♥ Del 2 – Min första häst.

Min första häst var en B-ponny, ett Gotlandsruss, som kom från den vilda flocken på Gotland (Lojstahed).
hon kom där ifrån som föl och hon som köpte henne skulle egentligen bara ha 2st föl men hon såg Grynet (som hon hette) och ville ha henne också, detta resulterade i att hon blev duktigt bortskämd och fick bestämma lite för mkt själv.

Jag fick henne när jag va 8år och jag älskade ju såklart henne, men gillar inte fin alldeles egna häst?! och det var ju min första så det var ju väldigt stort för mig :)
jag hade innan ridit på ridskola i 4år så jag kunde ju en del, men jag började träna henne efter någon månad och ju längre vi kom i utbildningen destor svårare blev Grynet, det gick så långt att hon började lägga sig ner under ridpassen, inte i skogen eller när vi lullade runt utan bara när jag "red" (vi kollade henne och hon var fri från skador osv)
nästan alla på älleköpinge provade att rida henne men ingen lyckades, jag blev väldigt rädd för henne, det var då jag började träna med en av ridskole hästarna på dressyren ist för sluta rida det ville jag inte, men jag ville inte träna med Grynet. jag tränade ist Katja som jag kom 2.a med på klubbtävlingen.
jag startade även grynet men hon stegrade sig innan start så jag vågade aldrig genomföra det.

vi fick tillslut sålt henne till en hästhandlare, och ganska snabbt så åkte hon vidare till en familj i göteborg och sista jag såg henne så stod hon där. och de red bara i skogen och lullade , visst hon var lite kurig och ville bestämma själv men hon la sig aldrig ner.

det var så min tid med egen häst började, då såg det väldigt mörkt ut och alla ville att jag skulle fortsätta då jag började växa ur shettisarana på ridskolan så behövde jag en större ponny.

sen fick jag Topsy och det är en saga för sig, hon hjälpte mig att komma över min rädsla och tack vare henne så har jag börjat tävla och sen vet ni ju resten :P mer info om ponnyer jag har haft hittar ni i kategorin "ponnytiden"♥ Del 1 – Presentera mig själv och min häst.

Jag heter som bekant Evelina Wahlström och blev 18 för ngn vecka sen :)
Jag har väldigt höga mål och ibland blir det lite av prestations ångest,,, detta har jag kämpat med mer eller mindre sen jag började tävla som 10åring, då var det endast hoppning som gällde, jag tyckte som många andra - tävla dressyr känns onödigt och tråkigt, man gör ju det varje dag.
så tyckte jag ända fram till jag var 15 då blev min ponny (Virdarnas Snoddas) skadad av en spark i hagen så vi skolade om och när jag började tävla i dressyr så förstod jag att det var så mycket mer än att bara göra det man gör varje dag, det var ett samspel med hästen och sen detta att bli bedömd har jag sett som väldigt possitivt :) man får på papper att det är bra och det är det eller dåligt osv..
och sen kunna göra de svåra sakerna med små medel var en störra kick än att hoppa!!! + att jag har aldrig haft den typen av framgång i hoppningen som jag har haft inom dressyren och alla tävlingsryttare vill ju nå framgång?!

Sen började jag på Önnestadsgymnasiet Hästhållning och det lädde till att jag utvecklades och fick upp ögon ännu mer för dressyren mycket tack vare MiQe Ohlsson som var vår lärare i slutet av 1an, han är Dressyrdomare och har själv tävlat högt, han vet vad han pratar om och fick mig att inse att jag var dressyrryttare :) och på den vägen är det.
efter tragiska händelser med 2 av mina ponnyer, (ni som inte vet kan läsa om det i kategorin "saknad")
men i november förra året fick jag Out of touch och vi har tsm startat FEI och var nära att kvala till SM i dressyr och det har jag länge haft som dröm och dte är fortfarande en dröm!
Tess är nu till salu och ska säljas men om hon inte hinner bli det snart så åker hon hem till ägaren Karin.
även henne har jag mycket att tacka utan henne så hade jag aldrig fått chansen att rida en så fin ponny och avsluta ponnytiden i de högsta klasserna med bra resultat :)

