Det blir tävling till helgen :D

japp,, efteranmälde till Sösdala på Lördag! LB:1,LA:1. och går Madenta som igår så blir det nog bra :).... fina häst!
det blir en förmiddags tävling, jag kommer starta 9 och 11 så man är ju hemma till lunch :) sen är det ju Kick off på kvällen!!

annars händer det inte så mkt,, men ville att ni skulle veta :) nu tänkte jag bjuda på lite musik!
enjoy!

Bruno Mars delar är helt underbara!



man blir bara väldigt pigg och glad!

Måndag!

då var det Måndag igen,, även om det bara är några timmar kvar.

ny vecka och ingen speciellt planerat förutom kick offen på lördag! :D vi får väll se om det händer ngt mer i veckan annars kommer det rulla på som vanligt.

har iaf "bestämt" att jag och en klasskompis från högstadiet ska träffas snart! helt sjukt har gått 3år sen vi sågs sist och innan träffades man varje dag! usch får nästan dåligt samvete!!!! vi lär väll ha en del att prata om :)

idag har vi varit på skönabäck.. Ulla skulle träna för Eva-Karin. så fort vi kom dit så kom alla minnen från vår unghästutbildning.
vi var 5st som gjorde vår unghästutbildning på skönabäck hos Anna Hassö. vi åkte mellan skolan och skönabäck i 4veckor.. så vi gjorde även praktiken där... en trevlig tid vill jag minnas!

hmm det här med bilder?! kan väll säga att de är slut :P
men på lördag ska min kamera med och då blir det nog fina bilder från Kick offen,, men kan väll leta lite i mina mappar och se om jag hittar ngn random bild!

fick bli en på våra granna hundar :P

Made whit love <3

jag har länge velat ha ett sådant armband, redan när jag hade snoddas och vi började fundera på avlivning osv... men det blev aldrig av.
för er som missat så är det armband gjorda av tagel (hästens svans)

nu bestämde jag mig för att göra ett eget,, vi hade spänen och lite andra saker till armband hemma då mamma skulle göra ett annat (sånt från panduro,, men det fick hon glömma :P)

ni har ju säker redan räknat ut att det är min finaste Madenta som får stå för taglet!

nu ska jag ut och rida min fina prinsessa <3

btw vad tyx?! självklart var jag tvungen att blinga det lite!!

happy!

efter kvällens träning så var jag väldigt glad :)... kanske inte hoppade runt av glädje men ni kan tro att jag var glad!

Madenta är i väldigt fin form nu, även om vi inte gjorde så extremt svåra saker,, men fick till några riktigt fina slutor på diagonalen! och galoppen har blivit galet mkt bättre!!!
tänk vad som kan hända när man ger sin häst en paus.

men jag har alltid hört att efter hård träning ska man ge hästen en chans att återhämta sig och "bygga" muskler.. då de "vilar sig i form",,, passar på att växa och utvecklas när de vilar... kanske lite unghäst tänk,, men det fungerar fortfarande på min Madenta

imorgon blir det nog en liten utritt,, ev barbacka,, se om vi hittar ngt fint fält att rida lite på :) ta vara på sommaren snart kommer höstens mörker Nä usch inte förstöra denna härliga känslan av att vara pigg och glad!!

btw jag är ledig denna helgen också :D lovely!!! blir nog en skön slappehelg hemma :)

nu lite bilder!

blev en mysig vinterbild!.. en av våra barbacka turer på de snötäckta fälten... då lossnade det för oss! jag började lita fullt ut på min finaste Madenta, acceptera att hon är lite vild och galen ibland och framför allt jag insåg att jag kan kontrollera henne även om hon busar!


Torsdag!

då var det torsdag igen!! tiden rullar på!
idag bjöd vädergudarna på riktigt höstväder :( usch allt så grått och tråkigt framför allt blött. 

men dagen har varit bra ändå,, jobbet flöt på, finns inte så mkt att göra vardagsjobbet blir lixom gjort sen händer inte så mkt. nästa tävling är Flyinge om ca 1mån.  

kvällen har jag spenderat med min kära syster :) blev lita go mat och lite skitsnack :P hehe,, ne så illa var det inte ;) vi är faktiskt snälla egentligen.
imorgon blir det Dressyrträning!!! längtar faktiskt till det, känner att man kommit in i rätt rutiner igen! får väll träna lite inför klubbtävlingen om ngn vecka.

