ridit 5 hästar idag...! :)

Japp 5 hästar blve det :P 3st på praktiken och mina 2 här hemma :) känner mig riktigt flitig! har ju inte bara ridit.. mockade ju lite också :P 4 boxar på praktiken och hemma såklart!

vilka underbara hästar har jag ridit i dag då?!
nr1- Ocki docki
nr2- "tyske fuxen"
nr3- Ballentino
nr4- Madenta
nr5- Tess
samtliga gick finfint :)

Nr1 Ocki docki val f.-05 e.Okeanos denna "gummiboll" fick en jogging tur då han är igång efter behandlig så tar det lite lugnt men en buse är det iaf! men han var snäll idag :) riktigt trevlig och lagom stor för min smak.
Nr2 "tyske fuxen" Val. f.-06 e. Sintender red ju denna goding igår också :) riktigt trevliga gångarter och ganska lätt för att var så ung på inte riden så mkt. blev lite samma tänk som igår ska gå fram i samtliga gångarter men ändå med stöd och acceptera bettet.
Nr3 BALLENTINO, val. f.-00 e. Wetano Ulricas tävlingshäst.. den går MSV dressyr och är riktigt härlig att rida.. men super känslig,, även han fick en lugn runda, men det är sjukt härligt att bara trava runt och nästan bara trycka till lite gran så gör han det.. det är tjusningen med dressyr.. att kunna styra 600kr med minsta signaler :)
http://www.youtube.com/watch?v=MTUQU9MjLg0 <-- film på Ballentino när Ulrica rider :)
Nr4 Madenta Min egna lilla pärla.. hon fick ett riktigt lösgörand pass då hon vilat i 2dagar! opps! men vi jobbade igenom det och galoppen var super bra.. tränade lite på det högre tempot som jag måste ha när jag ska hoppa.. hon måste fram för attt sen kunna plocka "ihop" så hon bär sig mer och orkar hoppa!  imorgon ska jag nog trimma med lite bommar så jag kan reglera steglängden!
Nr5 Tess min dressyr pinsessa :) fick även hon ett lösgörande pass med mycket skolor som hon fixade mycket bra.. känns bra inför helgen :) imorgon ska jag nog rida igenom delar av programen så det sitter till lördag (vill inte rida program dagen innan för är det ngt som inte fungerar så tänker jag på det sen på tävling.. men hittar jag ngt fel imorgon så kan jag lösa det på träningen på fredag! smart va?!

dagen har rullat på i en lagom fart.. man har hunnit med mycket men det har inte varit stressigt på ngt sätt!
imorgon blir sista dagen på praktiken då ulrica skulleiväg med ngn häst till vetrinären och sen skulle några hästar flyttas så alla kommer "hem" till gården och då är det inte så mycket att fixa så Håkan tar mockningen!

bus tess fick gå utan täcke idag... det fanns en gång en vit ponny :P nu är hon grå.. opps!

Tisdag!... en dag på praktiken

Idag var man tillbaka i färlöv för att jobba sin sista vecka :) både kul och tråkigt... tiden har gått fort men känner ändå att man vill träffa kompisarna i skolan :P
Sandra var inte där idag.. tror att hon bara jobbade en månad på "prov" och sen ska ulrica få dit 2st praktikanter nästa vecka och nu ska snart några av hästarna släppas på bete så det finns inte så mycket kvar att göra.
Vi började med att fixa stallen och sen red Ulrica Wesslan och Ocki medans jag borstade lite unghästar och tog det lugnt :P
sen tog vi en av de tyska 4åringarna och jag fick rida fuxen :) en mycket trevlig häst, men inte jätt mky riden, så man ställer ju inga krav merän att de ska gå fram och acceptera bettet och handen/skänklen :) det gick bra och han var super snäll :)
sen åkte vi bort till det andra stallet och longerade fuxen sen slutade jag :)
här är en video från tyskland på fuxen som jag red idag :) visst är han fin?!


ha det bra
xo Evelina

Det är vår!!.. blev ett STRAND besök!

