If you can't catch a wave then you're never gonna ride it

If you can't catch a wave then you're never gonna ride it
You can't come uninvited


kännde bara för att börja med denna mening.. tagen från Bryan Adams - You Can't Take Me
det ligger mycket sanning i meningen. då låten kommer från filmen Spirit som ni säkert har sett så förstår ni säkert budkapet.. jag gillar fortfarande film musiken! det kommer mycket minnen då jag har lyssnat på den musiken sen den kom för många årsen (2002). 
för er som inte sett filmen så handlar den om en vildhäst som födds i det vilda men blir fångad och de ska försöka tämja honom osv.. men allt slutar så klart lyckligt och han hittar till baka till sin flock och har med sig nya vänner. (diseny film!) :P men musiken är fruktansvärt bra! hihi! 

meningen med texten är att om du inte kan ta hand om  detta fallet hästen så ska du inte få rida den och du kan inte komm oinbjuden.. du måste förtjäna det. 
------------------------

Dagen har varit bra Hoppsan fick gå en stund i sin gräshage och sen runt lunch så fick hon gå till den andra och där busade vi faktiskt lite.. hihi! busponny lite frihets dressyr + att hon för tillfället går "själv" de andra är brevid men hon kan inte leka med dem så jag leker med henne! (vill inte släppa ihop dem änn hon är inte tillräckligt snabb och de känner inte varann tillräckligt änn.. stor skaderiskt med liten shettis och stora hästar)  

Madenta blev longerad idag.. hon var super fin och man såg hur musklerna fick jobba! hon har börjat fatta att hon ska börja böra sig själv ist för att springa på bogarna som vi i hästvärlden säger.


Tess fick gå en sväng runt åkrarna! fina ponny! gramanen åkte såklart på då hon inte får springa så satans som hon vill utan hon ska använda energin till att jobba så då kan man lättare leda henne till rätta med gramenen + att hon bara kämpar mot sig själv om hon drar. hon var såkklart super fin!

nu ska jag lyssna klart på lite musik b.la ESC vinnaren Lena från Tyskland.. gillar den på ngt sätt :P
xo Evelina!

Lördag.. tävlingsfri helg!

Ibland är det skönt.. IBLAND! men hade jag kunnat hade jag tävlar varje helg :P men det går inte man är ju människa och även om man har 2 hästar så måste man vila ibland. men nästa helg blir tuff.!
Lördagen ska vi till Älleköpinge och ha Klubbtävling... tänkte att Tess fick starta där! vi får se hur det går blir 80,90cm! har inga förväntningar utan ska bara bli kul! förhoppningsvis har jag mer kontroll än sist :P
Söndagen blir det åsbo Dressyr med Tess. och nu har jag bestämt mig för att ´jaga ska kvala till FEI nationellt! alltså kommer jag starta LA:P1 som vanligt men även LA:1 men dock Lokalt :/ men de hade inte den klassen i regionelt och jag vill inte lära mig ett nytt program så det fick bli så.
jag och Tess får ju bara starta LA lokalt (är uppklassad från LC,LB) men det gör inget :P

men iaf idag har jag mest tagit det lugnt då jag är psyktiskt trött vet ej vrf men blir så ibland.
vi var och hämtade Hö vid 10:30 och runt 14 åkte vi till Älleköpinge med Tess det stod lite hinder framme så jag passade på att hoppa lite! vilket gick super! lite omhoppningsvängar fick vi till och hon bara flyger! underbara ponny!
sen här hemma så har jag fixat en liten hage till hoppsan där hon kan äta gräs och bli lite tjock.. stackaren har ju inget fett på sin lilla kropp och nu har Nisse flyttat så nu ska hon äta upp sig. hon är även klippt och fin då hon kliade sig ngt fruktansvärt och hon va super duktig stod helt still! mamma fick hålla i ena örat när vi skulle ta halsen.. annars var hon snäll! hur många 1åringar står sitll när man klipper?!


nu ska jag bara sitta här och lata mig och snart är maten klar.. kyckling! gott!
xo Evelina!

