Dag 2: En bild på den personen/personerna som vet mest om mig.

Jag skulle tro att det är min kära syster Emilie... vi har som alla syskon varit vääldigt mycket ovänner från och till... men nu på sista tiden har vi blivit riktiga systrar! vi har t.o.m haft fest ihop! haha några av gästerna sa rakt ut -"de trodde jag aldrig att ni skulle ha fest ihop"

haha.. men vi har väll mognat?! haha de lät ju lagom fjolligt... (alla säger ju så) men de är sant!

(för er som funderar så är vi inte bioloiska syskon.. hennes mamma och min pappa är gifta.. så vi har varit syskon sen vi var 4 typ :P )


Dag 1: Din facebook profilbild med flest "likes".

Älskar verkligen denna bilden! och de verkar som om mina FB vänner tycker dsm!
Så mkt känslor inblandade.. vår första seger! Förra året 2011 andra tävlingen!
Jag var (är) så sjukt stolt över henne! och hon verkligen njöt!.. hennes livs första prisutdelning med ärovarv och hela baletten!! hon hon fick springa först!!


Jag är så sjukt stolt

.. Ibland slår tanken mig på vilken resa min underbara Madenta har gjort! och den är inte över än.. på läänge hoppas jag!!

självklart har alla hästar börjat på samma sätt,, men jag kan inte vara annat än stolt över lilla Madenta!
hon kämpar verkligen och vill göra som jag ber henne om även om de är svårt och hon  inte alltid förstår.. så känns inget omöjligt!

I höstas debuterade vi Regionalt.. så sjukt nervös... var vi redo?!.. men jag fick lixom bekräftelse på att vi var det finaste hästen leverarade redan från debuten och andra starten gick mkt bra och det blev en 2.a plats!!
Magiskt! och en gnutta overkligt!!

Söndag + Bio

Lite time med syrran.. en hel del snack som vanligt!.. kom fram till att vi båda vill till Liseberg iår! och med ett trevligt gäng hade jag iaf tänkt.. sen får vi väll se vad som sker! Sommaren är ju inte här änn....

Bion var grym!.. hela filmen var full av dessa kändisar (ofc) men de mest populära som man ser en och en ev 2st i en film.. här hade de samlat alla typ ;)
t,ex Zac Efron, Sarah Jessica Parker, Asthon Kutcher, Jon Bon Jovi, Jake T Austin, Jessica Biel och fantastiska Lea Michele (Känd från Glee)... och mååånga fler!
Filmen fick en att längta till Nyår så de var lite fel att se den nu.. men va fan gör man lixom!

Iaf.. för tillfället bjuder vädret på - grader så man kan inte rida så seriöst eller så värst länge... de blir mkt skritt kan jag lova! men finns ju en del att göra då med.. övergångar, skolor osv,osv. så tills att vädret vänder så kommer jag tyvärr inte kunna bjuda på så mkt från hästfronten.. lite tråkig info då de händer samma sak varje dag.. typ!

så jag hittade en Random lista som jag tänkte gå igenom! börjar imorgon!

Dag 1: Din facebook profilbild med flest "likes".

Dag 2: En bild på den personen/personerna som vet mest om mig.
Dag 3: En låt som betyder mycket.

Dag 4: Fem bekännelser.
Dag 5: Bild på en tid du saknar.
Dag 6: Gammal och ny bild på dig.
Dag 7: Tre bilder från din förra sommar.
Dag 8: En bild som får dig att le.
Dag 9: Bild på något som betyder mycket för dig.
Dag 10: En bild på dina bästisar.
Dag 11: En bild som betyder någonting.
Dag 12: Tre saker jag inte skulle klara mig utan.

En bild jag tog med min Älskade Iphone häromdagen... lite vitt på marken har vi iaf ;).. Men nu räcker det!! sommar och sol TACKAR!!

