Underbara helg!

som alltid är ju helg trevligt! denna helgen bjöd på Fest!! jag och syrran bjöd på den!
även om vi inte var så många så blev det bra ändå,, med rätt sällskap och glatt humör så blir det ju alltid bra! :D

kvällen blev lång då vi stannade över i stugan som vi hade hyrt, men jag stuttsade upp kl 7 när klockan ringde! hästarna skulle ju ha mat, stugan ligger ca 300m hemifrån men sen kunde man ju somvanligt gå och lägga sig igen, sen hade man städningen framför sig, och våra underbara vänner hjälpte till, helt utan att vi bad om det, stort Tack ska ni ha!

Egentligen skulle jag följt med tjejerna från Älleköpinge till Vellinge när de skulle starta allsvenskan i dressyr, men man kan ju inte vara på 2 ställen. och ibland får man träffa annat folk istället,,, men nästa omg i Flyinge föjler jag med på istället :D

nu blir det TV resten av kvällen,,, det ska visas Beck Hämdens pris på TV 4,,, sjukt gammal film men ändå bra.

Lunch på stan & Träning!

Idag har man ätit lunch på stan med en gammal klasskompis från högstadiet!,, vi var vääldigt bra och nära vänner unde de 3åren,, sn gick vi på varsit håll tyvärr,,, men nu har vi tagit upp kontakten mer igen!
så vi beslöt att ta en lunch på stan för att prata om allt. sagt och gjort och trevligt blev det :D som förväntat!

nu ikv har man tränat,,, och sjukt bra gick det också! finaste Madenta fick gå på Kandaret! och det gör hon väldigt bra.. nästa vecka är det ju debut i MSV och då får man ju ha Kandar så jag kommer nog rida på det.
hoppas att vi kan hålla formen till nästa söndag!




musik

tänkte bjuda på lite musik enjoy!







Tävling!

..dagens tävling kunde nog inte gått mycket bättre!!

åkte till Skabersjö och debuterade Regionalt och LA:4.
även om det blev lite stress då framridningen inte blev så mkt av.... pga att klockan i stora ridhuset gick typ 15min efter!... så vi lastade ut när det var 40min innan start,, trodde vi men det var egentligen 25min,,!! det märkte vi när jag kom in i gamla ridhuset där framridningen var,, hann bara in sen kallade de på mig!!! jag var nästa ekipage! PANIK! men det vara bara att le och jogga igång hästen som till min glädje var mjuk och fin redan från början!

efter en uppvärmning på 10min,, så red jag in på banan,, då blev hon spänd, tittade ganska mycket framme vid domaren, men det var bara att klappa och tänka på ngt annat!
Men när vi fick startsignal och började programet så var hon lugn och fin som hon brukar :) programet gick bra fick bara ett avbrott i den sista förvända galoppen, men de andra stämde!!! en mycket lyckad debut!

det blev 65,8%!!!! och det räckte till en 4.de plats!! :D helt sjukt första gången vi startar LA:4 och det var även första regionala! :D

så sjukt stolt över min pärla, hon ställer verkligen upp i alla lägen "även utan framridning" ;)

fick väldigt fina kommentarer av domaren Lottie Mattsson -"Pampig häst m. bra gång, resning & form. Väl visad!" 



Prisutdelning till häst!! dock hade jag inga lindor med mig då vi absolut INTE räknade med placering!

..

"lovade" ju en bild på mina nya skor,, här är de,,, dock bild från nätet då jag inte orkar dra ta en egen,,, men jag lovar det lär nog dyka upp en bättre bild!

sköna är de iaf!



men nu blir det TV resten av kvällen!
xoxo Evelina!

..

efter ett ärende i stan,,, köpte nya skor! nu innan hösten kommer på riktigt :) bild kommer väll ngn gång antar jag ;)

men iaf,, jag gick en sväng med min pärla, det blåste som tusan så hon var lite halv galen,,, men efter en stund lugnade hon sig :)
pga min otroliga bild brist så fick kameran följa med ut!
så jag tänkte mest bjuda på några av bilderna som "jag" (självutlösaren på kameran) tog





Onsdag,, mitt i veckan!

