jag lever!!!

ja jag lever även om uppdateringen är usel! men sätta sig vid en dator är inte de första man tänker på när man suttit vid en typ 8timmar redan haha!!

men livet rullar på å Imorgon elr om 30min så är vi inne i Juni!! helt sinnes!!

Madenta har vilat hela veckan och kommer så göra fram till iaf Söndag! kännde att hon behövde en paus och en chans att utveckl musklerna som faktiskt kommer när de får vila och återhämta sig!!

La Vesta var faktiskt på Visning hos Anna Hassö i Tisdags och de gick väldigt bra sen får man ju se vad som sker.
så igår tog man de lite lugnare på Träningen som gick super!! börjar lära mig nu ;)
idag blev de ett litet uppmjukande pass på fältet å i helgen blir de vila.. om inte Ilona tar en sväng på henne.

imorgon är de Jobb 8-15 sen hem å fullt ös!! mer säger jag inte ;) har redan sagt för mkt känner jag men de kommer ju fram snart ändå :P

annars lever livet loppan å jag trivs!!
ja just det,, höll ju på å glömma!
Casper å Maja var här innan och de var lika duktiga som vanligt Casper galopperade helt själv på stora volten, jag höll förvisso i longerlinan men den är bra å ha när vi är på fältet vid bilar osv!!
Lina hoppade även upp då vi sk jobba med hennes "rädsla" som kom när hon flög av.. men de är bara att kämpa på, de viktigar att hon vill!!
och ett extra + till Anne som tog tag i sin rädsl och borstade fille!!

de ända negativa är att Hoppsan är halt!!!!!!! hittar inget direkt men ngt är de! usch misstänker en vrickning men vet inte än... halt e hon iaf
men hon får gå kvar på betet iaf.. så får vi avvakta

nu ska ja sova! puss å godnatt på er!


Hästarna släppta på bete!

whoop,whoop! nu e de sommar!! elr iaf man får en känsla av de :)

Casper å Maja har varit här och ridit.. Casper rider ju Fille och han går nu på bete i Åhus (Transval) så han red lite på ett fält brevid.. för säkerhets skull höll jag honom i longerlina.. då de bara är typ 3-4 gången han rider honom och första gången utanför banan + att bilarna kör ju precis brevid och inte allt för många håller 70 som lagen säger!
men Casper genomförde passet bra och sen körde vi hemmåt
 så Maja kunde rida Nisse.. han går ju också på bete med La Vesta några 100m bort från gården så vi beslöt att rida dem hem.. haha!
Älskar mina infall! så i grimma och Grimskaft och såklart med hjälmar på skallen så hoppade vi upp barbacka
(jag tog La Vesta då hon inte ska stå kvar själv på betet..) Morsan å Anne körde en bit bakom medans vi skrittade hemmåt!
sen red Maja lite på banan, så duktig och tuff som tusan! tyvärr for hon i backen när de skulle galoppera,,, men Nisse var minsann inte snäll! sparkade först den ner med huvudet i marken och en bockning på de!! usch! envisa shettis.. men Maja hoppade upp igen så sprang ja med henne så hon fick galoppera iaf och sen red hon resten av tiden själv :)

sen släppte vi alla hästarna på bete! även Madent å Hoppsan.. så glada de blev :)
sen har man busat lite med Maja.. och för er som inte vet Maskrosor färgar av sig!! haha de kom Maja på iaf och jag fick "fina" fläckar haha busunge!!!
aja jag kommer få tillfälle att hämnas!! haha,,, när hon minst anar! ;) kanske blir ett tufft pass på Torsdag ;)

Nu ska jag äta lite och sen vidare mot Älleköpinge... måste prata lite med Eva och även Laila då jag ska hålla i Lailas lektioner imorgon.. kan ju vara bra å veta vad barnen kan haha!

nu får ni minsann en låt!! och inte mindre Loreens Euphoria!!!! som gick å vann hela skiten igår!!
älskar verkligen låten och loreen gör de hela magiskt!!
 

Tävling!

Debut för mig å La vesta!.. tänkte skriva lite snabbt om dagen, då huvudvärken säger "stäng datorn!!!"

först lite funktionär i "knatte" och 0.30cm klassen.. hjälpte Alvin som skulle rida knatte klassen (endast bom på marken) han genomförde de duktigt och en fin rosett till honom!!
Casper å Maja skulle hoppa 0,30cm.. duktiga var de å Rosett till dem!!
Sanna Hoppade LD såg tyvärr inte hennes ritt men tror säkert att den var kanon!
Anton kämpade på bra i LD,LC ngn liten miss men lätt hänt!

Alla andra var ju självklart också duktiga!! :) alltid trevligt å se hur folk utvecklas!!

nu till mina resultat!
90cm: 4-fel!
en rivning.. kom på ett mellan läge.. visste inte riktigt om jag skulle hålla kvar eller låta henne "springa iväg".. jag valde att släppa och plankan föll!! usch! men pratade lite med Camilla och hon visste inte helt 100 om de hade hjälpt om jag höll kvar i henne för hon hade nog rivit ändå :( annar var hon kalas fin!!