  i helgen är jag ledig!! :D inga planer,, men det kanske kommer. ska försöka få ihop den där biokvällen med mina fina töser från Älleköpinge! det har ju varit en plan vääldigt länge! men alla är ju på olika håll hela tiden och man vill ju inte åka utan någon!

ne nu ska jag nörda vidare vid datorn sen blir det sova! imorgon är en ny dag som man brukar säga
xoxo Evelina!


sommartider, gyllene tider!

japp dagen har varit väldigt bra må jag säga :)

började med att spela Gyllene tider på min lilla dator så humöret var på topp! man blir inte annat än glad!
sen på förmiddagen var det helt underbart väder så riktig sommarfeeling fick man och jag vill bara spola tillbaka sommaren och göra om det igen,, vissa saker hade man kanske ändrat men det mesta hade gått precis som det har gjort :D

efter jobbet så körde jag till Älleköpinge, skulle anmäla mig till Klubbtävlingen den 17 sept och även meddela att jag och mamma kommer på Kick offen den 3 sept!!

där träffade man trevliga människor som alltid :) mina "kusiner" har ju börjat rida typ allihop. Anton har ju blivit riktig tävlingsryttare nu och bra går det! Sanna är inte långt ifrån att börja tävla!
Casper och Maja har ganska nyligen börjat på ridskolan, Maja började idag! och de är väldigt duktiga. framför allt intresserade allihop! så man stannade ju såklart och hjälpte till lite och tittade :)

Mamma kollade i kalendern och när vi har kick offen den 3 sept är det exakt 14år sen jag började rida!!! helt sjukt! 14 år!!
första gången var på lilla Skrållan (Hoppsans mamma)

jag och skrållan,, ngn av de första gångerna skulle jag tro :P



ja det har ju hänt en del på 14år!

memories

alla pratar om hur sura/ledsna de är över att skolorna börjar... själv sitter man här och hade gärna gått tillbaka till LANTAN!! inte de 2 första åren men sista!! elr ja de 2 första var väll inte så illa de heller men sista var ändå bättre :P 

jag har lärt mig sjukt mkt,, träffat trevliga människor! och minnen har man fått :) 
så till er som fortfarande går på LANTAN (och som läser detta,, för jag vet att där finns några) ta vara på tiden!!!

nu ska jag inte skriva så mkt mer utan bjuda på bilder & filmer ist!!! 

och för er som inte vet,, det var ju på LANTAN som jag hittade min fina Madenta! <3

Knoppning,, ja Luca! ska man vara fin får man lida pin :P


vi bjöd på en kadrillj som ingen annan!!! lite överladdade hästar och smått ljudkänsliga resulterade i lite kaos :P 


Munsboro Amanda var en stark favorit även om hon lät mig smaka grus under en hoppträning :P


När 2,an började red jag skolan nya häst Lancome väldigt mkt,, trivdes bra med henne men dock passade hon inte till skolan :( för mkt jobb för att kunna gå där.


Fottad inför skoltidningen blev man också :P fina Paco!


lärde oss köra häst och vagn gjorde vi också :)



ja just de Madenta ja! Skolans uppfödning, så tack vara LANTAN hittade jag min stjärna! 


det sista året  hade vi "special" kurserna,, hoppning, dressyr & unghäst

ibörjan av hookursen red jag Madenta Syster Maraccas väldigt mkt! väldigt fin och lika att rida på några vis,, tyvärr finns inte Maraccas bland oss längre r,i,p


Sista delen av hoppkursen red jag denna krabaten mkt! Quest for fun Z "Calle" en häst jag verkligen gillade! det var en riktig utmaning på alla sätt,, även han lät mig känna på bommarna och smaka på gruset.. så det small om det!!! men gillade honom skarpt ändå,, tyvärr var även hann för svår för skolan :(



Dressyrkursen! och hela Lantan tiden avslutades med att rida Cassy en hel del,, en fin,fin häst som jag tyvärr inte red så mkt de första åren men sista tiden blev väldigt bra om jag får säga det själv!


nu tänkte jag bjuda på lite filmer ist!!!