ja ni läste rätt! Strandbesök :)
Efter att ha ridit Madenta som gick väldigt bra :D 
lastade vi Tess och åkte ner till yngsjö strand :)
det är ju tillåtet att vara där fram till 15maj sen blir det hundbadet i åhus.. men militärerna har övningar där nu :(
men vi åkte till yngsjö och gud va kul det var :) tycker att alla med häst måste verkligen åka till stranden och bada :) eller iaf rida i sanden och backarna då det är sjukt kul + väldigt bra träning :)
Tess ville inte först gå ner i vattnet det blåste som f*n så det var vågor men hon litade på mig och gick i :) hon verkade gilla det och kom på att det inte var farligt men det var lite läskigt med vatten upp till magen :P så vi travade bara lite,, vi blev duktigt blöta! men det var det värt :)
när vi skulle gå tillbaka till parkeringen så passade vi på att busa runt lite på ridstigen i skogen.. tess hade massor av energi att bli av med + att hon älkar ju erkligen att springa :).. det var verkligen super mysigt att galoppera i de backarna.. blev inte så mkt då vi hade varit i vattnet och det tar ju på krafterna. men tess var pigg och glad!  
när vi kom hem fick vi spola av hennes ben då det är ju saltvatten och vet inte omd et är så bra för dem.. men hon fick komma ut igen och rulla sig i hagen :)

när vi hade släppt ut henne så gick jag till shettisarna som låg ner .. jag gick så klart till Hoppsan och hon litar fullt ut på mig så jag "puttade" henne så hon låg helt ner. fick även henne till att ligga lite på rygg.. fräckt att hon litar så mkt på en :) blev en mysig liten stund med henne :) 

bjuder på lite bilder!.. visst ser det mysigt ut! nu längrar man verkligen till sommaren!

klippte bort mitt huvud då det nyss kom en våg så jag fick det i skon.. och ni vill inte se mit ansiktsuttryck :P


Lite läskigt med vatten till magen!
Full fart i skogen :D


Här är lite bilder på Hoppsan :D


bus ungen kan ligga på rygg :P


Film!här kommer filmen från onsdagens träning för Chanette Bellander :)


idag har det inte hänt så mycket båda hästarna har blivit ridna.. tess fick en liten rund i den lilla "byn" lite skritt och trav det var hon värd efetr gårdagens träning :)
Madenta gick på banan.. dock var tanken att vi skulle rida ut en sväng men blev inte så då en av grannarnas jack russel var ute och sen skäller och skrämmer alla hästarna.. så då bestämde jga mig för att ride henne på banan ist för tat få henne spänd.

nu ska jag titta lite på TV... om det finns ngt kul?!
ha det bra
xo Evelina"!

Fredag!

Dagen har rullat på i en väldans fart.
började så klart med praktik, jag och Sandra var själva på gården så ulrica och håkan skulle iväg.
började med att fixa stallet hemma och sen efter lite fika så släppte vi det lilla tyska stoet i ridhuset, hon busade en del :P sen skrittade vi Wesslan och Ocki (jag tog Wesslan) skrittade i ca 15min som ulrica hade sagt.
när vi var klara så upptälte vi att XL stod i Tures hage.. opps!
in med Wesslan och Ocki sen fick vi ta in XL och Ture då de hade rivit ner staketet mllan deras hagar och vi hittade inte var man stängde strömmen + att de var ändå dags att gå in.
när de hade kommit in så fixade vi lite annat och sen skulle resten in. när vi var klara där så åkte vi till et andra stallet och fixade lite och tog in och matade hästarna sen slutade vi :).
en lugn men ändå händelserik dag.

vid 5 åkte vi till Älleköpinge och tränade Dressyr med Tess vilket gick väldigt bra :):)
sen longerade jag Madenta och hon var även mycket fin,, sen fixade jag stallet och sen beslöt jag att lille hoppsan skulle få röra sig lite :)
tog longerlinan och fick ut och hämtade henne,, gick till banan och byggde upp ett litet hinder,, det slutade med att hon flög över 50cm!
duktiga shettis! det var typ första gången hon hoppade och verkade gilla det.. så väll se om man kan löshoppa henne till sommaren.. idag blev det ju inte så seriös då jag fick springa framför osv. 

här är ett filmklipp när lille hoppsan hoppar! enjoy!
 


dålig uppdatering!...sorry!

förlåt för den dåliga uppdateringen men igår var vi hemma sent efetr träningen.. som började 20:30!
var inte hemma förrän 22:00 och då orkade jag inte uppdatera.

Träningen: den gick super!
Vi tränade för Chanette Bellander, gick först över lite trav bommar och sen började vi med att skutta över lite små hinder. 
samtliga hinder undr hela passt var låga.. de högsta låg på ca 80-90cm då Chanette inte känner oss och det är ju grunderna som är viktigast inte höjden. 
Madenta skötte sig super och jag fick en del tips om hu jag ska rida henne :) 
jag kommer fixa en liten film från träningen.. men nu orkar jag inte, den kommer i helgen.. elr ev imorgon! 

blir en bild iaf!