jag har länge haft lite dålig självklänsla men den har förbättrats och speciellt när jag började på Önnestad, där förstår folk min och jag känner mig trygg :)
i grundskolan så har jag inte varit den "populära" om jag säger så.. visst inget måste och jag känner mig inte super populär nu heller, men jag har bättre självkänsla så jag klarar mig lite mer själv om det skulle bli så. men jag har även fått världens bästa vänner och ni vet vilka ni är :D men ibland kan det ta på ens krafter att känna sig en bit utanför.. men idag är det jag som tycker synd om dem.. men menokej presentation av min häst:
Madenta ett sto född 2004 e.Biggles.
hon är uppfödd på skolan och inriden av skolan.
hon har som liten haft lite skavanker, föddes med uppräta framkotor och har ett överben i h,bak (men enligt vetrinär så sitter det bra så det stör inte henne) sen har hon hovbroskförbening i h,fram men detta har inte utvecklats något mer sen hon var 3år så det lider hon inte heller av.
men pga av detta så kunde vi köpa henne för ett super pris!!

direkt när jag så henne på skolan så blev jag kär.. ja det låter töntigt men det är sant!!
jag hade bestämt mig henne skulle jag ha, detta var innan jag fick reda på pris, utbildninsnivå osv. jag visste bara att det var en unghäst då hon kom från unghästbetet.
jag meddelade Maria (vår dåvarande stallchef) att jag var intresserad, 
den 28 mars blev hon min :) då kunde hon typ ingenting, hon var inriden i skritt trav och galopp men inget mer.
huvudet var rätt upp i vädret och hon hade ingen framåt bjudning, men jag gillade henne ändå :)
vi har nu tsm jobbat oss upp till 1,10m hoppning och LB dressyr.

det har inte varit lätt och ett tag ville jag ge upp då hon blev lite galen och började hoppa upp i luften och busa lite väl mkt för min smak. det är ju ändå första stora hästen och jag fick då från min C-ponny som jag haft i 3år till denna busen på ca 1,70m.
men vi jobbade igom det och nu har jag lyckats vända hennes energi till ngt bra ist men jag låter henne ändå hoppa och busa, hon är ju fortfarande unghäst. och jag har blivit väldigt mycket tuffare av att rida henne vilket har hjälpt mig massor :D

nu tränar vi inför tävlings sesongen och kommande LA debut. Hoppningen tar vi det lite lungt med då jag inte har som mål att hoppa de höga klasserna och hon måste skolas mycket till innan hon är redo, så 1,10m blir lagom ett tag till :) sen får vi se. :P

bilden t,vänster är från första ridpasset till höger är från KM iår


detta var en presentation hoppas nu att jag lyckas hålla igång denna listan nu,
några frågor.. är ni välkomna att ställa dem. lämna en kommentar bara :D

försök nummer 2 :P

då den förra listan inte gick så bra.. som ni säkert har märkt så tänker jag göra ett nytt försök men en annan lista som passar denna bloggen lite bättre :)

♥ Del 1 – Presentera mig själv och min häst. 
♥ Del 2 – Min första häst.
♥ Del 3 – Mina ridkläder.
♥ Del 4 – Det här gjorde vi idag.
♥ Del 5 – Vad är ridning för mig.
♥ Del 6 – Min dag.
♥ Del 7 – Min bästa häst.
♥ Del 8 – Ett ögonblick.
♥ Del 9 – Min tro.
♥ Del 10 – Det här hade vi på oss idag.
♥ Del 11 – Mina ridkompisar.
♥ Del 12 – I min ryktlåda.
♥ Del 13 – Den här veckan.
♥ Del 14 – Vad har vi på oss på tävling.
♥ Del 15 – Mina drömmar.
♥ Del 16 – Min första avramling.
♥ Del 17 – Mitt favoritminne.
♥ Del 18 – Min favoritgren.
♥ Del 19 – Detta ångrar jag.
♥ Del 20 – Den här månaden.
♥ Del 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Del 22 – Det här upprör mig.
♥ Del 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Del 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Del 25 – En första. 
♥ Del 26 – Mina rädslor.
♥ Del 27 – Min favoritplats. 
♥ Del 28 – Det här saknar jag.
♥ Del 29 – Mina ambitioner.
♥ Del 30 – Ett sista ögonblick.