Måndag var en dag med blandade känslor,, red Madenta på Älleköpinge hon gick riktigt,riktigt bra!!! man blir så glad när man hittar känslan!
humöret var på topp men det varade tyvärr inte hela dagen då vi var tvungna att åka till vetrinären med min lille hund... han har haft konstiga utslag på benen ett tag och vi var inne med honom för ca2 veckor sen och då fick han behandling och salva och tabletter som skulle göra det bättre,, men tyvärr blev det inte så mkt bättre som det borde,, så eftersom han är 11år vilket är gammalt för den hundrasen. så beslöt vi att avliva honom då verken vi eller vetrinären trodde att han skulle bli bättre, snarare tvärt om + att han hade ju så sjukt ont.

sorgligt men man vill ju inte låta dem lida för att man ska ha kvar dem, vi fick 11år tsm! och det är jag tacksam för.
R.I.P Ricky 2000-02-10 - 2011-10-17


Tisdag:
det regnade typ heela dagen så det hände inte så mkt,,, jag väntade ut regnet då vi skulle till älleköpinge för att träna ytterligare inför lördag, då det går på 20*60m bana så måste jag träna på den ytan,, vi har ju bara liten bana hemma.
det gick väldigt bra igår med! fina hästen <3

Onsdag: idag!! har inget direkt planerat,, Madenta får en välförtjänt vila! men jag tror att vi tar en liten promenad nu på förmiddagen,, för även om det blåser så är det väldigt skönt väder,, solen skiner och bli himmel,,, måste ju njuta nu innan vintern kommer ;P

Förevigt saknad! <3

Idag är den den 16oktober och 2år sen Olliver dog, en ´ponny som jag fick låna av en kompis,, tränad och tävlade under en kortare period. som väldigt hastigt dog för 2år sen

usch bilderna från den hemska kvällen kommer fortfarande upp i huvudet, även om man försöker glömma så går det inte, kommer alltid att sakna honom!!!


Lördag!

Lördag 15 oktober!! 70dagar kvar till Jul och 60dagar kvar till jag blir 19!!! haha,,, tiden går!

men idag har jag följt med Camilla när hon skulle tävla, vid 9 åkte vi mot Laholm.
började med en 1,10m bra runda (även om martingalen gick sönder så den hängde löst genom nästan hela banan) och det blev en 7,de plats! :)
sen var det 1,20m banditos blev lite för taggad vilket resulterade i en rivning. 

Min egna pärla har fått vila idag,, kom hem ganska sent och hade ju stallet att fixa först,,, men får ta en tur på henne imorgon :)

nu ska jag nog fortsätta fixa lite med bilderna jag tog idag, det märktes att man inte fottat på ett tag,, tog en stund innan de där bra bilderna kom :P men några blev det iaf!
här är 2av dem :)


Torsdag!

13 oktober har vi kommit till ;)

skrittade ut en sväng med finaste hästen idag! pigg som bara den var hon, vilade ju igår och nu när det börjar bli kallare så blir de ju piggare! imorgon är det dressyrträning men vi får väll ta det lite lungt med tanke på att hon vaccinerades i onsdags (även om man enligt karens osv ska kunna tävla efter 96timmar) men vi har alltid låtit hästarna vila en dag sen tagit det lite lugnare.

på Lördag så är man Hästskötare igen!! Men nu föjer jag med Camilla när hon ska tävla sin fina Banditos.. ska bli kul och se dem riktigt in action,, har inte sett Banditos innan även om jag såg lite av uppvärmningen av gårdagens hoppträning,, har iaf sett video men det är ju inte samma sak. 
Det ska iaf bli skojj, var ju ett tag sen man var på hopptävling dessutom :P 

sen är det Söndag innan man vet ordet av och sen börjar en ny vecka! och då kommer allt fokus ligga på debuten i skabersjö.. måste ta mig till Älleköpinge också så vi kan träna på programet osv!!!

  

11-10-11 Tisdag!

helt sjukt vi är snart inne i mitten på OKTOBER!!!! helt sinnes sjukt va fort tiden går,, var tog sommaren vägen?! även om början på hösten har bjudit på underbart väder så känns det nu att hösten är här och vintern är tyvärr nära :( kallt och mörkt!!! och vi har inte ställt om klokcan än,, usch när det görs så blir det ju mörkt vid 5-6!! usch!
Som ni vet har jag Slutat hos Ulla nu och hon är med den nya tjejen i Oslo,, enligt resultaten så blev hon 2,a igår i intermedier II och idag kom hon utanför plac i Grand prixen,, men Linn fick ju en bra start på sin karriär som Groom, imorgon är det nog Kyr och sen kör de väll hem på Torsdag,, tar ju ändå typ 7-8timmar.

jag har varit "flitig" och skrivit in mig på arbetsförmedlingen,, även om de inte kommer hitta ngt till mig så kan det ju vara bra man får ju pengar först om 90dagar, men innan dess ska jag hittat ngt bra! har faktiskt redan skickat iväg till ett ställe som verkar perfekt! så nu får man ju vänta och se om de svarar,,,, avslöjar inte ett smack!!

men iaf! jag kan iaf lova att jag kommer ta tag i min karriär nu! nu är det jag som kan planera och inte undra om man kan vara ledig ngn helg osv! nästa tävling blir den 22okt Skabersjö åker vi då till! blir Debut *2 både regionalt och LA:4, men det är dags att ta klivet upp,, även om det inte kommer gå perfekt direkt så måste jag vidare sist red jag lixom LB på 68% när hästen stretade emot och lite missar är och var!! då är det dags att lämna LB! kan jag tycka!