Torsdag: Praktiken rullade på i en väldans fart och innan man visste ordet av så slutade man..!
skulle egentligen ridit fuxen och vi skulle fixa en till salu film! men det blev att fotta honom ist... ska nog filma honom nästa vecka. red honom igår och jag skojjar inte det var den segaset 4 åring jag någonsin ridit! jaja.
Efter praktiken så red jag Madenta lite på banan,, skrittade lite barbacka i 15min,, hon behövde det efter gårdagens pass. :)

sen åkte vi till Gärds och tittade på deras Pay & jump. Michelle,Louise och en annan tjej som rider hos grannen skulle dit.
jag tog så klart med kameran och blev 1,a fotograf :D och äntligen är det utesesong och man får bra bilder :D:D
Bacardi och Michelle som bara har varit ute 1 gång innan i sitt 5åriga liv gick 40,60cm felfri i 40 och sen fick han tyvärr 2stopp i 60.. ryttarmiss men de var deras 2,a gång ute och 1,a gångne på ute bana
Louise hoppade Condrad i 80cm och de var såklart felfria :P
och en annan tjen Jenny hoppade Nappe som 4 elr 5år? de skuttade runt 30cm och såklart felfritt.. det var Nappes debut och han skötte det super.. även ryttaren såklart :)

Michelle och Bacardi i 60 klassen.. "grinden var lite lääskig"


nu ikväll har jag ridit Tess och det blev lite bomträning, red den berömda "klockan" men dock bara 3 bommar på volten. hon skötte det bra och jag hade även lagt ut 1 extra bom så vi kom på rakt spår... det blev en del variation på det hela och tess följde med bra och hon blev med lyhrd över mina komandon då hon hela tiden fick nya vägar att gå på :) variation på hög nivå :D

Imorgon är jag och Sandra själva hos Ulrica,, de skulle iväg så vi börjar inte förrän 9 och sen slutar vi vid 1 :D
blir nog en lugn dag imorgon :)

Tisdag

Tisdag och man är tillbaka på praktiken :)
började med att Sandra Rupar från skolan kom på ett litet besök, hon skulle bara kolla så man hade det bra coh trivdes.
när hon hade åkt så fixade vi stallen och sen longerade Ulrica 2st unghästar. en av dem håller på att sadeltämjas,, idag la vi på schabrak och en täckesgjord, hon gick så snällt :) unghäst nr2 var en 3åring som är precis inriden, sandra red henne lite efter att ulrica hade longerat.
sen åkte vi till det andra stallet och fixade balboa då han skulle åka  blev att borsta honom riktigt grundligt och frisera lite klippa hovskägg b,la,, han blev riktigt fin!
sen longerade ulrica ytterligare en unghäst som jag ska rida imorgon :) 
Ulrica avslutade med att rida sin egna medans vi fortsatte på Balboa. 

Efter praktiken åkte jag och mamma till skolan då de skulle ha Pay & jump och jag skulle hjälpa Michelle med bacardi. då det var deras första "tävling" och bacardi har inte varit ute innan. 
båda skötte det bra och var så klart felfria :)  

nu ikväll har man ridit Madenta och det känndes riktigt bra och känns bra inför morgondagens hoppträning på Chanette Bellander  :)

ha det bra! 
xo Evelina! 

Nationell Debut LA:2


17 April Nationell debut!

Idag har man Debuterat Nationell Dressyr :D blev i Hässleholm LA:2
hon känndes som vanligt... vilkt tyvärr är lite motvillig.. men nu hoppas jag att detta släpper då detta var sista inne tävlingen :D:D yees lixom!
 
Det var 2st domare som dömde (skulle varit 3)
Domare C: Mollis Persson hon satte 62,79%
Domare H: AnnCharlotte Holmstedt satte 59,76%
tsm blev det 61,28%
hade vi bara ridit för Domare C hade man blivit 4.a m 2plac... men ist blev man 6.a av 6
vilket jag anser är bra då det dels är Nationellt och debut i både svårighet och program..
hon som vann red en C-ponny på 67% och bästa D-ponny hade 64%
där var 2 plac och båda var C-ponnyer,
http://online.equipe.nu/sv-SE/class_sections/6975/results <--- länkt till resultaten

jag är hyfsat nöjd och det är bara att fortsätta kämpa.. och man fick ju fina kommentarer från dommarna:
men de var överens om att hon måste ha mer egen bjudning. men det vet jag ju :/

Hemma har jag ridit Madenta vilket gick väldigt bra.. hon var mjuk och fin och vi tog det gaska lugnt då det blåste en del och hon blir så lätt spänd men hon skötte sig super.. tränade lite på samma som jag gjorde med Bacardi igår.. start och stopp... men måste säga att madde är väldigt mycket lydigare.. men kanske beror på att det bara är jjag som rider henne.. hästarna blir ju lite förvirrade nrä det är olika som rider och ingen rider ju lika.. så är det för alla.