Bling,Bling och ännumera Bling!!

nu är de ca 1mån kvar till GBG!! vi ska dit och titta på Dressyren och 1,55m hoppningen också! ser mest framemot Dressyren om jag ska vara ärlig :) Alla dessa fina ekipage som dansar fram!
Sen fin ju mässan också.. ska försöka ragga tag i en Kavaj.. köpte ju en i Falsterbo men den var dock förliten så jag har sålt den igen,
Sen vill Madenta ha ett nytt pannband! de gamla har de trillat lite stenar så de är inte lika snyggt längre + att jag vill ju ha ett fint på Kandaret och för att slippa byta mellan klasserna så är de bäst med ett nytt!!
dock är de snuskigt dyra, men de är de värt! de jag har nu är plagiat f¨ån Hööks så de är inte så konstigt att de inte håller..!

I Falsterbo hittade jag ett och blev direkt "kär" men pga av att jag jobbade så hade jag inte tid för speciell shopping + att jag minns inte vilken butik elr märke.. kollade inte änns vad de kostar!! så jag hoppas att GBG kan erbjuda mig det eller ngt bättre... till rätt pris också förståss..!
har hittat en bild på Google det är ngt liknande och bilden är lite missvisande.. men vad jag minns så glittrat de som tusan!!!


De där med Bling,bling kan jag bara inte vara utan!.. går inte!!
Jag har ett OS-armband som jag fick av Mamma 2008, sen dess har de suttit där på armen och kvalitén är SUPER!! bara ngn enstaka kristall som har trillat,, men då får ni tänka på att jag alltid har det på mig även i stallet, vid ridning ALLTID!

sen har jag massor av andra armband, Smycketskåpet är "fullt" meen det finns ju alltis plats för mer hihi!!
här är några av dem.. b,la ett Thomas Sabo som jag fick på studenten av mina fina vänner på Älleköpinge! Perfekt! går att fylla med massvis av berlocker! även ett annat "läder" armband som man kan trä på fler berlocker,, fick jag av släkten på studenten!! (Missvisande mobilbild dock)



som sagt Glitter, Bling kan man ALDRIG få förmycket av!! enligt mig då ;)

Torsdag!

då har man precis fått helgens "schema" haha de lät som ngn dåligt ;) men så är inte fallet.. jag ksa hjälpa min tränare att ta hand om hennes hästar när hon är iväg.. så vi får hjälpas åt :) hon tar ju mina om ngn vecka när man ska till GBG horse show!!!
så nu vet jag iaf när jag ska göra vad.

annars blir helgen lugn! hoppas på plusgrader så man kan börja rida mer seriöst igen +att hästen kan får gå av sig lite energi i hagen ( hon brukar vandra runt heela tiden men nu går de inte då de är så knögligt) så energin kommer ut när man ska rida och eftersom de är hårt i marken så kan man inte göra så mkt!.. ondcirkel?!

men iaf! har nyss bokat biljetter till BIO!! jag och Syrran ska se New Year's Eve.. har velat se den sen innan nyår.. men lilla Kristianstad har inte släppt den förrän nu.. så på Söndag är de dags!

Från skaparna av Pretty Woman och Valentines Day.. så vad kan gå fel lixom!!! ?!
hööga förväntningar vill jag lova! men de blir nog bra!


ni får ha de bra,, och jag kanske inte har världens bästa uppdatering under helgen,, men back on Monday!

är era hästar också "puckon" innan utbildningsframgång??!

Madenta Är!! och den perioden är nu!

Idag skulle Madenta ridas och jag visste sen innan att hon skulle vara GALEN!! och de vill jag lova ;) haha pucko rent ut sagt.. men va fan jag sa ju harom dagen att ryttare = Galenskap och en jävla massa vilja! så en galen häst på de slår ju inte fel...

Men jag bestämde mig för att rida ut!!! Haha lite skadad innanför pannbenet är man nog!
Så ut på fältet, håll i manen och Galoppera!! Lovely :) lite bock och bus blev det.. men balansen tränas ju så jag säger inte emot.