1m: 4-fel!! en rivning.. igen dock ett annat hinder och ett annat problem
kom lite stort på hindret innan så hon blev stark/lång och flack så fick ingen höjd i språnget så bommen föll.... tusan! annars känndes hon galet fin å jag var taggad för omhoppning!!

nu är La Vesta släppt på bete och vi får se om ja släpper Madenta å Hoppsan också.. tror faktiskt de ;)
men ridas ska de göras!!
imorgon kommer Casper å Maja hit de ska rida lite sen är de ny vecka!! och oj va bra den kommer bli :D

full jobbvecka men på Måndag ska jag hålla lektioner på Älleköpinge!!
på Tisdag ska La Vesta till Skönabäck för visning!! så jag å Ilona ska dit när jag slutat och hämta hem henne igen, sen träning på Onsdag och sen är de ju snart helg!!!!! :D

nu en bild från dagen! och även en film från 1m!!

Finfina häst!! jag har inget emot att behålla dig!!



Fredag!!

Jobb mellan 8-14!! fick gå redan 14 men betalt till 15!! Lovely :) vi hade en lite "tävling" förra veckan och jag å några till lyckades prestera så bra att vi "vann" så 1 timmes betald ledighet!!
åkte till Stable store och fixade hjälm å ridskor! 30% rabatt hade de också!! skadar ju aldrig :D

nu ikv har man tränat Madenta! oj va fin hon är.. men nu blir de nog lite vila.. nästa tävling blir den 9 på gärds så innan dess blir de lite lugnare pass! ev en sväng på bete också, vi får se :P Sche,at är ju som sagt fullt å då är de nice å slippa mocka haha!!

annars har jag ridit La Vesta en sväng och nu är hon nyduschad och knoppad!! måste ju vara fin på tävling!!
nu ska jag själv hoppa i duschen och sen trycka i mig lite mat och hoppa i säng!
vi hörs när vi hörs!! puss puss!
btw har fått finfina bilder av Siri!!! här är några av dem!!
Även en bild på lilla mig!! titta noga så ser ni hårsmycket jag köpte igår!! love it!!





Torsdag!

livet är väldigt gött på riktigt! inte äns de faktum att intervjufronten var förjäklig idag kunde få ner min humör!!
vi sitter ju som bakant å ringer till Stockholm! och de för fantamig inte lätt! trevlig är de iaf, men allt för många vill ju inte svara.. så man kan ju inte koppla på charmen och övertala dem när man inte kommer längre än precis efter växlen.. för sen blir de tyst! de ser väll vårt nr och vägrar svara ;)
och nu sitter vi på ett IT projekt och jisses vad de kan slänga ut mejladresser till höger och vänster!!
visst de får ju en webbenkät ist men jag känar ju inget på de haha!! men vissa vill ju svara :D

efter jobbet mötte man morsan i stan, och vi gick mot optikern för en kontroll av synen... man ska ju ta Lastbilskort och då behöver synen kollas lite ;)
sen en liten runda på stan, blev lite smycken: 2 armband och ett hårsmycke!! awesome.. observera att inte ngt bling alls!!! haha vad hände lixom?!
blev även en liten topp på Cubus.. en gul!!! lite vårfärg på Wahlström haha!!
imorgon blir de en snabbis till stan igen, ska fixa ny ridhjälm och ridskor! hjälmen följde ju med Lina i marken för ett tag sen så den har ju varit på försäkringsbolaget osv... men sånt går ju på försäkringen så inga problem + att jag är väldigt glá att Lina hade GPA hjälmen som skyddar bäst!!!!

sen blir de Träning och troligen lite banbyggnad, sen hem å rida La Vesta och bada henne! usch vita hästar ingen toppen idé men fint är de när de är rena ;)
Klubbtävling på Lördag sen får vi se och hoppas på att kvällen bjuder på ngt skojj.. annars blir de väll att sega framför TVn å Eurovision song contest! go Loreen!!!

finfin!.. älskar verkligen fjädrar men har inte hittat några som fallit mig i smaken å till rimligt pris ;)
men nu kunde jag inte hålla fingrarna borta!!
ni kan väll få en bättre bild sen!!
denna är från min Instagram som jag tycker ni ska följa!! wahlstrome.. bara gå in och tryck på "follow"


Tisdag!

Javisst Tisdag!! Solen har stekt som bara den både igår och lite idag!! nu känner man hur kontorslivet inte är så glammigt! haha sitta inne de bästa timmarna på dygnet! nja inte toppen men alla vill vi ju ha pengar haha! + att sommaren har precis börjat och helgerna ser awesome ut!! med elr utan sol :D
Till helgen är det Klubbtävling!! :) spännande!

Imorgon blir de Jobb 8-16 sen kommer Casper & Maja vid 17 då ska de rida lite :) så jag får klura ut vad vi ska göra denna gången... kanske hoppa ngt hinder?! de ska ju båda vara med på klubbtävlingen på Lördag, så ngt litet skutt kanske de ska ta..

sen ska jag själv träna på kvällen!!
Annars hände de nog inte så mkt i veckan!... men på Fredag är de lön!! Whoop,whoop! ska bli jäkligt spännande å se vad den landar på.. med tanke på provisionen som vi också har :)

sen blir de ju Lönehelg sup å svälj! haha.. verkligen inte, men hemma tycker jag inte att man ska vara! vi får väll se ;) även om man inte behöver hälla i sig massor av alkohol som vissa verkligen tror.. men kan vara lite social med trevligt folk :D

nu en av Taylor Swifts låtar.. gillar verkligen videon... vet ej vrf men ngt gör att de är så ;P

Bildbomb från Björbäck!

se och njut! haha men oj vad jag älskar min fina häst!! <3












Björbäck 18-20 Maj

Hem ljuva hem! en helg full med extremt fina hästar, trevligt folk och en hel skopa kunskap!!

