst är helt underbar!!

startade vår 2,a regionala tävling och debuterade MSV C

LA:4- gick typ felfritt,,, ska man vara petig så blev hon lite hög i nacken stundtals i galoppen,,, men inget som spelade så stor roll, slutade på 66,8% och det räkte till en 2.a plats :D härligt!!
även denna gången var det Lottie Mattsson som dömde och fick fina kommentarer på prisutdelningen, det tackar vi för :)

MSV:C2- framridningen gick bra dock blev jag mer och mer nervös ju närmre min start det blev!,, sist jag var så nervös var nog förra sommaren när jag debuterade FEI på Tess.
Men Madenta var lugn och fin som vanligt och debuten blev bra,,, dock klantade jag till det i högra galoppen så fick något avbrott och de enkla bytet blev katastrof,,vilket gav 4or där jag hade 6or i vänster galopp och skolorna kan ju bli mkt bättre såklart :P ,,,  slutade på 60,8%. när vi åkte hem räknade jag lite på poängen,, och hade jag inte fått missarna i galoppen och fått 6or ist för 4or hade jag fått runt 63% och det hade varit ett kval till MSV B!!! helt sjukt nära egentligen!
så nu är jag verkligen super taggad för sesongen 2012,,

nu blir det EMA gala på MTV!!  :D
btw,, film från båda klasserna kommer när Youtube vill jobba litte fortare ;)


2011-11-03 tillbaka till "Bubblan"!

helt sjuk inne i November och flera plusgrader är det fortfarande!! lovely :) även om det tyvärr är blött och geggigt överallt pga all dimma och fukt i luften,, men hälldre de än minus och snö... usch vill verkligen inte ha vinter!!

ridit Madenta i ikv, och det gick väll inte överdrivet bra,, det gick inte bra alls.. usch! och MSV C debuten är på söndag.. Aa! har lite smått panik och börjar på riktigt bli nervös,, även om jag lovat mig sjäv att inte ha några förväntningar, men man vet ju hur hon kan gå och hur jag kan rida! och Tävlingsmänniska som man är och med lagom prestationsångest så blir jag nervös,,, vill inte göra bort mig!!!!

men det finns dock en förklaring till detta och det är inget skojj,, Fröken Wahlström har slarvat och det ska aldrig ske igen!!! hon vilade Lördag-Söndag och sen hade vi bara konditionsträning på måndagen nödvändigt men hade behövt trimma ist,, sen var vi på Älleköpinge i tisdags och det gick väll helt ok,,, och igår känndes hon jätte fin när jag red ut en sväng,, fina skolor och skänkelvikningar osv,, men idag! KATASTROF!!! 
men jag får skylla mig själv,, tappat fokus, jag borde veta bättre!,,, har alltid haft hästar som behöver gå 6dagar i veckan och seriöst iaf 5 av de dagarna för att hålla/förbättra formen! 
så nu blir det ändrig och tillbaka in i "Bubblan" som jag levt i under hela min hästkarriär. den bubblan har hjälpt mig att komma hit jag är idag... så Tack för allt de roliga i den "vanliga" världen,,, men nu återgår jag till min "bubbla". 

och 110% fokus på Madenta och min karriär!!!  

RSS 2.0