Nu ikv har jag träffat min andra familj :) inte sett dem sen.... hmmm typ Nyår?! så de var minsann dags!
Imorgon blir de stora staden Kristianstad! ska te Arbetsf och se om de har ngt vettigt och säga.. troligen inte men va f*n jag vill ju ha deras pengar :P

Sen blir de väll att rida Madenta! får se hur & var.. Men jag vet att hon är inne i en "övergång" ett steg uppåt i utbildningsskalan.. kanske inte så stort men ändå.. hon har ALLTID en sånhär period innan framstegen.
Hon går outstanding en tid och sen flippar hon och ska bara leka och inte jobba.. och de visar hon vill jg lova och det är omöjligt och jag säger OMÖJLIGT att få henne att jobba ordentligt i dessa perioder!! det är säker några som hade gått på henne med skänklar,spö osv,osv men de leder bara till högre bocksprång, värre resningar och troligen en längre busperiod.. så jag gör som alla andra gånger,, låter henne hållas i måttliga former, så inget direkt jobb med press elr nya övningar förän hon har lungat sig.. brukar ta ca 1vecka,, spännande och se om de stämmer fortf!! Men jag vet ju att hon blir ju så fin och duktig när denna period är över :P

Min underbara häst,, ett pelhambett just för att kunna stanna elr intala sig själv att man har "makt" över henne ;)

Kristianstad med Linn!

fantastiska dag! även om den inte gick som planerat (skulle ju rida min pärla efter stan) ;)
Dagen spenderades i stan med Linn! hämtade henne vid halv 1 så vi var i stan runt 1.. och min lilla bil rullade hem på gården kl 8!! helt sjukt så långe har jag nog inte varit i stan under mna 19år!! men tiden går fort när man har roligt Right?!

Blev väll ingen shoppnig direkt.. skulle ändå inte ha ngt,, men mina Svarta Jeans från Cubus fick följa med hem. har lääänge velat ha dem men har inte funnits i min storlek.. men nu jäklar! så 199kr fattigare! älskar verkligen Cubus priser!!! detta är mitt 4de i olika färger ofc.. elr 2st är likadana men de ena paret är sjukt utslitna, mormor fick byta blixlås för ett tag sen haha men sjukt bra kvalité annars och sköna!!
väntar bara på att de ska få in vår färgerna - ett par vita!!!

mitt i allt börjar de snöa!! usch och fy så vi tog paus på Favoriten och Kebaben var lika god som alltid ibland älskar jag staden!
Sen ut i snön men tyvärr stänger ju stan 4 så lite smått brott hade vi då Linn skulle hitta klänning som gick sådär,,,
men sen gick vi in på House of Bagels och där blev vi kvar kan jag säga!! vi hade för mkt att prata om och stolarna var sådär farligt sköna + att snön vräkte ner så kännde inte fö att gå ut och köra hemmåt...
men vid 7 var de dags att begeoss då hade de slutat snöa för ngn timme sen ;)
men halt som FAN på ren svenska!! aja bara att kasa hemmåt!
70 på motorvägen där folk brukar bränna på i 120!! nu blev man inte äns ifattkörd trots 70km/h då e de Halt!

men de fick prima så ingen skada skedd, men de var ju lita halt ;)

nu en bild från min Istagram som jag btw tycker att ni ska följa wahlstrome

Ryttare = Galenskap och en jävla massa vilja!!!

ja som hästmänniska går de ju inte att missa att våran Rolf-Göran Bengtsson faktiskt tog hem de finfina priset!!!
helt sjukt bra! äntligen har Sverige fattat och snart kanske ridsporten blir med "accepterad". men ärligt talat så bryr jag mig inte jätte mkt.. jag trivs i hästvärldn och är stolt över de jag gör osv osv... men lite roligare respons hade ju varit kul att få från folk när man berättar vad man sysslar med!!

och denna lille "nissen" Anrell gjorde ju sitt livs misstag när han skrev som han gjorde,,,, han fattade nog inte hur många han gick emot!!
men nu har även han provat på elr vad man ska kalla de.. 15cm i skritt de e nästan löjligt!!!! detta kan 4åringarna själva på ridskolan!!
Riktig ridning handlar om känsla och en förmåga att läsa av hästarna.. de många ofta glömmer ven jag ibland är att de är 600kg flyktdjur som vi försöker få över hindren elr göra rörelser i dressyren osv osv.. och vad har vi egentligen att sätta emot?! inte ett dugg om du frågar mig.. tror att ganska många håller med mig om jag säger att vi egentligen är ganska självmordsbenägna som utsätter oss för detta... detta stora och tunga djur som lätt kan avsluta vårt liv,,, men istället tänker vi inte så utan vi älskar de vi gör och ngt inom oss får oss att fortsätta och ta fler risker för att en vacker dag kanske stå och ta emot folkets gratulationer osv eller bara få känna känslan av att kunna styra detta djur med pyttesmå signaler nästan tankar!!!
ja jag skulle kunna skriva en bok om detta men iaf!
Rolf- Göran Bengtsson är kung i mina ögon och jag hoppas att svenska folket kan börja förstå lite mer och gärna prova på!!!!