Fredag

ingen skola för mig idag.. kände inte för att åka 1timme buss dit och sen sitta och titta på film i 1 timme och åka 1timme buss hem.. så jag stannade hemma.

igår hade vi fotografering på skolan.. det gick väldigt bra! Paco var super duktig som alltid han är en super duktig och välutbildad fälttävlans häst (gick på gärds för ngn vecka sen med Mathilda Berg) så jag kände mig säker då jag vet det och Sandra sa att Paco har nästan aldrig stannat på ett hinder i terrängen.. så det vara "bara" att stå i fältsist och styra xD.. bus enkel häst, men han är ju van vid att gå på skolans bana så han tittar inte äns på de hindren och tar inte i när han ska över. 
det blev ett antal hopp över den "stora" stocken ligger väll på 80-90cm elr ngt   
här är stocken dock mernick på bilden..


Hanna hoppade Adilaide över en mur det gick väldans bra! hanna fick rida mer än mig då adilaide är lite mer tittig och hade inte hoppat muren så mkt innan.. men hanna skötta det bra såklart!
tror att det blev finfina bilder!
Martina red Rubino i parken.. ngn skänkelvikning tyvärr såg jag inte detta men det såg säkert väldigt bra ut :)

hoppas att det blir en trevlig tidning den kommer ut någon dång i höst!... :P  

ikv är det dressyrträning med tess och innan dess så ska jag rida Madenta.. men för tillfället regnar det så jag väntar!
xo Evelina!

Onsdag och hoppträning

Skoldagen var väldigt kort idag.. började 10 och slutade 11.30 precis lagom :P

hemma så red jag Tess hon gick gå en runda runt åkrarna och gramenen åkte på.. hon springer så sörens och drar upp huvudet.. även med martingal så gramenen hjälpte mig att hålla henne :P hon har börjat fatta att det inte är lönt att försöka när den är på.. smart häst!
Madenta fick gå på kvällen hoppträning för Chanette Bellander.. madenta gick finfint dock är jag lite ringrostig så jag är inte där precis när hon behöver.. men Chanette var nöjd och jag är såklart nöjd!
hoppade 2 banor på 90.1m känndes bra när jag kom till ridning!

imorgon så ska vi har fotografering i skolan inför reklambladet som ska skickas ut till de nya 9.orna på högstadiet.. det är en reklamtidning för skolan som kommer innan man ska välja.. no har säkert fått en sånn eller så kommer ni få en när ni ska söka till gymnasiet. iår så kommer den ut i HELA sverige då vår skola har gått över till friskola och det är fritt sök i hela sverige..
jag ska rida/hoppa Paco ute i terrängen och hanna ska hoppa adilaide över ngn mur sen ska Martina och ngn 1.a rida dressyr och sen ska ngn stå med en häst.. sen blir dte ju såklart bilder från jordbruk NV osv..
jag är ganska nervös över fotograferingen och hoppningen eftersom jag aldrig hoppat paco.. och nu ska vi hoppa terräng visst det är en super duktig häst men hallå jag ska hänga med :P
men det löser sig hihi!
ska bli spännande iaf sen får vi se om man hamnar i bladet..!

är det ngn av er läsare som ska söka till gymnasiet till hösten?! iaf kommer ni nog få denna reklamtidning

nu får ni ha det bra och jag ska hoppa in i duschen och sen sova!
xo Evelina!

paco på bild!


09:37

kl är nu 09:37 och jag sitter i datasalen och väntar på hanna som kommer med bussen kl 10.!
själv har man varit hos tandläkaren så nu går man med tandvärk :(.. men det är inte långt kvar tills det är slut!!

vid 10 ska man göra prov hmm! och jag kan inte allt (vi måste ha 43p av 45p för att bli godkända!

ikväll ska båda hästarna trimmas.. imorgon är det hoppträning för Chanette Bellander med Madenta! ska bli sjukt kul att hoppa lite! nästa tävling blir nog Gärds den 13. tar nog 1m,1m :)

Tess nästa blir 5/6 Klubbtävling hoppning 80,90! sen dagen efter åker vi till åsbo och startar de vanliga klasserna LA:1, LA:P1.. det blir nog ett tufft startfällt men jag fokuserar mest på att klara kvalgränsen i LA:P1 så jag kan gå upp till FEI nationellt!

bjuder på denna finfina bilden på lilla Madenta! hittade den på skolans dator eftersom hon är född här :P
hon är nog runt 1år på bilden .. min lilla prinsessa!