Fredag: Efter jobbet packade vi och körde mot Björbäck! väl framme var de bara att leta upp boxen, det blev nya fina, frächa boxar med höga semetnväggar.. precis som man vill ha det när de ska vara massor av okända hästar runt omkring!!, Madenta tog allt med ro och efter lite fixande så gav vi henne kvällsmat och efter en liten tipp på anläggningen så gick man tillbaka till lastbilen och sov!! kl ställdes på 06:00, då tävlingarna börjar 8 så är ju första ryttarna på väg till framridning vid 7 så de blir ju rörelse i stallarna runt 6 och alla ska ju fodra sina egna hästar!

Lördag: Madenta såg ut att trivas i boxen och verkade må precis som vanligt, :)
vid 11 red jag en sväng på stora gräsbanan, hon känndes helt okej, även om hon tittade på allt! stor anläggning massor av hästar 3 banor igång samtidigt och massor med folk såklart, men hon känndes fin
vid 15 skulle jag starta MSV:C1 hon känndes helt okej, innan start hade man pratat lite med både MiQe (var överdomare hela helgen) och Ida-Maria (som även hon skulle starta). trevlig att träffa dem båda!
Inne på Banan gick de väll si och så, ngn grov miss men annars lite små spänd och hög i nacken,,
60% skrapade vi ihop och de känns väll helt okej,
På kvällen blev de Ryttar"fest" lite god mat och trevligt folk, kvällen blev inte lång då kl skulle ju ringa vid 06!!

Söndag: Idag blev de "tidig" start, LA:3 kl 10:45
Hon känndes fin på Framridningen och inne på banan flöt de på precis lagom, ingen super ritt men inte katastrof heller!
slutade på 63,2% och de känndes ganska rimligt.. de blev väll ca mitten på resultatlistan så helt okej.
vid 15 så skulle jag starta MSV:C2 hon känndes faktiskt lite mör.. men helt okej efter tuffa dagar och hela dagen bjöd på strålande sol!! vi var båda trötta så jag ville bara får en okej ritt med bra flyt och inga grova missar.. 
fick min vilja igenom men mitt val straffade sig i %en.. men de hade säkert gått å få ner henne lägre i nacken och mer böjd i skolorna,, men kännde att både hon och jag behövde en ritt med mindre press såhär i slutat på vårat första meeting tsm!! 
53% slutade vi på inte mkt å hurra för men med tanke på ritten så är de helt ok!  

Mamma pratade även lite med Jan Brink! de stod och diskuterade hästar med mkt vilja och power!,, då sa mamma -" där ute har du en (Madenta)
Han tycket att hon såg fin ut och med lite tid så skulle hon bli riktigt bra :)
självklart undrade han vad hon hade för stam (avels intresserad som han är) och han förstod direkt att hon var speciell och även lite svår.. när mamma sa att de var Biggles-Master + ett sto! haha!
för er som inte vet har han ju utbildat Biggles och hans absolut bästa häst var ju Briar (biggles pappa)
Så han föreslog, mycket tid och tålamod så trodde han på Madenta!! :D

Helgen har varit toppen och jag kan varmt rekomendera Björbäck! trevlig personal, fina banor och ett stort + till klasserna! allt från LB:2 till Grand Prix!! så man fick verkligen se Alla sorters ekipage på alla nivåer!

bjuder på 2 av favoritbilderna från helgen.. fler kommer imorgon!!
Älskar verkligen att hon börjar bli lite maffig!!


"Familytime!"

javisst idag har småKusinerna varit här hela dagen, Casper börjar ju bli lite stor för Shettisarna på Älleköpinge å även för B-ponnyerna, och eftersom grannen har en inhyrd C-ponny där ägaren har lite ont om tid så la vi ihop 1+1 och alla glada!!

Casper får rida en större ponny som han kan utvecklas med och ägaren får lite hjälp :) 
Han är lite lite osäker och blir ibland lite rädd, men Idag briljerade han! galopperade lite själv och sen red han helt självständigt hittade på egna vägar och var riktigt kreativ!! 
bara 2.a gången han sitter på Fille men oj vad duktig han var.. ni skulle sett han när jag förklarade hur han skulle få honom att "gå i form"
Fille söker sig självmant dit om man bara gör rätt, så in på en volt och tryck till lite extra med innerskänklen samtidigt som du rör lite på fingrarna i innerhanden!  vips så sökte sig Fille till rätta.. gick ju inte helt i form men tror ändå att Casper förstod vad jag menade och hur de ska kännas!

och även jag får öva upp mina ridlärar kunskaper! whoop,whoop! hur bra lixom! precis lagom nu innan man ska hålla i 2v läger under sensommaren!!
+ att man får spendera mer tid med familjen.. ja just de jag sa det!! rent biologiskt kan vi inte bli längre ifrån varann.. men för mig är vi familj! och blir mer och mer, känner mig faktiskt lite som Bigsis :) fantastiskt trevligt :)
vi har ju trots allt växt upp ihop, mer elr mindre.. för er som inte vet men är jäkligt nyfikna (deras pappa är min styvmors bror) :) så med tanke på att de är 8 resp 11 så har man ju kännt dem ett tag :D