Älskade ponnybus!
You're the sunshine in my life

16 april

Dagen har rullat på bra trots att man får alla minnena då det är 6 mån sen olliver dog :'(

Praktiken var lugn och skön :P.. började med mockning jag och Sandra fixade lilla stallet och sen åkte vi hem till dem och fixade det stallet där men innan vi mockade "hemma" så blev det såklart fika paus :P hihi! mycket fika på praktiken..
när vi var klara så skrittade vi vars en häst.. Sandra red OCKI DOCKI, val f.-05 och jag skrittade SIR WESLEY, val. f.-06 Hästarna var lite halvgalna pga att det blåste en del... min häst "wesslan" hoppade rätt upp i luften helt utan anledning.. det blev ett gott skratt för oss båda och även för ulrica som tittade in då hon märkte att ngt hände..! men de lugnade sig och vi skrittade vidare...
Tanken var att vi skulle rida vars en häst till i den andra stallet men det blev inte så.. vet egentligen inte vrf men ulrica sa att det var inte så viktigt och Sandra skulle ändå iväg så vi fick sluta. :)

Hemma red jag Bacardi... tränade igångsättningar och avsaktningar och fokuserade på att han skulle hålla formen han gick bra men jag blev minsan trött.. har en förkyldning att jobba med + att jag har ont i ryggen då jag mockar lite "fel"... lastar upp så mkt som möjligt på grepen och sen lufter jag med böjdrygg... opps! 
blev ingen träning idag så jag känner mig kraslig och vill spara mig inför imorgon då jag kommer behövar total koncentration.. ska ju rida ett nytt program + att det är Nationellt. 
har inga förväntningar utan jag ser det som en utmaning och en kulgrej att se hur långt man kommer :P 

ikväll har jag tittat på Världscupsfinalen (delfinal)
vann gjorde Steve Guerdat på Tresor V och den hästen gillar jag skarpt!... och Steve rider väldigt bra och det är ett väldigt samspelt ekipage!

Bästa svensk var Roffe på Quintero La Silla.. fick tyvärr en rivning i omh men annars var det en super insats då de inte har kunnat ladda fullt inför finalen då han egentligen inte var kvalad men tyvärr så har Kurten trillat av en unghäst och är skadad..

men nu ska jag snart sova.. behöver mycket sömn innan tävling :P  

6 månader utan Olliver :'(

Idag är det den 16/4 vilket innebär att det är 6 månader sen olyckan med Olliver.

Olliver var en D-ponny som jag fick låna av en kompis efter att vi tagit bort Snoddas, tsm med olliver skulle jag avsluta ponnytiden... men det blev inte så
jag hittade Olliver död i transporten när vi skulle lasta ut innan träning. (han mådde bra 40min tidigare när vi kom till älleköpinge där träningen var)
ingen vet vad som hade hänt men olyckan var ett faktum :'(
Olliver var en fantastisk ponny och jag fick en otrolig tid tsm med honom.

R.I.P Olliver 16/10-09

Film om vår tid tsm
 

14/4 2010

Onsdag!
praktiken flöt på bra,, fick besöka av vertinärerna idag igen då de skulle fixa tanden till fuxen.. de som var där igår misstänkte en tandkappa men han som kom idag trodde inte det då han inte fick bort den,, han trodde att det var en missbildning och det leder till röntgen m,m. men jag vet inte hur Ulrica ska lösa det hon ringde ägare/uppfödare i Tyskland..mer vet jag inte :P 
innan vi slutade så fick jag rida Ballentino ulricas tävlingshäst (går MSV dressyr) känndes okej.. men han har ju väldigt mycket större gång än vad man är van vid + att han är super kännslig... men det känndes bra iaf.

hemma har båda hästarna blivit ridna Madenta gick super! rund och fin och jag kunde "släppa" och hon sökte sig nästan ända ner till marken... känndes som om hon drog mulen i grusen :P
Tess gick också bra... tyvärr så har vi inga stubbåkrar kvar så fick rida på banan, men det känndes super!
hade även lite frihetsdressyr med Hoppsan.. hihi! hon blev lite busig :P fokuserar ju mest på att hon ska följa efter osv

nu tittar jag på Fuskbyggarna..! sen blir det sova och imorgon ska jag till tandläkaren och sen praktiken. 
xo Evelina 

mina trötta sötnosar i sina fina grimmor :)
gillar när grimmorna är likadana!

Tisdag!