23 maj 2010

imorgon går vi in i den sista veckan av maj månad! var f*n har denna tiden tagit vägen.. snart är vi inne i Juni och då är det inte långt kvar innan lovet kommer och sen rullar sommaren på :)

idag har vi varit hos mormor i skurup firat min morbror och "morfar"  alltid trevligt i deras sällskap :)

när vi kom hem så blev det lite sommar fotografering :) tanken var att ta det på ett rapsfält men då vi inte har ngt i närheten så fick det bli i trädgården.. som är väldigt vildvuxen då det inte är vi som klipper utan ägaren till huset.. men maskinen har gått sönder.. men det gör inte så mkt vi har buskar runt så ingen ser xD
jag tog på min min gamla avslutningklänning från 9,an.. men tyävrr så är den för stor! :( det är vlidigt synn då jag verkligen gillar den men så är det, folk säger att jan har blivit smalare.. vet inte?! men tydligen

här kommer lite bilder på oss idag!


Tävling!!

idag var vi i Södra sallerup :) Regional dressyr ponny!

LA:1 - 2.a!
LA:P1
- 2.a!

LA:1:
Känndes ganska bra men tappade en del på att hon fick mothand/över lodplan i mellantraven och lite mer i traven... men annars super fin! slutade på 65,53% vilket höll till en andra plats :D

LA:P1: Känndes riktigt bra :D hon gick där jag ville och jobbade på bra skolorna går så klart att utveckla ganska mycket mer och även det andra.. men skolorna får man ju dubbla poäng för så man tappar ju mkt om de inte sitter, men jag sluatde på 64,47%! känns riktigt skönt har ju strävat efter kvalgränsen nu ett tag och nu har jag den.. nu ska vi "bara" lyckas med samma sak igen! sen är årets mål nått! :) men såklart har jag satt upp nya mål! iaf så räckte dessa % till en andra plats! :D happy!! hon som vann hade 66% så man var inte så långt ifrån..
dagen har varit super och snart ska jag ut och rida Madenta lite :D hoppas att hon går lika fint som alltid!

nu komme blider från dagen :)
tyvärr var tävlingen inne så det blev inte så bra men mamma fottade på framridningen och prisutdelningsöte ponnyn fick synn på en humla.. hihi! men hon tog fram öronen iaf!

Utverdering av förra veckans sits bedömning.

förra veckan hade vi sits bedömning på skolan.. Domare var MiQe Ohlsson (utb LA-FEI domare)
då MiQe redan har sagt vad han tycker så tog jag med Madenta för att få rutin i henne.. så poängen sjönk ju en del pga av madenta inte kan vara lika stadig och i form som skol hästarna.. men men.

så här ser mitt protokoll ut och som ni ser så är det lite slarvit skrivit men han hade ju ingen sekreterare så skulle skriva och titta samtidigt :P  men jag ska förtydliga :)
 

Ryttarens sits: Elegent siluett allt bättre efter programets fortskridande 8,8p
Ryttarens Hjälpgivning, känsla, inverkan: God samverkan stundtals ngt stel och stum i hjälpgivning, ngt spänd mentalt. men i rätt läge och får effekt. 8p
Effekten av inverkan på häst samt utförandet av program: God samverkan, hästen har lite svårt att svara upp då ryttaren blir stum 7,5p
Helhetsintryck: Ekipage på rätt väg endlar mellan 9 och 5. 7p
TOTALT: 7,8p av 10p

jag anser själv att detta var bra då man tydligt ser att det brister i form på häst osv.. men Madenta är fortf ung och har mycket att lära.. jag gillade denna bedömningsform då det är en lagom avstämning om var man är så här på slutet av terminen.
sista kommentaren om att vi pendlar mellan 9 och 5 handlar om att jag lätt blir stum och kan inte hjälpa precis som jga behöver för att madenta ska orka, men det känns ju treligt att det finns där och enligt miQe komemr dte bli bra och det hoppas vi ju på :D

idag har skolan varit lugn och här hemma har båda blivit ridna tess fick en jogging tur och Madenta fick faktiskt gå HELA 3,5km rundan.. dock med sällskap av Emma hon skötte sig super lugn och fin hela vägen :).. men emmas häst hade nog en lugnande faktor!

nu sk jag titta lite på Tv och ev äta lite.. mamma är på möte.
xo Evelina!

Rapsen blommar och ponnyn går finfint...!