Sen har ju Grannen en Shettis också.. lilla Nisse som brukade bo hos oss, så
Maja får rida honom lite och ja jäklar va grymm hon är!
bara ridit i snart 2 terminer och hon rede ut alla "konflikter" mellan henne å nisse, bangade inte en gång!
han får annars göra lite som han vill, så han testade ju allt.. drog ner huvudet så hon höll på att tappa tyglarna och ville stanna, sväng in i mitten även sparka bakut.. en riktig lite bus shettis som testar!! men jag behövde bara berätta 1gång hur hon skulle göra och sen hade hon koll! Guld stjärna till henne!!
sken som en sol gjorde hon iaf!

dagens bästa måste ändå var Annes kommentar:
Anne:
-"Tänk så mkt tid vi kommer ta från dig nu"
Jag: -"Nej!, vi ska bara ta igen den tiden vi missat tills nu!!"

Annars har man bara packat och ridit sin hästar! finfina båda 2!
Slängde även på Dressyrsadlen på La Vesta och vips så gick hon som en klocka!! jag kanske kommer åt henne på ett annat sätt, men fy vad fin hon var!!
Hoppning i all ära men känslan av att sitta i en dressyrsadel och känna hur hästen briljerar och jobbar på som tusan!! det är ridning för mig!! :D

Imorgon blir de Jobb, sen fixa de sista hemma och lasta hästen å köra mot Björbäck!! Whoop,Whoop! :D

Casper & Fille!


Maja & Nisse kanske en aning stor men nisse behöver en tuff ryttare som kan bestämma lite!!


Onsdag! - dag innan röd dag!

Jobbet flöt på helt ok.. började bra med lite intervjuer sådär innan lunch! sen tog de tyvärr stopp! men förklaringen kan vara att de är röd dag imorgon och de flesta hade ju slutat vid lunch!!
vi slutade 3 men innan dess bytte man projekt sista timmen å ringde till Stockholm! ojoj! dags att tänka på dialekten, även om skånskan försvinner lite när man pratar med okända människor och ska vara tydlig osv! men visste ju att de finns känsligt folk där ute haha! så söta! men änn har man bara stött på trevligt folk. :)
Ledig imorgon men tillbaka på Fredag!

hem fortare än fan! haha nej men nästan iaf :) hade dock tänkt gå en sväng i stan å kolla efter skor!! har ju lovat mig själv att fixa ett par innan syrrans student! och nu är de minsann inte långt kvar.. väldigt exakt 1mån!!
men vi får se hur de blir :P

Nog om det, kan även meddela att d idag är exakt 1år sen man gick på Bal! helt sjukt var tog de året vägen :)
sen har även Lantans 3or tagit studenten idag!! GRATTIS!
känns som igår man stod där å skrek av lycka på studentflaken med en vit mössa på huvudet och en liten "söt" vit klänning.

ikv har man tränat! och hästen levererar!! finfina häst :) anmälde mig även till Klubbtävlingen nästa Lördag! 90, 1m ska vi väll kunna skutta runt :)
La Vesta får även en till guld stjärna! hon klev rakt in i transporten nu när vi skulle hem!! duktiga häst!! hoppas de håller i sig och att hon fattat att det inte är farligt :)

BTW.. ett litet sidå spår. jag körde Transport för första gången i förrgår!! jag tömde den på hö och sen skulle den tillbaka till sin plats för att lastträna La Vesta! så "bara" att backa till bilen och koppla för att sen köra runt Lastbilen i en U-sväng för att parkera mellan vägg å Lastbil.. jag lyckades på första försöket helt utan krussiduller! staketet är helt, lastbilen lika så och inte en skråma på transport elr bil! :) 
inte en dag för tidigt att man tog sig i kragen å flyttade ekipaget! haha! 

Bevis! å även busken är hel!! haha.. den brukar var i riskzonen men de ska gå haha! fullt ratt utslag så blir de bra!!
 

Film från dagen!!


Söndag! 13 maj!

oyes, imorgon är de ny vecka och schemat är typ fullt,fullt och lite över fullt! haha! but I love it!!
och jag har även insett att Juni blir fullt, iaf på helgerna! vardagarna så jobbar man ju :)
mer om de strax.... nu kommande vecka!

Måndag: Jobb 8-16, Rida Madenta, tömma Transporten på Hö som hämtades i helgen och jag inte pallat ta ut ;P
Tisdag: Jobb 8-16, Rida Madenta och La Vesta, börja packa lite iaf göra packlista!
Onsdag: Jobb 8-16 (ev 15) Hoppträning La Vesta!, Packa!!
Torsdag: Ledig! Besök typ hela dagen :D men hästarna ska ridas å de ska packas,packas i Lastbilen!!
Fredag: Jobb 8-15, Köra till Björbäck!!!
Lördag: Tävling MSV:C
Söndag: Tävling MSV:C & LA:3 + hemfärd

Känns gött att få börja packa och fundera på allt som ska med på ett meeting, det borde ju gå galant med tanke på mina månader hos Ulla! då hade man ju ansvaret för Richells saker!! foder + utrustning! men denna gången ska de vara Madentas saker och även mina saker!! Meeting upplevs bäst när man själv får tävla! även om hästskötare inte är fyskam!