Dagen på paktiken var bra, väldigt händelserik.
började med att fixa stallen och sen kom distrikvetrinärerna då "lille" Hälge skulle bli valack...! och för er som inte fattar så skulle han kastreras. efter kastraringen så kollade de en av de tyska 4åringarna som är lite bråkig i munnen vi fick förklaringen då han hade en Tandkappa (en mjölktand som har "smetats ut" och laggt sig över den andra tanden...så förklarade ulrica :P)
efter vetrinär besöket så tog vi in hästarna och sen åkte vi till det andra stallet och ulrica longerad Balboa och fuxen (de vi hade igår). sen var det klart och vi fick sluta :)

hemma har 3 hästar trimmats... började med Madenta gick inte jätte bra men tror att hon är lite slö av att pälsen fäller de brukar bli lite extra trötta då.
Hade även Bacardi idag och han fick jobba på vilket ledde till att han bockade en del hihi! lille busen.
Tess blev longerad gick ganska bra men hon fattadet inte direkt vad hon skulle göra :P men del löste sig.

btw Mamma ringde Carina innan och bestämde att vi vill ha deras 1 åring så ibörjan på nästa år så har man en liten buse att sköta :D

Måndag v15

Vecka 2 på praktiken har börjat :)
Ulrica var inte där då hon skulle till vetrinären med en av unghästarna. så jag och Sandra fick ta det själva... men Håkan fixade det stora stallet :)
började med att mocka och sen skulle vi hjälpa ägaren till stallet ut med hennes barnbarns hästar (de var lite starka och hade brått ut så hon orkade inte hålla dem.. men vi fixade det :P)
när vi skulle återgå till mockningen såg jag att staketet mellan hästarna var nere.. shit!
den ena fuxen hade gått in till en annan.... så vi fick försöka fixa det och sen skulle vi försöka få tag i Håkan men ingen av oss hade numret,,, vi fixade staketet så de stod upp iaf sen åkte vi till det andra stallet och fixade stolpar och sen tillbaka och fixade staketet... gud va vi är duktiga!
åter gick till mockningen och när stallet var klart så skulle 2 hästar longeras. tog vars en..!
sen hade vi inte mer att göra så vi putsade av lite, sen var arbetsdagen slut och vi släppte in hästarna :)

väl hemma så red jag tess och sen tog jag en promenad med lille hoppsan..eller först fick vi borsta bort massor av vinterpälsen!
Madenta fick vila idag men även hon fick bort en del av vinterpälsen!

Hihi! om man har en liten busig shettis som inte vill stå stil när man borstar så istället för att gå in så ställer man sig över! fungerar super! aja alla har väll inte så här små ponnysar!


ute på liten promenad! lille Hoppsan har fått fina fältor då hon blir riktigt varm under manen!

Söndag!

Då var man hemma efter en 2 dagarskurs i Malmö elr på hotel scandic närmare bestämt! med över nattning
sova på hotel med frukost och kvällsmat+ fika! det uppskattas! "klubben betalar" :)
träffade trevligt folk från olika klubbar. 
detta var del 1 av 3 de andra är till hösten tror jag.


Här om dagen var jag ju på en liten tripp. och jag tänkte berätta lite...
Det började med att en belant till oss (vi känner inte dem så väl och inte pratat med dem på evigheter)
hon kom och knackade på dörren och erbjud oss att ta/köpa deras 1 åriga Hingst, då de ville att jag skulle rida in den och sen så klart behålla som tävlingshäst...
den är e. Jaguar Mail så stammen är fin :)
hon berättade att den skulle på hingstbete och sen kunde de kastrera honom och i början på nästa år kunde jag få hem honom (när jag har lämnat Tess)
vi åkte dit och tittade på honom och han var verkligen trevlig. väldigt social och fin extriör osv ett litet + är att han går i en hage med en brant backe och träden var ner sågade så terrängen var lite jobbig att gå i så han hade fått naturliga muskler osv.. väldigt bra!
nu ska jag och mamma fortsätta att fundera och diskutera... men jag hoppas ju på att jag kan bli ägare till honom :) då det är så jag vill jobba i framtiden.
+ hur höga är oddsen att en människa som man inte pratat med på evigheter och sist handlade det inte om att jag var unghäst intresserad ska komma och säga att det vill att JAG tar deras häst.. det dinns ju massor med unghäst inridare idag.
men de hade tittat in här och lite andra stället och bestämt sig :D

Visst är han söt!.. (fux m bläs är ju inte min favorit men gillar honom ändå :P)


vi kan nog bli kompisar :D

Fredag!