Nu hara jag SOMMAR feeling! :D:D
när man kan rida i t-shirt till klockan 19:40 så är det vår! :) så härligt!

skoldagen började med att vi tod bussen från yngsjö vi skulle börja kl 10 så bussen från everöd passade inte.. när vi kom till skolan så fick vi reda på att föreläsningen va inställd :( så vi hade inget förrän 12:30! men men vad gör man.. fick bli tidit lunch och sen gå till stallet och fixa hästarna inför lektionen.
jag fick som förväntat Maraccas (madentas syster) hon var väldigt trevlig idag! vi red på gräsbanan och hon gick periodsvis vääldigt fint! men överlag bra hela passet.


mamma hämtade mig och när vi kom hem så red jag Madenta på banan.. hon blev helt svett då det är varmt! :) hoppade faktiskt lite.. hindren stod kvar sen igår så vi skuttade över det.. hon tyckte det var kul! det är väldigt bra träning så hon håller sig uppmärksam att galoppera runt och helt plötsligt styra upp mot hindret.. då märker man snabbt om man har en "vaken" häst eller om den bara galopperar runt! Madenta gick finfint!

sen var det Tess tur och vi red runt i typ hela härnestad! letar efter ett bra rapsfält.. vill ta fina sommarbilder!
dock odlar de ju inte på samma ställe som förra året.. men vi hittade ett bra fält! får väll se om det blir ngn fin sommar bild.. jag tog någon idag men med mobilen så de är inte så bra och bara huvudbild osv.


igår blev jag faktiskt klar med svenska arbetet! så nu har jag bara flyinge kvar :P jaja "gott om tid" hihi ca 3 veckor till sommarlovet!
dock tar vira 3or studenten på fredag.. men jag kommer inte att vara på skolan då för jag har inga lektioner..!


Tisdag!

Tisdag!
skolan rullade på bra hade b.la 2prov i Naturvetenskap A gick väll okej får reda på om man är godkänd eller ej.. Brirtt skulle skicka ut betyget.. 
eft rskolan var det dags för Madenta att åka till Hovslagaren (Niclas Tykesson) gick som vanligt bra.. hon är så snäll så :) tror hon gillar att bli lite extra ompysslad men tycker fortfarande att röken från varmskoningen är lite läskig hihi!
hemma har jag hunnit rida Bacardi.. han fick lite hoppning idag! bara några små skutt på 80cm lille busen bara flyger över! väldigt trevlig att rida och jobba med :)
mina har fått vila, 

(mobil video så inte så bra kvalité... men ni ser lite iaf!)
verken han eller jag har tränat på läänge så vi är båda ringrostiga!igår hoppades Tess vilket gick SUPER!! la upp det på 90cm (LC) mest för att få henne till att hoppa lite mer (anstränga sig var tanken) men hon flög över utan att blinka.. fick till någon riktig omhoppningsväng :) kvick i benen är hon iaf!  blir eventuellt att man deltar i klubbtävlingen :) det är ju 80,90cm så det lär vi väll komma över :)

imorgon har vi ridning i skolan och jag ska ha Maraccas (ej helt säker) Det är btw Madentas storasyster. men de är inte så lika... Maraccas är mindre och lättare att rida men hon är lite stressad och så på marken så "problemet" är att hon är väldigt bervig i hantering.. men en säker människa och fasta rutiner så lugnar nog hon sig. (till salu btw!)  

nu får ni ha det bra.. det ska jag iaf får nog hoppa över the mentalist ikv måste verkligen skriva på mina arbeten.. :/
xo Evelina!

Gekås Ullared!

Idag åkte vi en tripp till Gekås i Ullared! tror nog att alla har varit där.. om inte åk! de har allt och lågra bra priser har de också :)


iaf det blev en shopping runda med mamma, mormor & kjell (sponsorerna) hihi! tackar!
blev lite smått och gott lite kläder men mest vardags saker och även en del från hästavdelningen typ vitaminer putsmedel osv.. det som finns hemma men här är det mkt billigare!

när vi kom hem efter denna långa dag så red jag Tess på banan vilket gick super!! åhh vad jag älskar den ponnyn <3 det blir ju tävling på lördag igen :) måste passa på när formen är på topp! men sen är det inte så många tävlingar.. vet inte vrf och vi kör inte till världens ende för att tävla så det blir lite tajt nu men sen blir det lugnare en period.. så hon överlever!

imorgon är det skola igen och det kommer väll rulla på som vanligt antar jag. förhoppningsvis får vi reda på resultaten från nationella.. men man ska inte hoppas för mkt. :P

nu ska jag nog skriva lite på mina arbeten som ligger efter opps!
ha det bra
xo Evelina

Fredag

Idag(igår) är det fredag.. kännsl lite konstigt att det är fredageftersom man var på tävling igår... men så är det :P
Tess fick en välförtjänt skritt och lite trav runda på 20min... hon älskar verkligen att få lufsa runt och det tillåter jag så gärna när hon sköter sig på banan :) alla hästar måste få känna att de har gjort ngt bra!

