Halkkörning!!

Idag har jag varit på Halkbanan i Olofström hela dagen!! vi lämnade kristianstad vi var 4st elever och en lärare i våra pyttesmå körbilar,,, små Golfar,, men det är väll alltid kul att trängas i baksätet med 2st okända människor, perfekt för "trygghetszonen" typ lika jobbigt som när folk sitter lite för nära i bussen :P,, aja nu ska vi inte vara så gnälliga :P

när vi kom fram så hade vi lite genomgång vi gjorde alkotest, sen pratade vi lite och sen började "testerna" vi började med vågen,, hur mycket väger man när man krockar och sitter obältad?! jag väger ca 2400kg!! :P fy fan 2,4ton!!!!
sen var det krockstolen,, känna av en krock i 7km/h
sen var det dags för den tippande bild :) ta sig ur bilen efter att den hade lagt sig på taken.
efter det hade vi lite info om kommande körövningar och lite annat, sen lunch!!

Körningen började med att vi skulle göra en omkörning i sväng och tillbaka på samma körbana då man fick "möte", alla hinder bestod ju så klart av mjukplast så det blir ju inga skador. sen skulle vi bromsa på tor respektive isbana.
sen skulle vi bromsa med ABS-bromsaroch utan. sen skulle vi väja för "vilt" några plastpinnar som hängde i luften.

samtliga övningar gjordes i olika hastigheter just för att bli medvetan om hur mkt hastigheten påverkar,,, sen avsltade vi alla övningar med att själv välda hastighet för att klaar övningen.. innan hade körläraren sagt hur fort det skulle gå. 

övning 1,, det var här man sladdade mest :P


Övning 2 byta körfält och stanna bakom "kö" här kunde det också bli lite sladd :P


Övning 3 väja för vilt... även här kunde det sladda lite :P



efter detta så pratade vi lite till sen styde vi den lilla golfen mot Kristianstad,, jag körde halva vägen hem. typ från råby och hem vilket till 90% är rakt fram,, lite små drygt när man innan hade fårr jobba med att undvika sladd..
detta var en rolig erfarenhet och nu hoppas amn bara att man INTE upplever detta i verkligheten...

Kommentarer
Postat av: Sandra Johansson

Visst var halkan rolig att köra? :) Nu är det ju inte långt kvar till kortet, har du bokat uppskrivning o körning ännu? :)

2011-02-04 @ 17:50:35
URL: http://teamjohansson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0