Jag och Maraccas ute i terrängen


Jag och Calle "Quest for fun Z"


Hoppexamen på Gunnar "Marigaardens Lau"



Dressyrexamen på Cassy

Danmark - Bakken!

i Tisdags var man på Bakken :D och det blev som förväntat väldigt trevligt :P
det blev ganska mycket karusellåkning allt från stora berg och dalbanan till småbarns karusellerna då vi hade småbarn med oss :P men frågar de söta småbarnen om man vill åka med dem så kan man ju inte säga nej :P

igår jobbade jag som vanligt,, vi var ju ändå hemma runt 23 så det var ju inga problem ;)

idag har man jobbat och ridit Madenta nu ikv,,, imorgon är det egentligen träning men inte för mig Madenta har ju inte gått så mkt i veckan + att min Pappa fyller år så man ska dit och gratta honom ist! :)

annars så lever livet som vanligt med mig så här händer det inte så mkt,, men när det gör det så får ni ju självklart veta! :P


en helg på Öland!

många åker till Öland för semester, sol och bad!,, inte jag,, jag följer med Ulla när hon tävlar. men det är inte så dumt det heller

vi körde dit i fredes och vi hann knappt parkera lastbilen efter att ha lastat ut förän Ulla blev intervjuad av TV4 kalmar,, jag såg ju såklart att han gick runt och filmade,, så man höll ju sig ur vägen,, men ser nu att man kom med när jag hjälpte Ulla att parkera lastbilen,, men på långt håll som tur är :)




tillbaka till tävlingarna:
Lördag Intermedier 1B Ulla slutade 2.a efter en fin ritt och Ulla var nöjd.
på kvällen var det ryttarfest med trevligt sällskap och god mat

Söndag: Grand Prix även här slutade hon 2.a ynka 4p efter 1an,, och den stora förvåningen var att Ulla red fel väg så missade 2p och sen var domarna oeniga vid byte i varje,, en domare skrev att hon hade en miss medans de andra 2 satte 7 respektive 6... så missade ngn poäng där med,,, men men sånt händer. men så vitt vi vet var där ingen miss i bytena,,
efter prisutdelningen så packade vi och körde hem,, och 3timmar senare var vi hemma!!!

idag har jag packat upp allt från helgen, och nu ikv har jag ridit en sväng på min Madenta,, de går på bete nu då grannen har en hage som behövs betas av lite,, så det fick bli en mysig barbacka tur och sen träffade man Katarina och Jeanette så lite skit snack blev det ju också :P

imorgon åker man till Danmark och Bakken!!!!

Hej mina små söta..

..bloggläsare ;)

gårdagen blev som förväntat bra :)
jobbade fram till lunch, sen åkte man till sjukan elr Citykliniken för att vara exakt ;)
den snälle docktorn tryckte till min rygg och nu är den bra igen :)... ha 2st kotor som låg lite snett ihop, men jag kan villigt erkänna att jag har nästan mer ont idag än innan,, men det är normalt,, har ju trots allt gått med sneda kotor i ca 1år.. så det blir ju lite ömt när de ändras :P

man jag hoppas att det blir bättre!

igår så tränade jag lilla Madenta gick helt ok, även om underlaget var väldigt tungt pga allt regn så hon blev ju trött ganska fort, men annars gick hon super!!
vi var även inne i stan och köpte en ny Kandarstång,, den förra var ju förlång, så nu hoppas jag att denna kan passa så vi kan börja vänja oss vid det :P

målet för 2011 är ju ändå MSV:C innan året är slut,, och jag skulle gissa att jag behöver kandar då för att lyckas jobba ihop henne med små fina hjälper,, men vi får se :P

just nu sitter jag och lyssnar på massor av musik! jag ska ju ha Grillkväll nästa helg :) och eftersom jag inte har ngn sladd till mina högtalare så kan jag inte koppla dem direkt till datorn :(.. så det får bli stenåldersversionen med CD hihi,, men men 


blev en bild från allsv förra hösten,, man kan ju in´te mer än sakna dessa människor, men snart börjar träningarna igen och då blir allt som vanligt!!
dock blir det ingen allsv för mig iår pga den dumma reglen med 18årsgräns på ponny!.. men jag får vara hejaklack ist!!

f,v Fanny,Katarina,Emilia,Jag,Siri,Sofia
 


Snabbis innan jag börjar jobba!

japp då uppdateringen är usel så måste ja skriva lite nu iaf!