Madenta fick följa med på Dressyrträningen som gick super! hon är rikigt fin nu och funderar lite svagt på att leta upp ngn dressyrtävling... men hon är ju fortf lite busig och ostadig i galoppen då hon nu har börjat jobba bättre med sina bakben så orkar hon inte hålla formen... men vi får se :P

tänker även nämna att jag har haft Tess i ½år nu... gud va tiden springer iväg.. det tråkiga är väll att vi bara har lika långt kvar innan vi måste gå skilda vägar :( men så är det och ponny tiden tar tyvärr slut :(
men jag ska inte tänka på det utan njuta av alla underbara stunder som vi har framför oss.. det kommer ju en Sommar och höst/vinter innan det är slut. men jag hade gärna behållt henne ännu längre, då jag dels känner at några stora mål går inte att nå under 1år tsm då vi precis har börjat bli samspelta och nu har halva tiden gått :/... men de sägs ju att det tar ½år innan man känner sin häst.!


Tävling!!

Idag var det tävling i Ringsjön Regional Dressyr ponny!

LA:1 - 2.a 62,6% känndes okej men det var sjukt geggigt och tungt så tess fick jobba på bra :)

LA:P1 - 2.a 60,3% klarade inte kvalgräsen men blev placerad! och 2.a :D sjukt glad blev jag :) när klassen var klar låg jag 4.a m 5plac men sen kom de på att det fanns 3 b-ponnyer i startfälltet och de får inte tävla mot d-ponnyerna så då delades katigorierna så då slutade man 2.a :) då 2 av de plac var b-ponnyer. då blev jag såklart ännu gladare.

dagen kunde nog inte bli bättre.. möjligtvis om jag hade klarat kvalgränsen men det var Mollis som dömde och hon hade alla väldigt lågt. Tess jobbade på bra i det tunga underlaget men vi red ändå på den banan som var högst upp på backen.. tyckte väldigt synn om de som red lokalt LC:2,LB:1 deras bana flöt nästan. 
och hoppbanan ska vi inte prata om.. de hade ju hopptävlingar också och de hade vatten överallt... stackare.! 

blev ingen film idag då jag tycker der är roligare med bilder :P


Onsdag!

Dagen har varit väldigt bra :)
började med att åka till skolan med Madenta då vi skulle ha sits bedömning för MiQe jag tog med Madenta för att kunna få lite tips av MiQe och för att få lite rutin i henne då vi skulle rida ett program.. själva bedömningen blev bra :) men tyvärr så drogs poängen ner lite då Madenta inte orkar hålla formen.. men det gör inget då jag vet var jag ligger i betyg osv...  att MiQe ha sagt vad han tycker om min ridning :) så dagens bedömning spelar inte så stor roll. men fick bra tips om hur jag ska rida henne för att kunna komma vidare i utbildningen :)

Tess har också blivit riden :) fick gå en sväng med hoppsadel och hon fick jogga runt lite i lågform :) imorgon är det ju tävling :D

imorgon ska vi till Ringsjön regional dressyr LA:1 LA:P1,, denna gången ska man ha hästskötare med sig :) skönt! Fanny Bergevi ska följa med :)

nu ska jag se efter om det finns ngt bra på TV men sen ska jag sova då vi kommer köra lite efter 7 imorgon!
xo Evelina!

Fina madenta! funderar nog lite.. vrf hon är på sitt gamla hem!


film!

Kvalitén är inte så bra då det regnade och kameran är ju inte den bästa :P men om ni vill se så är här båda rundorna från gårdagen!