Dagen började i färlöv med lite mockning och sen var det lite hästar som skulle pysslas om. dagen flöt på bra och tiden rann iväg. nu väntar en helg och på månda drav vecka 2 igång :)
men i helgen blir det ingen vila.. ska på ungdomsledarkurs i malmö. kommer hem på söndag så uppdateringen blir inte så bra.

efter praktiken så tog vi en liten tripp och det slutade med att jag har fått massor av funderingar och ska nu se över för- och nackdelar... sen kommer väll ett beslut ni får vänta på besked :P
Tess gick på träningen och det gick okej..! lite backflyt men helt okej.
skulle egentligen rida Bacardi men hann inte då jag missade det helt i min planering pga den lilla trippen och när jag hade tid så var de matade och klara för natten.. så får ta det med Ilona ngn dag,, tror att det är okej :P
han är ju ung och har ju gått i veckan :)

nu sitter jag och tittar på reprisen av Anna Anka söker Assistent  
de som deltar ska hitta sponsorer till anna men de misslyckas.. big time! 
de väljer små företag och ger henne prylar... jaja! 


7 april 2010

Mina dagar spenderas för tillfället i färlöv.. och där trivs jag :) 
dagarna är ganska lugna så man slipper jobba ihjäl sig! slutade vid halv 2 vilket känns bra då man själv har 2 hästar att rida och ett stall att fixa..

Dagen på fraktiken flöt på bra och jag fick tillfället att rida lite :P + i kanten! (då de mest har unga hästar så vill man ju inte sitta upp på de som är precis inridna)
vi skulle skritta en runda alla 3 (ulrika,sandra och jag) Ulrika tog "Wesslan" Sir Wesley, val., f. -06, e. Sir Donnerhall och Sofia tog "Oki" Ocki Docki, val., f.-05, e. Okeanos  jag fick den största :P "X" Excelsus W, val. f.-03 e. Guido det är Håkans hopphäst som är lite äldre men dock 186cm hög...! men super snäll :P
Det blev en trevlig tur :) lungt och skönt känndes faktiskt tryggt där uppe!
sen bar det av till de andra stallet (de har 4st inhyrda) jag fick rida BALBOA, val., f.-05 e.Balou du Rouet en hopphäst, lite busig och bråkig var den så det blev inte så lång tur då ulrika fick ta över och hon fick minnsan kämpa!

var hemma runt 3 och då väntade mina hästar + Bacardi
började med lille Bacardi.. han fick jobba på ordentligt men jag fick honom rund och fin och precis som jag ville ha honom :)
näst på tur var Madenta som även hon fick ett ordentligt pass... satte på garmanen då jag redan innan viste att hon skulle protastera lite så ville vara på den säkra sidan,, men hon skötte sig bara något utfall men helt okej lille stackaren var helt svett efter :P (varmt + långpäls)
nästa blev lille Tess som även hon gick på banan.. känndes riktigt bra med henne och nu ska jag träna in det nya programet och sen är det snart dags för tävling (17/4)  hoppas det går bra men har inte så stora förväntningar..!

nu ikväll har vi varit på Älleköpinge och tittat på träningen såg bra ut!
pratade även lite med Jennifer :) hon var ju på Willands när de hade pay & jump.. ville j uveta vad hon tycket och man fick ju lite tips och svar på en del frågor.. hon tyckte hon såg bra ut på framridningen men sen var vi överens om att hon blev spänd osv inne på banan.. vilket bidrog till dålig ridning och dåliga resultat .. men det kommer väll och vi får ge det lite mer träning och tid!

slänge in en bild på den "lille" hästen som man red idag :P
(morron pigg?!)

Tisdag!

Ibland är det bra med bärbar dator! hihi!
sitter i bilden på väg till höör ska på föreläsning... berättar mer om det sen!

Parktiken började idag..! fungerar ännsålänge super! lagom slappt men effektivt.. då det är ett litet ställe så är allt gjort fram till halv2 :) sen har Ulrika bara sin tävlinghäst att rida och då finns det ingen mening med att man är kvar.
jag kommer nog med lätthet kunna spendera 4 veckor där :)

tänkte även rikta tankarna till stakars Sandra som nu sitter med gips på höger handen...
http://teamjohansson.blogg.se/ <-- läs mer här!

jag vet hur det känns att inte få rida och inte kunna göra något när man har gips... jag gick hela sommaren 2008 med gips :( släppte det 1 vecka innan jag började på Lantan (önnestad)
själva olyckan hände i början på maj.. men envis som jag är så "hade jag inte ont" hallå kan ju inte riskera att man får hoppa över tävlingsesongen.. det är ju den man alltid längtar efter som ryttare.
men efter 1 månad så tvingade mamma mig in till CSK och då röntgade de och konstaterade att jag hade en sprika i Båtbenet som det så fint heter.. ett lite och svårläkt ben som sitter i handleden (se bild)
pappa berättade att han hade brutit det när han körde Cross och hans tog 6 Månader!! jag sa.. nej nej jag har inte tid att gå gipsad.. men jag var tvungen.
det blev 10 veckor med gips.. och då kan ni ju räkna ut att sommaren försvann.. hmm!