Dagen har spenderats på KRK som funktionär.. vi sammarbetar ju lite med dem för att få lösa licens för Älleköpinge, klubbarna måste ju ha minst en tävling/år för att få vara en tävlingsklubb.
sen red jag Madenta! oj så fin hon var!!

nu till resten av schemat!!
26 maj- är de Klubbtävling och ev debut för mig å La Vesta!! men annars ska man hjälpa kusinerna när de ska hoppa lite :)
helgen efter är de fritt (änn)
8 Juni - Mimmi's Student!!
15 Juni- Emilies Student
16 Juni- Fest för Emilie!!
23 Juni- Midsommar.. inte direkt ngt planerat men de kommer väll hehe!
30 Juni- Antons Konfirmation!!

Sen var vi klara och min Semester kommer helt lagom, är ledig hela Juli!! men utöver detta ska de ju tävlas också!! whoop,whoop! :D LOVE MY LIFE!!


nu ska jag chilla lite och sen sova!! ny jobbvecka imorgon!

lite smått ocharming bild på mig men de får ni leva me puss på er!!

"här hör jag hemma"...

en helt vanlig Lördag tyvärr regn och rusk denna dag men sånnt får man ta, La vesta fick gå en sväng på fältet.. Ilona är fortf sjuk så hon valde såklart att spara sig till jobbet.
MEn de blev en mysig tur i regnet med Lasse Stefanz i hörlurarna!!, precis som de ska vara!! :D men när låten "Här hör jag hemma" kom så rörde det mig ;) kom på hur sjukt jäkla bra jag har det! och jag kännde just så... Här hör jag hemma!! ute på landet, med en finfin häst och vetskapen om att vänner & familj bara finns några knapptryck borta och sen går de ju att träffa dem typ när som!
Finns inte mkt som kan få mitt liv bättre för tillfället.. har precis allt jag behöver! Jobb,Familj och helt galet underbara vänner! sen mina underbara hästar också som förgyller min vardag varje dag!!

Nu har man nyligen tittat på SM-finalen i Handboll mellan IFK Kristianstad och Sävehof, Syntes att K-stad var på G.. arenan var orange vill jag lova!! men tyvärr var Sävehof bättre idag.. men Silver är inte fyskam!
och som f.d Handbolls spelare så är man ju lite intresserad + att man är Kristianstadsbo och när IFK spelar så blir de ju bara bättre haha!
Tyckte att IFK's spel kom igång lite väl sent.. sisådär en bit in i andra halvlek... men bättre sent än aldrig, men de räckte tyvärr inte!
ja just de jag sa f,d handbolls spelare! massor av årsen. höll på ngt år men sen kom man till valet.. Hästarna elr Handboll då Tävlingarna och Matcherna var samtidigt.. och ni förstår ju vad jag valde!

nu blir de Bröllopsduellen på Sjuan och lite Tacos på de!!

Tycker att ni ska njuta av Lite Lasse!!!


Fredag, Fredag, Fredag!!

Jobbet ska vi knappast prata om, usch och fy! massor av kontaktförsök men typ inga intervjuer! hatar dem dagarna! men sen säger de vips så sitter man där med ett 10-tal :)
men dagen flöt på bra och god Fredagsfika fick man också :) Annelie stod för den och Kladdkaka hade bakats!! mums! (varje dag fika kan de vara ngt?!)

Jag konstaterade även att folket på InfoOne har iaf kvar barnasinnet!! jag skulle ha tag i ett plåster och hittade en förbandslåda.. och vad hittar jag jo 6st paket.. varav 2st mid Hello Kitty och 4st med Mumintrollen! haha så sött sen låg där ett litet paket med vanliga också! men ni fattar.. ett grönt plåsten med Lilla My från mumintrollen fick pryda min tumme som skadat sig :P

Efter jobbet träffade man Syrran i stan en snabbis innan man hoppade på bussen och iväg!
nu på em/kvällen så har vi haft besök, vet egentligen inte hur mkt jag ska säga hur mkt de vill ska komma ut... men de kommer väll info när de blir befogat!
Träning blev de inte iaf.. och de dör vi ju inte av, jag hade bättre saker för mig haha!
Men båda hästarna var finfina idag!! Imorgon ska ilona troligen rida La Vesta själv.. och jag får se hur jag gör med Madenta, ridas ska hon iaf :)

på Söndag ska de jobbas på tävling på KRK.. så den dagen försvinner väll en del.
sen Måndag och ny vecka.. dags att börja fixa inför Björbäck kommande helg!!!!

Fröken fräken!!

Nej men om jag tar och behåller hästen.....