i söndags var vi i Laholm, Ulla startade bara Grand prixen och det gjorde hon riktigt bra. slutade 2.a endast 5p efter Einar och Montesse.

när jag kom hem så red jag min fina Madenta som gick väldigt bra :) mamma filmade lite så får se om det kommer upp ngt här :P 

igår så jobbade jag som vanligt och på kvällen träffade jag min syster :) pratade massa skit ;) som alltid! 

idag jobbar jag fram till lunch och sen ska jag till sjukan och kolla min lilla rygg,, vi får väll se om de hittar ngt. 

men nu ska jag lyssna vidare på lite musik, som år mig på väldigt glatt humör och sen ska jag ut och jobba!

xoxo Evelina! 

fotografering + ledig dag!

fottade lite med familjen :) en trevlig dag blev det och fint väder har vi! även trevligt att gå i ngt annat än rid/stall kläder :P

nu ikv har jag ridit Madenta en sväng barbacka,, hon gick som en prinsessa och jag glömde för en stund att jag hade ont i ryggen.

nu lite bilder :D

jag och mina fina syskon :)


Emilie och Marie (min styvmor) :)


Jag och lillbrossan :P



jag och sis :)


usel uppdatering!

ja fy,, med denna uppdateringen så borde det inte änns räknas som blogg ;) men jag jobbar och sköter hästarna, och är inne vid 9 och då är man inte så pigg på att sätta sig här.
+ att det har inte hänt så mkt

på Söndag åker vi till Laholm, Ulla ska rida Grand prixen så vi åker dit över dan bara.
Imorgon är jag ledig :) så ska till pappa en sväng, umgås med emilie.. vi ska ta lite bilder :P då de renoverar hemma så ville deha lite nya bilder :P

nästa vecka blir det packning på schemat,, på torsdag åker vi till Öland kommer hem söndag elr måndag.
och på Tisdag blir det Danmark och Bakken! :) trevigt trevligt. ska försöka få med en kamera dit så man kan få lite minnen :P


det blir ingen bild här då jag inte ha några :(

Back in Skåne :D

japp kl 15:00 rullade lastbilen i på Ullas gård, och efter en 6timmars resa så var vi hemma igen!
helgen har bjudit på tävlingar,trevligt folk, fina middagar b,la Slottsmiddag!!

Torsdag
: körde vid 9 och var framme vid 15, fixade boxen till Richelle och parkerade Lastbilen,, hade väldig tur, vi fick en special plats,, intill stallet,, egentligen skulle man parkera långt iväg men´de var snälla och tänkte på att Ulla inte är så ung längre så vi slapp gå ;) haha
Ulla red en sväng på kvällen.

Fredag: Ulla red en liten stund runt 10 och sen vid 18 så var det dags för Intermedier 1, det blev en 2,a placering :)
efter prisutdelningen så var det rakt in i duschen och bort på Middagsbuffé. god mat och trevligt folk :)

Lördag: samma morgonrutin. runt 15 så startade Ulla Grand prix, även här blev det en 2.a placering!
på kvällen var det Ryttarfest, samling på slottstrappan med champange och sen 2rätters middag! väldigt välorganiserat och trevligt folk!!

Söndag: Ulla gick en sväng med Richelle och vid 14 så red hon kyren, mitt under hennes ritt kom värsta ovädret, det bokstavligen östener! det var så illa ett tag att Ulla inte höde musiken och inte domaren heller så han funderade på att blåsa av (fick reda på det efter) men de genomförde det och Richelle brydde sig inte detminsta, även om folket började gå ner från läktaren när hon red... många dressyrhästar hade blivit rädda, men inte Richelle!
de slutade precis utanför placering, men ritten var bra och Ulla var nöjd.
på kvällen blev vi bjudna på Slottsmiddag! inte varje dag man blir bjuden till ett slott på middag!
det var Jag, Ulla, herr & fru Bonde, deras dotter Caroline och hennes sambo, 3st från sekriteriatet och speakern Åsa Stibner (jobbar även för TV4 nyheterna och var nyligen i Oslo)
det blev en trevlig kväll, man fick ju tänka lite extra på det här med vett och etikett ;)

Måndag: då vi hade 6timmar att åka så körde vi hem idag ist för igår.
så vi packade och körde runt 9 och var hemma vid 15.

Det finfina slottet på Ericsberg!

RSS 2.0