jag är så trött på snön och den har nyss kommit..

ja snön har inte varit här så länge men jag är så trött på all snö så jag vet inte var jag ska ta vägen...!

idag har lilla Hoppsan fått sin vaccinations spruta, nu ska hon bara ha en till sen är hon fullt vaccinerad!
sen ska hon ju såklart ha en varje år.. men det måste ju alla hästar.
Sen åkte vi till EKO och handla de lite.

vi hade bestämmt att åka med Tess till hovslagaren kl 4 då vi inte kom iväg förra veckan pga all snö.. men vi kom inte iväg nu heller :( vi körde fast bilen när vi höll på, sen tog det 1½timme att få loss bilen,, så vi åkte inte iväg,, nu får vi försöka få bort mer snö och se hur vi ska lösa problemet..

så nu vill jag att all snö kan töa bort i natt och så vaknar man upp till en fin grön gräsmatta och fina träd.. :) gud va jag vill ha vår!!!

Min söta vovve :D

26 december 2010

nu är jag tillbaka.!! efter julhelgen :)
Julafton var ingen rolig upplevelse :( vi skulle egentligen varit hos mormor och firat med släckten. men vi kom inte iväg då vi är väldigt insnöade, så jag och mamma fick fira jul hemma framför tv:n och ingen Julmat.. (men det äter inte jag så mkt av ändå.. men mamma gör)
sen hade pumpen till vattnet frusit så vi hade inget vatten :( då vår pump la av i somras och då fick vi en slang som mellan vårt hus och grannens pump, och när han flyttade så stängde han inte in till pumprummet så hela pumpen har ju frusit, men det löste sig med att uffe (som äger husen här) bytte pump så vi fick vatten ingen :)
men det är inte slut än.... när jag var klar i stallet så gick strömmen i HALVA huset ?! hmm skummt... men inga proppar hade gått så vi fick ringa ut Eon så de kunde lösa det, och de berättade att vi hade fler proppar utanför huset så vi lär väll få betala det hela.. hmm! så vår Jul blev inte som planerat..

Juldagen firades hos pappa, han kom och hämtade mig då vi fortfarande är insnöade.. vi åt lite julmat, fick julklappar :) och sen tittade vi lite på film.. sen åkte jag hem och mamma hade som tur var fixat det mesta i stallet :)

idag ska jag tillbaka till rutinerna och rida mina underbara hästar!!! speciellt njuta av att rida lilla Tess för man vet ju aldrig när hon åker :(
Karin och de är borta över nyår men kommer hem den 5 januari så efter det så kommer hon att åka.. om hon inte bli såld innan.

Underbara ponny! <3

äntligen!

igår var jag inne på Telenor coh bytte mobil, vi hade ett gammalt abonemang som vi änd¨betalar för så jag hämtade ut en ny mobil och INTE Touch mobil utan med fullt tangentbord, visst man kan trycka på skärmen också men inget man måste. ända nakdelen är att kameran suger... det är 3,2mp men jag är ju van vid min Vivaz med typ 8mp och HD video.. men men man kan ju inte få allt.

här är min nya skönhet :P med bra internet och Windows program,, så det känns som om en data i mobilen + att det är väldigt mkt lättare att skriva sms och få mobilen att reagera med hjälp av knapparna.. så adjöss touch mobil!!Igår kväll red jag Madenta, helt underbar var hon :) tror att debuten i LA:1 kommer tidigare än vad jag planerat.. men först ska snön försvinna och tävlingarna ska dra igång!! läängtar!!!!
idag ör det snö storm,, fick skotta från stalldörren och till hagen för att lilla Hoppsan skulle kunna komma ut :P
blir det lugnare med stormen idag så ska jag rida ut en sväng på lille Tess och sen får vi se hur och var Madenta ska gå :)

:D

Bjuder på ett litet filmklipp från gårdagen. en pigg coh glad Madenta!!
man kan inte vara mer än lycklig i hennes sällskap!


