Ponnytiden.. Nicole's Isabell ponny #2

När vi hade sålt Grynet så var jag väldigt rädd och vågade bara rida på ridskolans shettisar, men min dåvarande ridlärare sa att jag skulle försöka hitta ngn ny då man inte kan rida shettisar i allevighet.
hon tipsade om en super snäll B-ponny som hennes dotter hade haft under en period.
vi åkte iväg till ugerup (gärds köpinge) och provred denna söta b-ponny jag vågade knappt trava men när vi var klara så ville jag ha henne.
vi bestämde oss för att ha henne över sommaren bara för att jag skulle få till baka själförtroendet. men det blev ca 3½år innan vi lämnade tillbaka henne.

jag fick henne sommaren 2002 och under det året lärde jag känna henne och vi började så smått träna i dressyr och sen även hoppning. 2003 började vi tävla och red lite LD,LC. hon  var perfekt då hon var super snäll men när jag blev tuffare så ställde hon mer krav på mig så jag fick verkligen lära mig rida för att hon skulle gå.
gjorde jag rätt gick hon rätt.
2004 debuterade vi LB och vi hade en del plac i både LC och någon i LB vi var även med på Börjes ponny cup i Tingsryd.. hoppade bara LB kvalen och B-finalen och jag var super stolt öven om vi kom sist, näst sist och sist i finalen!!! ute  kval1 på sista i grund, ute i kval 2 sen trillade jag av i finalen.. men jag var lika lycklig för det xD
2005 så var det mitt sista b-ponnyår vi red lite blandade klasser allt från LC och vi debuterade även LA men tyvärr så räckte inte hon till i LA klasserna + att jag var väldigt lång för henne så hon fick extra jobbigt. men vi kom nästan runt en hel bana 1gång xD perstorp 2005 då stoppa vi ut oss på sista hindret.. jag ville inte hoppa vattnet så hon stannade på det andra hindret ist.

jag tror faktiskt att de som har tävlat samtidigt som jag hade Topsy minns nog oss antingen som de som hade ALLT i ljusblått eller de som vann Maskeraden i vinslöv 2år i rad!!! 2004 - Nalle puh och I-or 2005 - Mimmi och pluto!!

Nicole's Isabell eller Topsy som hon även kallades "räddade" min ridkarriär och utan henne hade jag nog inte ridit idag.
en helt fantastisk ponny som alla gillade!!
hon hade även fått ett föl Tipsy innan jag fick henne och den ponnyn står ni på Älleköpinges ridskola där jag började och under ett år startade jag båda på midsommartävlingen på Gärds.

när jag lämnade Topsy så tog fam collin över strax där efter och de startade henne i de flesta grenarna,, dressyr,hoppning och fälttävlan.. nu vet jag inte exakt var hon är men tror att hon är hos ägaren i ugerup.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0