Se Anrell prova på!!!
 




Tiden går!!

ja man hinner knappt med längre ;) men de gör inte så mkt för snart drar ju tävlingarna igång och innan vi vet ordet av så är de vår/sommar!!!

idag har jag och mamma varit en tripp i stan och på Eko, blev lite smått och gott ;) blev b,la en hårtrimmer, har ju en vanlig klippmaskin men behöver en mindre och de fanns ingen till djur som jag ville ha. så in på siba och skaffde en vanlig hårtrimmer....
Dags att klippa Madenta! sagt och gjort denna gången klippte jag hela huvudet! finfint.. har inte vågat innan men nu är de några veckor kvar till första tävlingen börjar på Gärds, så pälsen hinner växa ut en del och jämna till sig! vilket behövs då hon inte ville vara helt stil när jag tog huvudet och sen varade inte batteriet så länge (jag laddade ju inte den efter jag köpt den) så fick ta en del med den stora klipparen och inte så lätt med storklippare i huvudet ;) men imorgon blir de att fixa lite detaljer :)



Söndag - Mobilblogg!!

Söndag! dagens planer är rida hästen och ta de allmänt lungt ;)

igår fick madenta vila, hon förtjänade de efter träningen i fredes :) men jag gick en sväng me hoppsan ist :) hon måste ju få lite uppmärksamhet då och då

på kvällen åkte jag och Linn till stan, blev en trevlig kväll, med fika och rundvandring i ett ovanligt dött Kristianstad.. men alla var väll på förfest iväntan på att dra ut ;)

ha de bäst
xoxo Evelina!


Fredag den 13

Otursdag?!.. ääh släng dig i väggen!!

Dagen har varit super, strålande sol och humöret har såklart varit på topp... blir ju de när solen sticker fram!!

nu ikv har man tränat Dressyr med sin finfina häst! och jag längtar verkligen till Tävlingarna nu! och att få klippa henne igen, hon är så sjukt långhårig och ser lite halv tradigt ut men va f*n men när tävlingarna drar igång ryker pälsen!!
Känner att 2012 kan bjuda på en hel del! så sjukt taggad!!

kan även meddela att jag hittat Tess (Out of touch) nya ägare!! elr Hon har hittat mig! så inom en snar framtid så kommer man åka dit och hälsa på! helt sjukt om ngn dag är det 1år sen vi lämnade dig (jag hade henne under träning så lämnade henne till dåvarande ägaren och sen såldes hon)  En helt underbar ponny som hjälpte mig att avsluta ponnytiden på FEI nivå! en dröm slog in!

-"I know I'll miss you but we'll meet again someday

We might be apart but I hope you always know
You'll be with me wherever I go"




tävling!



Ni som följt mig under en längre period vet att jag har bevisat att inget är omöjligt bara man vill!!
om jag får chansen tänkte jag bjuda på en berättelse om alla tankar funderingar och om hur jag tagit mig hit till den ryttare jag är idag!!
hur jag har lykats förvandla 2 "fula ankungar" (Snoddas & Madenta) till tävlingshästar när ingen trodde att de gick!!!

-"Don't take life too seriously you'll not escape it alive anyway"

-"Though life is ruff and the road is tuff
You can seize the day"


har egentligen inget att skriva men känner för att visa lite bilder på min söta Hoppsan när hon var några dagar gammal.. så otroligt söt!!!