Jullov!

ja nu har jullovet börjat!! det var avslutning igår och jag var på plats i ca 50min för sen åkte jag till stan och till körskolan. min vanliga körlärare var sjuk så fick köra med en annan.. det gick bra och vikörde in villa omgårde så jag fick ha koll på regler och alla korsningar och utfarter osv.. vilket inte är så kul med all snö då halva vägen var borta och alla vallar intill korsningarna gör att man inte ser ordentligt.. men det gick bra ändå.

sen gick jag och mamma en stund i stan. hon skulle ha ny mobil och jag pratade med Telenor och om Blackberryn som jag vill ha, men de sa att den går typ inte att använda i sverige,. de flesta funktionerna fungerar inte här.. värdelöst! så det blev ingen sånn.. men fick lite andra funderingar... hmm! men det kommer kanske ngt nytt i års skifftet!
Sen kom Hanna till stan och vi skulle ju shoppa lite kläder. Jag hittade lite, men inte överdrivet mkt, aja då kan man ju spara pengar ist!! :)

idag har man mest suttit i soffan och kollat på film. då man är förkyld coh har feber :( usch! jag som skulle ut! jag skulle ju till Öja! .. aja det kommer fler helger, detta är ju trots allt första helgen som 18åring. :P

Finaste Tess! <3

Hoppkurs! Betygsnack! Fika!

Idag hade vi betygsnack i Hoppkursen och jag fick MVG!! :) känns riktigt bra, jag vet vilka problem jag har - jag har svårt att lita fullt ut på att hästarna verkligen hoppar så jag har lite väl mkt tryck i de "självgående" hästarna.. men annars var det inte så mkt mer. eller ja jag ska inte fokusera på att man måste ha perfekt avstånd hela tiden.. jag måste våga komma lite fel men de 2 sakerna hör ju ihop lite. och man är ju "dressyrryttare" :P

sen blev det mkt fika!! mina muffins blev lyckade iaf. men vi hade ju massor av annat gott att välja på så vi blev väldigt mätta.

här kommer ett klipp från gårdagens runda.


18år.....!!

Ja då har man blivit 18 också :) hela dagen har varit super från början till slut, tack för alla gratulationer!!
nu är det mkt som står på spel :P
* man är myndig, får bestämma själv!
* gå på krogen (även om det inte kommer hända överdivet mkt :P)
* Ta Körkort!!! det är på G!
och mkt mkt mer... nu börjar vuxen livet och nu måste man kanske börja vara seriös.. :P men först ska man ta studenten och sen får amn ju börja arbeta.. men det är några månader kvar.

på Lördag är det utgång!! till Öja krog kommer nog bli väldans trevligt! + att nu har man ju åldern inne :)


skoldagen var lugn.. Estetiskverksamhet och Hoppkurs.. vi hade "Examen" jag hade Gunnar, vi red fram självständigt och sen hoppade vi fram lite och sen var det dags för en liten bana på 10st språng.. låg på 90-1m och allt rullade på bra kunde kanska önska att vi hade lite jämnare rytm ist blev det att jag fick ta tillbaka precis innan hindren, men det känndes bra ändå.. och betyget sätts ju på hela kursen inte på en bana :P 

Efter skolan åkte jag och mamma till Farmor och åt lite god mat!! 
och nu har jag Bakat muffins med rosa glasyr och hjärtströssel!! Mums!! 
det skall bjudas på kakor imorgon då vi har avslutning av hoppkursen och man trillade ju av förra veckan. men det är inte bara jag, paulina och Martina också, vi kommer bli Tjocka!! martina ska ha 4st tårtor med sig, och paulina choklad muffins och jag mina muffins!! 
MUMS!!

film från dagens hoppning kommer..!! 

inbjuden!

fick en inbjudan idag.. till Ryttarfest/Gala med alla svenska Dressyrryttare mellan 16-21år på Nationell nivå.
Alltid trevligt :) det är den 12 februari någonstanns i skåne! ser framemot detta :)Annars har det inte hänt så mycket idag.