Söndag

Idag tänkte jag göra en kort beskrivning om mig och mina hästar då jag ser på statestiken att ni läsare har blivit fler .. det gillas :)

Vem är Evelina Wahlström?!
Det är jag! en pigg och glad som blir 18år i december, och det betyder att detta är mitt sista ponnyår om man ska se till ridkarriären..
Jag går på Önnestadgymnastiet hästhållning åk 2. jag är en riktigt HÄSTNÖRD! hihi! bor på liten gård med 4st hästar.. 2 shettisar och 2 tävlings. 
jag har alltid älskat hästar och ridning började när jag var 4år.. ville börja när jag ver 3,5år men mamma ville inte sätta in mig i en grupp för en termin. Jag började på Älleköpinge de har Shettis och nu b-ponny ridskola för de minsta :) efter 4år fick jag egen ponny ett russ som la sig ner när man skulle "jobba" när jag var 9-10år fick jag Nicole's Isabell "Topsy" och hon "räddade" min ridkarriär,, gick från att inte våga galoppera till att hoppa LA hoppning på 3år! sen skaffade jag C-ponny Virdarnas Snoddas som jag hade i ca 4år (skulle varit 5år i onsdags) 
han tog jag från skogsmulle till felfri i La hoppning och massor av vinster upp till LA dressyr. sen var han med om en olycka 09 så vi fick plocka bort honom 2/6-09 :'(
under tiden hade jag lånat en D-ponny som skulle ridas till/ tävlas vilket fungerade bra. men jag hittade en storhäst som jag ville ha (Madenta) D-ponnyn åkte hem :/, efter snoddas plockades bort fick jag låna min kompis D-ponny Olliver som jag skulle ha ponnytiden ut,, vi startade lite LC hopp och debuterade La dressyr. men den 16/10-09 hittade jag Olliver död i transporten innan träning (troligtvis bristning i hjärnan elr blogkärl) :'(
jag bearbetade olyckorna och i November fick jag hem "tess" som ska tävlas och komma upp i klasserna och sen säljas till höst/vintern.    

Out of touch "Tess":
den 14/11-09 fick jag hem Tess hon ska tävlas och tas upp i de högre dressyr klasserna igen
. hon har startat lite lägre en tid pga ryttarbrist.
Hon är ett feminint sto f-98 imp Irland, väldigt känslig men en oehörd talang! och rolig att rida... enligt min mening utan tveckan en SM ponny! men tyvärr kommer vi nog inte hinna kvala då vi inte har startat så mkt och det är först nu det har lossnat för oss.. och det är ju inte många kval möjligheter kvar innan SM i Aug.
vi har tsm startat Nationell LA:2 med 61% och 2st 2.a plac i regional LA:1 och 4.a i LA:P1
nu är målet att kvala Nationella FEI klasser sen får vi se hur långt vi kommer innan hösten/vintern och min ponny tid är över.


Madenta "Madde":
Den 27/4-09 köpte jag denna skönhet! sto f-04 e.Biggles ue.Master ni som är lite avel insatta förstår säkert att detta är en dressyr stam och mycket temprament.. och det stämmer :P men jag hoppar även en del med henne då hon fortf är ung och de mår bra av omväxling.
när jag köpte henne så var hon precis grundriden och knappt hoppad.. gick med huvudet himlen
men nu har vi tsm jobbats oss fram till LB dressyr och 1m Hoppning
det finns mycket talang i henne också men temptamentet är väll nackdelen då hon kan bocka,stegra osv när hon känner för det,, men hon är ALDRIG dum eller taskig!
hoppkapacitet finns också hon är löshoppad 1,25m med lätthet och bra teknik! vi har tsm startat 1m hoppning med bra resultat.  


detta var lite kortfattat om mitt liv och mina hästar.. har ni frågor så är ni varmt välkomna att komentera! så ska jag besvara era frågor :)
xo Evelina

Utveckling!

Tänkte visa er lite videor på Tess.. Debuten i LA:P1 14/2 och den senaste 1/5 där vi fick vår första plac

Debut i Malmö 14/2 LA:P1 56%


Dagstorp 1/5 61.31% 4.a plac  femte starten!


ni får gjärna lämna en kommentar!... själv tycker jag att det har blivit en stor förändring på kort tid.. :)
detta gör en mycket mer taggad till att fortsätta kämpa :D

Madentas årsdebut är avklarad!

Perstorp med Madenta i dag..