.. jag pratar såklart om La Vesta, vilken häst!! jag är riktigt kär! :) Gårdagens träning gick så bra så ni anar inte :) ! trots att de spöregnade hela passet så gick de kalas! trodde att hon skulle späna till lite pga regnet men icke! hoppade 2st kombinationer med 1 resp 2 galoppsprång, sen lite linjer och ngt enstaka hinder.. sen såklart en banan på det! sista rundan var vi väll uppe på 1m så inga höjder direkt.. men oj så lekande lätt de känndes!!
med tanke på mitt enorma upphåll så känns de underbart att vara igång! :D
för tillfället så är ända nackdelen med henne är att hon inte vill gå in i transporten.. men de ska vi nog lösa.. blir väll att öva, öva och öva!! så hon blir trygg :)

Idag har jobbet gått förbannat segt!! usch och fy!! 3 intervjuer på typ 160 kontaktförsök!!!! men vi ringer till "mittdelen av sverige" och den är svårast.. så de är sånnt man får ta haha!
imorgon blir de Fredags fika!! och sen slutar man vid 3!
sen full rulle hem, för senare besök av trevliga människor :).. mer om det en annan dag ;)
sen Dressyrträning! sista träningen innan Björbäck!! OMG! nästa Fredag åker vi! så på med Kandaret och trimma MSV:C "krussiduller"!

nu ska jag chilla vidare och glo lite på TV innan sängen kallar!!  

Bild från förra veckan.. pga regnet blev de inget från igår :(



Åh.. vad jag vill ha Sommar!! men snart är de Juni och ja jäklar va bra de kommer bli!! Massor av skojj på Schemat! <3

Onsdag!!

Jobb igår sen full rulle hem och rida hästarna! så fina de var! :) blir så glad
även om de är Tisdag så måste båda hästarna ridas, La vesta ska ju träna ikv.. (Onsdag) så Madenta får byta vilodag och jag missar när mina söta Kusiner rider på Älleköpinge!! men de får ja överleva!
de kanske blir ändrigar så jag umgås med de oftare :P

ikv blir de som sagt träning!! Chanette Bellander håller i träningen ikv :) får se vad hon tycker om hästen,, hon kanske har en köpare?! ;)

puss på er!<3
mina små prinsessor har blivit riktiga kompisar!!


Från Dröm till Mardröm!.. i "detalj"

Måste gå igenom detta... mest för mig själv! jag har tänkt fram och tillbaka sen de hände och minns varje detalj!

Nu när jag vet hur allt slutade så kan jag väll gå igenom vad som verkligen hände igår!
Som ni vet stannade Lina över efter Festen och vi hade sen långt innan bestämt att vi skulle rida under dagen då jag nu har 2 hästar :) och Lina har ju haft egen häst förr så hon kan ju rida osv.. :)

Upp vid halv 10 - släppa ut hästarna och sen frukost! blev en mindre sådan då vi visste att Mormor skulle komma vid lunch med Ostbullar!! :D men efter frukost och lite uppladdade av kvällens bilder på FB så gick vi ut och fixade stallet och vid 12:45 red vi ut i de finfina vädret!
efter ett tag så blev de lite fottande och skickade iväg ett MMS till Linas Mamma Anne, mest för att visa att vi levde efter gårdagen och lite bevis på att vi faktiskt red! :)

mitt sista SMS till Anne gick iväg 13:10. Minns att vi sa till varann att vi skulle rida lite på fältet och sen hem och äta våra Ostbullar då vi var så sjukt hungriga!! :P
vi beslöt att vi skulle galoppera på fältet, en och en då jag inte riktigt vet hur La Vesta är om man galopperar i grupp, så jag stod still med Madenta och Lina Galopperade lite,, helt okomplicerat :) men vips så hände ngt..!
La Vesta ökade en aning och innan jag hann reagera så snubblade hon på kanten mellan vägen och fältet! :O då hamnade Lina på hennes hals sedan hände de som absolut inte får hända.. Lina gick med huvud före ner på marken!
Paniken exploderade inom mig
och ja fick fart på Madenta och illa kvickt var jag på marken, La Vesta hade stannat 100m bort och börjat beta.. då hade en bil hunnit komma så de tog henne.. stort Tack!
Det hade även kommit en bil till Lina, föraren ringde sin kompis som lixom han jobbade inom sjöräddningen så de har utbildning och spineboard.. jag ringde Mamma som fick komma och hämta hästarna!
men inom ngn minut, var där fullt med folk! hästarna blev placerade i granngården och Ambulansen var påväg...!
Jag insåg att de var dags att ringa Anne! då var kl 13:30 vilket jag hade dragit ut på då jag verkligen kännde på mig att jag inte skulle kunna genomföra de samtalet.. vad ska man säga lixom! Din dotter har trillat av och har ont i huvud/Nacke och lite i ryggen... man anar ju alltid det värsta!.. men jag fick ju göra det.. men som väntat bröt jag ihop när jag skulle förklara vad som hänt!! 
men de var påväg! fort som fan dessutom... Ambulansen kom och jag försökte vara stark för Linas skull.. de gick väll helt ok, pratade med läkarteamet..

men sen brast det igen.. kalla mig klen men jag fixar inte de!! jag tar på mig allt ansvar! och vänder och vrider på mig för att försöka skaka av mig känslan osv.. 
Men när Anne kom och jag såg henne i ögonen så brast det! 
kändes som om jag svikit henne.. hade ju lovat att ta hand om hennes dotter :) och så utsätter jag henne för detta och hon ligger på marken och har ont!! Lina är som en Lillasyster och Anne betyder som ni säker vet otroligt mycket! så de känns bara som om jag svikit henne, vet ej vrf men så känndes det!! 

men jag lugnade mig och efter lite undersökning så åkte vi med Ambulansen till CSK, 
sen höll jag på att bryta ihop även påvägen in.. då jag hörde när Lina och Ambulans personalen pratade.. och när han bad henne berätta om dagen (för att kolla minnet) så hörde jag hur hon berättade allt i detalj.. -"Evelina gick upp vid 7 för att mata hästarna, sen sov vi till halv 10 och sen åt vi frukost,, men inte så mkt för att... osv,osv" 
och med den inlevelsen och glada tonen.. han kanske inte reagerade på det.. men de rörde! fick verkligen känslan av att hon hade haft kul och så slutar dagen så här!!! usch! vad har jag gjort?! 