Söndag 12/12-10

3.dje Advent!! snart är det jul :D
imorgon är det Lucia och nästa dag är det en mycket speciell dag!! :)
Skolan börjar kl 12:20 imorgon har bara en dubbel lektion av arbete med häst, känns skönt och slappt :)
snart är det ju Jullov!! :D

Idag har det varir vääldigt kallt med klarblå himmel! och solsken. så vi passade på att fotta lite, julbilder dock bara på Madenta, får ta på lille Tess någon annan gång. Bilderna blev ganska bra.. ljuset blev lite konstigt men det finns ju redigerings program :) så det kan man ju ändra på :)
tyvärr så kan jag inte visa några bilder idag då min kamera har ont om batteri och jag orkar inte ladda den just nu.

Nu ska jag titta klart på Beck och sen ska jag sova och imorgon är det ju skola som vanligt
xo Evelina!

Lördag!

Helg.. det är alltid lika skönt!! :)
Idag blev man extremt pigg och glad när man gick ut för att släppa ut hästarna imorge.. det droppade från taken och det var +3 grader :) bara en sol som saknades.. men det fanns det ingen tyvärr :/
men snön töar!! underbart :) dock så har det börjat frysa på igen så nu är det is istället för snö.. då ingen har plogat bort slasket från vägarna när de hade möjligheten.. jaja :/

Båda hästarna blev ridna idag.. de har fått vila sen i onsdags då jag har varir lite orolig över min handled.. men nu gör inte såren ont längre och det ömma är bara blåmärken.. innan har det varit svårt att veta om det var ngt mer fel.. men nu känns det helt okej..

Båda hästarna gick bra med tanke på att de vilat ett tag..

Igår var jag på körskolan, jag skulle backa runt hörn och det gick väldigt bra. Min körlärare är mt bra!
och sen körde vi runt lite i stan och mkt trafikljus så jag lär mig att inte bli stressad och kunna hålla bilen still med hjälp av dragläget i korsningarna.. det blir bättre och bättre.. med det är ju det som är meningen :):)


Bild på min stjärna..!


Dagens I-landsproblem

ibland så börjar jag reta mig på små saker :) och idag är det att kavajer och liknande kläder som har knappar som knäppning, har olika herr och dam knäppningar.  
Kanske inget nytt men när man kommer på det så stör jag mig på det xD speciellt när man ser klädreklam på TV.
Varför det är så vet jag tyvärr inte.. men om någon vet lämna gjärna en kommentar!!


Bild bevis!!
Vänster knäppning till Honom!


Höger knäppning till Henne!Torsdag!

har gjort ett prov idag.. microbiologi och det gick rent åt skogen.. aja that's life..
nu ska jag fokusera på Historia provet som är nästa vecka,
min arm gör fortfarande lite ont.. mest blåmärkena och skrapmärkena, men jag lever iaf :P

Tänkte visa lite filmer som jag lovat..

Film nr 1- Rubino, ca 175cm och väldigt grov, alltså är jag ganska liten på honom :P
Film nr 2- är från Tisdagens hoppning, Calle! finfin häst som jag gjärna hoppar igen även om det var han jag trillade av igår xD


så kan det gå...

hoppkursen började ju så bra :).
Jag hade Calle och det började riktigt bra kom in i ett bra flyt och hon hoppade super,, dock blev det små missar i kombinationen.. där var 9,5m och det är 2 galoppsprång men vi går på 1.. det känndes helt normalt för honom (vaddå storgalopperad) sen fick jag såklart börja korta in honom för att få plats på distanserna och det löste vi efter någon gång, men det känndes att han hade svårt för det. 
sen skulle vi hoppa en oxer och ett räcke som stod i 3-kombinationen,, först hoppar han svina stort så jag styr inte ens på räcket.. sen skulle jag få ihop honom mer då han bara länger iväg och hoppar för stort. då stannade han 2ggr och sen kom vi perfekt.. trodde jag och alla andra.. när Calle har fyft frambenen så stannar han och vad jag jag .. jo jag flyger såklart!! och inte lite heller
rakt in i hinderstöden coh landar på ett av dem. fick den ena skållan på benet lanade mitt på ett stöd så fick stödets "ben" på varsin sida om höfterna,, och sen har jag på ngt stätt fastnat med armen i tyglarna ?! och när Calle drar iväg så sliter tyglarna upp min arm :( 
så avslutade jag dagens träning.. då jag kände mig snurrig och hade ont så hoppade jag aldrig upp igen.. men frågade Ida-Maria vad jag gjorde för fel.. hon svarar inget! han hoppade men stannade i språnget.. fanns inget att göra.. hmm! suck! 
aja nu är det iaf bestämt jag sitter på Gunnar nästa vecka när vi har Examen :P  