Mitt fina gips! som jag hade i 2 vecor innan magnetröntgen och då konstaterade de att det var en spricka.. men då fick jag ett tunnare gips! som tålde vatten :P  


We live and we learn, To take one step at a time

ja så får dagens titel lyda!.. det är min favorit mening i låten One step at time med Jordin sparks

Var på willands idag.. där de spelade denna låten 3ggr under tiden jag red fram och skrittade av till 1m hihi!
det bästa som finns är att lyssna på låtar med mycket mening och betydelse jag börjar automatiskt sumera ritterna och tänker på det bästa och vad jag kunde gjort bättre osv men jag trycker inte ner mig själv som jag annars lätt kan göra... därför ska man nästan aldrig fråga mig hur det har gått precis efter.. vänta gjärna 15-20min (gyllende regel med mig..de som känner mig vet om det)

tillbaka till "tävlingen" det var ju Pay & jump på Willands.
90cm- känndes inte jätte bra på framridning/framhoppning,,, fick inte henne som jag ville men hon var spänd och vi gjorde det bästa av det. kom in på banan och skrittade runt. hon fick skritta runt där och vänja sig vid miljön och hindren.
När jag startade så körde hon direkt upp huvudet och jag kunde glömma att får dne rätta känslan... suck! jaja hon hoppade bra men fick tyvärr 4st stopp första på 3an.. ett räcke på linje vet egentligen inte vad som hände men men, stopp 2&3kom på 5,an det stod lite på både och första stoppet kom för jag slutade rida då jag tyckte att hon låg på bra och ville hoppa.. och andra gången tappae vi galoppen i svängen... jaja sista stoppet kom på 9an (sista) på linje och hon sprang ifrån mig efetr 8an så jag blev hängande i handen..!
men jag är nöjd med henne!

1m- fick ingen direkt paus imellan.. så hon hann inte varva ner förrän vi skulle sätta igång igen.. kanske inte det bästa för en unghäst men finns inte mycket att göra.
hon var förståss trött både fysiskt och psykiskt... 2stopp & 3 riv... resultatet är inte så bra men jag är nöjd ändå.
stoppen kom på 2,an tappade för mycket ur sväng andra stoppet kom på 5,an (samma som förra klassen...jag slarvade) rivningarna berodde på att det gick en aning fort så avstånden blev inte så bra.
men jag är nöjd med henne och höjden är INGA problem.. då hon flyger över när vi jobbar tsm 


90cm
1m


4/4 2010

Söndag!.. brukar innebära sista dagen innan skolan,, men inte denna veckan det är ju påsk helg och röd dag imorgon :) Men tisdag är en vanlig dag men då börjar min praktik! ska bli riktit skönt att slippa skolan ett tag och få jobba med hästar 24/7 hihi.. kanske inte ngn stor förändring men det bli ju ett nytt ställe och nytt folk att lära känna :)

Dagen har varit regnig och blåsig.. men båda hästarna blev ridna och jag lyckades tajma det perfekt! inget regn :D började med Madenta som gick på banan,, satte på gramanen då hon brukar bli lite extra svår med detta vädret.. men idag var hon duktig! fick henne som jag ville och blev kvick i bakbenen icg lätt i handen osv. 
Tess gick en lugn runda då vi hoppade henne igår och hon har inte hoppat på väldigt länge.. och hon är ju inten hopp ponny men hon skötte gårdagens hoppning super! känndes väldigt konstigt att hoppa henne :P hon är ju så sjukt kort i kroppen så jag kom väldigt långt fran på halsen i språnget... jaja vi överlevde och hon seglade lätt över 90cm!
idag gick hon även bra medn hon blev lite sur på mig då hon ville springa men jga valde att hon skulle skritta så del blev lite bus och hon funderade ut olika anledningar till att springa.. men så är det och alla vill vi väll ha en pigg häst så kan ju inte plocka bort för mkt :P + att jag brukar låta henne springa på det fältet...opps! jaja!

Imorgon ska jag och Madenta till Willands på Pay & jump ska hoppa 90cm, 1m vi får väll se hur det går.. det viktigaset är att hon får komma ut och att vi iaf kommer över första hindret :P men sist vi hoppade så flög hon ju över! men det var ju på älleköpinge och där har hon ju varit förr!... och man måste ju börja karriären någonstanns!

bjuder på en bild från gårdagens hoppning!
visst kan hon hoppa! Det ligger på 90cm


GLAD PÅSK!!