Iaf... In på Akuten vid 14:30 och där satt vid och väntade/pratade... vid 16:00 så kom en sjuksköterska och sa att de var en anhörig per passient så jag fick åka hem,, Anne körde mig medans Linas Pappa var kvar på Akuten med Lina!
HEla vägen hem pratade vi om att jag verkligen inte fick ta på mig detta på mitt ansvar elr samvete.. men de gör jag ändå..!
Men under hela dagen gick man och funderade,,
till 18 när man fick besked att de fick ett eget rum på akuten och vid 21 fick jag reda på att de inte skulle bli inskrivna och de var på väg till röntgen av handleden osv,
21:40 Ringde Lina och gissa om jag blev lättad över att höra att hon var lika så glad och mådde helt ok efter omständligheterna... de var på väg hem och med hjärnskakning och en stukad handled!
först då kunde jag andas ut,, efter en heldag på helspänn... jag har verkligen varit som i en tunnel!!

men alla ska ha så sjukt mkt Tack för allt stöd, Jag vet att jag inte ska ta på mig ansvaret men de blir så..!!
nej nog om detta! nu lite glada bilder!!

Bilden som MMSades till Anne 20min innan olyckan! 



Min Iphone är så fin så fin :P bakgrund!!



Sa du Fest?!....

oyes! igår blev det partaj!!

Efter ett givande "äventyr" så körde man till Rinkaby för att hämta Lina.. och självklart växla några ord med fam Björklund! titta på bygget osv.. fint kommer de bli :)
mot Åhus igen för att shoppa frukost, och en blomma till Chrille!!

sen hem och promenera mot Verkstaden!! där var alla i full gång och mer eller mindre på lyset.. precis som de ska vara :)
en sjuktligt trevlig kväll men oehört trevligt folk!! :D Tack som fan!!
trevligt att träffa lite "släkt" igen!! de får man ju aldrig nog av!

Idag Söndag vill jag helst strycka ett sträck över, men kan kort och gott säga tack för allt stöd och ett förlåt.. som jag vet att jag inte borde säga, men jag tar på mig allt ansvar!! även om jag inte ska...!!!
men tack till er underbara människor som finns runt mig och stöttar!! all kärlek och respekt till er! <3
info om dagen kommer kanske om de känns rimligt,,, annars får ni som ska veta de när ni ska!

lite bilder!

En peruk placerades på mitt huvud.. ngn som inte gillade min frilla?!


Chrille och Philip! haha! Skål! :P


Kusinos!!.. nja elr inte haha!
Philip, jag & Lina!



Hannabanana hittade även hit!! :D



Haha.. vad hände Philip?! pose too the camera!!


"fågeldansen"



Sanna mina ord, de här är mitt liv...

Älskar låten!! Texten stämmer bitvis! Awesome!!

Sanna mina ord, det här e mitt liv
Ska hela vägen upp och följer min stig

När andra sjöng en dag så tar jag one take
Varje steg som jag tar leder rakt till topp
har jobbat för ett mål och en inre dröm
som i dag har fått sitt liv
Trots alla svek, tomma ord står jag fast vid min grej
och e helt ok

Jag hör en jävla massa prat nu, försöker ignorera
Negativ energi, jag e van o fliterar

så fuck them, det finns inget som kan stoppa mig
Skicka dina Gs låt dom komma, bara plocka mig
Folket som jag springer med, (shit man du brinner P)
Vägrar läga ner ey vad vet ni om det
Jag har vart här så länge nu alla mina grabbar vet
Har gjort några powermoves, gjort några tabbar me
Men allt e som det ska, håller kvar min position
För 12 år e granska bra, försök förstå min situation
Alltid älskat det jag gör, så jag e ödmjuk i livet
Tacksam för jag fick nått, tappar aldrig drivet
-yo jag vägrar, vägrar stå i ledet
jag bara vägrar så jag bygger något eget
och jag vägrar förlora, ni kan inte skratta mer
jag har skaffat lite folk så vi kan växa o bara haffa fler

Sanna mina ord, det här e mitt liv
Ska hela vägen upp och följer min stig

När andra sjöng en dag så tar jag one take
Varje steg som jag tar leder rakt till topp
har jobbat för ett mål och en inre dröm
som i dag har fått sitt liv
Trots alla svek, tomma ord står jag fast vid min grej
och e helt ok

