Bollerup + Hovvårdskurs

händelserik dag.... det gillar vi :):) verkat och slagit på min första sko på häst!! dock döben men alltid ngt :P

Började med att åka till Bollerup,, för att fixa tänderna på Madenta.
hon har börjat "hänga" på vänster sida av bettet, hon hade lite "gumtryck", en tand på var sida som var högre på insidan och tryckte upp i gummen,,, detta fixades snabbt med lite filande.
   Vi bad även Andres att kolla Madentas rygg,,, men han tyckte att den var bra och jag kan fortsätta rida och träna som jag brukar :) skönt!!!

När vi kom hem så var det full rulle... lasta ut och sen körde jag till skolan eller ja,, till min f,d hovslagares smedja (niclas tykesson & Ulrika Cohn) där skulle vi ha hovvårds kursen.. nu när vi har det praktiska.. verka och slå på och ta av skor.
nu gör vi det på döda hästben.. lite små äkligt men där kan man ju misslyckas utan att det blir problem!!
fick börja med att linda in benen i plast,, de var kapade under knäet respektive hasen.. sen spände vi fast dem på en ställning som skulle fungera så att vi kunde hålla dem som om de var på en levande häst :P 
den började vi med att karva och verka,, sen rikta in skor så de passar och sen skulle vi spika fast eller sömma fast som det heter på hovslagar språk :P  
där kom mitt stora problem,, man mesar ju lite för mkt när sömmen ska slås i..! men efter en del försök så gick det :) skon är på plats och fick godkänt av Ulrika,,, nästa vecka blir det teori prov och sen ska vi fortsätta att öva på våra "döben".. och sen ska vi nog gå över på levande häst!!!

Bild lånad av google!! någons döben.. våra var dock mkt snyggare med finare lindor osv :P  lite halv hemskt,, tänk de har suttit på en levande häst.. usch!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0