Dagen har varit väldigt bra.
hann rida Tess och fixa stallet innan jag skulle till farmor och fira påsk!
Tess gick lite på stubben men var lite FÖR galen så jag red tillbaka till banan och sen hoppade vi lite, gick okej men hon är ju ingen stjärna eller jag vet inte riktigt hur jag ska rida henne på hinder,, men men vi ska ju inte tävla hoppning ändå så det kan ju kvitta!

Kl 14.00 åkte jag till Farmor och där fanns mina Kusiner :) sen kom pappa m familj och vi grillade och spenderade dagen tsm och nu ikväll åt vi Påsk mat och godis och andra godsaker :D
det är alltid trevligt att träffa kusinerna :)

nu sitter man och tittar på Eurosports hästhoppning,, det går bra för svenskarna det är ngn par hoppning. alla rider 2 och 2. sveriges par är Helena lundbäck/Madick & Rolf-göran/Quintero la silla. båda är felfria och går vidare till andra omgången.!
Tänkte också nämna att jag blir duktigt avundsjuk när man ser Pénélope Leprevost rida... hon rider sjukt mjuk och fint och leker runt banorna :D... STIL IDOL!!!

Hittade en film från Oslo Horse Show 2009 (inte jag som har filmat)
Visst blir man lite avundsjuk på att man själv inte rider så snyggt!

Lite tid, mycket att göra!

dagen har varit lite stressig, eller ja förmiddagen var helt okej,
började med att rida Bacardi runt halv 1, han fick gå på banan och trimmade mycket övergångar då han måste bli snabbare bak och sen kunna hålla ihop bättre i både trav och galopp. han gick bra och vi övade även lite ryggningar, (han har alltid haft problem med det.. redan de som red in honom hade problem då han inte kunde backa ur transport osv,, men det kan han nu men är fortf osäker) han är ju bara 5 så man får ju ta det lite lugnt,, men han börjar fatta vad jag menar iaf :)
När hästarna åt lunch fixade jag stallet och sen red  jag Madenta som gick super bra! riktigt trevlig :D
men i slutet blev hon lite spänd då några idioter manade på sina hästar i hagen brevid,, så hon blev lite spänd och orolig.
kl 16:00 skulle vi vara på älleköpinge och Träna dressyr Tess gick super bra och red igenom det nya programet LA:2 känndes ok men finns ju en del att jobba på,, men så är det ju :D

kl 18:30 skulle vi hämta siri då vi skulle tillbaka till älleköpinge för att fira Eva då hon blev 50år ung idag! :D
lite halv stressigt men vi hann :P
hos Eva träffade man trevligt folk, de flesta träffar man ju varje vecka men även Sandra med familj var där.. :D och henne har man ju inte träffat sen innan nyår!
massor av trevligt prat och framför allt god mat! :D

nu ska jag titta klart på Pirates of the Caribbien på Kanal 5
Imorgon ska jag till Farmor och äta påsk mat.. kusinerna från Göteborg är nere så man får träffa dem också.. sist var ju julafton, träffas ju inte så ofta när det är en bit att åka.
xo Evelina!

April, April

Då var man inne i den 4,de månaden.. redan!

Tänkte börja med att säga att jag fick MVG på det sprovet jag skrev igår...i grovfoderproduktion!

idag har jag varit och hälsat på hos Ulrika (min praktikvärd) hon verkade trevlig och det verkar vara ett bra ställe. jag vet redan att någon ridning kommer dte nog inte bli, då de har mest 3-4åringar och sen hade ulrikas man 1 som han hoppade lite.. men den var 1,87m i mankhöjd... så det är nog inte man kommer klättra upp på xD
sen hade ulirka en tävlinghäst och alla vet väll hur kritisk man är när det gäller sina tävlingshästar. men jag har ju fullt med mina ändå så det är helt okej..

nu i kväll har jag longerat Madenta.. men efter en stund tröttnade både hon och jag så jag hoppade upp barbacka! (hade hjälm redan då jag inte longerar henne utan "kan bli lite vild")
dock hade jag jeans så det blev lite halt..men hon var super snäll!
Tess skulle engentligen vila men det blev en liten runda barbacka på henne också :D galna ponnyn var lite svår att sitta kvar på,, men det gick bra!

Min fina unghäst!....
hon tycker det är väldigt kul att leka med gummisnodden hihi!
hon har fattat att den är töjbar!


Mysigt med jeans,puma skor och en häst som FÄLLER!!!!!

ha en fortsatt bra kväll!
xo Evelina

RSS 2.0