Svar på Kommentar!



Jaha,, kan ju börja med att säga att jag tycker att männsikan är feg! vågar inte änns skriva ngt namn, och om personen nu tror sig veta hur alla hästar på älleköpinge mår så lär det ju vara någon i ens närhet... FEGT!!

Jag har Aldrig sagt att de runt mig är bra hästmänniskor, jag sa bara att jag tycker inte att Verdis ägare Sofia är det då hon har låtit sin fina häst bli behandlad år efter år just för att kunna tävla, och ist för att låta honom gå ur tävlandet när marina blev för lång så letar hon upp en ny ryttare,
och det är sjukt att man låter en häst bli behandlad gång på gång, och i detta fallet i 4år!!! för om det behövs så blir den ju inte helt bra efter behandling och då ska den ju inte fortsätta, iaf inte på samma nivå!!

Det är möjligt att hästarna på älleköpinge har stått skadade,, men vilken häst har egentligen inte varit halt??
när vi köpte Madenta så sa Anders på Bollerup (Vetrinär) att ca 15% av de hästar som besiktigas inför försäljning är helt fria från skador eller sjukdomar osv,, fattar ni hur lite 15% är???
visst nu räknade han ju in gamla skador osv, men ändå! helt sjukt!

jag bryr mig inte om vilka hästar som har varit halt osv på älleköpinge det är deras problem,
vad jag vet nu så är mina hästar friska,
Madenta hade ½ grad hälta innan sommaren och det känns hemskt med tanke på att jag inte har  kunnat rida henne ordentligt.,,. få henne att lägga mer tyngd på bakbenen och inte överbelasta fram, men jag är väldigt gald över att jag märkte det väldigt tidigt... när vi var på Bollerup så kunde han inte hitta ngt men jag övertalade honom att fortsätta kolla igenom, och han sa också att de flesta kommer in med 2-3 gradig hälta och Madenta hade en markering efter 3st böjprov.!!
nu gör jag allt för att få henne att lägga mer tyngd bak och inte bli så framtung, men skulle de ske igen så kommer jag börja fundera på större förändringar.

jag skulle aldig drömma om att sätta en skadad häst i avel.. skulle Madenta inte hålla så får hon avlivas, då hon har gamla "fel" och tempramentet tycker inte jag är bra till avel.
MEN för att inte skapa världens hatbild mot mig nu så kan jag ju säga att det är skillnad på skada och skada,
om en häst t,ex ett sto med bra stam och temprament osv råkar skada sig i en olycka så KAN det var okej att avla, men då får den inte gå och ha ont när den bär föl.
men är det en förslitnings skada eller liknande så tycker inte jag att man ska avla för då är det inget bra sto då det inte håller.!

hoppas nu att jag har förklarat vad jag tycker och tänker, det är ett fritt land alla får göra som de vill och man får också säga vad man vill!!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Du säger emot dig själv. Innan du går så hårt åt framgångsrika hästägare så borde du kanske fundera på var du egentligen står i frågan. Du skriver att "vilken häst har egentligen aldrig varit halt?" samtidigt som du idiotförklarar en person som låtit behandla sin häst och i tron om att den varit frisk, fortsatt tävla den. En behandling per år är INGENTING i sammanhanget, med tanke på hur de flesta andra hästar på den nivån behandlas av veterinärer flera gånger per år. Och om du hade varit mer insatt i sporten och sett med lite mer ödmjukhet på människorna omkring dig så hade du kanske kunnat lära dig något istället för att hela tiden referera till hur bra DINA hästar mår. Frågan är ju vilket arbete dina hästar utför i jämförelse med hästar på elitnivå...

2010-10-25 @ 19:40:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0