12.01.10

tänkte mest bjuda på lite bilder från dagen!

skulle rida Madenta men Ilona hade Nisse (de är ju trots allt hennes shettis som bor hos oss som sällskap) så Hoppsan blev själv i hagen och jag litar inte på att hon stannar då hon har tagit sig ut förr + att hon är trots allt bara 3! (oj va skumt de känndes att säga, hon var ju nyss föl kan jag tycka!)

men iaf! jag beslöt att skritta en runda på Madenta och ta med Hoppsan som hand häst! började lite i trädgården för att se så de fungerade! Hoppsan skuttade och sparkade en del, mest av lycka mot Madenta så hon blev lite orolig.. men de löste sig :P

ni får ursäkta Madentas förfärliga bogskav men tyvärr finns de inget att göra,, provade med bogskydd förra året men hon fick skav av andra ställen :( sen envisas hon med att alltid ligga på höger sida så täcket skaver ju där!








Madenta tycker om "sin" bebis

Måndag!

9 januari och snart börjar verkligheten igen, med träningar, tävlingar och innan vi vet ordet av så är vi mitt i säsongen!! Lovely! jag läängtar extremt mycket speciellt när min fina häst är i sånn fin form! hade egentlligen velat åka till Malmö den 21 men de har bara MSV:C och ingen LA,, så de är lite för långt att åka för en klass!

men mitten på februari brukar de dra igång,,, men sen ska man ju till GBG horse show också!! blir väll att köpa lite nytt där :D!

En bild från förra gången i Malmö! när Madenta Dansade till oss en 2.plats i Regional LA:4!! andra gången vi rider reg!! man kan ju inget annat än bli stolt!!

2012-01-07

en hel vecka in i de nya året!

som ni ser har jag skaffat ny header, tröttnade på den gamla så nytt år,, nytt utseende. den blev väll inte super bra men men haha!

i torsdags drog och och Hanna ner till Paulina, hon hade förfest där och sen skulle de vidare till Tingvalla.. men dock inte jag. men kvällen blev trevlig iaf :D de tackar vi för och nästa gång hoppas jag att man kan följa me ut också :)

Madenta går bättre än aldrig förr.. kan väll säga att nu dessa första dagarna som 8åring! ja herre gud 8!! när hände de lixom,, jag köpte henne som 5åring, precis inriden. och nu är hon 8 och vi laddar för kommande tävlingar i LA & MSV:C...heelt sjukt!
årets mål är att ha så roligt de bara går skaffa massor av erfarenhet och vara stabil i MSV:C
då nästa steg upp till MSV:B är enormt så håller jag nog mig på MSV:C detta året.. men vem vet! haha




En bild på Madenta som 1åring,, som jag hittade på skolans (Önnestadgymns) dator. hon är ju som sagt uppfödd där!!!

TvåTusenTolv!!! The start of something new?!

Oja! nu jäklar har vi ett nytt år framför oss!! fullt av möjligheter, framgång, och troligen även en del motgång. men hur ska vi annars kunna utvecklas och bli bättre?!

Nyår var en lugn kväll i Åhus, hos pappa närmre bestämt. även om pappa,marie och min bror inte var hemma :P.. men jag syrran, hennes kille och Hanna hade en väldigt trevlig kväll!
en nykter kväll blev de iaf. jag körde så då e de bra att hålla sig nykter :) men så kunde man ju också köra hem precis när man ville :) så runt 2 körde jag o Hanna hem!   

Nyårslöften är väll inte direkt my style ;) men va f*n : säger bara "Sanningen svider".. tolka de som ni vill! kan väll också säga att jag är så sjukligt trött på skitsnack och rykten osv osv!!! antar att de är en del av livet men man behöver ju inte accepterade och ta skiten!
så jag kommer inte längre bara stå och ta utan kommer troligen säga ett och annat om de blir behov!
Falska människor har jag ingen plats för.. har under en längre tid lärt mig se igenom folk, och vet vilka jag kan lita på osv! Time to make a change!

meen jag hoppas alla ni underbara människor som läser min lilla blogg fortsätter, ja ni som bara läser för att snacka om de till andra senare ni är också välkomna..! för jag vet att ni finns där ute ;)

xoxo Evelina!


RSS 2.0