Sanna mina ord för jag vägrar den som
gnäller en jävla massa,
släpp bollen börja passa
Det är så du expanderar, växer upp och tar över
Och jag springer 100 varv till tills fötterna dom blöder
För Varje jävla ung tupp, varje jävla ny grupp
-Jag säger big up, det bäst ni siktar hit upp
-Det enda vägen e upp om du vill skina
jag skickar lite props man jag biggar upp dina
-för det lång kamp, och det e en tuff trip
försöker se tillbaks men det mesta är så suddigt
fortfarande underdog, blir fortfarande aldrig som
det dom vill att jag ska va, så fuck dom jag har det bra
-relevant för jag är ärlig när jag skriver
försöker sprida kärlek, i stenhårda tider
försöker att nå ut på något sätt i musiken
jag vägrar se ett slut, nu ska vi blasta hela skiten

Sanna mina ord, det här e mitt liv
Ska hela vägen upp och följer min stig

När andra sjöng en dag så tar jag one take
Varje steg som jag tar leder rakt till topp
har jobbat för ett mål och en inre dröm
som i dag har fått sitt liv
Trots alla svek, tomma ord står jag fast vid min grej
och e helt ok

Yo jag vägrar ta skit man jag vägrar äta bajs man
Jag vägrar lägga ner och jag vet att jag är nice man
Vägrar sitta ned, vägrar ligga ner
Jag vägrar ta en order ja, ja jag vill bara spinna mer
Aldrig titta ned eller skämmas för min uppsyn
vägrar va som dom som aldrig står upp för nånting
En krigare med själ för jag har slagits den dag ett
Trott på mina drömmar trots dom kallat det för vanvett
-Min attityd, min moral
-Mitt liv, mina val
Du ska aldrig tryckas ner, för vem du än e
Du ska aldrig ryckas med, för o kasta samma sten!


Fredag!

Jobbet rullade på i en väldans fart.. brukar bli så på Fredagar.. alla är lite gladare! :)
idag hade vi 3st nya,, och på måndag kommer de fler!! Säljarna flyttade till en annan lokal idag så snart har vi deras platser också att fylla!! InfoOne växer!!
Dock så slutar de ju också folk, Joel gick idag.. de blev Tårta!! tråkigt att han slutar men alla måste vi vidare i livet.. och han lixom många ska tillbaka till skolbänken!

Tanken var After Work,, men jag hoppar de denna gången! är även i skrivandets stund inbjuden till annan "socialtid" i stan... Grogg, musik och trevliga människor.. och känner ja de rätt så står TVn igång på Hockey!! VM är ju igång!.. kom igen nu Sverige!!!
Men tyvärr tyvärr,, blir jag hemma denna gången.

Imorgon blir de ju Party!! snackade med Lina innan idag och vi bestämde att de är nog smidigast om jag hämtar henne i Rinkaby! sen fullt ös mot Åhus och sen vidare till party i Härnestad!!
Men innan dess ska jag rida La Vesta, och ev Madenta! åka på Äventyr :P

har fått finfina bilder från träningen! Amanda är grym! älskar verkligen kvalitén på bilderna och kvällssolen är ju helt lovely! + hästen är ju inte fy skam! (usch jag får inte fästa mig för mkt,, vilken dag som helst kan den nya ägaren dyka upp!)

Naaw! <3







Ute på Annons

Nu är La Vesta ute på Annons!
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=607256 

kan erkänna att de känns lite si och så.. hon måste ju bort! Ilona har ju verken tid eller plats för henne, men jag trivs redan så sjukt bra med henne!!
Hoppträningen igår gick kalas! fick verkligen känna att hoppning är kul! hon tveckade inte en gång! fina häst!
nästa vecka är de träning för Chanette Bellander ska bli spännande och se vad hon tycker osv!

vilken dag som helst kommer de nog en bild bomb! både Amanda och Siri hade sina kameror med på träningen igår och de båda äger på att fotta! så förhoppningsvis kommer de lite finfina bilder!!

men nu ska jag hoppa in i duschen, imorgon är de Fredag.. Träning på Kvällen med Madenta!! (egentligen skulle man på After Work med kollegorna men får ta de en annan dag)
Lördag - ska på "Äventyr" på dagen sen blir de snabba pix för 18:00 börjar Firandet för Chrille!!
innan dess ska jag hinna snygga till mig, hämta Lina och handla frukost (då hon ska stanna över natten) sen ska de partajas!! kanske så mkt så att man klara sig till syrras studentfirande 16 Juni.. haha!!

nu en liten filmsnutt från gårdagens bana,, känndes verkligen bra!

1 maj!

Valborg blev lugnt och städat! precis som man egentligen planerat! :P åkte hem vid 12 så var hemma typ halv 1 elr ngt.. och tur var väll de för ahde man stannat fanns de en risk att de hade slutat i samma spår som de alltid gör, men jag och Hanna stack innan :P kanske lika bra, även om man var lite sugen på att "partaja". men vi får ta de längre fram ist!! + att Lördagen var ju awesome :)

Idag har man varit på Ponnytävling, Anton och Sanna skulle tävla.. även en del andra från klubben..! lite blandade resultat men de skötte sig bra allihop!
vädret har varit awesome!! strålande sol! :)

när man kom hem så red jag mina 2 finfina hästar!

nu ska man snart en sväng till Älleköpinge! får passa på då jag inte kommer ha möjlighet sen då La vesta inte kan ha tisdagar som vilodag.. blir innan ju dan innan hoppträning så de är inte att tänka på..!

några bilder på "kusinerna" från dagen!

Anton & Poppe! kom lite långt ifrån, men jag är nöjd med bilden iaf :P





Sanna och Tipsy!

RSS 2.0