Håll i hatten.. årets första utetävling på Söndag!!

oja! Helgen har bjudit på stort Fälttävlandsmeeting på Gärds!, spenderade någon timme där idag, tittade lite på terrängen och hoppningen, man blir faktiskt lite sugen.. på ngt sätt saknar man de där kaoset på framridningen och framhoppningen!
men man kanske återvänder om man nu få hem den där försäljningshästen.....

Men åter till verkligheter!
Den 15 åker man till Willands och ska starta Madenta! LA:3,LA:4 står på schemat och jag ber lte smått till högre makter att de ska går bra... Första ute!!! De där vita staketer ska INTE hoppas!
som ni vet blir ju alla hästar lite extra taggade när de är ute! även om man inte är "bortskämd" med ridhus utan rider ute i alla väder.. så blir de ju ngt helt annat när även tävlingarna går ute!

de kommer vara 2 banor igång samtidigt och även framridningen är ute :) och som ni vet så är ju läget under en dressyrtävling.. (lite beroende på vilka klasser) men de brukar "låta" här är jag, min häst är finare än din och jag har glömt regelboken hemma!! där av kaoset! och skulle ngn sitta på en överladdad häst (ibland jag) så är man mest ivägen och orsaken till att de inte går så jätte bra för alla andra.. läsa tankar behöver man inte kunna för att fatta vad folk tycker och tänker!

ju högre upp i klasserna man kommer desto värre blir de.. tro mig jag har sett en del!!
Ponnytävlingar ska vi inte änns prata om!! jisses! tur att man lämnat den perioden!
Lokala - hyfsat bra stämning.. man kan prata med varann och ingen blir direkt sur om ngns häst flippar.. många är där för att de precis börjar karriären, elr har unghäst elr bara vill tävla för att de är kul.. vilket alla borde sträva efter!

Regional- nu slösar man inte på skratten.. och kommer man upp i MSV:C där kval % börjar komma så får man absolut inte under några omständigheter störa!! 

Nationell/Elit- Jobbet som Hästskötare för Ulla Håkanson gav mig möjligheten att granska aven elitnivån.. och även här gäller största möjliga tystnad!!! de är 600kg häst som nästan exploderar om nu nyser när de går förbi.. 
men på ngt speciellt sätt älskar vi alla de vi gör och något får oss att återvända till dess tävlingar och oftast träffa samma människor som man nästan aldrig lär känna! 

haha! de är minsann annat än ponnytiden på hopptävlingar, där känner alla alla och alla vet allt om alla!!! även om man i dressyrvärlden vet allt om alla men ingen känner någon sådär på riktigt...! haha!

men jag längtar sjukt mkt till Söndag då de är dags för detta fenomen som kallas Dressyrtävling och första utetävlingen!! 

Hoppas vi ses på Willands den 15 April!!!

2bilder från Olofström..
image description

Slänger in en sommarbild också!.. Vinslöv förra året!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0