Älleköpinges Div2 lag ponnyallsv

Efter förfrågan så ska jag berätta lite kort om de som har deltagit i vårat dressyrlag iår.

Kan väll börja lite kort om mig själv och Pom-Pom: Jag fick låna Pom-pom till andra omg förra året då Olliver dog innan första omg, då det gick väldigt bra då (red på 66% i båda klasserna och Vann förklassen) så bestämmde vi att om jag inte hade någon annan ponny som kunde starta så skulle jag ha pom-pom.
eftersom jag och Tess är uppklassade från lokalt så planerade vi in Pom-pom till mig :)
Han är en ganska speciell ponny men med stor kapacitét!! men man måste låta honom bestämma lite så han är glad och känner sig duktig.. för blir han sur så kan han bara stanna och sura ihop. eller bocka eller liknande.
Iår har jag ridit honom på Fredags träningen innan varje omg, sen har hans ägare Emilia och en annan tjej Sabél som hoppar honom lite hållit igång honom.


Sofia & Zaffran: Sofia är en duktig tjej som nte har så mkt rutin, hon har en egen ponny som hon tävlar lite lätt med men då han är lite äldre så ville hon låna en annan till allsv, Hon fick låna Zaffran från ridskolan, det är egentligen en ren hopp-ponny men går även trevlig i dressyren, men går helst inte i ngt speciell form därav blir inte % så jätte bra då Domaren mest tittar på hur stadig hästen är i formen nör det gäller LC-LB programen.
De har inte tränat så länge som man kan inte förvänta sig att det ska gå super, men båda omg har det gått bra för dem och Sofia verjar nöjd, och det ska hon vara.


Siri & Poppe: De Debuterade med Allsv förra året och sen har de inte tävlat ngt mer sen dess så detta var årets första tävlingar, Siri har poppe tsm med en annan tjej på klubben, men hon är mest hopp intresserad.
jag har inte jätte bra koll på hur länge siri har ridit poppe men det är nu det senast 2åren som de har utvecklats med stormsteg!!
Nästa år kommer de säkert börja prova på LA programen då de tränar de och Poppe är stadig och fin i formen och siri rider honom super!!


Emilia & Zan Jeanette: Emilia och "Zanny" debuterade även de förra året i Allsv,
Zanny köptes egentligen till Emilias mamma när hon var 3-4år tror jag, hon var inte utbildad något iaf. men när Emilia blev för lång till Pom-pom så fick hon ta över Zanny och har fortsatt utbilda henne i både hoppning och Dressyr,
i år har de startat LA:1 tsm.. minns inte % en men det var bra iaf. Nästa år tror jag säkert att de kan fortsatta upp till LA:P1 då de gör bra skolor på träningarna och Zanny har stora utvecklings möjligheter.


Fanny & Just for you: Fanny är en super duktig tjej som kämpar på med sin fina ponny som otroligt svårriden, han är väldigt lång i kroppen vilket gör att han har svårt att samla sig och då ser ha ännu längre ut, men när detmesta stämmer så går han riktigt fint!!
Det många inte tänker på är att Fanny är bara 13år och skulle alltså kunna rida B-ponny, men hon är väldigt lång så kan inte rida mindre hästar än D-ponny.. så när folk ser henne så tar man helle lätt för 15-16år. 
och en 13åring har inte lika mkt rutin som en 15åring. men Fanny älskar sin häst. 


Detta var lite kort om de som varit med vårat lag var väldigt orutinerat men vi har haft väldigt roligt och Segern i Kristianstad var en stor bonus!!!

 

Kommentarer
Postat av: Eleonor

Psst. Glöm inte bort att du kan vinna en mysig fleecejacka + strumpor till ett värde av 650 .- BARA i min blogg. Läs mer under fliken: TÄVLING

2010-11-07 @ 23:00:12
URL: http://hastoridverksamhet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0