90cm: 4fel
1m: 12fel

det har regnat hela dagen och jag är glad att det var lokal hoppning så man slapp kavajen.. den blir inte så fin i regnet.. så det blev att rida fram i önnestad jackan och sen starta i vanlig tröja :) härligt :)

90cm: hon var ganska spänd på framridning men bättre på framhopp. på banan var hon lugn och fin skrittade snällt runt bland hindren.. när det var vår tur så tattade hon inte på ett ända hinder :) plus i kanten!
jag fick till en ganska bra ridning och hon lyssnade på mig! men till nr 6 så släppte jag iväg lite för tidigt så hon hann bli lång och flack.. så hon kom ej upp med bakbenen.. men bommen hade lika gärna kunnat stanna..!
sen räddade hon mig på nr 7 då jag tappade rytmen.. annars var allt super! hoppade upp sig fint med runda fina språng.. man blev allt öite stolt över sin fina unghäst!

1m: hon var bättre på framridning/hopp och inne på banan var hon lite extra laddad. allt fungerad bra till nr 7a kombination räcke räcke.. vi fick med oss insprånget :/ vet ej vrf..sen blev hon osäker då hon fick kämpa lite ut ur komb.. blev lite konstigt där inne men hon fixade det.. sen var jag lite sen med att komma till ridning och hon tvekade på sista och eftersom jag var efter i min ridning så stannade hon.. sen kom vi igen men då fick vi inte igång ngn bra galopp så hon fick med sig frambommen :/.. men hon skötte sig super och även här va hon fin hoppade högt över och inte i en ända bom annars!

misstänker att hon blev lite trött i 1m då underlaget var lite tugnt pga allt regn och hon hade ju haft mycket att titta på runt om banan.. men hon skötte sig väldigt bra och höll sig på alla 4 benen :)

tyvärr inga hoppbilder då kameran inte ville som mamma.. gick inte att somma så bra + att det regnade så det blev jätte suddigt.

härlig inställning i hästen!.. letar hinder!

Fredag!.. dagen innan tävling

Dagen började ganska bra.. den gick som vanligt fram till 07:55
hoppade av buss 553 vid vilan i kristianstad, gick till motorvägen och träffade Martina o Paulina, där stod vi och väntade på buss 555 som skulle ta oss till skolan.. de hade redan sett själva "önnestad bussen" passera på motorvägen.. men det ska komma en till 555 mot hässleholm. så vi std och väntade i kylan. men då ser jag att nuss 555 mot hässleholm passerar på motorvägen... SHIT!! och just denna dagen skulle vi ha Nationella prov i eng som man inte kan missa.! så Martina lånar min mobil och ringen Hans.. (rektorn) och meddelar att vi var på vilan och kom inte till skolan då bussen hade passerat.! Han tyckte inte om det han hörde så han satte sig i sin bil och körde och hämtade oss :) så vi hann till skolan i tid.. men frågan är om Hans kom i tid till sitt möte xD.. opps!
Provet gick väll okej.. det var läs/hörövning och de pratar ju så sörens fort!.. men läsuppg gick bättre.

efter provet var skolan slut! :D
Här hemma har jag ridit Madenta i stormen.. pigg och glad som aldrig förr och vi är i bra form inför imorgon :D
kl 17:30 väntade Dressyrträning men eftersom Tess har gårr väldigt mkt nu och Madenta ska tävlas imorgon så frågade jga Ilona om jag kunde ta Bacardi som jag ändå skulle rida.. självklart fick jag det och han skötte det jätte bra.. så fin han är lille hästen :)

nu ikv har man fixat allt inför morgondagen! Madenta fick knoppar då jag inte gillar utsläppt man om man ska ha det så ska den ligga på SAMMA sida och inte som Madentas lite på båda + att  den är ganska ojämn (klippt dåligt)
finfin blev hon och jag fixade även kronranden och klippte bort hovskägget! hatar när storhästar har hovskägg.. det är ev ok på b-ponny!!!! men inte fan på Häst!

här är en ganska dålig bild på Madentas man före och efter knoppning... vad tycket ni?!.. med elr utan?!
 

Pay & jump!

Idag har jag och Tess debuterat vår "hoppkarriär" hihi!
gjorde det på Gärds pay & jump.. 70,80cm det gicl väldans bra och jag hade inga förväntningar men tess fixade allt super.. ända minus var väll att det gick anningens for imellanåt .
till resultaten..!

70cm: 4fel - en rivning,, kom lite fort i en linje och när jag ville tillbaka tittade tess på molnen :/ så hon hann inte upp ordentligt jaja!