Innan idag red jag Madenta och OJ! va fint hon gick,, nu hoppas jag att vi kan hålla formen fram till tävlingen, dock så ska hon vaccineras imorgon så hon ska ju vila ngn dag,, men jag hoppas att det bara är bra för henne annars har vi ju ändå lite tid på oss att hitta formen innan den 22!!


oj va mkt det blev nu ^^ hoppas ni pallade läsa, men det blir så när jag inte orkar skriva, har vissa dagar man bara vill gå in och trycka på DELETE,, men så skippar man uppdateringen och låter bloggen ligga sen får man ett ryck igen!

bild blir det inte heller för det har jag ingen xD
men på fredag ska jag ev få bilder av Siri från tävlingen så då kan ni får se en del :D!!

händer en del....

javisst!. livet rullar på och denna veckan har rusat förbi!.. imorgon är det Fredag!!!

det är iaf bestämt att jag följer inte med till Oslo, så jag jobbar min sista dag imorgon,, lite blandade känslor faktiskt!,, men man måste ju vidare och ta tag i sitt eget ;P
men iaf Ulla har fått en toppen tjej Linn! ... lite synn faktiskt att man inte kan var 2st om jobbet,,,dessa dagarna har varit riktigt skoj,, känns som om vi kännt varann länge! (ja ända sen i måndags)

iaf idag drog vi till Everöd på lunchen! vi var så sjukt sugna på Kebab!,, så kl 12 tryckte vi ner det!.. haha så förbannat onyttigt men gott!!!!
imorgon bli vår sista jobbdag tsm,, men jag hoppas att vi kommer ses! jag och syrran ska ju ha en liten fest i slutet på okt,, så då ses vi ju om hon kan vara ledig,,!

nog om det!

imorgon blir det träning!! och sen är det helg! i början på nästa vecka ska jag och syrran börja planera lite fest och glo på film!
men nu har jag inte mkt mer att skriva utan bjuder på en bild ist


If I Could turn back time, If I could find a way...

även om det är längesedan så är vissa dagar svårare än andra,,, ibland räcker det med att se en bild, saknaden är enorm! och kommer alltid att vara! även om jag lever efter tale sättet "Whats meant to be is meant to be!" så är det svårt ibland!,,, men man är ju mänsklig lixom!

den jag saknar är min älskade ponnybus Virdarnas Snoddas! skulle kunna sitta och skriva om honom hela natten, men ni som inte vet får läsa om honom här: Virdarnas Snoddas 

"I know you're somewhere out there
Somewhere far away
I want you back
...
My neighbours think I'm crazy
But they don't understand
You're all I have

At night when the stars
light up my room
I sit by myself
Talking to the Moon"

Super fin låt/text och underbara Bruno Mars!



Älskade ponnybus <3

utgång + Tävling!

ja helgen är snart över och oj va bra den blev!!

Fredag: jobbade fram till 17:30,, hem och fira mamma lite med tårta,, sen fixa stallet och kl 19:53 satt jag med min syster på bussen mot stan! senare åkte vi vidare till Sommarlust,, där spenderade vi kvällen med trevligt sällskap!,,, måste göras om! :D
vd 2 var man hemma och dags att sova! kl 7 ringde klockan och upp och fodra och sen upp igen vid för att fixa hästen inför tävling!!
kl 11 åkte vi mot Skepparslöv, hämtade upp siri på vägen :)

Lördag: tävling på skepparslöv rf.
LB:1 fick några små missar ,, hon blev väldigt spänd och fick för sig att transporten som domaren satt i var "farlig" så några missar vid den kortsidan,, men de andra stämde! slutade på 68% och det räkte till en 6,e plats :)

LA:1,, hon var fortf lite spänd och ville inte riktigt gå ner mot domaren,, så hög nacke och ett avbrott i den förvända galoppen drog ner en del.,, slutade på 65% och precis utanför plac,,, missade med 1p!!! aa avbrottet var dyrt ;)
aja sånt som händer... är ju självklart inte helt nöjd,, men det kommer fler tävlingar :)

en liten vit rosett blev det iaf!



hästen med spätsade öron,, hon gillar verkligen att visa upp sig :D


RSS 2.0