nu sitter jag och ska plugga lite,, prov i microbiologi imorgon och ett arbete skall lämnas in..
ha en fortsatt trevlig kväll
xo Evelina

Tisdag!

Började med estetiskverksamhet,, jag och hanna jobbade med prjektet.

Hoppkurs: hade den nya hästen "Calle" elr Quest for fun Z som han heter det är en fin häst som hoppar mkt bra men dock lite svår innan och ibland efter.. man kan inte ta något i handen men ibland går det bra.. tror att han testa lite :P sen tittar han på de nya hindren innan han hoppar så man måste vara bestämd men mjuk.. men när man hittar systemet är han väldigt trevlig!
Vi började med att SKRITThoppa.. hade aldrig gjort det innan men det är en bra övning då hästarna måste sätta bakbenen undersig för att få kraft att komma uppåt.. lite svårt att hänga med dock men det löste sig efetr ngn gång.
Lektionen gick bra bara några utbrått när jag skall leda honom ur sväng så vill han inte vara med.. men vi kom på ett sätt att sköta det, imorgon ska jag ha honom igen och hoppas att det går ännu bättre nästa vecka är det dags för "Examen" och just nu lutar det åt att jag ska ha Gunnar men inte bestämt. är lite sugen på att rida denna också.. vi får se :)

Ida-Maria filmade lite idag så kommer ladda upp så ni får se Calle. kan ladda upp en bild som jag har klipt ut från filmen.. här när han får ett litet "ryck" :P


Söndag!!

Söndag igen och andra advent!

har inte gjort så mkt idag, ridit som vanligt och några julbilder blev det ej.. grått och tråkigt.
Båda hästarna fick gå på fältet :) Madenta gick galoppera av sig lite och sträcka ut de långa benen :D Härligt!!
Red Tess barbacka hon var pigg och glad som vanligt. red henne son vanligt så hon har fått slappa ett tag så blev ett litet "dressyr" pass ute i snön :)

snart ska jag ta tag i och städa lite i rummet.. ska ju ha folk här på lördag! släckten på mammas sida ska fira mig. så dår får här väll vara presentabelt xD har en del att göra...!!

men nu tänker jag bjuda på lite bilder som mamma tog när jag var med Madenta ute på fältet, som ni ser så är det inget fotoväder.. men gillar bilderna ändå!

Titta vilka sockersöta kattungar vi har :) egentligen grannens, men de har flyttat (till maten)


Sötas av dem är dock denna!! Heffaklumpen!! så sjukt söt med sitt runda huvud och lagom tjocka mage :P

Lördag den 4 Dec

idag har jag varit en sväng hos farmor och farfar.. Kusinerna skulle komma från GBG :) inte så ofta man träffar dem, min "små" kusiner :) Vi åkte till Åhus bowling och där fick jag såklart kraftigt med spö :/ aja kul hade vi iaf!

vid halv 4 hämtade mamma mig och vi åkte till Älleköpinge skulle ha julfika där kl 4 det var ju lite priser som skulle delas ut.. alla som blivit placerade får "tackpris" för att man tävlat för Älleköpinge, sen blev jag ju Klubbmästare i Hoppning :) på min Dressyrponny!! så nu fick man 2nya pokaler att pryda rummet med :P
vi brukar ju ha lucia firande när detta sker men pga snön så fick vi ställa in.