80cm: felfri! känndes bra! men det gick på gränsen till för fort då det var ganske okontrolerat för MIN smak! men runt kom vi och det var inga direkt svårigheter.. men vi låg ganska ristgt till inför nr 3 då de tvar slutning ner vilket jag inte registrerade då jag inte red den vägen sist och gick inte där när jag planerade vägarna.. så hon hoppar av vääldigt nära och landar långet efter och sätter full fart.. men vi hade kort distans till nästa så fick ta tag ordentliget och fick ner henne så hon nästan stannade sen igång igen... TACK dressyr arbetet!  utan dressyr arbetet vet jag inte hur det hade slutat.. vill nog inte veta.!
sen fungerade resten super!

bjuder på film från dagen! ni ser vad jag pratar om i 80cm!


när vi kom hem så red jag Madenta som är i super fin form nu och jag längar verkligen till Lördag då vi ska ha årsdebut Perstorp 90,1m :D whis us luck!

nu ska jag gå en sväng med hundarna och sen ska jag sova :P
xo Evelina!

Söndag

idag är det söndag och jag har inte gjort så mkt..
ridit Bacardi.. gick sådär han är ganska stel i högersidan så fick jobba loss honom lite :P
sen longerade jag Madenta och hon verkade väldigt stel då hon gick lite knakigt men blev bättre.. hon vilade ju igår och hon är ju känslig för att vila då hon bli stel snabbt osv.. ska hopa upp på henne imogon och känna över henne :)
Sen åkte vi till Älleköpinge skulle lämna resultatlapp till Eva.. vi har ju vandringspriser på klubben :) och i helgen fick man ju några poäng till :) 14st närmre bestämt!
när vi kom hen så gick jag en sväng med tess :) hon tyckte nog det var skönt att slippa mig på ryggen :P

imorgon är det skola.. känns både bra och dåligt... känns ju kul att träffa kompisarna igen men jag hade gärna varit kvar hos ulrica och håkan i ngn vecka till..!

tänkte ladda upp min vecko planering för hästarna:
Måndag:
M-
joggas lite mycket lösgörande övningar
T- ridas ut en liten sväng och fixa till "hopp"galoppen
Tisdag:
M- ev vila..beror på vad jag hinner
T- Hovslagaren, rida lite innan.. lösgörande och kolla att allt fungerar.
Bacardi- lösgörande och tempoväxlingar
Onsdag:
M- Skritt/Travarbete
T- Pay & jump på Gärds 70cm,80cm
Torsdag:
M- Galopparbete
T- Skritt/trav runda
Fredag:
M-
kolla så allt fungerar och att hon lyssnar.
T- Dressyrträning
Bacardi- lösgörande och tempoväxlingar
Lördag:
M-
Tävling Perstorp!
T- öva lite vägar ur programen inför den 13
Söndag:
M-
ut och gå ev skritta
T- vila

TÄVLING!!!!

Utesesongen har börjat! :)
Tävling idag i Dagstorp red LA:1 och LA:P1

morgon var ganska lugn.. tess fick faktiskt gå ut 1 timme innan :) så hon var kanske inte tävlingens vitaste ponny men vi skulle inte köra förrän 11:30 så hon kunde inte stå inne.. hon fick gå ut mellan 9 och 10 sen fick jag börja bortsta och knoppa!.. hon var faktiskt ganska ren :P

kl 14:37 startade jag LA:P1 känndes okej galoppen fungerade bra men fick tyvärr lite missar på de enkla bytena då hon la till ngt trav steg :/ och sen blev det missförstånd i början då hon galopperade ist för att öka traven.. så jag missade kvalgränsen :(
jag red på 61,31% och gränsen är 62% lite surt med tanke på mina misstag!
men till min förvåning så räckte det resultatet till 4,de plats! :D Happy!!

kl 16:00 startade jag LA:1 då visste jag inte att jag skulle bli plac men jag var nöjd ändå och joggade igång tess utanför bland terräng hindren.. tess var framme och lyssnade bra! så med en bra känsla gick vi till banan och höll oss beredda till vår start.. men tyvärr så fick jag inte igång samma bjudning som innan men det gick okej.. slutade på 67,63% vilket räckte till 2.a plats :D

snacka om att jag var lycklig när båda klasserna var klara och resultaten var satta :D plac i båda klasserna Happy!!

min fina prinsessa <3!


RSS 2.0