Hemma har jag ridit Madenta och vi är nog inne i en liten form svacka :( men det gör inte så mkt sålänge vi kommer ur den innan sesongen drar igång :P imorgon blir det fältet och ut och galoppera!!
om det är fint väder så ska jag nof ut och fotta lite :D.. JUL KORT?!

KM- hoppning på Dressyrponny :D det var ingen som trodde det :P

Körskolan

idag har jag varit på körskolan hade en dubbellektion = 80min.
började på övning 4 - Start/stopp i backe, gick bra :) lättare än vad jag hade väntat mig :) sen blev det lite allmän köring i och utanför staden. fick bara 1 större problem ^^ i en korsning. alla körde som galningar och jag skulle hinna imellan vilket gör att jag bli stressade och slätter koplingen direkt när jag får dragläge ist för att möta med gasen och sen släppa försiktigt.. och efter ett motorstopp så blir man bara mer stressad så jonas tog över när vi fick bilar bakom oss xD 
aja det är misstadge man lär sig a.. sen gick resten bra och även andra korsningar :)

Hemma har jag ridit Tess i snön.. fullt ös på fältet :D:D nä vi red så kom mamma körandes på vägen intill och vi galopperade om henne och hon låg på ca 35km/h och vi passerade henne ganska fort :) den farten i mkt snö.. + att jag fick knappt stopp på henne hon ville springa mera.. öronen spetsade konstant :).. min lilla galning :)

nu ska jag snart äta oc sen är det Idol.. idag SKA minna åka ut.. jag vill se Jay och Olle i final!!! 
vad tycker ni?!
xo Evelina 

Snö, Mörker och Julmusik!!

snart är det ju jul!!

Seanbanan har ju gjort året bästa jullåt!! så tänkte bjuda på den här..


Totilas nya ryttare...

är Matthias Rath, detta kom ut under förra helgen men nu har det även kommit en video när Matthias rider Totilas på en offentlig tillställning.
Personligen tror jag inte att vi kommer få se några super ritter iaf på ett bra tag,, det är svårt att rida in sig på en ny häst och en häst som Totilas.. vilken skall vara otroligt känslig osv.. men det ser bra ut på videon.. men sen får man ju se hur de går på tävling.
kan ju bara nämna att Totilas hästskötare som jobbar för Edward hon sov i en box brevid Totilas för att han skulle vara lugn och trygg på tävling (hur kommer han reagera nu?!)

men det känns inte som om man ska sitta och spekulera i hur det kommer gå för det nya ekipaget men jag anser att det är fel att skilja på ett sånt underbart och nästintill magiskt ekipage som Edward Gal och Moorlands Totilas!!

Världens underbaraste ekipage!! Edward Gal och Totilas
 

Det nya Ekipaget.. Matthias Rath och Totilas1 Dec....

mm då är det 14dagar kvar sen är jag 18år!!

Idag hade det varit en mkt bra dag i skolan! hade ett muntligt förhör på andra världskriget, det var bara några förberedande frågor,, prov kommer väll innan jul. det gick bra och klarade det iaf :P
sen fick man reda på att man har fårr MVG i både häst och stallskötsel och arbetsliv naturbruk. känns mkt bra :) tur man har topp betyg i något xD

Hoppkursen gick mkt bra.. red den nya hästen (vi har fått ytterligare en ny) egentligen skulle jag ha rubino men han hade redan gått.. och eftersom jag ska ha den nya nästa vecka så kunde jag rida honom redan idag... det var en rolig liten häst :P
hoppade lite linjer på böjt spår. känndes bra och hästen hoppar mkt fint!!

Hemma har jag ridit båda på banan.. Madenta var allmänt galen.. hoppade i luften hit och dit,, men lugnade sig efter ett tag och blev väldigt fin på slutet :)
Tess gick lite lugnare imorgon blir det åkern för henne.. så hon kan få jobba lite i snön :):)

skola som vanligt imorgon.. nu ska jag fortsätta att vara social och sen ska jag sova!! :D
xo Evelina!!

RSS 2.0